1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581404 inlägg · 6216 ämnen

Ramsorna som försvann

414441 · » Till forumet


Sv: Ramsorna som försvann
brunte: man kan ju också ta en bit från e-type´s champione

Timrå ik timrå ik oleoleole typ
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Smokey: Ah, en sån besitter man ju. Den blir det på lördag!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
El Maco: Enligt Sjögren så är det mockarock med pälskrage som gäller... Jag vill se ett mockarockstifo!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Casual Knylan: Stil ja... Exakt hur "ska" man vara klädd på läktaren för att leva upp till dina krav. Själv ser jag dig bara framförmig i kjol i Gavlerinken...

Förläs dig inte på Sverigescenen och börja dyk upp i burberrykeps nu.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Ramsahäftena !!.

Nu har jag skrivit ut alla dom ramsor som jag lyckades hitta och kopierat upp på ungefär 100 st. A4-papper. Tyvär så blev det inga riktiga häften, men dom är i alla fall färdiga.
Jag kommer att ta med dom på Lördag.

FORZA TIMRÅ !!!!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Knylan: Jag håller med både dig och Madde här, fast ni har olika åsikter. Visst måste det finnas kreativitet, men det får inte gå till överdrift. Mycket riktigt som Madde skriver, det går inte att tro att man skall kunna återskapa sthlms stadion, för vi håller ju på Hockey.
Du kanske skulle kunna hjälpa "Patronerna" sommartid och syssla bara med Hockey relaterad verksamhet på vintern.
Hur man än gör har alla ES arenor tak och ingen tar 20 000 pers.
Därav är Fotbolls TIFON dödsdömda i en Hockey kultur.
För det är en Kultur krock mellan två sporter du försöker få till.

Faan va jag njöt i morse när jag åkte till jobbet, Radio Guld spelade Bye Bye Love. Den om nått förknippar jag med "Ladan" .
Kan vi inte förmå grabbarna spela den på någon match. För den är
TIMRÅ IK och Lillstrimma.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Märker att jag inte bör skriva den typens inlägg efter klockan 24 på en vardag. Missade totalt många punkter.

"skulle man se till alla mina normer som jag anser vara rätt så skulle klacken bestå av 5 pers eller nått"

Fortsättningen på den meningen skulle vara att en klack består av så många olika människor och lika många ideologier om hur det ska se ut, fullkomligt naturligt. Tycker inte att jag sagt något annat heller...

Sen detta med kreativiteten, menade på inget sätt att folk över 25 totalt saknar kreativitet som ni verkar ha tolkat det. Däremot så är intresset för att tex skapa flaggor och just intresset för TIFO-verksamhet större i den åldern, oftast men absolut inte alltid. Ett undantag är Redax 2, han är minst 26.

Madde: Eftersom du misstolkat ungefär 95% av mitt inlägg så orkar jag knappt besvara det, vill man vända på precis varenda argument så är det klart att man tycker att det jag skrev var helt idiotiskt. Finns det absolut ingenting som är sant i inlägget?

Vad exakt har med Timrå-klacken att göra då? Varför är det en ful sak att ta influenser från den sport som supporterverksamhet först dök upp i? Hur många ramsor hade funnits i Timrå om ingen hade sneglat på fotbollen? Kan komma på en just nu, och det är "Röd och vit hockeydynamit". Tycker du att det räcker så är det upp till dig, jag håller väl inte riktigt med. Den av många hyllade "begravningsramsan" hade inte funnits till om inte jag hade kollat på en filmklipp från Turkiet för att ta ett av många exempel. Men den hade vi ju kunnat klara oss utan, för att inte nämna alla andra ramsor. "Timrå IK är dom bästa" hade inte existerat om de som grundade den i Timrå inte hade sneglat på Bajen.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Redax 2: Precis. Vet att jag ett år på Brunflo Cupen genom kontakter fick stiliga sittplatser med VIP till bar, snittar och annat krimskrams... Men när matchen började så knallade jag ändå över och ställde mig i klacken.

Och jag lirar veteranhockey! (Mer ryggskott än slagskott)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Madde: Hmmpff! Ingen åldersfascism här nu... Det ryktas att i princip hela TIK08 är över 25 men saknas det kreativitet och sitter vi på sittplats...

