1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583697 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2711995

Sv: Silly Season 2024-25
Hahl Bundy 2.0:

Timrås finska nyförvärv Oliver Kapanen är på plats.
Men har skrivit på för Montreal.
– För en kille som mig, som vill till NHL en dag, så är det ett bra steg i min karriär. Det är ett bra lag och en bra liga. Du får inget gratis här och det var en anledning till att jag ville komma till Timrå och SHL. Jag gillar hur lagen spelar här. Det går fort och passar skickliga spelare, säger Kapanen till Aftonbladet.

47 poäng på 65 matcher med KalPai finska ligan och slutspelet.

Sedan sex mål på åtta matcher i VM.

Därför kom det inte helt överraskande att Oliver Kapanen skrev på ett NHL-kontrakt med Montreal (som tog honom i andrarundan 2021) efter att först ha skrivit på för Timrå.

Att Oliver nu är i Timrå, går naturligtvis inte att konstatera utan att nämna pappa Kimmo som är sportchef.

Om det hade varit ett problem hade jag aldrig skrivit på. Det är inte ett problem för mig eller för honom. Vi har pratat om det och det förändrar inget runt hur vi vill att jag ska vara på isen. Poängen är att göra sitt bästa varje dag, det är vad vi pratat om. Jag ska aldrig jaga något utan bara vara mig själv, säger Oliver till Aftonbladet.

Enligt sonen var det inte pappan som tjatade på honom, utan agenten som kom med Timrå som ett av förslagen och att nye tränaren Olli Jokinen bidrog till valet.

Om första tiden i den svenska klubben, säger Kapanen till AB:

– Det är grymma killar man kan lära sig mycket av. Nu tränar vi inte på is men jag vet vad de här killarna kan. Jag kan lära mig av dem på isen, de hjälper mig i gymmet och det är en bra grupp. Det är många erfarna spelare, så det är bra för mig att vara runt dem.
Kommentera