1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

Tifot före kvällens match

346017 · » Till forumet


Sv: Tifot före kvällens match
kärran: Vad vet ni om det, ni i Modo "klacken" ?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Dream Team:
Såg de stora flaggorna, men alla som satt gömda under såg ju inget, detta är alltid nackdelen med att dra upp en stor flagga. Har för några år sedan stått i MODO:s klack (sittplats numera) och det var inte alltid kul att missa glädjescenerna på isen när de gjort mål. Försökte alltid därför att stå vid räcket, så kunde man kika fram under det viktiga ögonblicket.
Man måste också förstå att alla inte är så positiva till att bli "tvingad" till tifot, det var inte många som kunde göra ett eget val i söndagens flagguppdragning.

Jag som stod i MODO:s klack tyckte helt klart att bilden på isen med Werner som hissar upp Hedlund i en jättekram var mycket mer underhållning, och det var äkta glädje. Efter matchen så var ryggtavlan mot oss av nr 23 också snyggt, för att strax därefter få se honom framifrån med ett leende på läpparna.

Är positiv till allt som kan locka fram spelarna på isen till bra hockey, då kanske inte en stor flagga hjälper. Tror mera på publikens ärliga uppskattning med rop, sång och handklapp för att stödja sitt lag. Risken med att kliva upp i arenan gör att stående ovationer kanske inte känns helt naturligt för alla.

Heja MODO
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Bilder kommer så fort jag lyckats skicka något... tjall med mailen nu...

Kan väl skriva lite kort hur det fungerar med att göra en läktar flagga, eftersom ett par stycken jag pratade med igår trodde att den var beställt klar och bara att kasta upp....

Vi beställer plast stripes i 2 meters bredd som vi mäter upp och tejpar ihop antingen vågrätt eller lodrätt beroende på mönster. Sedan ska texten dit, då använder vi en Overhead projektor och utklippta bokstäver (ganska primitivt) som vi ritar av på plasten vi hängt upp på väggen.
Sedan ska allt mätas ut och tejpas fast och det är här det tar tid. Eftersom det inte ska ligga några lösa bitar av bokstäverna så måste alla bokstäver hel tejpas. Eftersom vi har så pass små utrymmen att hålla till på med dessa jätteflaggor så gäller det att vi mäter rätt eftersom vi aldrig kan se flaggan i sin helhet, inte förrän ni också ser den.

Till östra flaggan gick det åt:

10 arbetstimmar för 5 man/pojkar =)
ca 160 löpmeter Stripes
5 rullar packtejp
+ en massa jävla tålamod =)

Men det var det värt.


Helg Ernest: Det är inte det att vi inte tar till oss av kritik, men dig lyssnar ingen på. Och sedan säger jag att om någon i TIFO gruppen nämner något dumt, så ska väl inte hela gruppen behöva stå för det... Det får varje enskild person stå för....
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Knylan: Snygg flagga. Texten var dock inte speciellt rolig, aldrig roligt att vara tvåa med saker:-) Tråkigt att jag inte var där. Hoppas jag får se fler bilder senare.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Frisco: Grundtanken var ju faktiskt T-Röd, men vi insåg sen att vi skulle skita i den texten. Lillebrorstexten är en idé som kläcktes mellan mig och Jimmy över ICQ. =)
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Knylan: Är det nån reklam för T-röd?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Sen så finns det ju även lite godis i den mappen, såg att någon ville se bilder från förberedelser och sånt. Dalan har bilderna från förberedelserna som var nu under helgen, får väl dom imorgon eller nått då...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Äntligen! Kollade igenom min kamera från igår, vart nå böös med den så jag fick bara en bild. Tur då att bilden som jag fick vart jävulskt bra. Östraflaggan vi beskådar...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Dream Team: ja många garvade ur sig tarmarna på ståplats..
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Det var inge fel alls på det, assnygt, vill se mer av det!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Jag tycker att gårdagens Tifo var snyggt och jag ser gärna mer sådant.

Bra jobbat !
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Jag tycker TIFOn är underbara att se på. Jag är lite nyfiken på hur våran tifo grupp går tillväga för att få fram dessa konstverk. Jag skulle definitivt läsa en artickel om det! Tack för gårdagens tifo!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Helg Ernest: Du har säkert rätt i att en del tycker det är ointressant, men tror lika stor del uppskattar det vi gör, iaf om man ser till gårdagens arrangemang.