Däremot kan man ibland sitta på sittplats för att man som gammal och vis har mer möjlighet till gratisbiljetter via jobb och kontakter men det är en annan historia...
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
heart: Jag tror att de finns kvar inom Sundsvalls Dansteam som tävlingsgrupp i Cheerleading??
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
mika: Mer fart av dom vill vi se... Vart ha dom förra tagit vägen förresten?
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Maggan: Nej Vipporna är inte "Strimmorna" och det märks fortfarande. "Strimmorna" var dessutom ett väldigt tufft namn!

Halo: Bra sagt!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Madde: Det var det absolut BÄSTA jag har hört på mycket länge! Bra att det finns någon som får till det rejält och kan säga till.

Angående insamlingen till TIFO gruppen tror jag inte att man får ihop pengar av att bara gå tyst med hinken i famnen och hoppas någon skall lägga i en tjuga. Det gäller att Tigga pengar för att få några också... Kritik till den som känner sig träffad. :)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
mika: Tänkte bara lägga till ett inlägg ang. "Vipporna". Detta är inte förra årets tjejer, utan en helt ny uppsättning som inte har kommit upp i samma kvalité som ifjol.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Knylan: Sittplats skulle kunna samordnas bättre. Det känns som om "Vipporna" inte riktigt funnit sin form ännu, men de borde kunna göra mer för att hålla igång sittplats och skapa mer av klackkultur även där. Framför allt kanske på östra "familjeläktaren", som du påpekar.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Knylan: Vad har du emot sittplats?

Man behöver inte vara helt såld på läktarkultur, som du så fint uttrycker det, för att engagera sig i supportande.
Om man är över 25 år så har man ingen krativitet kvar och är inte längre aktiv. Alla passerar vi 25 förr eller senare.

Så bara för att du går i gymnasiet så kan du lägga ner all tid i supporterverksamheten? Det är det dummaste jag hört på länge. Börjar du sumpa dina chanser i gymnasiet bara för att du prioriterar ett hockeylag då lär du ligga väldigt risigt till om några år.

Sluta kolla på alla filmer från 08-lagen i FOTBOLL och alla andra fotballslag. De har inget med Timrå-klacken att göra.
Kom ner på jorden istället för att försöka göra om arenan till Sthlm Stadion!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Knylan: Rackarns tur att vi inte går efter dina normer då...låter trist med en 5-mannaklack.
Och riktigt klurigt skulle det ju bli om någon fler bidrog med fler normer...då skulle kanske inte alla 5 hålla det måttet heller.=)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
JD: Sist jag satt där , skrämde jag väg en DIFare , han drog i första pausen, då hade han fått nog av mina försök till konversation och ivriga "Vrål" och hejarrop.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
westerlind: Bara tanken på Uhlin och Willysson senast de ställde upp i trikåer´, får en att garva hysteriskt.
Inge ont om Jimmy Skarin och Knylan men dom har inte ovanståendes kroppar för det. ( c :
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Helg Ernest:
Östra skulle mycket riktigt behöva nån som startar ramsorna åt dem. Det finns 'fickor' med folk som skriker där, men koordinationen saknas.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Helg Ernest:

Genial idé - om Jimmy, Knylan och Skarin drar på sig trikåerna och studsar omkring i publiken så kommer jag upp direkt och tittar.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Knylan: Kan det kanske vara så att dom känner sig utanför ?
Inget angagemang från ev. en klackledare som springer runt och jagar på dom ? Eller kanske som du säger, dom tycker kanske att dom fyller krieteriet för att vara med i klacken ? Dom vet ju inte att det bara är ca 5 st som gör det ( c :
Dammvipperna ger ju föga stöd, kanske lite mer aktiv roll hos dem skulle få igång sitt ? Istället för att "dansa" ? skulle dom stuttsa runt och dra igång sina sektioner.
Ang. östra, där sitter även motståndarnas "sittare" så det kan vara ganska stor splittring där. Däremot hela långsidorna verkar vara bara inhemsk publik. (Sålda företagsplattser)

