1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Gahn är tillbaka

755996 · » Till forumet


Sv: Gahn är tillbaka
Tycho: Stavar som en kratta... Jesper...
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle: Jörgen "Goofy" Eriksson hade en ganska bra säsong det året vi gick upp 99/00.

Timrå IK Allsvenskan North 99/00 32 1 11 12 +9
Timrå IK Superallsvenskan 99/00 11 1 4 5 +5

Det jag kom ihåg av Goofy var att hans styrka inte låg i det defensiva spelet. Det som var hans styrka under sista allsvenska året var de raka genomskärande passningarna från egen zon upp i mittzon. Samma passningar som året efter stannade på motståndarforwards vid blålinjen..

Visst hade Goofy många positiva egenskaper, men tyvärr är de bättre anpassade för lägre divisioner.
Jag har alltid jämfört han med en annan ganska bespottad TIK-spelare som även var bespottad när han spelade i motståndarlaget. Dvs Jäsper Jäger.
Vet inte hur många matcher jag sett Jäger göra indianare efter indianare. Det brukar dock sluta med att han slår den avgörande långa passet från egen zon till en fri anfallare i offensiv blå som avgör för Björklöven mot Timrå...
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle: Läs-och-skrivsvårigheter? Du har en sprutande penna, men läsförståelsen verkar halta. Kolla mitt inlägg en gång till innan du börjar släktforska på mej!
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Sune:

"Så antingen kniper du käft eller så försöker du komma med lite mer genomtänkta saker innan du postar dina inlägg".

Nu blir det spännande debatt framledes.

Tror jag struntar i matchen ikväll jag vill inte missa något inlägg i denna "debatt".
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Springsteen: Länk eller källa??
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
FM:
Det ligger mycket i ditt resonemang...
Visst vore det att föredra att vi hade sju backar i Kenny Jönssonklass.. Men vilket lag har den möjligheten?
Svebba håller, enligt mig, en hyfsad ES-klass och har tidigare visat att han har inneboende kapacitet för utveckling.
Om man då skall byta ut honom... Vem skall man då ta in?
Vem skall vara 6:e -7:e på backlistan? A-P Berg!?!?...
Det är väl bättre att låta honom vara kvar med förhoppningen om att han skall utvecklas, hitta tillbaks till den standard han hade i sin debutsäsong. Med lite flyt så utvecklas han till en riktigt bra TIK-back! Om inte... så har vi en hyfsad 7:e back på bänken.
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Ambroo: Jag skrev det också men det kom visst inte med, Lepra händer.
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Ambroo: Tycker ni ska lugnga er med sågningarna av Svebba. De är ju faktiskt så att nån måste spela i fjädefemman också. Säg de elitserielag där vilken som helst av de (vanligtvis) 8 backarna går rätt in i en förstafemma?
Tycker nog att Svebba passar rätt bra i en fjärdefemma då kraven kanske inte är mer än att gå in och spela 0-0.
Tycker inte att han är sådär superdålig defensivt och på försäsongen gjorde han väl tom ett och annat poäng.
Känns som kraven på han är lika stora som de krav vi har på våra "stjärnor" men de är väl knappast rimligt eller ?

Sen behöver man ju kanske inte bete sig som vissa andra är på HS och kräva förstafemman mm för han,sunt förnuft säger att detta inte kommer att inträffa...
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
RTS: Och också vänta med att höja honom till skyarna. Som jag ser det så finns det två anledningar till att han är kvar. Den ena är att han var uppbunden på kontrakt inför den här säsongen och den andra är att man trots allt tror på honom och hoppas att han ska hitta tillbaka till det spel och till den nivå som han visade upp innan skadan. Hursomhelst så lär den här säsongen vara sista chansen för honom att bevisa att han håller på den här nivån...
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Kan vi inte vänta lite med att såga Svedberg till fotknölarna. Det måste ju finnas någon anledning till att han är Kvar i Tik, eller är hela timrås ledning helt inkompetent?
Har vissa här inne nån sorts förtur på att idiotförklara andra så fort det passar,Och när dom själv blir kritiserad hamnar vissa i Psykisk deppression
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Springsteen: Han var väl på G till Tik också inför denna säsong.
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle: Det var inte det han skrev.

Han skrev bara att det är besynnerligt att det ska hackas hårt på vissa spelare.

De kanske behöver stöd rent av?
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
orion: Är du släkt med Jörgen "Goofy" Eriksson eller vad sa du för någonting egentligen?

Du får naturligtvis tycka vad du vill, men jag förstår inte varför du hakar upp dig på det där?

Visst är det väl besynnerligt att karln spelade back, när han hade ett sådant klipp i sin skridskoåkning och en hygglig bössa. Du har aldrig funderat på varför man aldrig testade Jörgen som ytterforward?

För att friska upp minnet på dig lite grand kan jag dr mig till minnes en hemmamatch mot ÖSK i Division i slutet på 90-talet.

