Brynäs IF

715709 inlägg · 7953 ämnen

Berg har sagt upp sig, ja jävlar...

190299 · » Till forumet


Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
lucky luke:
KVÄVER är ordet, lucky!
Det man kanske kan reflektera över är att INGEN eller FÅ har varit tillräckligt starka för att opponera sig mot Bergs avveckling av föreningen...
Det tyder på att det inte finns stake nog i föreningen, tyvärr!
Illa.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh i ide:

Läs Lasse Ekstrands (lärare på Högskolan i Gävle) insändare riktad mot "ledningen" av Brynäs i GD 020113.
Den är allt annat än snäll...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh: bergs if? Läs insändaren, med rubriken "Klubben för inbördes beundran, eller sagan om hur man förstör Gävles starkaste varumärke", i Gefle Dagblad lördagen 30 nov 2002 och kanske även du skall förstå varför jag skrev att det höll på att uppstå ett bergs if, så "scoopet" är gammalt.
Författaren är, mig veterligt, samme man som uppmärksammade årsmötet på oegentligheter i den ekonomiska redovisningen med bordläggning som följd. Som någon skrev förut så borde denne man in i styrelsen!
Sammanfattn.: Styrelsens arbetsutskott med HB som ordf, föreslog HB till klubbdirektör tillika marknadschef, HB tog även över tjänsten som försäljningschef vid den tidigares avhopp! Dessförinnan medan HB var ordf fick Berg Management uppdraget som konsult vad gäller ny arena!
Insändarens slutsats vad gäller marknadsstrategin i Brynäs sänder kalla kårar efter ryggen: "Här finns ingen röd tråd i hanteringen, ingen utarbetad strategi och ingen plan, där mål, medel och metod framgår, för att lösa dagens akuta sportsliga och ekonomiska situation". Som Brynäsare sedan många år är jag väldigt tacksam för att HB har sagt upp sig och en möjlighet till förändringar uppstår, maktfullkomliga människor kväver kreavitet och arbetsglädje.
Jag citerar Tor: "BRYNÄS IF ÄR DOM BÄSTA" och lägger till: "och förtjänar därför en elitseriemässig ledning!"
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Sylf: Du som verkar vara insatt i Brynäs sfären och känner dig hemma i Brynäsmaffian :) Har du eller NÅGON ANNAN hört någonting om Dackell! Jag har bara hört lite löst snack från läktar håll att han varit på väg hem till oss!!??
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Tor Karlström: Jag kan bekräfta Sylf:s uppgifter då jag också har fått samma information, det var blåslampa modell större i ändalykten på ordf, nedräkningen hade börjat!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Sylf:
Det händer saker i den anrika föreningen som man inte trodde var möjligt...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Tor Karlström: Och vad hade Du tänkt att detta extra årsmöte skulle ta upp? De dåliga resultaten, klubbdirektörens agerande, frågan om vem som ska bli sportchef? Och Du menar att Du har svaret på de frågorna?

Ett av de största, om inte det största, problemen i Brynäs idag är ekonomin. Att vi ligger där vi ligger i serien beror till stor del på ekonomin. Det beror inte på tradition, hockeykultur eller kunnande för det har vi massor av. Brynäs borde försöka bli en klubb som kombinerar de faktorerna med en stark ekonomi. Den kombinationen är det mycket få klubbar som kan uppvisa idag.