Låt "Vipporna" få en mer framträdande roll som gå påare .
Bara en tanke ( c :
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Anser också att radbrytningar är grovt överskattat, löpande text är bra text.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Helg Ernest: Tror man att orsaken till varför sittplats inte sjunger med i sångerna grundar sig i att dom inte kan de i de allra flesta fall löjligt enkla texterna så kan jag förstå om man förespråkar ett texthäfte. Jag tror däremot att problemet grundar sig i att sittplats helt enkelt inte vill engagera sig (bortsett från vissa fall då, skulle vilja se en riktig sittplatsklack växa till på främst då östra), att stödja laget får folk som inte vet bättre syssla med. Man märker vilket sätt folk ser på supportrar, tänker då främst då på Timrå. Det anses vara något fult eller hur man nu ska uttrycka det, eller bara allmänt fjolligt. Det krävs nästan att man är helt såld på läktarkultur för att börja engagera sig (jag hade förmodligen aldrig ens känt intresset av att stå i klacken om det inte hade varit för att jag har tyckt att detta med klackverksamhet och sånt var coolt under mina early years), av alla dom jag själv spelade hockey med så är det enbart jag som står i klacken nu. Dock så börjar det dyka upp mer och mer småkillar, vilket man väl ur vissa aspekter får se positivt på. Dom flesta är väl kanske i 10-12 årsåldern, om dom står kvar så har vi resurser där om några år. Andelen killar i 15-18 är total minoritet, vi är väldigt få om man ser till vad jag skulle vilja se. Oftast i den här åldern som man är mest aktiv, man blir en mer aktiv supporter, har kreativa idéer osv. I de flesta fall så brukar TIFO-grupper bestå av folk som är min ålder (17, om inge visste det), medelåldrarna på grupperna brukar vara kring 18 år. Om man då ser till de större grupperna. Vi har väl en relativt hög ålder ändå i våran grupp, positivt eftersom det blir mer moget (nåja...) och det enda negativa är väl att tiden man kän lägga ner på verksamheten reduceras till viss del. Går inte att prioritera riktigt på samma sätt som man kan göra på gymnasiet.

Otroligt svårt att sätta pesen på vart problemet ligger, för jag ser det verkligen som ett problem. Många andra tycker att "huvudsaken är att dom tjoar och tjimmar och hejjar på laget" och att det inte spelar den blekaste roll vilket folk som står i klacken. Jag ser väl i många fall lite väl überseriöst på det hela, skulle man se till alla mina normer som jag anser vara rätt så skulle klacken bestå av 5 pers eller nått. Hur många av er tycker att en rätt så viktig faktor är vad folket i klacken har på sig för kläder, eller vilken stil dom har? Uppskattningsvis är väl det också 5 pers som absolut högst, mig inkluderad.

Gosig seger idag, har svårt att förstå att man överhuvudtaget kan ha äkta känslor för ett lag jag finner synonymt med en koskit eller nått. Men dom finns, några av dom var i hallen ikväll. Dagens lågoddsare var väl att JoJo var där, människan som väl sett 173 matcher i streck eller vart siffran har landat. Dom såg allt annat än pigga ut.

Kul för övrigt att se OH-flaggan fara upp och ner på norra sitt i en stor klump vid varje mål. Stor humor vissa stunder, enbart pinsamt andra... =)

Överjävligt snyggt med flaggorna, själv var man duktig och glömde hala med kameran. Men rykten gör gällande att Jalonen filmade spektaklet, hoppas han håller vad han lovat. Annars får han smaka på penseln...
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
JimmyH: Nja, jag tror nog sittplatts skulle anngagera sig mer om dom fick ett. Dom vart liksom mer delaktig i aktiviteten.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Helg Ernest: En personlig åsikt är att vi struntar i ramshäften. tror inte på det plus att det känns lite väl mycket skolkör över det.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
GuRRa: Har du inte tagit dig vatten över huvudet nu ?
Man måste låta ett tryckeri trycka upp det.
Över 5000 ex. skrivaren kommer att glöda och färg patroner/kasseter kommer att ta slut omgående. I en kartong papper är det 2500 ark.
Gör du ett häfte om 10 sidor, kan du ju räkna ut själv hur många lådor papper du måste köpa och bära hem.
Färdigställ istället en diskett med Layouten på häftet, gå till ett tryckeri och kolla vad dom skall ha eller om dom kan sponsra med större delen av kostnaderna. Annars borde M-Real kunna sponsra med papperet och just tryckaren med resterande.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
GuRRa: Tyvär har det uppstått ett mindre problem som gör att ramsahäftena som jag skulle skriva ut blir lite försenade.

Kanske att dom blir färdiga till Lördagens match.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
65Selander: En klassiker det också... Om än något för brynäsig för min enkla smak. Kan tala om en annan bizzar upplevelse som inträffade efter att äckelbrynäs tagit sitt senaste SM-guld... (Avis som fan...)

Långt ute på landet där jag bodde förut så fanns en granne som hade sjukliga böjelser. En notorisk brynägalning som var både högljudd och allmänt odräglig...

