1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581564 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2693417

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Det nya avtalet skrevs på inför förra årsmötet. Det fanns inget gällande avtal förrän det skrevs på. När det eventuellt förra avtalet gick ut vet jag inte, men 19/20 fanns det inget heller, inte som styrelsen visste om på årsmötet iallafall. 21/22 kom motion in om att undersöka detta. 22/23 annonserade Backlund att ett nytt 4 årsavtal precis skrivits på.

Om jag minns rätt så var det 300k om året i 4 år, reagerade på att det var så lite för en sån ”stor” sak.

Det går helt klart att skicka in en motion om detta igen, begära transparens kring gällande avtal, även uppmana styrelsen att omförhandla så att klubbmärket får vara på bröstet eller köpa ut den delen av avtalet.

Det är det som är det fina med medlemsdemokratin i svenska föreningar, med tillräckligt stöd på årsmötet så går vad som helst (typ) att få igenom.

Fotbollen har blivit riktigt bra på att ta tillvara på det, medan hockeyn släpar efter. Medlemmarna äger klubben och årsmötet är det högst beslutande organet, det som bestäms där behöver styrelsen följa - skulle de inte följa det kan medlemmarna kalla till extra årsmöte för att kräva efterlevnad och avsätta sittande styrelse om inte så sker.

Och det bästa av allt, det är inte svårt och kräver inte någon särskild förkunskap för att engagera sig, eftersom de motioner (förslag) du skickar in är ämnade för medlemmarna att ta ställning till.

I princip skulle alla inlägg med förslag vi skriver här inne kunna skickas in som motioner och vi skulle gemensamt kunna gå dit och rösta för de vi tycker är bäst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: ""Om jag minns rätt så var det 300k om året i 4 år""

Det är ju en jävla skam att när ni faktiskt har en originell och snygg logga ska det istället stå "Timrå" på bröstet för att någon trött jävla kommunledning, genom att betala 300k om året för det, ska envisas med ett typsnitt för att det minsann är bestämt så. En vettig kommun hade ju fattat fördelarna med att ha ett lag i SHL och sponsrat ändå, MED tallarna på bröstet. Om inte annat så är det ju en enkel sak för kommunen, i dessa tider av växande politikerförakt, att få lite goodwill och bra PR hos lokalbefolkningen och supportrarna.

Fan, när man tänker på det så är det ju ingen monstersumma. 300k om året i fyra år hade ni ju kunnat lösa lätt med lite crowdfunding, för det finns väl inga tikare som hellre vill ha bokstäverna än tallarna? Jag hade i alla fall varit villig att betala för att få tillbaka Brynäsloggan på tröjan om det stod Brynäs i text där idag.

Ta tillbaka tallarna nu, använd era medlemskap för att pusha det till världens ände, ge er inte! Heja!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Så vem härinne tar på sig att skicka in en motion om detta igen, begära transparens kring gällande avtal, även uppmana styrelsen att omförhandla så att klubbmärket får vara på bröstet eller köpa ut den delen av avtalet?

Någon borde göra det skyndsamt då det säkert är ont om tid för att kunna ändra detta. Jag och väldigt många andra anser att detta är en viktig fråga, betydligt viktigare än många andra frågor rörande Timrå IK. Med tanke på det mervärde det kan skapa.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: är nog många som skulle vilja göra detta men inte vet hur man gör.
Har man inte varit aktiv i en styrelse är det kanske inte lätt att veta hur man skriver en motion och vad den måste innehålla.
Finns det mallar för sånt?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Berättade han mer ingående om avtalet? Eller var svaret bara att ett nytt avtal är påskrivet? För det jag tänker är vilken del i avtalet förbjuder en logga så länge Timrå syns? Kanske börjar bli tjatigt från min sida(sorry för det) men man blir smått irriterad när Lars B ska återkomma i fråga hur avtalet är utformat men ingen återkoppling. För jag vet att denna diskussion var uppe på tapeten tidigare. Känns skumt att både från kommunens sida samt Timrås att skriva ett avtal där det tydligt framgår att en logga absolut inte får synas under några omständigheter. Tyvärr tror jag det handlar mer om vilja/pengar till att få det hända
Kommentera