Och hur förbättrar vi ekonomin? Tja, om vi bortser från insamlingar (som ni märkt är det projekt som tar överraskande lång tid att få organiserade) och Bingolotto så handlar ekonomi mycket om sponsorer. Det leder oss rakt in i en av dagens större diskussionsämnen; vårt förhållande till sponsorer. Jag vet för litet om klubbdirektörens förehavanden för att kunna säga om hans ageranden påverkat vårt förhållande till sponsorerna. Sponsorer har generellt sett mycket litet eller inget intresse av att styra klubben så som en del tycks tro. De vill synas i ett för dem positivt sammanhang, end of story. Vår uppgift bör vara att göra klubben attraktiv för sponsorerna. Det finns alltså egentligen ingen motsättning mellan sponsorernas och medlemmarnas intressen. Det enda som hotar engod sponsorsstrategi är de som menar att "i Brynäs ska vi göra som vi alltid gjort". Ska vi överleva på sikt måste vi inse att goda relationer till sponsorerna är A och O för en hockeyklubb idag. Den goda nyheten är att sponsorerna inte vill driva klubben; de vill synas, marknadsföra sitt märke i positiva sammanhang.

Om vi vill spela i elitserien i framtiden kommer vi att behöva massor av sponsorer. Jag tror alla här inser det. Frågan är om vi alla inser konsekvenserna av den slutsatsen.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Sylf: Har du kontakter inom styrelsen som har bekräftat detta?

Någon som vet hur stor majoritet det behövs för att få till ett extra årsmöte?

Brynäsare kommer ni ihåg vad "Bajen" gjorde vår-Vintern 2001?
Men vi ska INTE sälja ut Brynäs tycker jag .

Man riktigt längtar till årsmötet...

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Enligt MYCKET insatta källor sa Berg upp sig 24 timmar innan han hade fått foten.Sponsorer,medlemmar,media,dvs alla har väl till slut genomskådat snubben.Nån annan medlem än jag som inte fick nåt julkort ?? tacka Berg,som stoppade allt sånt för att spara pengar.Bryr man sig inte om medlemmar och alla som supportar föreningen gräver man sin egen grav.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Visserligen har du ju avslutat diskussionen, men...

Vi tar det en gång till, gojoh.
Det blir ingen "avrättning" av Berg genom att han ödmjukt tagit sitt ansvar att lämna föreningen genom bakdörren...
Du vet vilken teori jag har om vilka som hamnar i skottlinjen istället.
De borde också ta sitt ansvar och lämna föreningen!
När det gäller vem som har befälet i föreningen så finns det bara ett svar: Medlemmarna, eller knäppgökarna som du väljer att kalla dem!
Huruvida Berg är Lule-sosse eller inte skiter jag fullständigt i...
Den enda RÖRELSEN vi i Brynäs IF är intresserad av är när MÄSTARBUCKLAN lyfts mot taket i Gavlerinken eller annorstädes!

När det gäller Elitserien så har det förhoppningsvis inte undgått dig att utan sponsorer stannar Brynäs.
Om man som liten eller stor sponsor dels inte får ut något av att vara sponsor till Brynäs och dels förknippas med Håkan Berg och hans "affärer" i Brynäs namn så är det ganska enkelt att utbrista:
Fixa till frisyren och skaffa er en image som är intressant, Brynäs IF!
Det är inte allmosor eller välgörenhet sponsorerna betalar in till Brynäs varje år, även om du fortfarande lever i den villfarelsen...

Problemet med Brynäs IF är att det är alldeles för många som AVVAKTAR årsmötet. Det vore bra jävla mycket bättre om fler AKTIVERADE sig och sina åsikter före årsmötet istället!

Gå du i ide, gojoh!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
lucky luke: Nja, nu var det ju din vapendragare gordo som i sin "visionära programförklaring" för ett tag sen uteslöt just personer med "kopplingar till "Rörelsen"" som han skrev. Du kanske missade det inlägget ?

Så nu håller Brynäs IF på att bli Bergs IF också? Vem slår detta? Väntar med spänning på nästa scoop!