När krutröken lagt sig och Brynäst tagit sitt jävla SM-guld så spikar grannjäveln upp historiens största skylt vid byhålevägen. Typ tre gånger fyra meter, där han basunerade ut: BRYNÄS och SM-GULD!

På den tiden så tränade jag hårt inför något lokalt uterinksmöte mellan brynäsdåren och mig själv som stolt TIK-are. Därför kutade jag som en galning flera mil med tung ryggsäck till och från jobbet varje dag.

En morgon så var jag alltså nära att springa rakt in i denna psykologiska mördarskylt.

Grannen fick ett övertag det året och vann faktiskt många uterinksmöten i brutalhockey. Dvs hockey utan benskydd eller andra hockeyrelaterade skydd. Iklädd enbart jeans och korta täckjackor möttes traktens alla gubbar i nostalgiska bataljer på månskensrinkens knöggliga och spräckta is...

Fy fan för Brynäsare;-)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Rinken: ja det är bra dom är det tryck i
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Tellus: Jag kan spela blockflöjt!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
pettsson: kanske kan vara så
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Tellus: Den som börjar blåsa trumpet under matchen tror jag blir vänligt, men bestämt, eskorterad ut ur hallen av publikvärdarna. :o)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
octagon: Någon som spelar trumpet kanske skulle vara något..
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Smokey: hm.. tyckte väl att det lät lite för bra för att vara sant ;-)

Ang referat så kan du gå in på min presentation och lyssna på något fint ;-)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Vi prövade med allsångshäften förra säsongen. Det gick sådär... Jag hade skrivit en massa värdelösa ramsor. En del sjöng med andra vek pappersplan.

Det viktigaste är att det är feststämning i klacken. Fram med instrument och allt jävelskap.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Smokey:
Radiorefet är verkligen grymt! En enda lång rysning när man lyssnar på det!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Captain Crash:

Allsångshäften till folket.
Sno konceptet från Allsång på Skansen. Sedan delas det ut till alla på ståplats & sittplats till en kostnad av 5:-. För det får man allsångshäfte och en matchlott.

Sedan sätter vi Kjell Lönnå på ett podium nere vid sargen och en trådlös mic i handen.

SUCCSE!!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
65Selander: Med sång av Eilert Pilarm!!! En av de största kultklassiker som spelats in. Radioreferatet från den 14 april 2000, som finns på samma CD, är bland det grymmaste partyhöjare en TIK:are kan damma av...
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Sprang på en mp3'a på nätet som heter "Vi Gjorde Mål Igen"
och när man läser Taggen på denna låt så känner man man igen följande namn.

Album- HH:s Absolut Eagles
comment- Mike66

Måste då säga att kommer inte detta alster upp på hitlistorna igen då vete gudarna ;-)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Inför mer ramsor/sång a'la Premier Leauge....
Det skulle va nåt att sätta tänderna i det....
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Redax 2: Det kallar jag nytänkande. :)

När nu sånghäften ska börjas att delas ut så måste vi ju nästan bara ha en allsångsledare också. Varför inte en herre i en azur-blå kavaj som står och manar på publiken...!
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
TIK08 kommer nog köra med säckpipa endera året...
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
El Maco: Ja varför inte skaffa en hel klack orkester....med trumset..Mungiga, tumpet, Balalajjka, och dragspel och kanske en nyckelharpa...
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
dr-nix: Är det nån som gör ett häfte eller är det bara snack??
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
dr-nix: som tillägg till förra inlägget ville jag bara motivera varför det vore bra om man hade en doc/pdf fil på hemsidan, det är för att man ska kunna enkelt kunna trycka ut fler/skriva ut fler (givetvis) vid behov.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
GuRRa: ett tips är att även ha en doc eller pdf fil på tikare.se så man kan tanka hem häftet om man inte skulle få tag på ett på plats eller om man tappat bort det eller dyligt.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Knylan: Eftersom detta blir min sista säsong som trumslagar"gubbe" hindrar det ju inte att det under nästa säsong övergår till.......ja, varför inte elgitarr? ;)
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
Sånghäfte till Torsdag !!!!
------------------

Jag har samlat ihop några av dom senaste ramsorna som skrivits in här på hockeysnack... både gamla och nya.

Kommer ni på ramsor så skicka dom till mig via brev så ordnar jag med häften till Malmömatchen.
Kommentera

Sv: Ramsorna som försvann
El Maco:
alldeles riktigt rätt..så du har inte missat något...;0)
Kommentera

414441 · »