Brynäs IF

713944 inlägg · 7953 ämnen

BIF-SSK

1269522 · » Till forumet


Sv: BIF-SSK
tompap71: "Det berömda more to come... du vet ;)"
Vad detta? man blir ju lite nyfiken :)
Kommentera

Sv: BIF-SSK

Huge:Med tanke på att man i snitt lät motståndarna skjuta nästan 28 skott per match så måste man faktiskt tillskriva det som att det just var Markan/Läck som var skillnaden.

Med vår Goalkeeping Efficiency på 92,14 så är det ett faktum.

En kul jämförelse...Brynäs tillät 1577 skott och hade en räddningsprocent på 92,14

Samma antal skott och en räddningsprocent på 90% gör att vi släpper in ca 33 mål mer. Det blir en jävla skillnad med tanke på att det var väldigt många täta matcher förra säsongen.

Kommentera

Sv: BIF-SSK

sylf: Den stora skillnaden mot 2007 är väl att spelarna verkar vara inne på samma linje som tränaren och inte "ställer upp" bara för att inte hamna i någon "Boorkisk frysbox".

Det kan även vara så att man vill chansa på två billiga målvakter och värvar en bättre vid behov alternativt hoppas att Markan kommer hem igen.

Problemet är ju att "marknaden är död" senare....

Kommentera

Sv: BIF-SSK
Poffa: Oro kanske är ett lite väl starkt ord, snarare osäkerhet.
Tycker även att fler lag än AIK och Luleå ser ut att ha det lite osäkert på målvaktssidan, bl.a Djurgården.
Det som isf oroar är väl det som Jocke Eriksson var inne på efter matchen mot SSK: Markan spred ett lugn i försvaret och hur kommer försvarsspelet att se ut när en vägg nu ersätts med nåt som förmodligen är lite mer ihåligt?
Min uppfattning är dock att vårt försvarsspel förra säsongen var lite underskattat i den bemärkelsen att man gav Markan störst cred och uteförsvarets fina insatser blev lite bortglömda.
Och när uteförsvaret den här säsongen ser starkare ut än i fjol så tror jag inte att vare sig Svedberg eller Bjurling kommer att göra bort sig.
Många jämför med när vi hade Sperrle/Korhonen därbak och jag kan till viss del förstå den jämförelsen.
Tycker dock att laget i stort är betydligt stabilare i dagsläget och att det kommer att hjälpa våra nya målvakter på ett bättre sätt.

Att det är vår svagaste lagdel är det dock inget tvivel om.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
GävleLasse: Vi är precis, exakt, där vi var 2007, med ett hyggligt lag och 2 osäkra målvakter. Då hade vi en bättre offensiv och kunde mellan varven hänga i 5-7 till å med 10 kassar. Det lär vi inte göra i år. Sunklöv har inte lärt sig nånting av den säsongen, iofs fullt förståeligt då han var sjukskriven, utbränd och ej närvarande den sista tiden. 2007 gick det käpprätt åt helvete och mycket ska till för att den säsongen inte upprepar sig.

Nån som börjat kolla över sina finanser ännu? De 10 miljoner man har i eget kapital räcker tydligen inte för att få hem Widing.........Eller kan det, hemska tanke, vara så att det inte finns nåra 10 mille? Att det bara är nån siffra tagen ur luften via nåt arenavärde eller så?
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Huge: Det är en väldigt liten skara du pratar om. Men bara för att man älskar Brynäs så behöver man inte ljuga för sig själv och andra. Hur var det du sa om det här med nyans? Gäller inte nyansen dig eller? Det är en omöjlighet att Brynäs är så bra att man inte kan ha synpunkter
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Poffa:Vi är nog många som håller med om det. Tyvärr så tror jag att det kommer bli en tuff säsong. Fast vi får hoppas att det att det inte blir så.
Kommentera

Sv: BIF-SSK

Huge: Känner du ingen oro för det målvaktspar ni har?

I mina ögon är ni ett slutspelslag på alla punkter utom på målvaktssidan. Och med tanke på hur viktig den posten är så tror jag ni missar slutspel om ni inte värvar en bra målvakt.

