1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581638 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #345547

Sv: Tifot före kvällens match
Knylan: Det är aldrig fel på journalister och pressfotografer! Det är deras bild av verkligheten som gäller. Sedan får tifo-folk och andra tycka vad dom vill. Det som står i tidningen är alltid "sant". Spelar ingen roll hur mycket dom ljuger och vinklar saker å ting. Robinson-TV rockar fetast i folkhemmen... Kritiskt granskande är en bristvara.

Därför bjuder jag på en enkel mediaskola (fiskekurs) för tifo-folket mfl. i Timrå.

1. Ta reda på vem på tidning/radio el dyl. som skulle kunna tänka sig vara intresserad av tifo eller supporterkultur. Läs eller ta del av annat som journalisten tidigare framfört i media.

2.Kontakta personen lågmält. Var inte påträngande. Journalister älskar att "hitta" eller "nappa" på sina egna vinklar. Men dom kan behöva lite stöttning på vägen... Servera en genomtänkt tanke som ser spontan ut.

3. Kontakta inte tidningar vid fel tidpunkt. Måndagar är en hopplös dag. Då ska helgens alla "stora" händelser analyseras. Tisdagar och onsdagar är bäst.
Då sitter offta tidningsfolket och gäspar i jakt på nya kioskvältare. (En nyhet som i det närmaste välter kiosken där tidningen säljs när folk kommer rusande för att köpa prylen) Det är då man ska agna med olika beten. Lite som han AIK:arn i Lorry ungefär...

4. Var alltid ödmjuk och tänk i rubriker!

Minns att det är de som är bäst på marknadsföring (typ Färjestad) som säljer mest supporterprylar, får mest utrymme i media, flest lirare i Tre Kronor och som alltid får mest press på sig att vinna elitserien. Men det är alltid Timrå som framstår som coolast;-) "The underdog" eller Törn Rosa som vi säger. Modo är som den fula ankungen som aldrig blir en svan. Brynäs har folk tröttnat på. Linköping älskar man att hata. Malmö bevisar att horhus aldrig kan funka ideelt. Media styr! Den som kan styra media vinner mer!

Guvenör Arnold har media att tacka för mycket;-)

Något att tänka på när julglöggen tränger sig på...
Kommentera