Brynäs IF

713222 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs framtid

1590709 · » Till forumet


Sv: Brynäs framtid

Lunkan:

2015/2016:

Sportchef Stefan Bengtzén

Head Coach Roger Melin

How about it?

Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Tack Lunkan för din framtidsvision. Att få läsa det du skriver i historieböckerna en gång i framtiden vore något att se fram emot.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
varför tror du det???
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
micke

Iofs ska man väl ta alla rykten med en nypa salt men om det
är som du säger så verkar det som om man verkligen vill se till
att målvaktsfrågan blir löst en gång för alla dvs skaffar en
RIKTIGT BRA etablerad 1:e mv och som backup vår beryktade
"kille söderifrån". Kan ju vara så att Aspen gjort klart att han inte
accepterar att vara 2:e och isf skulle teorin stämma....
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Huss:
Håller med dig! Man tycker ju som sagt att scouterna borde kunna prestera avsevärt mycket bättre!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Visst ska vi diskutera BIFs framtid men glöm inte att än är denna säsong inte över.

Det kanske kommer att stå i historieböckerna om BIFs underbara vändning......

Ryktet sprider över atlanten och många av NHLs bästa får upp ögonen för de svartskrudade tigrarna från Gävle. De svenska storföretagen slåss om att få bygga den nya arenan på Alderholmen JM och Skanska går ihop med pengar från IBM och Microsoft i ryggen. Frihetsgudinnan flyttas också den av bara farten och placeras vid entren till den nya arenan förgylld i guld.

Wallin gråter och ber på sina bara knän och ber om ursäkt för allt dumt han sagt om denna förening som kommer att dominera svensk hockey för all framtid.....
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Det var en som sa till mig att Honken funderade på att komma tillbaka...
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Det jompe skrev förut var mycket bra det finns ju ingen anledning att se allt nattsvart det kanske finns någonting vi supportrar kan göra för att få in lite pengar till klubben istället för att bara gnälla på allt och alla försök se framåt istället det kanske går att göra som tex gais supportrarna gjorde en insamling som kanske till och med räcker till en spelare?
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Lundström, Koivulas meriter från Allsvenskan är knappast imponerande om man ser till räddningsprocenten. Vet inte heller om han kan betecknas som "lovande" vid 25 (26 nästa) års ålder. Bättre än så borde scouterna kunna.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Laget nästa år:
J.Holmqvist-J.Asplund

T.Sjödin-C.Olsson
O.Molin-J.Larsson-A.Dackell

N.Wallin-N.Kronwall
M.Samuelsson-R.Kyrö-D.Rudslätt

N.Hävelid-M.Tuulola
M.Wahlberg-J.Johnson-T.Mårtensson

D.Johansson-A.Andersson
J.Soling-M.Harder-J.Lindström
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Micke:
Har du hört något om till vilka klubbar dom ska försvinna?
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Jag skrev det tidigare men kan upprepa. Vad jag har hört så ska både Aspen och P försvinna. Asplund var kanon och riktigt på gång när han hade Honken att konkurera mot. De bägge, speciellt Honken, peppade varandra till max och höjde varandras nivåer. När Honken stack så försvann även det mesta av Aspens självförtroende och han hade ingen bakom som kunde rycka in när han gjorde en plattmatch. Det låter som om Honken skulle vara en rutinerad rinkräv men han har ett psyke av stål den killen.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Micke:
Jag tror nog att Asplund blir kvar som 1:e målvakt nästa säsong och att Brynäs letar efter en 2:a keeper istället för Pettersson.Men visst fan skulle det vara kul om dom hade en riktigt duktig målvakt på G?
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Vad trevligt att få läsa intressanta och genomtänkta inlägg här för en gång skull. Jag har ju tyvärr tidigare stångat pannan blodig i mina försök att resonera med fjortisinläggen men det går inte att diskutera med dom som inget förstår.