Intressant definition av sponsring, verkar vara en synonym för "köpa" enl. dig.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh: Politik och idrott .....!? Släpp sargkanten och kom in i matchen, tyder på brist vad gäller argument när du måste använda ev politiska preferenser som slagträ - lågvattenmärke är bara förnamnet!
Att sponsorer vill vara med och påverka anser jag inte var något fel. Har jag betalat stora pengar för en produkt som inte håller måttet måste jag få reagera! Har jag satsat sponsormedel i Brynäs IF så skall medlen användas på rätt sätt i BRYNÄS IF och inte i något som håller på att bli bergs if!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Nu var det ju Du som påstod/utlovade att årsmötet kommer att bli rena avrättningen.
Vem som då ev. kommer att stå i skottlinjen får vi väl se. Mer intressant är kanske vem/vilka som isf. håller i gevären!
Det är ju som bekant alltid lätt att vara emot nån/något, säga nej, vara destruktiv. Något svårare att vara konstruktiv och ta ansvar.
I synnerhet i Brynäs kanske, Gävle ligger ju inte för inte i (utkanten av) det svenska Gnällbältet.

Problemet är ju att oavsett vem/vilka som ingår i Brynäs ledning så kommer det alltid att poppa upp knäppgökar som hittar sina komplotter, konspriationer m.m. Speciellt en säsong när det går tungt för laget.

Misstänker f.ö. att en anledning till din lilla vendetta med Berg är hans koppling till "Rörelsen".

Finner det också intressant att flera här tycks anse att det är OK och tom. bra att sponsorer, som det påstås, "utövar inflytande" och påverkar vem/vilka som ska ingå/ej ingå i Brynäs ledning.
Intressant utveckling...

Som sagt, jag avvaktar med spänning årsmötet och tills dess är den här diskussionen avslutad för min del.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Lilljanne: Det är inget antydande, enbart ett konstaterande. Titta på rinken - stora luckor i reklamen, Stora svårigheter att sälja reklamplatserna på dräkten (iofs snyggt med ren dräkt, men det bör vara självvalt), stor irritation från sponsorer som inte bjuds in till sponsorträffar, ovilja från sponsorer att förnya åtagandet om
H(S)B finns kvar (tack för sponsorer som ställer krav). Det finns mer det vet jag, har dock inga detaljer, jag bor också i mellansverige och har också problem i att få tag på allting. Jag vill gärna kolla min information ("skvaller") med några som har lite närmare till källorna innan jag sätter det på pränt. Jag upplevde dock en stor lättnad bland mina vänner över att HB försvinner dock ansågs väl tidpunkten lite för långt bort - helst skulle det varit igår!
Något som känns väldigt underligt är att jag inte sett något svar från HB vad gäller insändaren i lokaltidningen där besvikna sponsorer anklagade honom för att ha jublat vid lule-seger mot Brynäs och varit allmänt otrevlig vid deras reaktion - jag menar, han var ju så snabb att reagera när en hedervärd supporter som insett faran med HB försökte få bort honom vid ett årsmöte för några år sedan. (här måste jag dock gardera mig då jag varit bortrest ett par veckor och kan ha missat något - dock nämndes även den incidenten i torsdags)
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
lucky luke: Flera här har antytt att sponsorerna varit missnöjda med Berg. Vad handlar det om? Jag bor i mellansverige och hör inget skvaller från Gävle. Dom enda brynäsare jag snackar med är här på nätet. Tala ur skägget gävlebor!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
lucky luke:
Exactemente, lucky!
Och nu tar vi tre poäng mot den röda maskinen av bara farten...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Du har inte hört mycket du inte, gojoh... och det kanske är lika bra det.
Poängen med mitt avlutande resonemang om HSB:s smarthet är att han genom att avsluta sitt engagemang i Brynäs IF på det här sättet (ordförande till klubbdirektör till 08) kommer att undvika att "släpas i smutsen" på årsmötet.
Vem tjänar på att "hänga" honom på årsmötet när han inte längre har någon position i föreningen.
Självbevarelsedrift och humant, tack för det!
Och en sista ansträngning av ödmjukhet... eller vad tror du gojoh?

Fundera dessutom en liten stund på vem eller vilka som kommer att stå i skottlinjen i stället...

