Brynäs IF

715753 inlägg · 7953 ämnen

Årsmötet...

291101 · » Till forumet


Sv: Årsmötet...
Ulf Lindgren:
Känns som om det här med tröjorna/souvenirerna mer är en fråga för marknadsfolket än för årsmötet...
Hur många olika tröjvarianter har förresten Man Utd?
Hur ofta byter de tröja?
De gör det inte för skojs skull hur som helst.
Hur ser förresten motionsläget ut inför årsmötet?
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gordo: Spelet ishockey och dess ekonomi är för svåra ämnen för mig att debattera, men dräktdesigndebatten vågar jag ge mig in i. Lustigt att du, gordo, nämner och föreslår att vi gör som vårt konkurrentkaffelag; går retro. En prylförsäljare på Nygatan 11 vars namn jag inte får sätta ut på hockeysnack tyckte igår också om den enkla rena bortatröjan.

Om man applicerade detta på oss kanske byteströjorna skulle se ut såsom det visas i det kompletta uppslagsverket sidorna 168-169. Var det de så våra tröjor såg ut från början? Stanley Cups för närvarande främsta lag New Jersey Devils's home jerseys skulle man väl i så fall också kunna inspireras av för att även ha en skridsko i det 21:a århundradet. Men man ska väl inte hoppas för mycket med rookien Mattias Pettersson som nuvarande garderobsman. Det är för övrigt typiskt att alla intressanta idéer kommer fram när motionstiden för årsmötet just gått ut...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Lilljanne:
Visst handlar det om att sänka kostnaderna, Lilljanne.
Med företagsfolk i styrelsen kan du ge dig den på att de kommer att titta vad som kan tas bort för att skapa förutsättningar för att hamna på plus i april 2004. Framför allt vill de ha kontroll över vad som händer i föreningen.
Ordning och reda!
DET har saknats i Brynäs under en rad av år...

På lite längre sikt än ett år är det naturligtvis avgörande för konkurrenskraften att intjänandeförmågan ökar högst väsentligt.
Där ligger ny hall, mm som avgörande punkter.

Men vi får ta ett år i taget. Att ligga rätt inför bedömningen av elitlicensen är mål 1 för föreningen.
Mål 2 är tråkigt nog att se till att laget hamnar i mitten som sämst och det finns det i och för sig goda förutsättningar att klara om det blir en lite bättre start på säsongen än föregående år...
Mål 3 är att ladda inför att ta stegen till PLATSEN där Brynäs hör hemma: MÄSTARE!

Tålamod, Lilljanne!
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Ulf Lindgren:
Problemet var att Håkan Berg trumfade igenom budgeten som innebar att om man inte skulle hitta nya sponsorer i Stockholm så skulle det gå åt skogen. Nu står vi där med motorsågen och ser inte skogen för alla träd...
I de ökade kostnaderna ligger också Sandlin, Melin, och den näst senaste tränaren vars namn jag förträngt...

Vi kan således räkna med runt 40 MSEK i intäkter om det görs ett bra marknadsjobb. På vilken nivå hamnar kostnaderna?
Kan det tom bli tal om uppsägning av folk på kansliet? Har Brynäs tex råd att ha två administratörer på ungdom (Sterner på Brynäsvallen) och juniorsidan (Thelin) för säg 700 kkr?
EN bra fråga för den nya styrelsen...

EN annan bra fråga är om Brynäs skall ha en marknadschef som skall jobba 50% med annat (sport)? Där borde den nya styrelsen lägga in sitt veto direkt.
Marknadschefen med tillhörande organisation måste jobba 120% om det skall gå att nå en vinst på drygt 3 MSEK till sista april nästa år.

EN annan bra fråga är om inte Brynäs skall göra som FBK: "Go retro". DET ökar souvenirförsäljningen med x antal procent när Brynäsare skall uppdatera/inköpa sina nya matchtröjor och andra artiklar i sortimentet...

Många frågor?
PÅ torsdag börjar vi få svaren.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
58 Larsson: Skojar du Larsson? Det är väl världens underdrift. Klart Berg visste att allt gått åt skogen å de visste sponsorerna oxå. Det var en av anledningarna till att de krävde att han skulle dra åt helvete, och drog åt helvete gjorde han. Att det skulle gå så mycket åt helvete som -6,2 kunde nog ingen ana.