Ville Koivula-ryktet hade jag inte hört förr. Han, liksom Ola Nilsson eller t.om Hadelöv MIF, stämmer väl överrens med det man hört att målvakten man är ute efter ska komma från södra Sverige. Men jag tycker knappast att några av dessa herrar ska vara förstamålvakt nästa säsong, och båsöppnare har ju Ola fått nog av att vara. Vem kan tänkas vara på G som förstamålvakt då? Någon som hört ngt eller har förslag på namn?
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
På 25 matcher i Allsvenskan har Ville Koivula 89,9 i räddnings% och på 13 matcher i Superallsvenskan har han 88,1%!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
sylf:

Det är bara i en ordbok som lön kommer före möda.
Bra lag och bra spel fyller rinken som innebär ett bättre lag som spelar bättre spel som fyller rinken...
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Puffen

Mats Sundin i Toronto bl.a...;-)
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Puffen:
Du kanske? ; )
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Vem är 13
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Info om Koivula finns på Tingsryds hemsida!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Det ryktas om att Tingsryds mycket lovande finske målvakt Ville Koivula är på väg till Brynäs.Han är 25 år, 180 cm lång och väger 80 kg.
Moderklubb: JYP
Tidigare klubbar:FOPS,Kärpät,Lahti,Pelicans,Gislaveds SK.

Denna info har jag fått från en bekant på Sydsvenskan!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Haha, vilka underbara inlägg grabbar. Det blir lite fånigt, minst sagt, när 13-åringar leder debatten här. De skriker ju högst dessutom. Jag har gjort en liknande reflektion under debattprogrammen när en remsa med SMS-inlägg (skrivna av tonåringar företrädesvis) rullar under debatten och uttryck som "polisen suger" presenteras, som att det är genomsnittssvenskens åsikter som vädras.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Sylf

Tror nog att Brynäs försökte hänga med så gott det gick under
"Isle of Man"-tiden, bara det att övriga inblandade klubbar
bjöd över. Att Djoos skulle vara förbrukad håller jag inte riktigt
med om. En riktig kämpe som trots njur- och fotskada ändå
gör ett Sisyfosarbete där bak.....
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Ska Soling byta klubb??? Köp en ny kanadensisk målvakt!!! Och en bra målskytt typ Högardh i MoDo!!!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
SYLF:
Mycket bra och konstruktivt inlägg, tack för det! Jag vet att jag skrev mycket skit igår efter förlusten, i besvikelsen är det lätt att ta till storsläggan.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Konstruktiva förslag på hur framtiden skall se ut är ju till att börja med att se till att det finns en bra ekonomi,däri ligger i dessa tider framgång.Jaga sponsorer,se till att marknadsföra sin produkt på bästa möjliga sätt och ha kompetent folk i alla led,har dom dessutom klubbkänsla skadar det ju inte.Sen kan man ju alltid diskutera hur man satt sig i den här situationen.Man har haft alla chanser att rida på framgångsvågar som kommit tätt under 90 talet,sett om sitt hus medan det var lite drag kring klubben.Men istället har spelare som Wahlberg (Modo),Olsson(VF),JJ(VF)Janne(Modo) till å med Djoos var i VF,gått till andra klubbar när dom ska va i sina bästa år eller kommit hem från proffsäventyr.Hallen tar 6200 pers,lika som HV och Modo och mer än vad FBK´s gamla hall har tagit in.Ändå har dom åtskilliga miljoner på banken.Samarbetet med såna som Hammarström och Willy är ett måste,dom har ju koll på varenda kille i hela Europa.Se till att behålla dom spelare som tillför nåt i klubben är ett annat måste,typ Soling och Rhenberg.Däremot en spelare som Djoos tillför inget positivt längre,hur man kan toppa laget som igår,med honom är en gåta.Den här säsongen är över och det känns jävligt bra,den värsta jag kan minnas,med undantag av -96.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Verkar som om 13-åringarna äntligen gått till skolan.
Hoppas de lär sig ngt....
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Micke, Målisen, Igor