Ja, just det... de bräkande fåren!
Ironiskt. He.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh: Jag tycker att gordo intar en försiktig och ödmjuk hållning, orden skulle kunna vara ännu hårdare!
HB har budgeterat flera milj fel,
HB har nästintill skrämt iväg flera sponsorer (vi kan tacka några storsponsorer för att HB försvinner!),
en "ja-sägare" hade sagt upp sin plats i styrelsen, när HB:s gäng upptäckte att en "nej-sägare" var på väg in i st så ombads "ja-sägaren" att ta tillbaka sin uppsägning för att ja-balansen skulle upprätthållas,
i gången runt rinken vid HV-matchen uttryckte den personal jag pratade med enbart stor glädje för att "idioten försvinner" (flera sade sig ha varit beredda att säga upp sig om inte HB försvann),
mm mm
HB:s uppsägning kan vara den bästa "värvningen" i år - GRATTIS BRYNÄS!!!, förutsättningen är naturligtvis att det rekryteras en marknadsansvarig och en sportchef av hög elitserieklass - det är dags att Brynäs blir elitseriemässiga även organisationsmässigt.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Stora ord... Jag hoppas att Du, för din egen skull, har belägg för allt Du häver ur dig.
Själv tycker jag mycket tyder på att Du kör nån personlig vendetta med Berg av nån anledning.
Men vi får väl se på årsmötet, då är det upp till bevis för dina teorier och om det blir den "avrättning från alla håll" Du utlovar/hotar med. Själv intar jag, som Du vet, en mer ödmjuk (i ordets rätta bemärkelse!) attityd.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Lilljanne:
Vilka ledande frågor, Lilljanne :-)
Du har förstått det hela.
Men ställ de här frågorna till Brynäs valberedning, då borde du få de bästa svaren!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
P J Davydjoos:
Verkligheten har kommit ikapp Berg.
Nu gäller det att växla spår. Jag är dock lite rädd över vilka som skall sköta växlarna på spårområdet...

Du nämner ett par för föreningen intressanta namn:
Virus - den enda Brynäsaren och Gävlebon av den gamla stammen som mig veterligen fortfarande är inblandad i hetluften i hockey-Sverige.
Tord - gammal Brynäshjälte
Inge - en av världens bästa scouter
Willy - " "

Vad är behovet?
1. En ORDFÖRANDE med kontakter i framför allt näringslivet som har dokumenterad förmåga att tänka, planera, agera och delegera strategiskt och långsiktigt.

2. En styrelse med LEDAMÖTER med olika bakgrund (med eller utan hockeybakgrund, dock utan "Rörelse-bakgrund") som kompletterar ordföranden och skapar MÄSTAR-förutsättningar för MÄSTAR-laget Brynäs IF när det gäller visioner, organisation, planering, ekonomi och genomförande.

3. En LAGBYGGARE med SPORTANSVAR som har förmåga att få folk att växa, förmåga att knyta till sig människor som kompletterar sin egen profil. Han får gärna ha erfarenhet från Brynäs när Brynäs var som bäst (läs Virus).

4. En MARKNADSSTRATEG som har känsla för mervärde och medlems-, sponsor-, publik-, och medievård.

5. BYGGA Brynäs IF "långsiktigt, från grunden, samtidigt som vi sportsligt måste se till att stanna kvar i den högsta serien..."

6. SPONSORER som ser fördelarna med att förknippas med Brynäs IF och som erbjuds mervärde av "Marknadsstrategens" ödmjuka arbete.

Stora behov!
Stort arbete!
Stor ödmjukhet!
Stor framgång!

