1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581472 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2679304

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Håller med. När det kommer till personal(läs tränare, skillcoacher osv) är det Timrå IK, som egenhändigt kan sägas bära ett ansvar. Det är upp till klubben att a) generera inktäkter för att kunna ta på sig mer kostnader, och b) prioritera mellan sina olika kostnadsposter. Kanske behöver spelartruppskostnaden bantas till förmån för långsiktiga investeringar på junior och ungdomssidan?

Men när det kommer till faciliteter då är det i mångt och mycket upp till kommun, och visst Timrå IK kan lobba för det och peka på diverse behov. Men i slutändan så är det kommunen som ska prioritera mellan utgifter kopplat till hockeyn och andra kanske mer esentiella utgifter. Varenda verksamhet står väl och skriker efter mer pengar, så svårt är det..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Nånstans måste vi hitta ekonomi för att kunna rusta upp och skapa bättre förutsättningar för Juniorsidan i allafall.

Får vi igång en fungernande juniorsida så kan det ju på sikt vara nått som ger oss ekonomisk vinning! Plus att det är ett sätt att fylla upp med billiga spelare som tar plats, till en billig peng. Vilket öppnar för att kunna värva mer spets på övriga positioner.

För varje junior som spelar hos oss från gymnasiet och uppåt, som sedan signar NHL kontrakt. Så får man ju drygt 4 miljoner i utbildningspeng. Beroende på vart spelaren haft kontrakt de senaste 4 åren innan.

Skulle ju tippa på att lag som Skellefteå och Frölunda lyfter rätt mycket pengar på att de får fram så många talanger.

Sen kan man säkert ifrågasätta hur de knyter upp talangerna till sig.

Vi måste hur som helst hitta våra vägar att få fram och locka till oss lovande talanger.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Smidigaste historien idag av Patrik W . LHC- fansen hade tagit flyg till matchen , men planet hem gick ... nu .... så dom missar sudden
Kommentera