-6,2 mille. Hade vi inte haft "turen" att hamna i kvalserien skulle det säkert varit -8 mille. Hur i hela tusan kan man (miss)lyckas med att dra in 8 mille mindre i sponsorpengar än beräknat?!!! Hur i helvete kan man räkna så fel!!?? Hur i.... Det är bäst jag lugnar mig nu...

Herr Berg kan gärna frånvara från årsmötet och hålla sig så långt borta från BIF som möjligt i all framtid.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Är det någon från Stockholm som åker bil upp på torsdag? Jag åker gärna med.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Lilljanne: Vore det inte på sin plats att herr Berg infinner sig på årsmötet och står för det han gjort och förklarar vad som hänt under året. Jag är säker på att han drog när han insåg att det gått åt pipan.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Ulf Lindgren: Många intressanta siffror. Och frågor.

1) Hur fn kan förra årets trupp vara 26% dyrare än truppen 01/02? När vi hade Christer O, Bisset, Rudslätt och Mårtensson i laget. Köpte vi Foppa, eller? Eller är det kanslisterna som fått en rejäl löneökning? Nån måste ju ha missbedömt värvningarna å det grövsta. Bör förklaras vid årsmötet.

2) Hur är det överhuvud taget möjligt att tappa 8,3 miljoner på två år? Med en årlig kalkonomsättning på 36-38 miljoner. Så dåliga beslut som måste ligga bakom har ingen organisation råd med. Samtliga som deltagit i beslutsfattandet har förbrukat sitt förtroendekapital.

3) Minskade marknadsintäkter?
02/03 01/02
Matchintäkter 14 394 946 12 953 189
Reklamintäkter 15 750 077 15 308 142

Reklamintäkterna ökade ju. Marginellt visserligen, men ändå. Det handlar tydligen inte om nåt massavhopp från sponsorer. Förmodligen har stödet från sponsorerna varit större än nånsin senaste säsongen. Hur ska man då kunna öka "intjänandeförmågan"? Pengarna tycks ju saknas i hela Gävleborg.

4) Nu handlar det inte om att sänka kostnaderna. Det löser Brynäs problem på kort sikt men vi blir inte kvar i Elitserien med den strategin. Kan inte Brynäs öka intäkterna med, säg, 10 milj under dom närmsta 2 åren är det bara att acceptera: det finns inga förutsättningar för elitserieishockey i Gävle.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gordo: Jag är glad att jag inte är nominerad till DEN styrelsen... Undrar om de kan presentera några konkreta mirakelmetoder om fem dagar? Eller blir det bara några övergripande fina ord (stålbad, skärseld, lägga om strategi, alla måste ta sitt ansvar, ställa upp för föreningen; Gästriklands flaggskepp, osv)?

Ännu en godbit från koncernredovisningen:

Personalkostnader . . . 2001·05·01—2002·04·30 . . . -24 661 089 kr
Personalkostnader . . . 2002·05·01—2003·04·30 . . . -31 077 698 kr

6 416 609 kr dyrare personal (läs spelartrupp) sedan säsongen innan. Nä, jag lägger nog tillbaka den “god”biten på kakfatet — den smakade inte gott. Prisvärd var den inte.

Formuleringen “Årets förlust orsakas i huvudsak av minskade marknadsintäkter, negativt resultat för souvenirverksamheten samt ökade spelaromkostnader.” måste ifrågasättas av årsmötet. Den som skrev den inledande texten har nog inte läst den övriga delen av koncernredovisningen. “Årets förlust orsakas i huvudsak av ökade spelaromkostnader.” räcker det om det står. Rörelseintäkterna ÖKADE nämligen med ett par miljoner medan souvenirerna backade ett par tusenlappar från 2001-2002.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Ulf Lindgren:
Det skall bli intressant att se vilka åtgärder den nya styrelsen vidtar för att klara målet att gå med drygt 3 miljoner i vinst 2003-2004!
Gasa och bromsa samtidigt brukar vara en knivig metod...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Ulf Lindgren: Stäm av lite oftare så kan man under resans gång försöka rätta till felen. Eller åtminstone få till siffrorna på ett acceptabelt sätt. Säkerligen inte gjort. Hoppas verkligen att de nya har förstånd att följa detta enkla recept.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
BALANSRÄKNING Moderförening . . Not . . 20030430 . . 20020430

EGET KAPITAL OCH SKULDER

Eget kapital

Fritt eget kapital

Balanserat resultat . . . . . . . . . . . . . . . 3 068 716 . . . 5 574 073

Årets resultat . . . . . . . . . . . . . . . . . . .-6 210 586 . . .-2 505 357

Summa brist/eget kapital . . . . . . . . . . -3 141 870 . . . 3 068 716
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Igor: Nej inte någon men jag bor ju en bit ifrån Gävle så jag har ju inte koll på era tidningar å så .....
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Jompe: Sedan kan man hoppas på att dom övriga i styrelsen släller sina platser till förfogande.