Tror nog vi tar åt oss av saklig kritik, dock har jag aldrig sett någon sådan ännu, tex att ni borde gjort så därför att, utan det är mest, onödigt att ni håller på då ingen bryr sig kritik.

Och kritik från dig? Kunde inte bry mig mindre!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
TIFO är som att vara hård i magen. Man försöker och försöker men det blir ingen respons. Men ger man det lite tid så kommer det nog lossna.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Timra_Flicka: hehe, jag håller med! =)
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Happyer: Haha . Den på sittplats var nog det bästa jag sett på länge =) Bra jobbat . .
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Tifo't igår var riktigt snyggt å häftigt!
tycker det var en bra grej de i tifo-gruppen gjort!
åh jag hoppas, att vi får se något liknande i fler matcher!
vet att det är fler än mig som uppskattar det!
Bra jobbat Tifo.gruppen! =)
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Helg Ernest: Jag älskar alla typer av TIK-fanatiker! Tifogänget ramar in en del av hockeyns och framförallt fotbollens innersta själ. Att jobba gratis som galningar för att på något vis presentera ett konstverk (art) för oss andra på läktarana är lika viktigt som tex Picassos härjningar;-) Vissa saker är överlägset bra andra är kanske mindre bra... Men urkraften är läcker.

Och jag tror att rätt murvel på tex Sundsvalls Tidning skulle tycka det vore fantastiskt att följa ett gäng Tifojobbares vardag innan den stora festen...
Helt klart ett repotage jag skulle vilja läsa. Framför allt om det handlade om TIK:s tifogäng. Det är fan så jag ska ringa och tippsa mina kontakter på vissa tidningar;-)
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Madde: Man vågar snart inte yttra sig... Jag menar dock allt jag har sagt till alla inblandade i Tifo gruppen.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Madde: Väntade bara på den kommentaren =) Jo vad det gäller Giffarnas patroner så är jag mäkta imponerad, 2a i Sverige är defenitivt klart godkännt dom har en hel del konkurrans så dom gör ett kanon jobb.

Var det gäller Hockeytifon i sverige så ligger vi nog väldigt bra till, har inte allt för hård konkurrens som du säger.

Så du har väl rätt i det du säger!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Mange: Hörru du Magnus. Du behöver inte titta många mil söderut för att se snygga tifon, det är bara att kolla i grannkommun!
2a i Sverige säger en hel del!
Men om du ska hitta ett hockeytifo får du nog lämna landet!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Halo Gordie: Jag håller med dig och det är kul att någon fler vågar yttra sig. Det är alldeles för mycket skitsnack! Det har jag sedan tidigare tagit upp med tifoansvarige men han kan knappast hindra andra från att yttra sig. Eftersom jag bor med alldeles för mycket tifogrejer så får jag höra alldeles för mycket.

Knylan: 25 timmar... borde ha varit mer än så! Sedan fredagmorgon har jag träffat min sambo 2 timmar i vaket tillstånd. Fick träffa honom igen igår efter matchen.


Helg Ernest: Kors i taket. Vi har nästan samma åsikt.
Att de inte tål kritik har du fel i. Den kritik de får vet jag inte riktigt hur de tar hand om men allt negativt verkar de slå ifrån sig för tifo SKA in i ishockeyn... De är målmedvetna men de, liksom alla andra som jobbar runt matcherna, orkar inte ta hand om varje liten negativ åsikt. Då kan vi lika gärna lägga ner allt. Alla lär inte vara nöjda....

Jag riskerar husfriden med detta; Jag tycker inte att tifo hör hemma i ishockeyarenor. Visst det är kul att de försöker och det blir snyggt..
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Helg Ernest: Jag håller med dig till viss gräns.

Jag har dock rätt ut det här med varje enskild person i TIFO gruppen. Allt syns inte i ett inlägg och man kan inte ta för givet att det alltid är precis så som det skrivs. Jag tror nog Dalan kan hantera den kritik jag ger, det har inte varit han jag har syftat på.

Men som sagt, allt det där är uträtt
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Helg Ernest: Begränsat gäng? Tror att en hel del inom våra supportrar uppskattar dessa tifon. Givetvis så borde det stå med i tidningen, kolla inom fotbollen litegranna söder ut i vårat land, och om du har tid kan du ta en titt på läktarkulturen utomlands.

Tycker du helt ärligt att tifot igår var ren dynga?
Hur kan vi isåfall göra saken bättre?

