1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581938 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #329004

Sv: Ramsorna som försvann
Helg Ernest: Tror man att orsaken till varför sittplats inte sjunger med i sångerna grundar sig i att dom inte kan de i de allra flesta fall löjligt enkla texterna så kan jag förstå om man förespråkar ett texthäfte. Jag tror däremot att problemet grundar sig i att sittplats helt enkelt inte vill engagera sig (bortsett från vissa fall då, skulle vilja se en riktig sittplatsklack växa till på främst då östra), att stödja laget får folk som inte vet bättre syssla med. Man märker vilket sätt folk ser på supportrar, tänker då främst då på Timrå. Det anses vara något fult eller hur man nu ska uttrycka det, eller bara allmänt fjolligt. Det krävs nästan att man är helt såld på läktarkultur för att börja engagera sig (jag hade förmodligen aldrig ens känt intresset av att stå i klacken om det inte hade varit för att jag har tyckt att detta med klackverksamhet och sånt var coolt under mina early years), av alla dom jag själv spelade hockey med så är det enbart jag som står i klacken nu. Dock så börjar det dyka upp mer och mer småkillar, vilket man väl ur vissa aspekter får se positivt på. Dom flesta är väl kanske i 10-12 årsåldern, om dom står kvar så har vi resurser där om några år. Andelen killar i 15-18 är total minoritet, vi är väldigt få om man ser till vad jag skulle vilja se. Oftast i den här åldern som man är mest aktiv, man blir en mer aktiv supporter, har kreativa idéer osv. I de flesta fall så brukar TIFO-grupper bestå av folk som är min ålder (17, om inge visste det), medelåldrarna på grupperna brukar vara kring 18 år. Om man då ser till de större grupperna. Vi har väl en relativt hög ålder ändå i våran grupp, positivt eftersom det blir mer moget (nåja...) och det enda negativa är väl att tiden man kän lägga ner på verksamheten reduceras till viss del. Går inte att prioritera riktigt på samma sätt som man kan göra på gymnasiet.

Otroligt svårt att sätta pesen på vart problemet ligger, för jag ser det verkligen som ett problem. Många andra tycker att "huvudsaken är att dom tjoar och tjimmar och hejjar på laget" och att det inte spelar den blekaste roll vilket folk som står i klacken. Jag ser väl i många fall lite väl überseriöst på det hela, skulle man se till alla mina normer som jag anser vara rätt så skulle klacken bestå av 5 pers eller nått. Hur många av er tycker att en rätt så viktig faktor är vad folket i klacken har på sig för kläder, eller vilken stil dom har? Uppskattningsvis är väl det också 5 pers som absolut högst, mig inkluderad.

Gosig seger idag, har svårt att förstå att man överhuvudtaget kan ha äkta känslor för ett lag jag finner synonymt med en koskit eller nått. Men dom finns, några av dom var i hallen ikväll. Dagens lågoddsare var väl att JoJo var där, människan som väl sett 173 matcher i streck eller vart siffran har landat. Dom såg allt annat än pigga ut.

Kul för övrigt att se OH-flaggan fara upp och ner på norra sitt i en stor klump vid varje mål. Stor humor vissa stunder, enbart pinsamt andra... =)

Överjävligt snyggt med flaggorna, själv var man duktig och glömde hala med kameran. Men rykten gör gällande att Jalonen filmade spektaklet, hoppas han håller vad han lovat. Annars får han smaka på penseln...
Kommentera