Helt ärligt, endast Luleå och AIK (Färjestad lär värva en bra målvakt nu när Rahm åkt dit för doping) har lika dåliga målvakter som Brynäs, om du frågar mig.

Kommentera

Sv: BIF-SSK
GävleLasse: Ja, tacka vet jag den stoooora skara som har undertro på allting och aldrig säger nåt positivt om nånting som gäller Brynäs....
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Jajjen: Det är klart att han säkert har koll på Bjurling och vad han kan. Det är väl ingen här som har någon större övertro på nån av målvakterna. Det skulle väl vara den lilla skara här som aldrig säger nånting negativt om nånting som gäller Brynäs...
Kommentera

Sv: BIF-SSK
P: Jocke Eriksson i SSK, min gamla studiepolare, är förmodligen en av dom klokaste och mest skärpta hockeyspelare det här landet haft. Hans uttalande om våra målisar beskriver bara vad han, och åtskilliga andra SSK-spelare, tycker om lagets gamla förstamålis. Med största sannolikhet får han helt rätt om hur Brynäs kommer att klara sej på målvaktssidan.

För övrigt är SSK ett riktigt skitlag. Just därför är det skandal att torska mot dom.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Lindström: Tack, jag försöker iaf :)
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Lunkan: Snarare att betraknings vinkeln var totalt kass. Men + för humorn där..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK
Lindström: Nej den visade ju repriser från matchen.......
Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: +1 på de!
Gamla kuben var inte munter alls att kolla på.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Paddan:

Hela grejen bygger vad jag förstår på ett system som funnits i NHL en tid, exakt hur det funkar vet jag dock inte men om det nu blir några inkörningsproblem så kan jag leva med det, det kommer ändå bli skyhögt mycket bättre än vad som har varit.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Paddan: Jag har faktiskt ingen aning om hur det kommer att se ut och fungera exakt när den väl sitter på plats. Jag förutsätter att den kommer att funka bra..
Kommentera

Sv: BIF-SSK
MarcusElving: Den där mediakubslösningen (förutom den där cirkeln) påminner om den lösning de har i Malmö Arena och som, vad jag förstått, fungerade väldigt dåligt under hela deras första säsong. Om man nu inte tänkt att komplettera den där "scoreboarden" i bild med separata moduler där utvisningar och sånt kan visas.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: Ja verkligen! :D
Kommentera

Sv: BIF-SSK
MarcusElving:

Nej det var inte mycket till skiss, men intrycket jag fick var  Wow! tror det kan bli grymt :)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: Jag kollade in skissen på mediakuben! Även om det inte var någon avancerad skiss så kan man konstatera att det kommer att bli galet häftigt :D

Redigerad kommentar

Kommentera


Sv: BIF-SSK
Lindström:

Det berömda more to come... du vet ;)
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Lindström:

Om jag ska va ärlig så är det inte meningen att någon av oss ska vara med...än. Det kommer så småningom, men link var nog lite för snabb på hanen nu.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
MarcusElving: Inte jag?!
Kommentera

Sv: BIF-SSK
link: Nu är jag också med =)
Kommentera

Sv: BIF-SSK
link:

Nu är jag med,.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: Kika nu då.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
link:

Eeh...näe.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: Du har PM
Kommentera

Sv: BIF-SSK
link:

får man fråga varför?
jag är medlem och där fanns inget intressant.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Gurra88:

Lika mycket spekulationer från min sida, men jag tror inte försvagningen på målvaktssidan motiverar kvalserieplats. Sett till målvakterna enbart tror jag inte vi kan försvara sjätteplatsen, men jag tror vi kommer få se ett betydligt mycket offensivare spel denna säsong och även om målisarna inte är några stjärnor så är dem heller inga sopor. Jag tror det blir en streckstrid, men menar då det övre strecket o inte det nedre.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Gurra88: Inte missförståt eller riktat något till dig MEN tog du åt dig så är de ju upp till dig och säger nog isf hur du resonerar kanske trots allt..
Var bara in snabbt och såg lite om att de skrevs om kvalserien här och där precis som så många andra år och säkert sama personer som skriker SM-GULD då vi vunnit nån turnering i Sundsvall och andra försäsongsmatcher.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Gurra88:
Ber alla Brynäs medlämmar kolla sin mail.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: Ja jag tycker faktiskt det motiverar en sån försämring.. Som jag ser det så kommer vi behöva göra 4-5 mål för att vinna oftast. Och även att jag tycker forwardsbesättningen ser lika bra ut som förra året, förutom just ett litet tapp på dixon så tror jag inte vi ökar så i målproduktion vilket vi kommer att vara tvugna till. Och nej jag har ingen spåkula, rena spekulationer på hur jag tror det kommer att kunna bli.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Gurra88:

Vad är det då som får dig att se Brynäs som kvalseriegäng?

Målvakterna är en klar försämring såvida ingen av dem överraskar, men motiverar det verkligen 5-6 placeringars försämring jämfört med föregående säsong?
Backsidan ser enligt mig lite starkare ut, framåt saknar jag visserligen en powerforward men jämfört med tidigare, Dixon och Molin (som du inte var särskilt förtjust i) försvann och med det en hel del rutin och 20 mål.
Nordan med full träning ska ersätta Dix, kanske int målmässigt men där har vi ju Rödin och Silfver som blivit ett år äldre och förmodligen kommer synas mycket mer. Järnkrok, är jag övertygad om, kommer roa oss mycket. Dessutom tycker jag vi måste komma ihåg Sandin, han hade en skitsäsong senast men kan mycket bättre,

Jag ser inget kvalseriegäng i det. Så vad gör att du ser dem som det?
Förutom Cz...
Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: Haha, oj. Fortfarande för mycket fotboll i huvudet. sorry.:)

Jag vet i övrigt inte hur många gånger jag ska förklara att min syn på årets upplaga inte har ett jävla skit med gårdagens match att göra.. Jag tror att vi kommer 11-12..men har väldigt gärna fel. Förstod även du det nu ravenlord så jag slipper förklara ytterligare en gång?:)
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Gurra88:

"Min känsla hade dock bestått att vi kommer 13 alternativt 14 i serien om inte nått med truppen händer ytterligare."

Sååå dålig är väl säsongens upplaga av Brynäs ändå inte att man kommer längre ner än kvalserieplatserna (11-12) ?

Sedan, visst fan är det tråkigt att torska, men nu den här matchen?

Ett exempel taget ur luften bara;

Om Rödin i det sjätte träningspasset på is, i matchspel, får fem frilägen och med varje puck missar att göra mål, då är min känsla att han är talanglös och ska vara glad om Mora vill ha honom.

Relativt sett en jämförelse med matchens betydelse.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK
Kvalserien skriker man efter förlust mot SSK efetr 3 träningspass...Undrar om man vore lika korkade och patetiska och skrek SM-Guld om vi vunnit mot HV71 igår i en träningsmatch ;)
Shit alltså folk lär sig aldrig att en försäsong säger ingenting..det om något borde en Brynäsare ha koll på
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Huge: om det första inte va ironiskt börjar jag bli orolig. Ålderdomens bieffekter slagit in?
Ursäkta ett fel ordval om kvarnen, vilket inte föll dig i smaken. Men nu har jag förklarat hur jag menar så hoppas du kan lämna det, för du är ändå fel ute. Allt handlade om en skön känsla, om de vunnit. Min känsla hade dock bestått att vi kommer 13 alternativt 14 i serien om inte nått med truppen händer ytterligare.

Jocke vill väl visa nån form av makt nu när han fått ett C på bröstet. oerhört löjligt. Man ska inte alltid säga det man tycker speciellt inte i den positionen.. och framför allt inte i media

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK

Gurra88: Ja, Jockes uttalande känns lika puckat som att nån skulle få vatten på sin kvarn om en usel säsong, bara för att man torskat i den första träningsmatchen...    ;-)

Klart att en seger alltid är en seger men jag väntar isf till åtminstone dom sista träningsmatcherna innan jag börjar bli orolig om vi torskar.
Men inte ens då går det att få vatten på nån ev kvarn, positiv eller negativ sådan.

