1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #620541

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2005-11-19
RocknRolf2: Återigen. Det är så himskans enkelt att sitta och döma ut ett agerande i efterhand. Ameh! Det borde man väl ha räknat ut!, liksom. Men faktum kvarstår, hur mycket du än vill komma åt Nubben: årets silly-season var helt sjuk. Och varför skulle Nubben göra en bättre bedömning av läget än övriga sportchefer? Kolla på alla kontrakt som skrevs och försvann in i menlösheten när spelarna i fråga drog till NHL. Kolla hålen som fortfarande finns i trupperna.

Varför sitter då Timrå mer på pottan än andra? Jo, för att man blev hårdast brandskattat och torskade all spetskompetens. Du försöker få det till att det var först när Nordgren drog som man insåg att man måste agera. Ett löjeväckande argument som endast röjer din egentliga agenda: att få smäda Nubben. Man var nog ganska svettiga fram till denna käftsmäll, inte minst när man insåg hur jävla överhettad marknaden var.

Men Nordgren blev halmstrået som knäckte kamelens rygg. Jag själv blev fullkomligt apatisk. Fram till dess hade jag ganska stort hopp. Jag såg potential till två producerande kedjor (med Nordgrens spetskompetens i den ena, Laakkonens i den andra). För oavsett vad du säger: laget i övrigt, inklusive nyförvärven, är egentligen ganska bra. Absolut inte tjosanhejsan, men tillräckligt bra för att tillsammans med sisådär två spelare som kan stänka dit puckarna hamna på en typisk timråitisk slutplacering (6:a och uppåt).

Du kallar, föga förvånande, Laakkonen för 'dåligt scoutad' snarare än en otursvärvning. Varför det? Återigen: är du enbart intresserad av att slänga skit på Nubben, eller har du något fog för ditt påstående? Brukar Timrås finnar vara scoutade på en höft, och misslyckas titt som tätt? Varför är det så viktigt för dig att få in sådana där små tjuvnyp?

Likaså får du in osynliga situationstecken runt 'det tidigare så hyllade lagbygget', och liksom avslöjar att det egentligen bara är båg eftersom man är 'extremt beroende av den enskilde individen'. Återigen - vad är syftet? Vem i sina sinnens fulla bruk påstår att ett hockeylag inte är beroende av spetskompetens? Om en av seriens absolut bästa målskyttar försvinner är det väl självklart att målfabrikationen blir lidande?

Otur med Wennerberg, Ström, Warg? Nä, det vill jag inte påstå. Warg håller jag f ö som en helt ok värvning - och jag tror att han mycket väl kan bli betydligt bättre till nästa säsong. Wennerberg och Ström: chansningar som inte gick hem. Trist, men återigen: kräver du säkra kort, håll på FBK/HV/LHC/VF. Övriga klubbar gör så här. Tror, hoppas och går på magkänslan. Om du ögnar igenom övriga lags värvningar ser du precis samma typ av spelare, värvade av samma anledningar. För Timrå har dessa förvånansvärt ofta slagit väl ut, men någon/några per säsong kan alltid föras in på minuskontot. Bryt ihop, kom igen.

Timrås beslut att prioritera avbetalningar istället för spelarbudget må vara klokt eller dumt. Jag har tidigare inte kommenterat det, eftersom jag saknar inblick i hur resonemangen gått. Men eftersom du uppenbarligen vet att det är ett stort felbeslut (förmodligen fattat av hin håle själv: Nubben) tvingas jag försvara det in i döden. Allt för jämvikten.

Vi snackar om försprång. Du säger att vi inte har något? Nähä. Jag har annars ansett att vi legat före klubbar som Modo, SSK, Brynäs, Mora, Leksand, Djurgården. I år är vi, i dagsläget, åtminstone ännu tabellmässigt icke passerade av en handfull av dessa.
Det är dock slagkraften nästa vår som är intressant. Det är då vi får se om den minskade spelarbudgeten detta år kan mötas av en offensivare framstöt på en mer lättnavigerad, Nubbe-vänlig spelarmarknad. Om inte, då har man agerat dumt och fel. Då kommer kritik falla, även från det birgerska hållet. Men om man med ett par djärva manövrar flyttar fram positionerna inte bara ett, utan flera, snäpp - då förväntar jag mig en RR2 i en 'Jag älskar Nubben och hela jämrans styrelsen' - T-shirt.

För det ser ju faktiskt inte sålysande ut för våra nyss nämnda konkurrenter i dagsläget. SSK byggde nytt, storsatsade och har det svettigt. Leska blev elitseriens största flopp åtminstone de senaste 10 åren. Arenan - som liksom genom sin uppfräschning - plötsligt skulle få södertäljeborna att spisa hockey går allt annat än lysande. 5000/snitt var kalkylen, lycka till. i 7-1 viktorian mot Frölunda var det 2700 på läktarna. Med större utgifter och samma intäkter - slagläge SSK nästa säsong? Försprång Timrå.

Brynäs har länge haltat på ruinens brant och ska bygga nytt. Kom igen om ett par år. Laget som tidigare gick i bräschen är nu en eftersläntrare. Klart försprång Timrå.

Modo - bygger nytt, men har gått fantastiskt mycket back de senaste åren. Sportsligt bättre i år, men hur kommer nolaskogarna trivas i en ny, eventuellt mindre banjovänlig, arena? Prognos osäker.

Djurgården: öppet mål. Halkar efter arenabyggarna mer och mer, och behöver en plötslig fotbollsdöd för att återuppstå. Försprång Timrå.

Leksand: vidöppet mål. Sveriges sämste sportchef i kombination med nyrikedom blir en massa garv för övriga, men icke framgång. Högst osäker elitseriestatus. Försprång Timrå.

Mora: Imponerar i det lilla, även om jag fortfarande tippar dem till kvalserien. Hur länge kan man lira sig kvar med ligans lägsta budget? Försprång Timrå.

Långt inlägg, kan fortsätta länge till men nu är det sovdags. Nattinatti.
Kommentera