Tack för det skrattet, Micke, det behövdes. Kul att se att det är gott gry i killarna här, trots allt.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Jompe: Vissa tycks dock ha ett övermått av den varan - negativ energi alltså.
Tycker Brynäs gör en riktigt gedigen match igår utifrån förutsättningarna, oflyt med målskyttet dock vilket förstås kom j-t olägligt. Inför Sudden kändes det att Asplund skulle släppa in första bästa fladderpuck med tanke på hans facit tidigare.
Vad gäller spelarläget tycker jag nog ändå att man ska släppa Rudslätt. Om Dif lockar med storkovan är det inget att försöka överträffa. Även om han är en personlig favorit så är han ju faktiskt rätt medelmåttig stora delar av säsongerna. Harder och Soling vore ju kanon att få behålla. Att tappa både Rudan och Soling blir riktigt tungt. Har Mårtensson kontrakt förresten? Nån som vet?
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Är nog bra att du var tydlig Micke,annars hade du nog fått en del dynga:-)
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Bra skrivet Jompe!Blev nästan tårögd när jag läste det.
Klockrent!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Det är väl bäst man tillägger att inlägget nedan är väldigt sarkastiskt menat...
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Ähh Jompe, lyssna på dom andra!!!!???? BRYNÄS SKA KÖPA 10 NHL SPELARE!!!!!! VI HAR JU 250 MILJONER!!!!! RÄCKER JU TILL HALVA NHL JU, ÖHHHH!!! ALLA SOM BÄSSTÄMMER ÄR JÄTTEDÅLIGA Å KAN INGENTING! BERG SKA BYGGA ÄNN NHL ARENA SOM HAN SJÄLV KAN BO I LYXLOGEN MEDANS BIF BARA VÄRVAR JÄTTESOPIGA DIV 1 SPELARE Å CÅLLAGESPELARE SOM T.EX RUDAN Å SOLING, NEDRANS BÄCKIS I VÄRVNINGSKOMMITTEEEN!!!! RUDAN Å SOLING ÄR JÄTTEBRA, DOM MÅSTE VI BEHÅLLA ANNARS MÅSTE BÄCKIS AVGÅ. BÄCKIS SOM ÄR SÅ KASS Å INTE KAN VÄRVA SPELARE!!!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Det sista dygnet har varit ganska turbulent här. Låt mig säga följande:
1. Det var vansinnigt trist att BIF förlorade igår kväll. De borde vunnit den matchen. Man skulle kunna säga att det var Aspens mål men han höll laget kvar i matchen flera gånger också så ingen skugga skall falla på honom.
2. Laget--ingen nämnd och ingen glömd--ska ha all heder av sin insats i slutspelet. Man förlorade mot ett för dagen (eller säsongen) bättre lag, shit happens.
3. Att kalla laget en massa otroligt nedsättande saker som jag inte vill upprepa här bara för att de förlorade är varken rättvist, rättvisande eller särskilt genomtänkt. Man förlorade mot ett extremt starkt FBK som kommer att dra igenom slutspelet utan särskilt många förluster.
4. Att kräva lagledningens huvuden på ett fat löser inte de egentliga problemen klubben har. Problemet handlar om pengar. Det vore bättre om alla goda krafter användes till kreativa förslag om hur man raggar sponsorer och stärker klubbens kassa. Låt oss titta på FBK som en modell att imitera. Det är en mycket proffsigt skött klubb, ingen tvekan om den saken.
5. Caps lock hör inte hemma i denna GB, inte heller prepubertala utbrott som mest påminner om en apas lek med tangentbordet.
5. Klubbar byggs och konsolideras på lång sikt. Låt oss alltså börja tänka långsiktigt på detta. Många har redan skrivit kloka saker om vad som bör ske--låt oss ta en diskussion längs de linjerna istället för att häva ur oss en massa negativ energi.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Ödmjukhet är en dygd...

