1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581381 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2679287

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or: Att satsa på juniorer kräver investeringar, investeringar kostar pengar och pengar finns inte i överflöd. Varken i kommunen eller i Timrå IK.

Kolla bara på förutsättningarna att bedriva juniorutveckling. Härnösand har bättre faciliteter än Timrå. Sundsvall har bättre. Umeå ligger ljusår före. Östersund har - vad jag hört - också mycket bättre. Skellefteå (med tre hallar, varje lag har ett eget omklädningsrum) ligger i en helt annan galax. Bara det ger ju helt andra förutsättningar att bedriva utvecklingsverksamhet.

Man skäms när juniorlag utifrån kommer på cup till oss. Barackerna är slitna nå jävulskt, förråden till juniorerna är också nedgångna. Hål i väggarna, slitna golv. Lillstrimma-hallen skriker efter omvårdnad, men får ingen. Våra juniorspelare blir bestraffad med ospolad is om dom skulle åka ut mellan två träningar, då vägrar vaktmästarna spola.

Finns enormt mycket att utveckla för att verkligen visa att man "satsar" på den egna verksamheten och på att få fram egna produkter. Resultaten för J20 och J18 är ju också bevis på att det man gör nu inte riktigt bär frukt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k:

Nedgånget och slitet o luktar hockey. Låter karaktärskapande. Hellre det än någon spa-känsla.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Håller med. När det kommer till personal(läs tränare, skillcoacher osv) är det Timrå IK, som egenhändigt kan sägas bära ett ansvar. Det är upp till klubben att a) generera inktäkter för att kunna ta på sig mer kostnader, och b) prioritera mellan sina olika kostnadsposter. Kanske behöver spelartruppskostnaden bantas till förmån för långsiktiga investeringar på junior och ungdomssidan?

Men när det kommer till faciliteter då är det i mångt och mycket upp till kommun, och visst Timrå IK kan lobba för det och peka på diverse behov. Men i slutändan så är det kommunen som ska prioritera mellan utgifter kopplat till hockeyn och andra kanske mer esentiella utgifter. Varenda verksamhet står väl och skriker efter mer pengar, så svårt är det..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Timrå är en arbetarklubb. Skäm inte bort grabbarna!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Timrå och medelpad är för litet distrikt för att förse A laget med egna produkter det är skrämmande utveckling i pojklag Klubbarna förbjuder 14 15 åringar att välja lag. Stockholm producerar enormt med talanger men tyvärr för Stockholms storklubbar AIzK DIF tappar till storklubbar att i SHL
Kommentera