1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581614 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2692278

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Grejen är ju den att det HAR hänt grejer även i Timrås juniorled. Vill minnas att Ante jobbade med en play book för Timrå IK som skulle genomsyra hela verksamheten.

Man har också arbetat med värdegrunden i hela föreningen. En gemensam värdegrund som ALLA skall stå bakom och följa. Och det förhållningssätt som skall gälla.

Det finns också (hyfsat ) tydligt vad man ska träna på i respektive åldersgrupp. När man ska välja målvakter och så vidare. Man träffar tränare i slutet av säsongen för uppföljning.

Så visst finns det tankar, ideér och påbörjade processer. Men precis som i alla "småföretag" är det ju ständigt en kamp kring resurser. Rögle, exempelvis, har två heltidsanställda akademichefer (eller vad man nu kallar dom). Timrå har en. Finns helt enkelt sämre förutsättningar att följa upp, observera eller delta på träningar i hela verksamheten i Timrå. Sämre förutsättningar att säkerställa att alla lag i organisationen följer verksamhetsplanen till punkt och pricka. Sämre möjligheter till analyser och diskussioner kring upplägg på träningar osv. Vilket gör att det uppstår ett frirum för respektive lag och det blir inte likvärdigt.

Skall Timrå lyckas med den uttalade målsättningen måste man också investera i hela juniorverksamheten. Vilket är ett moment 22 i Timrå, eftersom Timrå måste plöja alla pengar i A-laget. Blir en ond cirkel.

Sedan är det faciliteter också. Timrås hela arena (a- och b-hall, omklädningsrum , gym, domarrum osv) ligger så långt efter alla möjliga konkurrenter. Till och med Härnösand har bättre faciliteter. Umeå, Skellefteå, Växjö, Färjestad osv... ligger ju ljusår före. Där måste man också investera för att locka talanger. Och vi vet att ekonomin inte finns för det heller.

Timrå måste med små medel och innovativa tankar hitta vägar framåt för att lyckas med det långsiktiga målet att plocka upp fler egna spelare.

Visst är det påbörjat men långt ifrån tillräckligt och färdigt. Att trampa samman väg som Örebro, Växjö och några till tror jag inte på. Alltså att värva alldeles för unga spelare på ett sätt som gör att man kringgår alla regler som finns känns oärligt och smutsigt. Timrå behöver locka unga talanger på andra sätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Okej. Ja, varför jag skriver eller ens tänker tanken är såklart att det inte händer så mycket som man kanske önskar att det gjorde i juniorleden. Men med givna klart sämre förutsättningar OCH med denna "play book" som utgångspunkt vill jag ändå mena att det finns ett hopp. Men då finns det åtminstone en längre tanke bakom varför man håller på. Det är "bara" en fråga om att göra rätt sak för de pengar man inte har.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Jag fixade lite slantar till juniorlagen dom är öronmärkta till junisarna 🇺🇿😎
Kommentera