Eller?
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Det är ju märkligt att årsmötet inte röstat bort honom om allt varit skit. Har medlemmarna röstat in enbart jasägare i styrelsen (iofs inget fel med enighet)? Har styrelsen inte representerat oss medlemmar? Vilka gäller det här? Alla? Jag vill ha namn om jag ska vara med och rösta bort nuvarande styrelsemedlemmar. Framförallt vill jag ha alternativ innan jag går till årsmötet. Killen som fattade att årsredovisningen inte var komplett borde vara given.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Amen... Hoppas bara att det kommer in rätt folk på rätt positioner, inge mer såpopera a'la Berg... In med personer med kunskap och hjärta för klubben.
"Virus", Tord Lundström, Inge Hammarström, Willy Lindström, m.fl.
Melin, javisst, gillar honom...
Det gäller att bygga upp något långsiktigt, från grunden, samtidigt som vi sportsligt måste se till att stanna kvar i den högsta serien...
Som sagt, svåra år väntar...Men kanske skulle man kunna hoppas att sponsorerna träder fram i en ekonomiskt räddande roll då HB lämnar över rodret.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Vad högvaluta är? Höga valörer. Stort värde. Betydelsen av att känna sin egen personlighet. Självinsikt...
Vem är du ödmjuke gojoh!

Det är inte Berg vi pratar om som kandidat till sportchef utan Melin. Om Berg varit aktuell så hade han varit enda kandidaten.
När Melin anställdes som tränare fanns flera kandidater till jobbet...
Däri ligger skillnaden som du säkert förstår.
Berg är slut som artist i Brynäs IF. Yes!
Bäva månde HSB Norra Storstockholm.

Eftersom du verkar ha 0 koll på styrelsemedlemmarna i Brynäs och deras förmåga att bidra till Brynäs framtida segrar så skall jag kanske förklara för dig hur det har sett ut de senaste åren.
De medlemmar i styrelsen som har stått upp mot Berg har lämnat styrelsen. Övriga har rättat in sig i det bräkande ledet.
Säg så här då, gojoh:
Vilka nej-sägare sitter i styrelsen? Du bör ju veta, menar jag!
Du vet säkert också hur många kandidater det fanns till jobbet som klubbdirektör och vem som kom upp med det briljanta namnet HSB?
Du vet säkert också hur det gick till när beslutet togs i styrelsen!

Om du inte förstår att det är HSB själv som efter påtryckningar från klubbens sponsorer och gatloppen i media m.m. börjat titta på mer hälsosamma jobbalternativ skall du nog vara lite mer ödmjuk i diskussionen...
Lärjungarna har inget med det här att göra, de har inte den makten, gojoh.
Sätt dig in i HSB:s situation...
Ser du framför dig ett "snällt" årsmöte som väntar på dig i juni?
Mer likt avrättning, gojoh... från alla håll!
Dock är det smart av HSB att avväpna sina kritiker genom att först lämna ordförandeskapet och det fulla ansvaret för att gömma sig bakom klubbdirektörsstolen. Och i nästa steg kliva av från det jobbet när han märker att kritiken mot honom är massiv trots den för honom eleganta platsväxlingen.

Konspirationsteorier, gojoh?
Mer likt såpopera!

Då kanske du förstår hur illa ute Brynäs är UTANFÖR isen.
Läget PÅ isen är i det perspektivet hoppfullt.
De svåra åren ligger framför Brynäs...
Eller om du så vill, gojoh... de ÖDMJUKA åren!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Vad är högvaluta ?
Jag har inget emot Melin, tvärtom. Däremot förstår jag fortfarande inte hur Du kan förorda honom eftersom det var "Berg och hans ja-sägare" som anställde honom?

Ditt vidare resonemang är ju belysande över logiken. Berg har alltså sett till att under åren få en styrelse med enbart "får och ja-sägare". Därefter fått dessa att anställa honom som klubb-direktör. Som slutkläm har sen "Bergs lärjungar" ett par månader senare gjort en kovändning och kickat Berg?
Lysande manus gordo, fullt i klass med de konspirationsteorier som andra tokstollar brukar häva ur sig i andra sammanhang. Du kan nog fixa en helsida i GD med det här!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Halleluja!!!!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Begränsad verklighetsuppfattning?
Självinsikt är högvaluta... gojoh!