Då kan vi börja tro på en riktig ny start.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Hugin: Goda nyheter. Du kan mer om de här personerna än jag. Jag gillar idéerna valberedningen kör fram. Det är många saker som sätts på pränt nu och som ges offentlighet och som skrivs in i målsättningar. Inga stora saker, kan man tycka, men det ligger mycket arbete bakom de här förändringarna. Med en ny, tydlig policy och duktiga gubbar i styrelsen kan man börja hoppas att det ska se bättre ut framöver.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
LUNDSTRÖM 6: Så du tror inte att man kan sponsra ett lag för att stärka sitt eget varumärke och inte nödvändigtvis för att man älskar laget? Oavsett av vilken anledning man sponsrar så ger en proffsigare organisation, med tydliga mål och visioner ett helt annat intryck och ökar möjligheterna till att det blir fler sponsorer, och att andra sponsrar lite mer än tidigare...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
65 Selander: Jag hade för mej att man sponsrar ett lag som man älskar,
inte en styrelse.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Natten: Javisst, svart som - Natten...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Clarence: Och allt går att svartmåla det har man verkligen märkt i den här gb:n.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Hugin: Visst,allting går ju att skönmåla. Om man är på det humöret. Vad har vi fått för konkret bevis för att "framtiden ser med detta mycket ljus ut"? Det är nog därute på isen den bilden kommer att visa sig, om jag får tro nåt...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Igor:

Det är idel mycket duktiga personer som tar plats i Brynäs styrelse. Detta är det största plus som hänt på länge.

Framtiden ser med detta mycket ljus ut.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Igor: Nej, åtminstone för mig är de andra okända herrar.Spontant kan man väl tycka att de som omnämns för nyval till styrelsen känns lite åldersstigna. Ett par lite yngre tillgångar bör nog också komma in i ledningen, tycker jag. De mål som sammanfattas på hemsidan känns i alla fall lovvärda.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
2 gubbar med Korsnäsanknytning. Borde väl innebära mer sponsorpengar därifrån än tidigare, eller vad säger arvtagare Stenbeck?
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Det känns som man äntligen har förstått vad som krävs och hittat folk med både kunskap och kontakter i näringslivet. Wille står för äkta BIF.hjärta och blir en bra länk till Sjödin och grabbarna i kommiten.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Igor: Känner nog inte till fler än vad Du gör. Det viktiga, som jag ser det, är den policymarkering valberedningen gör. Förnyelsearbetet ska fortsättas, verksamheten proffsas till och den tidigare tagna Avsiktsförklaringen ska styra arbetet framgent. Man får utgå ifrån att de som nu nomineras till styrelsen ställer sig bakom valberedningens syn på de här frågorna. Jobbar man med de här frågorna kommer resultaten att komma. Det lär ta tid att vända skutan, men ju snabbare man börjar desto snabbare får man resultat.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Nu ligger valberedningens förslag på styrelsemedlemmar ute på hemsidan. Jag känner till Wille förstås men hur är det med de andra. Nån som känner till dem, kommentarer?
Kommentera

Sv: Årsmötet...
65 Selander: ja ska inte glömma de!


Brynäs IF ska BLI DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Tor Karlström: Glöm inte käka Cipramil före du börjar läsa dom :)
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Tja!

Mindre än en timme tills Årsmöteshandlingar släpps!!!, är upptagen tyvärr då.

Men ska väl upp och hämta pappren på kansliet efter tre, i alla fall.


