1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581767 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2682310

Sv: Silly Season 2024-25
Labban: Albin blev avstängd av hockeyn, men friades av riksidrottsförbundet. Stor skillnad. Det är inte hockeyn som var inkonsekvent här, utan RI som inte friade Ölund som de gjorde med Lundin.

Det är klart att det går att undvika olyckshändelser. Nu tycker jag straffen för att krocka med domarna är galet hårda, men det ger också effekt. Spelarna blir mer försiktiga. Det är samma som med straffen för huvudtacklingar som minskat antalet hjärnskakningar ordentligt de senaste åren, men även där är bestraffningen fel med tanke på att allt ansvar läggs på tacklaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
J F K: Ja precis. Då kan man fråga sig vad disciplinnämnden håller på med när de dömer konsekvent på lösa grunder. Dock tycker jag det är fel att hockeyn blir försiktigare rent allmänt. För mig är hockey fart och fläkt där det gäller att hänga med i svängarna. Jag är kanske inte på samma nivå som Wikegård, men någonstans blir det spelförstörande när man börjar döma bort all fysisk kontakt och att spelarna ska bli rädda för att åka på en domare åker runt i någon slags fredad zon som de vill på isen. Att man dömer för huvudtacklingar är bra däremot. Man måste kunna skilja på dessa saker. Det som är fult ska bestraffas. Fysiskt spel och olyckor anser jag inte ska bestraffas.

Sedan går det att undvika olyckshändelser, men en olycka är en olycka, det sker oavsett. Vill man undvika olyckor helt får man väl göra som på vägarna att hastighetsbegränsa. Hockeyspelaren får max åka i 5km/h på väg till båset, annars blir det 3 matchers avstängning! Vad jag vet har inte domare skadats nämnvärt av att blivit pååkta. Domaren Östman åkte på var uppe på någon sekund och fortsatte hålla koll på situationen ute på isen. Som så många gånger förr när domare är inblandade i olika situationer. De sker dessutom i relativt låg fart. Så vad dessa långa avstängningar för rena olyckor ska ha för effekt vet jag inte riktigt. Högst oklart. Själv tycker jag det är fullständigt onödigt och förstör bara för laget som drabbas. Jag har inga känslor vare sig för Leksand eller Frölunda, för mig är det bara en pricipsak. Sen ska spelarna givetvis kunna bli avstängda om de åker på domaren och utdelar en medveten knuff med armarna. 20 matcher direkt. Men i detta fal, nej...

Sen kanske det är kontroversiellt men jag skulle jag gärna se att man plockade bort linjedomarna från isen. Fotboll har betydligt större plan, men inte är linjedomarna på planen för det. Med dagens teknik borde det vara möjligt. Enda fördelen med linjedomarna är att de kan hjälpa till att lugna ned slagsmål men dessa sker ju oftast efter avblåsning.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
J F K: RIN brukar inte lägga sig i specialförbunden om de inte behöver. Lundins 5 matcher var orimligt hårt, om han fått 2 matcher tror jag inte de hade bifallit överklagan.
Kommentera