Timrå går till anfall och tappar pucken, ÖSK sticker direkt upp i en sylvass kontring innan Timrå hunnit ställa om. Du har en ÖSKare i mitten, en längs sargen vid höjd med speakerbåset och så har du en trdeje på motsatt sida av sargen vilken också är puckförare,

Vad gör då Jörgen? Jo han släpper sin backmarkering och tokcheckar på puckföraren som blixtsnabbt uppfattar situationen, slår ett öppnande pass i sidled inåt mitten, centern släpper ut pucken på kanten till den tredje gubben som trampar in i Timrås zon tittar upp och ser att centern följer med upp.

ÖSkaren fintar skott och slår en passning i sidled inåt i en 2 mot 1-situation vilket får till följd att Timråkeepern tvingas till en svår sidledesförflyttning och Öskaren får öppet mål och rakar in pucken.

Jörgen kollrade helt enkelt bort sig fullständigt i sin iver att checka offensivt och glömde täckningen hemåt.

Ett skolexempel av ÖSK, katastrofalt agerande av "Goofy". Men du tycker väl fortfarande att han var klockren som back - eller?
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Sune: Jag medger utan omsvep att jag kan vara en aningen halt mellan varven och lätt habil och tappa konceptet när jag blir uppörd.

Det är lisom ingen nyhet. Jag är flitigt omdebatterad i de här sammanhangen. Jag säger vad jag tycker och tänker och det uppstår ofta heta ordväxlingar - I know and I got your point!

Men det där ligger bakom mig nu. Jag har bett om ursäkt otal gånger och har också haft många och långa oändliga dislussioner med skribenter härinne som haft synpunkter på mig.

Men till skillnad från dig så springer jag inte och gömmer mig. Jag står för den jag är och är nog en av det mest öppna på detta forum.

Därmed säger jag inte att allt jag lagt fram kan krediteras mitt pluskonto.
Jag har fått ångra vissa saker jag skrivit många gånger i stridens hetta och av oaktsamhet.

Men jag tar smällarna likaledes som jag slickar i mig av berömmet. Tänk om fler vore som jag lite mer nyanserad och ärlig i sin framtoning.

Allt det jag gör är inte bra, jag är en riktigt kass och tråkig individ ibland som låter saker och ting gå ut över andra som egentligen inte har något med saken att göra.

Bara om man är medveten om sina problem och åtminstone gör ett ärligt försök att rätta till dem så tycker jag det är okej.

Nog om detta.

Slutligen som svar på din fråga angående min avstängning hos FBK så har det att göra med ett verbalt ordbajseri när jag såg rött efter Ledins påhopp på måldomaren och hans mindre genomtänkta kommentarer i direktsändning av Hockeykväll.

Tack för visat intresse!

Gonatt!
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle:

Ja det där var ju också ett kreativt inlägg..bra där! Hur kommer det sig att du alltid måste svära i varje inlägg som du skriver? Har du inre aggressioner som du måste få ut eller vad är det frågan om? Skulle du bli journalist förresten? Du måste nog isåfall lära dig att formulera dina budskap lite bättre utan att svära är jag rädd för.

Vad är det förresten som säger att dina långa intetsägande inlägg är så intressanta förresten? Så fort du får något mothugg så stiger din ständiga självömkan fram som ett brev på posten. Du har alltid rätt och vi andra har fel. Påpekar vi någonting så har vi alla något personligt agg mot dig...dåligt självförtroende eller? Nädu...om du ska påpeka dina synpunkter så ska du kunna ta mothugg också.

Förresten...varför är du avstängd hos Färjestads forum?
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Sune: Hitta en back att tracka: en Timrå-klassiker! Vill du bli professionell hockeytyckare: Såga en back! Jörgen Erikson är inte ensam! Många har hatats förr! Lill-Strimma dissades förmodligen på nån Domustrappa långt innan Internet var en glimt i ögat på den som uppfann det!
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle: Får man inte ha tröja Nr.5 borde man f..n inte få heta Svedberg heller.
You got my point ? ( c :
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Sune: Jag sågar Svedberg efter det jag ser med egna ögon. Och anledningen är enkel. Svedberg är alldeles på tok för ojämn och har inte gjort sig själv rättvisa efter skadan han ådrog för två år sedan.

Och jag är ytterst tveksam till att han nånsin kommer tillbaks i det slag han en gång varit i.

Sedan är du såjävla speldum att jag drev nåt hejdlöst med dig häromdagen.

För postar man inlägg med en enda mening då kan man bli annat än idiotförklarad.

Sedan är det ju tragiskt att du måste använda dig av flera olika signaturer för att prångla ut din smått menlösa budskap.

Om du hade någonting relevant att komma med som åtminstone tillförde debatten ett uns av spänning vore jag evigt tacksam.

Det uppför dig som en dreglande tonårsfjortis som hänger på musikkonserter likt en groupies och stönar av vällust när artisten/artisterna ifråga äntrar scenen.

Gärna en livlig debatt med kreativa inlägg ur olika perspektiv och synvinklar men det du står för tilltalar inte mig ett dugg.

Så antingen kniper du käft eller så försöker du komma med lite mer genomtänkta saker innan du postar dina inlägg.

