1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582257 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #620293

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2005-11-19
Bragd-Birger:
Jo Nordgrenaffären visar ju som sagt helt klart bristerna i årets försäsong.
Först när Nordgren drog blev det riktig fart, då skulle man ta in flera spelare. Från att ha sett i dina ögon "riktigt skapligt ut" blev läget helt plötsligt mer eller mindre panik. Allt på grund av Nordgren? (Laakonen ser jag förresten minst lika mycket som dåligt scoutarbete som "otur")
Som jag sagt tidigare, det hyllade lagbygget var alltså extremt beroende av den enskilde individen. Nordgren blev med tanke på handlingarna hissad som en Z för laget. Det säger väl en del om kvaliteten på övriga nyförvärv i så fall?
På tal om otur, hade vi otur med Wennerberg, Ström, Warg m. fl? Nej, självklart inte. Dem presterar bara vad dem presterat i sina respektive klubbar under flera säsonger. Alltså i princip ingenting. Var vi tvungna att värva sådana spelare?

Ja, betalningen av lånen är ett svek. Och ja, denna feta avbetalning ger oss ett särme utgångsläge i förhållande till våra konkurrenter. Visst har föreningen jobbat sig fram till en stabil ekonomi, men det gör väl ingen garanti för mindre genomtänkta ekonomiska beslut i framtiden? Att vi kan vara slagkraftiga trots att avbetalningen sker i planerad fart har de senaste säsongerna visat.
Hur behåller man försprånget? Ja, vi har ju inget försprång längre, menar du att vi skulle få det igen när lånen är betala? I så fall ska vi alltså överträffa både egna lagets nyförvärv tidigare säsonger samt dessa konkurrerande klubbars nyförvärv kommande säsonger. Tillåt mig tvivla.
Jag är dessutom av den naiva uppfattningen att ett bra lag betalar sig själv. Som sagt, inga idiotsastningar men satsningar som är i relation till vad situationen kräver. Det ger intäkter. Tror du Luleå lipar över att dem värvade en dyr och hemsk stjärna som Orzaghs?

Sedan är det möjligt att det inte har varit sån stor budgetsastning som jag vill göra gällande. Men i så fall är det en stor skandal och många nyförvärv är sanslöst överbetalda. Det räcker med att titta på spelarnas meriter för att förstå det. Det vore långt mycket värre än om man värvade nån stjärna som är dyr (och som enligt myten inte gör sitt jobb och har sämre moral osv). Lustigt nog så är det trots allt alltid stjärnorna som gör tungan på vågen i alla vinnande lag. Nämn gärna nåt undantag.
Kommentera