1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2677587

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Naturligtvis är underhållningsvärdet avgörande men att säga att det inte spelar någon roll vart arenan är är ju inte helt rätt, vart den ligger kan göra skillnad på kanske mellan 500 och 1000 åskådare, det ska vara enkelt att ta sig dit och därifrån det är så man får dit de som inte är "trogna" alltså fler marginal åskådare och eventuellt blivande "trogna". Sedan vart den egentligen ligger är ju av mindre betydelse bara man kan ta sig lätt dit och därifrån.

Frågan är hur man gör på lång och kort sikt, för att eventuellt få till en ny arena på lång sikt (på samma ställe eller någonstans) så måste man se till att det blir bättre redan idag och där har föreningen ett stort ansvar men man rullar bara på.

Vad görs idag? Ja man kanske borde sätta upp en balkong på norra läktaren på sidan om media utrymmet och ovanför västra. Man borde kunna stå på någon av dem och typ ta en öl och kanske en av dem som scen och köra lite livemusik men då kanske annonsörerna knorrar.

Största problemet är fortfarande att ta sig dit och från men det skulle vara avstängt på vägen utanför parkeringen mellan utfarterna, ena halvan måste åka norrut och den andra halvan söderut, för att fixa det bästa med utfart till E4 är ju tydligen en utopi. Asfaltera parkeringen eller åtminstone lägga ut grövre grus så det inte blir en sörja att gå i borde vara ganska enkelt.

För att man ska bygga en ny arena behövs ett publikunderlag som måste byggas upp över tid, arenan måste ju naturligtvis användas till annat än hockey, konserter, utställningar mm. Men den ligger minst 10 år bort och vi måste bygga för framtiden, alltså bygga en efterfrågan på ny arena med en publiktillströmning. Får man inte publik och ser en hållbar ekonomi så kommer det aldrig bli en ny modern arena.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: ok så säg att du får 1000 mer åskådare per match genom att flytta arenan till ett centralt och fint läge i Sundsvall. Om vi använder det nån räknade på tidigare att varje besökare spenderar i snitt runt 300 kr/match. 1000 * 300 = 300 000 * 26 = 7,8 miljoner. Och en ny arena kostar minst 500 miljoner (troligen en miljard).
I s f tar det bara 64 år att betala av den, OM vi lägger alla de extra intäkterna på amorteringar... just ja sedan var det visst räntor också :-O
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nog vore det allt bättre att ha arenan centralt i en större tätort. Det medför många fördelar. Förstår inte riktigt argumentet att Timrå ovillkorligen måste spela i Timrå kommun. Jag frågar mig, varför? Timrå IK är ingen särskild plats för mig, det är en förening, ett lag, en kultur. Var de spelar kvittar för mig, jag vet ju var anorna kommer ifrån och det räcker gott för mig så länge det är relativt nära ursprunget.. Sen är det inte aktuellt på ett bra tag, men ja i förlängningen vore det bra med en arena centralt. Sundsvall/Timrå är ändå synonymt för många utomstående. Tror inte ett dugg på att vi skulle tappa själ och identitet om vi spelade utanför Timrå kommun. Ni som tycker det får gärna argumentera varför ni ser det på det sättet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Tänk er en balkong brevid mediabruset där du kan stå och ta en öl och kolla hockey, inga sittplatser utan bara ståplats, den behöver inte vara så bred då.
Kommentera