Om du lite ödmjukt (som bara du kan) tänker efter kanske namnet Roger Melin växer lite...

Säg så här, ödmjuke gojoh:

När den allsmäktige Gyllenhammar tappade fotfästet i Volvo lyckades endast några få i hans flock hänga sig kvar i organisationen. Majoriteten av fåren som bräääääkt ja till alla hans idéer och beslut blev av med ullen.

Nu åker arrogante Berg (hur frivilligt tror du att det är, gojoh?) och med honom de jasägande lärjungarna i styrelsen.
Hur styrelsen kunde gå med på att anställa HSB som klubbdirektör återstår att se. Mycket bräääkande måste det ha varit på det mötet...
Intressant årsmöte...

Anlita en städfirma till den gamla damen!
Det är inte bara golven som måste bonas för att få tillbaka sin gamla lyster...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Man tackar, inte var dag man blir kallad ödmjuk. Men tyvärr är det nog snarare ytterligare ett bevis på din något begränsade verklighetsuppfattning.

En annan fråga, eftersom nu Berg m.fl. enl. dina resonemang inte har tillfört världen eller Brynäs något, hur kan Du då nästa sekund förorda Roger Melin som sportchef (antar jag) ? Är inte alla inom "Berg-epoken" pest-smittade ? Melin kanske var/är immun ?
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Hugin:
Ett annat mer modernt namn är Roger Melin...
Han förstår hur humanism i kombination med en sjujävlars (Brynäs-) hunger ser ut i både teori och praktik.
Tillbaka till det som skapar mästare: Vilja, finess och karisma!

Ett ytterligare annat namn med kopplingar "over there" är Stefan Persson, om man bara kan få honom att avveckla sin verksamhet!

Båda två är ganska tystlåtna, men gaphalsar brukar sällan heller bli speciellt långvariga.
Låt spelet och laget på isen TALA...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Du står för ödmjukheten att avtacka HSB vid årsmötet (efter alla jävla turer som han har varit/är ansvarig för både internt och externt!) och HSB för arrogansen...
Det tar ut varandra, briljant... då är allt frid och fröjd!
Hallelulja, gojoh.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Hugin: Märkligt att du nämner just honom.
Jag satt just och tänkte detsamma.
Har inte hört honom tala så "lyriskt" om Brynäs på många många år som i någon (kommer inte ihåg vilken) av matcherna på Canal+ strax före jul.Det lät nästan som om något var på gång.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
prosten:

Du kan få ett namn an mig. Hans "Virus" Lindberg. Det skulle vara mycket bra. Kunnig och i alla lägen gångbart namn.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Hade det varit så bra så bra som du tror, hade väl föreningen inte varit i varken den ekonomiska som sportsliga sits man är idag, eller?? Börja med att ringa runt till sponsorerna får du ett svar som kommer att få dig att baxna.
Som det står i Gefle Dagblad idag - detta är en mycket stor chans till ordentliga förändringar i föreningen, med bl a en sportchef. Sen att inte Berg ensam bär ansvaret är väl ganska klart.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Och vem står för arrogans resp. ödmjukhet i det här fallet menar Du? Förklara gärna för oss oupplysta.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gojoh:
Ja, arrogans möts ju bäst med ödmjukhet...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Tillåter mig att "svära i kyrkan" och dra en lans för Berg. Han kan verkligen dra sig tillbaka med hedern i behåll.
Diverse uttalanden här tyder på en oerhörd naivitet och ett minne som sträcker sig till förra förlustmatchen ungefär.
Efter att verkligen ha varit på ruinens brant (verkligen!) har ju klubben under Bergs tid fått en hyfsad ekonomi (även om det stangerat det senaste året). Och samtidigt uppnått en del sportsliga framgångar med guld -99 som höjdpunkt.

Men jag har en svag känsla av att klagokören kommer att bestå även framöver oavsett vilka ev. nya personer som kommer in... Laget lär nämligen även framöver åka på en och annan förlust.

