Brynäs IF

711071 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs förr och nu

1994258 · » Till forumet


Sv: Brynäs förr och nu
Costanza:
Tror att några gamlingar från förr (liksom undertecknad) retat upp sig på snacket från bl a C-more-kommentatorerna, och där lade grunden för en renässans för gladhockeyn a lá 60- 70-talet.
Gamlingarna glömde att dagens spelarmaterial inte klarar av det brynässtjärnorna för ett halvsekel sedan fixade.
En av initiativtagarna till återupprepning torde vara Inge Hammarström.
OM det är som jag tror, blev nog "brynäs föredettingar" lyriska vid första matchen mellan Frölunda o Brynäs, undertecknad satt på plats och njöt av tillställningen i Skandinavium. En helvetisk speed presenterades av Brynäs och puckarna dansade in i parti o minut. Frölunda liknade rundningsmärken hela högen..
Kommentera

Sv: Brynäs förr och nu
spolaisen: Anrika klubbar som Brynäs kommer alltid att få mer skit än andra i dagens media. Vi MoDoiter vet, även om vi inte är på samma nivå. Skit i Södermalmseliten och gå och vinn SM-guld istället. Ni har god tid på er att stänga igen käften på dem...
Kommentera

Sv: Brynäs förr och nu
Costanza:

Förbannelsen uppehålls av några av kommentatorerna på C-more, med gamla anknytningar till Gävle. Dess gubbar/herrar kan aldrig låta bli att ge Brynäs nålstick...Tröttsamt att höra deras utlåtanden om Brynäs, men det bottnar sig väl i deras egna tillkortakommanden i den anrika klubben...
Kommentera

Sv: Brynäs förr och nu
spolaisen: Har bott på Brynäs. Många sopor i området. Minns bara att MoDo slog Brynäs med 10-3 när vi var i Sollefteå och låtsades jaga ryssar i skogen 1993-94. Några år senare hittade Ove Smurf guldet och gled mellan två tvillingar och slutförde stölden. Sedan dess finns en förbannelse över stan som fortfarande hyllar den Brända Bocken....
Kommentera

Brynäs förr och nu
Brynäs blev en vinstmaskin
Efter att ha blivit tvåa efter Västra Frölunda och tagit stora silver i SM året efter (1965) utvecklades Brynäs till rena vinstmaskinen. Laget vann SM-guld efter SM-guld. 1972 blev Brynäs svenska mästare för sjätte gången på sju säsonger. Det kunde faktiskt ha varit sju raka guld om inte Brynäs mycket överraskande och helt onödigt förlorat mot nästjumbon Västerås (2-3) i Rocklunda i en av slutomgångarna i SM 1969, vilket gjorde att Leksand vann.

Brynäs dominans under åren 1966 till 1972 var total. Frågan var egentligen inte om Brynäs skulle vinna, utan vilket lag som skulle bli tvåa, trea och fyra. Dessa år kom den ena toppspelaren efter den andra till Brynäs. Lars-Göran Nilsson, Stefan "Lill-Prosten" Karlsson, Inge Hammarström, Bertil "Masen" Karlsson, William "Wille" Löfqvist, Stig Salming, Stig Östling, Börje Salming, Stefan Persson, Jan-Olof "Jos" Svensson och Jan-Erik Silfverberg.

- Det var väl inte så konstigt att vi vann så mycket, sade Tord Lundström, en av Brynäs och svensk hockeys största spelare genom tiderna.

- Vi hade ju mer än halva landslaget i truppen. Jag minns en gång när vi varit i Stockholm och spelat match. Dagen efter var det landslagssamling för Tre Kronor, Vikingarna och juniorlandslaget. Hur som helst blev i alla fall samtliga brynäsare kvar i Stockholm - utom reservmålvakten. Han hade nämligen lämnat återbud på grund av jobbet.

Vann två raka guld 1976 och 1977
När Elitserien skulle dra igång i mitten på 1970-talet (1975/1976) var Brynäs mitt uppe i en svår och besvärlig generationsväxling. Många av lagets stora stjärnor och ledande spelare...............................
Kommentera

1994258 · »