Vad det gäller "Halo Gordies" klagomål efter varje gång så kanske man sollar bort litegranna men tar defenitivt till sig av det.
Det är inte kul att ha jobbat MÅNGA timmar helt på eget intiativ för att göra läktarkulturen i Timrå till någonting stort o bra, och då bara få äta skit för det man gör!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Smokey: Min uppfattning är att det bara är ett litet begränsat gäng som älskar Tifon. Tycker det är befängt att det överhuvettaget skulle komma i tidningarna. Var i ligger nyhetsvärdet ? För mig och säkert många fler är det ju helt ointresant.

Halo Gordie, har du inte lärt dig ännu, att medlemmarna i TIFO gruppen
varken tål eller tar åt sig av kritik.
Om en person klagar efter var gång, då borde ju även Dalan kunna acceptera att nått är fel, eller åtminstånde söka ett svar.
Istället ber han dig att Lägga ner. Tyder ju på att det är som att hälla vatten på en gås.

Så lite lyhördhet och ödmjukhet skulle inte skada i Tifo gruppen.
F
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Knylan: Det är aldrig fel på journalister och pressfotografer! Det är deras bild av verkligheten som gäller. Sedan får tifo-folk och andra tycka vad dom vill. Det som står i tidningen är alltid "sant". Spelar ingen roll hur mycket dom ljuger och vinklar saker å ting. Robinson-TV rockar fetast i folkhemmen... Kritiskt granskande är en bristvara.

Därför bjuder jag på en enkel mediaskola (fiskekurs) för tifo-folket mfl. i Timrå.

1. Ta reda på vem på tidning/radio el dyl. som skulle kunna tänka sig vara intresserad av tifo eller supporterkultur. Läs eller ta del av annat som journalisten tidigare framfört i media.

2.Kontakta personen lågmält. Var inte påträngande. Journalister älskar att "hitta" eller "nappa" på sina egna vinklar. Men dom kan behöva lite stöttning på vägen... Servera en genomtänkt tanke som ser spontan ut.

3. Kontakta inte tidningar vid fel tidpunkt. Måndagar är en hopplös dag. Då ska helgens alla "stora" händelser analyseras. Tisdagar och onsdagar är bäst.
Då sitter offta tidningsfolket och gäspar i jakt på nya kioskvältare. (En nyhet som i det närmaste välter kiosken där tidningen säljs när folk kommer rusande för att köpa prylen) Det är då man ska agna med olika beten. Lite som han AIK:arn i Lorry ungefär...

4. Var alltid ödmjuk och tänk i rubriker!

Minns att det är de som är bäst på marknadsföring (typ Färjestad) som säljer mest supporterprylar, får mest utrymme i media, flest lirare i Tre Kronor och som alltid får mest press på sig att vinna elitserien. Men det är alltid Timrå som framstår som coolast;-) "The underdog" eller Törn Rosa som vi säger. Modo är som den fula ankungen som aldrig blir en svan. Brynäs har folk tröttnat på. Linköping älskar man att hata. Malmö bevisar att horhus aldrig kan funka ideelt. Media styr! Den som kan styra media vinner mer!

Guvenör Arnold har media att tacka för mycket;-)

Något att tänka på när julglöggen tränger sig på...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
TIFO gruppen: Måste be er alla om förlåtelse, på en allmän plats. Tycker ni gör det kanonbra, och hoppas min förklaring till er via brev kan förklara det hela något. Jag har fått så hemskt dåligt samvete, med all rätt! Hoppas jag kan och har övertygat er, ni betyder väldigt mycket för mig.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Captain Crash: Jag tycker att det är skandal att det inte får något utrymme i tidningarna. Jag läste Tidningen Ångermanland idag 1½ sida om derbyt. Tifot fick ingen bild, det nämndes inte ett ord om det. Läst på AB nätupplaga också ingenting där heller. Ser nästan aldrig att ordet nämns överhuvudtaget i tidningarna. Tycker att tifot var en av de få sakerna man kunde glädjas åt igår. Men det tycker tydligen inte journalisterna.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
TIFO-group: Ni gör ett fantastiskt arbete! Det var ett kalas tifo igår.. Fick ju rysningar när duken rullades upp på kortsidan. Wunderbar! Tycker det är synd och skam att det inte uppmärksammades mer med bilder i media! Kan man slänga in en färgbild på M.Fredriksson (ST igår) på en helsida borde man kunna avsätta en sida med lite tifo-bilder..
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Halo Gordie: whatever.... sånt här hr man från dig efter varje tifo så varför inte ge upp nu?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Halo Gordie: Men kan du utveckla "skitsnack" en aning?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Dalan_: Eftersom ingen av Sveriges tidningar har speciellt bra koll på TIFOn eller läktarkultur så blir det svårt att få ett erkännande som är nånting att ha. Men visst, vi är i behov av publicitet så att säga... =)
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Dalan och Mange: Klart ni gör det bra, ni gör det kanonbra. Det enda jag menar är att de ironiska och hånade kommentarerna förstör det hela. Det är inte bara jag som tappar gnistan.