Man kan inte låta bli att bli imponerad av FBK. Inga dåliga spelare (Jenni i fjärde femman säger väl allt). Hur f..n har dom råd? Bara Jörgen Jönsson kostar väl lika mycket som Larsson + Ove + Bissett? Ekonomisk doping? Någon som vet spelarbudgeten för olika klubbar? Dvs vad kostar spelarna?
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Expressen är bra snabba, 2 veckor efter ryktet publicerades i Pravda och minst 2-3 veckor efter det började florera på dessa sidor.
Det dammar om deras sportsidor minst sagt..
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
brynäs..haha..GO FBK!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Står på Expressens hemsida att Rudslätt förhandlar med DIF och att Soling vill ut i Europa.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
FAN va trist det känns nu...Jag hade trott att laget skulle gå minst till semi, när alla blev friska och allt... Men FBK är för bra, vi skulle ha fått moDo (som verkligen inte verkar oslagbara just nu). FAN!!
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Gone >>

Jo, men det beror ju på om man har en målvakt eller en reumatiker i målet.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
hugin:

Nja, så här skall det vara:

MÅSTE vara kvar
Asplund
Sjödin, Rehnberg, Olsson, AA, Pekkala
Molin, Larsson, Soling, Kyrö, Mårtensson, Luovi, Rudslätt

KAN vara kvar
Harder (hellre Walle eller JJ)

STORT ?
Danielsson, Wågström (juniorplatser!)

MÅSTE bort
Pettersson, Djoos, Petré, Johansson, Eriksson, Bissett, Bergqvist, Östling.
MELIN & PERSSON (nytt spel, nytt lag=nya tränare)
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Var på matchen och det är, som stort Djoos-fan, tungt att konstatera att han inte höll måttet i går. Sölandet i spel 5-3 var, som sagt, ej godkänt. Får man 5-3-spel i slutet på 2:a i över 1 minut SKA det vara mål. I övrigt en STOR kämpainsats av grabbarna, men i ärlighetens namn så var nog FBK lite loja och bekväma.

I år är FBK starkast av alla lag, DIF är det enda laget som kan hota dem i striden om SMguld.
Kommentera

Sv: Brynäs framtid
Hugin, håller till viss del med om din analys men är det inte lite väl att ta bort fyra backar ur uppställningen ? Skulle vilja behålla Djoos och P3 något år till.
Ang Pettersson tycker jag hans svar på tal i dagens AB var bra. Hans inställning är det inget fel på.

En säsongsavslutning värd namnet vore väl när och om Brynäs blir/blivit utslaget (om vi inte går till semi dvs) kunde möta ett Leksand som behöver matchträning.
Kommentera

Brynäs framtid
Det är bara att konstatera att säsongen snart är slut.
Inför säsongen 2002/2003 MÅSTE stora förändringar ske, annars är Brynäs framtid mycket oviss. På denna sida har framförts, mer eller mindre, spektakulära förslag till nyförvärv. Det tänker jag inte göra , men däremot vilka från årets lag som skall bort/vara kvar.

MÅSTE vara kvar

Sjödin, Rhenberg, Olsson, Andersson (Adam), Molin, Larsson,
Soling, Kyrö, Mårtensson, Luovi, Rudslätt

Kommentar: Dessa håller under lång hög nivå. Spelare som
Mårtensson, Soling och Rudslätt har höjt sin nivå mycket under
slutspelet.

KAN vara kvar

Asplund, Pekkala, Harder

Kommentar: Det beror på vad alternativen är. En målvakt behövs
definitivt och Aspen är, trots allt, en större talang än Pettersson.

Stort ?(frågetecken)

Danielsson, Wågström

Kommentar: Ingen kan väl påstå att dessa är några spelare att
bygga något nytt kring!!

MÅSTE bort

Pettersson, Djoos, Petré, Johansson, Eriksson, Bissett, Bergqvist, Östling. MELIN & PERSSON

Kommentar: Pettersson måste ersättas. Djoss och Bissett faller för åldersstrecket - några kring 35-årsstrecket måste sluta nu och dessa två är de lämpligaste och handen på hjärtat Djoos håller inte längre måttet. De övriga är helt enkelt inte tillräckligt duktiga.
Tränarna har gjort sitt - det har burit utför hela tiden sen 99. Nytt blod behövs om framgångarna skall komma.
Kommentera

1590709 · »