Muren i mål tog oss till slutspel tillsammans med övriga spelare.
Det är ett samspel där parterna lyfter varandra.
Att Markan ensam skulle ha varit anledningen till att vi gick till slutspel är ett överdrivet påstående.
Att han däremot var ett starkt bidragande orsak är det nog ingen som ifrågasätter.

Och ja: Jockes uttalande känns oproffsigt.
Sällan man hör uttalanden där spelare ens uttalar sig det minsta negativt eller säger nåt som kan tolkas som negativt om sina exmedspelare öht.
Dom borde ju veta hur media vinklar så fort dom får chansen.

Kommentera

Sv: BIF-SSK
Huge: Jag har redan förklarat för dig att jag menade att det fortfarande känns lika illa.
Allt jag sa va att det är klart man vill vinna en sån här match. pch att det isåfall ändå gett en skön känsla att börja med en seger, vilket säkerligen stillat oron för några dagar iallafall. Men står ändå fast. Vi har absolut (på pappret) ett av de sämsta lagen) Se bara om CZ som någon sa, tar av sig blöjorna i år så kanske vi klarar oss från ks.

För alla vet att det är tack vare muren i mål som vi tog oss till slutspel


Ock jag tror, trots att det va väldigt onödigt av jocke att uttala sig om våra målvakter, att han har helt rätt. Och att det kommer att bli just vårt problem. Sen att han bygger det på gårdagens match är ännu mer puckat. Jag bygger det på tidigare säsonger, och det känns mer troligt att det går åt pipan än blir lyckat.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK
tompap71: För att inte tala om ologiska.
Man säger att Eriksson "sågar" Markströms ersättare.
Samtidigt som Eriksson själv säger att det inte går att göra en bedömning om hans ersättare så här tidigt.

Lite gurraklass på den logiken, faktiskt...   ;-)
Kommentera

Sv: BIF-SSK
Huge:

Glöm inte att dem är onyanserade murvlar. ;)
Kommentera

Sv: BIF-SSK
P: Ähh, Expressen vinklar i vanlig ordning till det lite för att få rubriker och sälja.
Det enda Eriksson egentligen säger är ju att vi kan få problem om vi vant oss med Markans målvaktsspel och det visar sig att vare sig Svedberg eller Bjurling kommer upp i den klassen.
Och det kan han väl en poäng i.

Men vilket lag skulle INTE riskera att få problem i försvaret om man vant sig med en vägg därbak och det sen börjar ramla in lite enkla puckar som man hittills knappt sett på vykort?

Han glömmer dessutom att målvakter kan utvecklas i ny miljö, med ny målvaktstränare och om dom får mer förtroende.

Möjligtvis att Erikssons uttalande kan tolkas som oproffsigt men jag sätter det hellre på avdelningen "dags att psyka en potentiell konkurrent om slutspelsplatserna så här inför säsongen..."
Och att Expressen hårdvinklat uttalandet.



Kommentera

Sv: BIF-SSK

Gurra88: Möjligt att jag överarbetar inläggen men det beror isf på att du fortfarande har lite svårt med logiken:

"Men klart att man vill vinna en sån här match. och inte få vatten på sin kvarn att det känns riktigt tungt inför säsongen.."

Det betyder att förlusten ger dig vatten på din kvarn att det inte ser bra ut och att det känns riktigt tungt inför säsongen.
Hur kan du få vatten på din kvarn pga en förlust som du samtidigt inte drar några växlar på?


Kommentera

Sv: BIF-SSK
P:

:)  jag tror nog Löf håller sig inom regelverkets Ra(h)mar. ;)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BIF-SSK
Davey_22: Ja, man ska inte kasta sten när man sitter i glashus.
Kommentera

Sv: BIF-SSK
MarcusElving: Känns mest barnsligt av Eriksson,men maken till anonym spelare får man nog leta efter. För ett gäng år sedan var han väl skaplig,men redan då överskattad.
Kommentera

Sv: BIF-SSK

P: Känns jävligt oproffsigt och löjligt av honom att stå och dissa våra målvakter efter en match. Det kan han hålla för sig själv!

Jag tycker inte att det är lämpligt överhuvudtaget att en kapten står och kommenterar andra lag på det där viset.

Redigerad kommentar

Kommentera

1269522 · »