Brynäs IF

542759 inlägg · 7739 ämnen

Bäckis vill hem

2036010 · » Till forumet


Sv: Bäckis vill hem
Peja: Kan Nicklas Danielsson, 36 år, spela i Brynäs förstakedja så kan nog Niklas Bäckström, 38 år, gör detsamma...

Bäckis är Brynäs bästa spelare iaf i modern tid - jag är inte ett dugg orolig att han inte kommer att vara bra nog när han är 38 år.
+4
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
magr: Precis, sen skulle ju en ultraseg Bäckis fortfarande dominera i PP, dra folk till arenan och inspirera medspelarna.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Brynäsgubbe: Jag tvivlar på att Bäckström av alla skulle spela utan att tävla. Antingen går han för att vinna eller så ger han sig inte in i leken överhuvudtaget.
+1
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Brynäsgubbe: Hm, om han håller hög klass då? Likt Jagr, är det pass ändå? Jagr är 48 och ligger tvåa i den interna poängligan trots att han missat 14 matcher....
+1
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Säger personligen pass ifall Bäckis tror att han kan komma hem och lattja runt nåt år i Brynäs innan han lägger av. Nej tack.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
hockey_21: jag tror det absolut.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
ellis: Är du sjuk, eller?
Räcker möjligen till Allsvenskan?
Inte likt dig att vara SÅ optimistisk.
Nån måste ha kapat ditt nick...
+1
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Axle San: Tror inte att ligan vi spelar i spelade så stor roll i deras beslut. Känns mer som beslutet har att göra med barnen som är uppväxta i Vancouver och går i skolan där. Enström som inte hade något barn när han flyttade hem var det mycket enklare för.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Davey_22: Legender på olika sätt. Spelarna du nämner, exklusive Micke Lind, har ju varit med och vunnit SM-guld. Bäckis fick, likt Markan, ha enormt stora roller i svaga Brynäsupplagor. Men Lind är väl mer Timrålegend än Brynäslegend. Måste ändå säga att av alla de spelarna som var Bäckis den bästa, syntes att han hade mer i sig än de andra. Elias Lindholm den enda som kom nära i min bok.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Huge: "tillräckligt bra lag". Fan tro't... För Allsvenskan så dags, möjligen...
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Zzz: Sedinarn lär ha ändrat sig när det visade sig att en återkomst i Modo skulle bli i Hockeyallsvanskan och inte SHL.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Bäckis är en fantastisk spelare och har nog gjort bra "reklam" för Brynäs genom åren. Personligen har jag dock svårt att bry mig om en 38årig Bäckis eventuella framtid i Brynäs just nu.

Vem vet hur det ser ut med skador, motivation m.m om 5 år, om han ens skulle komma då.

Förstår att han har byggt sin familj där och har ett liv där i Washington, det blir dock (för mig) på bekostad av legendstatus i Brynäs, den listan är han inte så högt på. Återigen, för mig.

Molin, Dackell, Lind, Bissett, Silfverberg, Järnkrok mfl håller jag högre där.
+1
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Zzz: Det är ju en tydlig tendens att NHL-superstjärnor inte avrundar karriären i Sverige. Många verkar inte ens vilja flytta hem igen. Foppa var ett undantag men han hade ju också galna skadeproblem, så det kanske var "lättare" för honom att göra det.

Jag tror inte att Bäckis, Lundqvist, Erik Karlsson etc kommer spela i SHL igen.
+1
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Zzz: Tycker inte vi ska oroa oss så mkt.
Om och när Bäckis kommer hem så har ju Sundlöv ändå värvat ihop ett tillräckligt bra guldlag för att göra honom överflödig. Bäckis kan få ett try-out och börja på bänken, som alla andra rookies.
Ok, han kan få slippa jobbet med att samla in puckarna efter träning, men där får gränsen gå för hans privilegier...😀
+2
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Huge: Ungefär som med Sedinarna. Dom sa flera gånger att karriären skulle avslutas i Modo, men när den dagen närmar sig känns det kanske inte lika lockande.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Zzz: Låter iaf på Bäckis själv som att han är lite av en Foppa-typ som månar om rötterna lite extra och vill bidra med det han kan, om han är hel och motiverad.
Just motivationen är nog den springande punkten hos såna här vinnarskallar vid ett stundande val mellan hemflyttning eller inte. Ett plus för oss är iaf att frugan väl också är från Gävle så det sociala avgör nog en hel del.
Nu kan ju motivationsargumentet ändras under 5 år
och även om alla fall är unika var för sig så visar statistiken tyvärr att dom flesta lägger av helt och hållet när dom bestämt sig för att flytta hem igen.
Låt oss hoppas att Bäckis isf är undantaget som bekräftar regeln..
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Lunkan:
Först o främst tänker jag att han efter en fantastisk karriär kommer hem och spelar ett par säsonger som tack för möjligheterna han fick! Med lite planering där han tidigt underrättar Brynäs att han kommer hem kan organisationen få ev. fördelar med värvningar o intresserade sponsorer.
Ekonomiskt oberoende o med en Stanleycupseger i bagaget är det väl ett rimligt resonemang?

Utvecklingen går åt att talangerna lämnar allt tidigare för spel utomlands, vissa hinner inte spela en A-lagssäsong ens...
Är det då så konstigt om man "betalar tillbaka" en liten del medan man har något att erbjuda?
+2
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
SnowKing: Det kanske är mycket upp till Brynäs också. Har Brynäs ett lag som har förutsättningar att konkurrera i toppen är nog chansen större att han gör någon säsong än om man fortsätter vara ett turbulent bottenlag.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
SnowKing: Om du kört Ferrari med världens bästa kartläsare i 15 år kanske inte Trabant med en närsynt hjälpreda är så spännande. Men visst hoppas man.
+2
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
SnowKing: Conny Strömberg är 44 och fortfarande i bra form (enligt honom själv i alla fall) så Bäckis kanske kan lira tills han är 40 i alla fall.
Kommentera

Sv: Bäckis vill hem
Axle San:
Alla har sin rätt att ha en alldeles egen uppfattning om sin tillvaro och sitt liv, så och Bäckis.
Kan ändå inte låta bli att känna en besvikelse när Bäckis uppenbart värderar allt annat som viktigare än att ge Brynäs ett par år med en någorlunda fräsch och spelsugen kropp... han gör som han vill såklart, men jag hade nog räknat hem honom som en av de självklara "hemvändarna".

Men det trodde jag om Sedinarna också.
+7
Kommentera

Bäckis vill hem
”Du är 38 när kontraktet går ut, vad tänker du om framtiden? Jag kan tänka mig att det sitter en och annan i Gästrikland och hoppas på nån säsong i Brynäs på slutet…
– Ja, jo, det hoppas en annan också så klart. Men samtidigt ska man tänka på att när man är 38 kanske man har tappat lite speed och så där. Men det är så klart att man har en dröm om det också. SM-guld skulle ju vara nånting som … det står högt upp på listan. Men vi får spela klart de här åren först och målet just nu är att försöka vinna här igen i Washington. Sen får vi se vad som händer”
+2
Kommentera

2036010 · »