1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582222 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #755953

Sv: Gahn är tillbaka
orion: Är du släkt med Jörgen "Goofy" Eriksson eller vad sa du för någonting egentligen?

Du får naturligtvis tycka vad du vill, men jag förstår inte varför du hakar upp dig på det där?

Visst är det väl besynnerligt att karln spelade back, när han hade ett sådant klipp i sin skridskoåkning och en hygglig bössa. Du har aldrig funderat på varför man aldrig testade Jörgen som ytterforward?

För att friska upp minnet på dig lite grand kan jag dr mig till minnes en hemmamatch mot ÖSK i Division i slutet på 90-talet.

Timrå går till anfall och tappar pucken, ÖSK sticker direkt upp i en sylvass kontring innan Timrå hunnit ställa om. Du har en ÖSKare i mitten, en längs sargen vid höjd med speakerbåset och så har du en trdeje på motsatt sida av sargen vilken också är puckförare,

Vad gör då Jörgen? Jo han släpper sin backmarkering och tokcheckar på puckföraren som blixtsnabbt uppfattar situationen, slår ett öppnande pass i sidled inåt mitten, centern släpper ut pucken på kanten till den tredje gubben som trampar in i Timrås zon tittar upp och ser att centern följer med upp.

ÖSkaren fintar skott och slår en passning i sidled inåt i en 2 mot 1-situation vilket får till följd att Timråkeepern tvingas till en svår sidledesförflyttning och Öskaren får öppet mål och rakar in pucken.

Jörgen kollrade helt enkelt bort sig fullständigt i sin iver att checka offensivt och glömde täckningen hemåt.

Ett skolexempel av ÖSK, katastrofalt agerande av "Goofy". Men du tycker väl fortfarande att han var klockren som back - eller?
Kommentera