1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2677593

Sv: Apropå nånting...
Kan vi bara lägga ner diskussionen om en Arena i Sundsvall. Då kan man börja supporta Sundsvall hockey istället så dom bygger en arena inne i stan så kan ni gå till den och må gott. Tror ni trafikkaoset hade blivit mindre med en arena centralt i stan?

Hörde att Växjö skulle börja spela sina matcher i Alvesta. Djurgården och AIK vill gärna bygga en ny arena i Nyköping. Mora funderar på att dela arena med Leksand. Modo har börjat snegla på om inte Umeå är framtiden ändå och Sundsvall funderar på en lite mindre hall i Timrå eftersom dom spelar i division 1.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
nectis: Jag förstår att diskussionen är lite tjatig och för en del som en tagg i sidan med tanke på rivaliteten mellan Sundsvall och Timrå. Men för en utsocknes som inte växt upp med den biten kan en del av reaktionerna verka lite extrema. Som din jämförelse med vart andra lag skulle flytta.

Att 'fundera' på hur en flytt till Sundsvall skulle påverka är inte galet. Det är i det här fallet en betydligt större ort och avståndet är inte alls i proportion med t.ex. Örnsköldsvik-Umeå eller Stockholm-Nyköping som du nämner. De motargumenten faller då lite platt.

Jag har bott i Linköping och Uppsala och har sett Timrå där. Då har jag kunnat cykla dit på 10-15 minuter och ändå bott en bra bit utanför själva stadskärnan. I Linköping ligger arenan en kort bit ifrån resecentrum, vilket gör att du kan gå dit på 10-15 minuter.
Med tanke på hur bekväma många medelsvenssons är (läs: Inte hard-core hockeysupporter alltså) så är det en klar fördel. Sen är det förstås så att det skulle falla bort publik ifrån bygden.

Det hade varit intressant att se kalkyler över hur stor del av publiken som bor vart i Timråregionen och sen räkna på eventuell publikvinst vid en potentiell flytt. Jag säger inte att en flytt ska göras, men att ha ett sånt underlag skulle ge något att ta på i diskussionen, istället för alla idéer i stil med "Det här löser allt!".

Det som skulle behövas nu är enklare sätt att ta sig till/från arenan med bil och, om det nu inte redan finns, en snabbcykelväg mellan arenan och Sundsvall.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
nectis: Öhh, AIK spelar väl inte i sin kommun, jag har för mig att de spelar i Stockholm 😉

Ser nu att AIK som lag bytte kommun 1937 eller något sådant, bildades på Norrmalm i Stockholm, de flyttade till Solna.
Kommentera