Kämpa vidare, ni är duktiga. Men spar på skitsnacket!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
matsby:
Ta kontakt med Eva-Lena på Dagbladet!!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
matsby: jag har ett par suddiga bilder själv, och Knylan fick en riktigt fin bild med sin kamera, men jag vill ha ett erkännande i tidningen på att det var det snyggaste som gjorts =) iaf inom hockeyn.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Dalan_:
Fråga Frisco, han hade kameran med sig tror jag, fast han lär väll knappast dela med sig eller ens erkänna att han tog bilder på era fina arrangemang.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Är det någon förresten som sett någon bild i typ AB eller Dagbladet?? ST är ju som de är så där kom det ingen bild...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Dalan_: Precis all heder till dom som stannade kvar o hjälpe till med städningen efter matchen igår.

Halo Goridie: Enligt er som klagar, Gör vi någonsin något bra?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Halo Gordie: Du bara klagar och klagar... anledningen till att vi inte frågar efter hjälp längre är att folk aldrig dyker upp, eller hjälper till med städningen efteråt, de jag frågade igår fnyste till och gick, till skillnad från 2 grabbar och en mamma =)

Så det är väl ingen idé att fråga om aldrig någon svarar ja?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Frella: Gör du det... Men det verkar dock som om det tros att man avgudar Tifon vilket alla förmodligen knappast gör. Jag personligen tror inte att det är så viktigt.

MEN det är bra, och roligt att se på. Dock inget jag skulle vilja syssla med.
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Frella: jaha...jag få skylla på att de ä måndag :-]
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
heart: Det var ironi...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
läktartifona skulle det ju stå
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Frella: på vad det ska stå på lätartifona eller?
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Halo Gordie: Okej, vi ska göra en enkätundersökning till nästa gång då...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Snyggt Tifo och bra jobbat!

Men... Som vanligt kommer jag klaga lite. Fortfarande har ni i TIFO gruppen startat detta utan efterfrågan, ni har alltså tagit på er det här på egna intiativ. Och jag tycker då specielt, inte att man kan gå ut med officiella idiotiska kommentarer som vissa av er slänger ut er. Som vanligt med största ironi och hån till klacken och sittplats och människor som står/sitter där, inget Tack till dem för att de ställer upp. De gör ju aldrig något bra, ständigt är det en massa klagomål.

Då tappar man gnistan, det har jag gjort. Det är väll dels därför som jag sitter också.

Fortfarande, bra jobbat!

Att ni lagt ner så mycket tid, det är helt upp till er. Ni är inte bättre än någon annan för att ni gör det. Det låter alltid så, det är fortfarande på eget intiativ. Andra tycker kanske inte att det är lika viktigt som er, de nöjer sig med att lämna ett litet bidrag. Andra har absolut inte tid till att avstå sin utbildning eller sitt arbete för något liknande. Den lediga tid man har prioriterar man till något annat.

Nu var det sagt
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
jon: Jag har några bilder på gång från matchen. Men de dyker upp imorgon!
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Lite bilder på det överdrivet vackra tifot skulle inte vara helt fel. Fin bakgrund på datorn :) Jätte bra jobbat. Som många har sagt så tycker jag också att klacken kunde ha låtit mera. själv skrek sjung jag så lungorna var på bristningsgränsen. Bra jobbat resten som gjorde det! dom som inte sjung kan göra det nästa gång så är det förlåtet ;)
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Redax 2: Ceteris paribus Über alles...
Kommentera

Sv: Tifot före kvällens match
Lumber Jack: Hoppsan vad man tar precis allt på allvar. Är det makroekonomin ("Vi antar att räntan är konstant...") som gör det eller..?
Kommentera

346017 · »