Brynäs IF ska BLI DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Hugin: Vet du inte att alla HS-medlemmar har veto i samtliga omröstningar ;)

Det där om sponsorer gällande nv styrelsemedlemen så har jag hört det från oberoende källor.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
65 Selander:

Vi får väl vänta och se tills dess att listan över den nya styrelsen finns tllhanda. Det är ju onödigt att måla " fan på väggen " innan dess. Enligt Paul Eriksson sker stora förändringar. Det finns ingen anledning att misstro honom på den punkten. Han är ju friare som ordförande i valberedningen sedan Håkan Berg försvann.
Så det gäller nu att vara positiv. Vill man ha förändringar, och är medlem, är det ju bara att gå på årsmötet. Mig veterligt sker inga omröstningar i detta forum.

VAR GLAD
Kommentera

Sv: Årsmötet...
65 Selander: Det vill säga lite tunga namn inom hockeySverige.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Paul Eriksson i valberedningen säger saker i dagens GD som lovar gott. Hoppas bara att han vet vad han säger. Prata vitt och brett om stora styrelse-förändringar går ju.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
64Waern:
Ja, vad gör supporterklubben egentligen?
Är det inte medlemmarna i föreningen som bestämmer?
Har aldrig varit med om att supporterföreningen gör sin kollektiva stämma hörd på årsmötena och ändå är de förmodligen de mest organiserade av alla medlemmar...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gojoh:
Utbildad skötare också, Håkan. Imponerande bredd...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
64Waern: Det som behövs är folk som sponsorerna lyssnar och litar på
Kommentera

Sv: Årsmötet...
boldten: Självklart. Jag tror du missförstod mitt inlägg en aning.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
65 Selander: Ja, den som lever får se.


Brynäs IF SKA BLI DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gordo: Dax att ta din medicin igen....
Kommentera

Sv: Årsmötet...
65 Selander:
Nya vindar kan vi supportrar hjälpa till att skapa.
Det är synd att supporterklubbarna inte har ett möte och samlar ihop sina krafter för att ev få förändringar till som vi vill, för det verkar ju finnas en massa experter som vet det mesta.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Tor Karlström: Får hoppas att det kommer att blåsa nya vindar efter årsmötet. Jag har tidigare hört rykten om att vissa påtänkta sponsorer inte har sponsrat Brynäs bara för att en viss eller vissa personer är i styrelsen.

Det lär väl visa sig efter årsmötet om det dyker upp några nya tunga sponsorer.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gojoh: Fast Brynäs har ju ändå försökt och börjat tänka på framtiden. Det är väl ändå bra, eller???
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gojoh:
Ja, visst är det härligt...
Ris och ros, Håkan.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gordo: Du kommer garanterat att bli "besviken". Allt annat vore en sensation.
Och det har inget med de namn som valberedningen kommer att föreslå, om ett år eller så kommer man i HS kunna läsa om dina sågningar och inkompetensförklaringar av även dessa namn.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Tor Karlström: Läste artikeln. Låter ju himla bra det här. Verkar som Brynäs insett att man måste ta bättre hand om både sponsorer och medlemmar. Hoppas nu att förändringarna i styrelsen blir av och att det är bra personer man får in.
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Tja!

Enligt Valberedningens ordförande Paul Eriksson så blir de stora förändringar i styrelsen till nästa säsong.

Se länktips!


Brynäs IF SKA BLI DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Huss:
Hur är läget med insamlingen?
Den kommer att behövas...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
Huss:
Mer hängande på dörren, kanske...

Professionalism.
Ja.

Gemensamt mål.
JA.

Stark ekonomi.
Ett måste.
Det finns säkert en del att lära av tex FC Köpenhamn m fl.

Valberedningens förslag.
Inte skall man väl behöva bli besviken (gojoh?) över Palle & Co:s arbete...
Kommentera

Sv: Årsmötet...
gordo: Finner vi dig hängandes på låset månntro ?
Utan tvekan är röda siffror att vänta och påbud att livremmen måste dras åt hårdare. Frågan är bara hur man skall kunna upprätthålla Elitseriemässiga löner till spelarna och en kvalificerad stab om inte intäktssidan mångdubblas inom ett par år ?
Det är bara hoppas att många eldsjälar i Jantegävle lägger schismer och annat trams åt sidan för ett gemensamt mål.
Professionalism är nyckelordet.
Valberedningens förslag till ny styrelse blir därför den viktigaste punkten på agendan.
Kommentera

Årsmötet...
Årsmöteshandlingarna släpps på torsdag, kl 13.00 på kansliet denna vecka.
Spännande.
Kommentera

291101 · »