TACK!
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle:

Aha...härmed har du sågat dig själv ordentligt. Du som inte uppskattade Svedberg härom kvällen...utan dömde ut honom fullständigt. Du verkar vara en av de som stirrar sig blind utan att ha torrt under fötterna...
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Bosco86: Nu tycker jag att du är aningen orättvis mot Gahn. Visst hans karriär har varit på upphällning en tid men efter att han placerats i frysboxen i Södertälje och kom till Timrå fick han en nytändning och tog chansen till det berömda "dödsrycket".

Gahna gjorde ett skapligt jobb i 1½ säsong för att vara totalt urusel ifjol liksom hela laget i övrigt bortsett Fredrik Warg och Anton Strålman då.

Men om du inte är helt blicklös så borde även du inse att Gahn faktiskt gjorde nytta i Timrå.

Det är inte bara målskyttet som räknas, man måste se spelet över hela rinken och se de stora linjerna i spelet.

Gahn var en fantastiskt bra tekare. Men jag vill inte ha honom tillbaks. Däremot skall man inte misskreditera hela hans insats i TIK.

Samma sak med Stefan Pöllä i slutet på 90-talet. Gud vad den stackarn blev hånad och bespottad utav fansen.

Att disken pajade i ryggen var ju enbart tragiskt. Hans karriär spolierades i Timrå kan man lugnt påstå.

Vilken inställning den karln hade och vilken profesionalism han genomsyrades av. Ett föredöme på många sätt. En riktig lagpappa som tog ansvar och ville ta ansvar och som hela tiden gick som på nålar när Timrå spelade och han tvingades till att ofrivilligt följa sitt lag från läktaren.

Han var inne i omklädningsrummet i varenda periodpaus och peppade gubbarna och var alltid mån att folket i hans omgivning skulle må bra.

Tycker alltför många stirrar sig blinda på poängproduktionen utan att ha torrt under fötterna.

Rollspelarna är också djävulskt viktiga för att stjärnor skall födas och tändas.

Tänk på det tills nästa gång. Det finns spelare med kvaliteter som oftast bara tränarna älskar eftersom många på läktaren är så förbannat okunniga.

Nu skall inte ni som inte känner er träffade ta åt er. Jag sågar dem som förtjänas att sågas.

Har ni torrt under fötterna och tänker lite logiskt kan ni bortse från denna känga som jag dammar av.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
ernie eagle: Skulle vara intresant att se Fr. Moström korka upp en Ålborg och smutta på den.
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
El Maco: Jesper Jäger var officiellt klar för Bolzano men då de lovade guld och gröna skogar samt att den tilltänkta tränaren John Slettvoll hoppade sitt uppdrag då han ansåg att klubben var oprofesionell helt i avsaknad av visioner och amatörmässigt skött så drog Jägermeister till Ålborg i Danmark istället.

Kristian Gahn valde även han att lämna Bolzano och återfinns numera i Örebro t.o.m. 5 november i det första skedet.
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Bosco86: Dimman är på g för ett try out i s-vall Hockey !!!
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Bosco86: Dimman har lagt av
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Bosco86: Tur att vi slipper han !!!!!
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Det enda Gahn var bra på, var att plocka ut en orimligt hög lön :D

Angående Jäger så spelar han iår i Aalborg.
Föresten, någon som vet vart lirar dimman lirar nuförtiden föresten?
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Bissett19: Gahn gjorde 1+1 idag iallafall .. målet var ett Shorthanded.. undrar när han gjorde ett sådant sist
Kommentera


Sv: Gahn är tillbaka
El Maco: Han spelar i Aalborg i den danska ligan.
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka

Någon som vet om Jäsper Jagr lagt av? Han står inte med Bröklövens trupp i år i alla fall. Eftersom frugan spelar kvar i UIK antar jag att han inte lirar i någon skum alpliga?

Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
actionleif: Gahn fick f.ö. en assist på Örebros andra mål
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
Intressant centeruppställning i Örebro .. 1a: Gahn, 2a: Lindström, 3e Bosson
Kommentera

Sv: Gahn är tillbaka
TIKbiff: Ännu en hockeypensionär till Örebro HC eller vad fan nu laget heter? Man byter ju konstellationer lika ofta som jag byter kalsonger tamefan.

Det är skrämmande dåligt vilka puckade stjärnskott det är som styr landets ishockeyklubbar egentligen...

Är det inte bedrägerier eller skattefiffel så är det tvivelaktiga transaktioner eller bestickning eller någonting annat.

Skumrasket breder ut sig.

Städa bort dessa förbannade avarter illa kvickt innan allting rämnar och det är försent.

Back to top: Fredrik Wallberg gjorde det, Robert Wallmark gjorde det, Robert Ljunggren gjordet det, Markus Karlssons knän höll aldrig för en återkomst i ÖHC men hem det kom han.

Finns det fler förlorade söner i vårt avlånga land som går i väntans tider och funderar på om de skall comebacka i ÖHC eller ej?

För övrigt så finns ju mer inslag från Timrå i Örebro. Adrian Ahrling och Jonas Lindström om jag inte missminner mig helt åt h-e?

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera


755996 · »