Och ja Gordo, jag kommer att tacka Berg på årsmötet i Juni. Jag lär inte bli ensam.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
prosten:
Vem som ersätter HSB är inte det viktigaste på Brynäs dagordning, det viktigaste är precis som ordförande Henning säger i tidningarna i dag att analysera vilken organisation som behövs i framtiden. Att vakna upp ur Törnrosasömnen!
Marknadsfunktionen är viktigast!
Men med Fagerlund som ordförande skulle det inte bli stiltje i media i alla fall :-)
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
prosten:
Ska Du nog inte förvänat dig, han verkar mer vara intresserad av gamla damer etc.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
prosten: Det är klart dom ska värva MR Rickard Fagerlund!
Han vet vad som behövs!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Förväntar mig att du Gordo (Bergs störste kritiker ?) har ett lysande förslag till ersättare på Vd stolen. Väntar med spänning.....
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
65 Selander: Att man aldrig blir av med dåren jag bor nämligen på HSB!!! ;-) NÄ nu nana nästa etapp Germany(jobb jobb)
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Huss:

Käre Huss - du är helt ute och cyklar.
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Det enda jag är förbannad på är att Berg o co gjort slut på alla pengar redan innan seriestart. Elitseriekonkurrenterna och dom superallsvenska lagen förstärker för fullt för att få slagkraftiga lag nu när det gäller. Brynäs gör tvärtom: pressar den redan tunna truppen till det yttersta med risk för att laget är slut när kvalserien börjar. Får vi en skada på fel lirare i det här läget kan vi spela allsvensk hockey nästa år. Klantigt skött!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Apropå ingenting: "Nackas minne" nu på Eurosport....
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
gordo: Ingen större skillnad, Gordo. Förvaltning handlar bara om att bevara sådant som blir äldre och slitnare. Likt intendent på museum...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Huss:
Laget som du beskriver måste värvas framöver avgör Brynäs framtid. Det är inte laget på isen som är det viktigaste utan rätt människa på rätt plats i organisationen Brynäs IF!
Med Berg borta finns förutsättningar att städa bort mycket skit som den galma damen samlat på sig under åren...

Jag ser redan bilden framför mig när alla kommer att hylla Berg på årsmöte i juni... usch...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
65 Selander:
Nä, en viss aktuell person har inte lärt sig skillnaden mellan förvaltning och förfall...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Det känns som vi står inför ett och flera ödesval nu.
Om det kommer "fel" personer på posterna som klubbdirektör, sportchef och marknadschef nu så kommer föreningen bli ett allsvenskt lag ett flertal år framöver, så illa är det tyvärr.
Kan inte poängtera nog hur viktigt det är att få in en "doer" från näringslivet (som klubbdirektör t.ex.), ett ansikte utåt med goda mediarelationer och spelarkontakter (sportchef, kanske BJ ?) samt en säljare av guds nåde med goda relationer både lokalt och nationellt (marknadschefen).
Schabloner ? Javisst, men dessa typer saknas idag och behövs för att få igång en närmast Maosk kulturrevolution i organisationen.
Har styrelsen kompetensen och kontaktnätet att hitta dessa personer ? Knappast, med några undantag behövs även där förändringar.
Dystra inlägg blev det idag, men vad är att vänta efter förlust mot Leksand...
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
Sylf: Berg bär inte ensam skulden för Brynäs kräftgång, lika lite som han ensam var ansvarig för SM-guldet -99. Det räcker inte att rekrytera ett kanonnamn nu. Fler friska krafter måste in som kan göra underverk med ekonomin. Nya idéer, nya pengar!
Kommentera

Sv: Berg har sagt upp sig, ja jävlar...
65 Selander: Jävla tur man inte bor i typ Akalla eller Väsby.....Fast det här är bra för klubben,kan bli ett lyft med rätt kille vid rodret.
Kommentera

190299 · »