Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs - Rögle

1214376 · » Till forumet


Sv: Brynäs - Rögle
Jajjen: Fullsatt lär det inte bli förrän man antingen möter Leksand i KS eller spelar SM-final. Visst förtjänar man nu en betydligt större publik, nu bjuder man ju på nåt för pengen. Tippar på 6500 på torsdag.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Är det inte experter på den här sidan som menar att Brynäs har den publik dom förtjänar? Efter två raka segrar, fyra matcher utan förlust, storseger i senaste hemmamatchen förtjänar dom alltså en halvfull arena? När tycker gävleborna att laget har presterat tillräckligt? Tio raka 5-0 segrar? Det halvljumma intresset för Brynäs som bybor och sponsorer visar är ett större hot mot Brynäs än skadorna på Kokko, Dackell och Jonsson.

Blir knappast fullt på torsdag heller trots att dom spelar som ett mästarlag just nu enligt experterna. Såg att matchen krockar med Mammas pojkar i TV4.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

rackham: Det verkar ju så eftersom Garagebyggar-Smurf klev av...
Nu skall vi visa respekt till våran "C" :-)

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

Bissett19:

Det kanske var en "låg" tackling... lägre än Glocalnet...

Det verkar ju så eftersom Garagebyggar-Smurf klev av...

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Såg "tacklingen" som Dackell åkte på i reprisen från matchen som går nu på C+,den skedde precis i momentet innan RBK gjorde 1-4,det är en nätt liten tackling han får i ryggen men han spelar kvar bytet ut innan RBK reducerar,jag har svårt att se att den skulle ha tagit speciellt hårt.


Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19: Oja det såg jag mycket väl.. Men då hade vi också en hyfsat stark segermarginal.. Tvivlar starkt på att CZ vågar det i en match från start.. Men vi får se..
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse: Med poängsnittet vi har efter de här 29 matcherna så landar vi på 75 poäng efter 55 matcher. De senaste säsongerna har det varit precis det som krävs för slutspel. Men med tanke på tufft program framöver, och med Markan borta, så finns det väl risk för att det snittet sjunker en aning. Så, med risk för att smolka glädjebägaren, så behövs det forfarande en riktigt bra vår för att vi ska nå slutspel. Men visst ska vi dit? :)
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

65selander: Ajaj.. Vi är två platser och sex poäng sämre den här säsongen än förra säsongen. Bumpa KS tråden!!

1 Linköpings HC 29 14 7 8 82 : 72 50 1 4 0 0
2 Skellefteå AIK 29 12 8 9 86 : 72 47 3 3 0 0
3 Färjestads BK 29 14 5 10 71 : 64 47 0 2 0 0
4 Brynäs IF 29 12 7 10 66 : 71 46 3 0 0 0
5 Frölunda HC 29 12 6 11 76 : 67 45 3 1 0 0
6 Luleå HF 29 12 8 9 83 : 76 44 0 5 0 0
7 HV 71 29 9 12 8 79 : 78 43 4 4 0 0
8 Rögle BK 29 12 6 11 82 : 83 43 1 4 0 0
9 MODO Hockey 29 12 4 13 83 : 86 42 2 1 0 0
10 Timrå IK 29 8 7 14 75 : 83 37 6 1 0 0
11 Södertälje SK 29 7 9 13 70 : 80 33 3 2 0 0
12 Djurgårdens IF 29 6 9 14 69 : 90 30 3 2 0 0
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Grym skön seger igår och på sättet dom gör det var underbart att se, dom gör väl egentligen bara ett riktigt misstag och det är på Rögles reducering när 3 man går på DJ bakom mål. Det syns så väl att dom ändrat på detaljer i spelet, det är mycket rakare nu och tiden i hörnorna har kortats avsevärt, man vågar hålla i pucken ocj skott kommer när skott bör, därför så har det resulterat. Nu har vi tagit 9 p mot 3 av elitseriens formsvagaste lag, så det ska bli riktigt intressant och se om vi kan bjuda upp mot HV och LHC de kommande två matcherna, kan vi göra det så ser det riktigt bra ut.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19: Berglind är duktig men han och Löf kan naturligtvis inte ersätta Kokko och Bertilsson utan att lagets försvar blir avsevärt sämre. Men det skulle vara intressant med Berglind i PP.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

Bissett19: "Hermaneffekten"

..och nu missar leksand KS  ;)

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse:
Men nåt säger att man lyfter upp Victor Berglind istället..

Förresten vi är väl obesegrade efter att Herman fick kicken?

"Hermaneffekten"
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19: bara för sundlöv att låna två backar... mormor GLÖM juklappsinköp och lussefirande..
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse:

Känns som om Brynäs nu är väldigt beroende av detta beslutet Senators ska göra angående Erik Karlsson vara eller icke vara i J-VM,säger Senators Nej till J-VM för Karlsson så ska ju Bertilsson ersätta honom.
Lägg därtill Kokkos skada och backkrisen är total.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19:Orsaken till Varför Rönnmark inte dömte matchstraff är ju solklart Han såg Mormor skynda ner i spelagången med sin terroristparkas på.. Huvan uppe och ett järnrör i näven...
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
AVGÅ: Äh, är det inte farligare än att INGEN i laget stod upp för Kokko och gav Ugly spelaren ett rejält jävla kok stryk så ska man inte gråta i media.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
aha 3-4 veckor...Inte bra =(
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Hade mer än gärna sett kvällens match, men men man får nöja sig med radion då man måste jobba..Det var iaf en fröjd att lyssna på radiosporten ikväll o höra hur grabbarna som man sa spelade ut Rögle =D Det var en viktig seger även denna gåna, o nu har vi ju fått ett litet "mini ryck" från bottenträsket! =) Kollade nyss på målen o det från matchen på hockeyligan.se o det fanns ju en del snygga mål! Härligt att även Kahnberg börjar hitta målet, även om han har mkt kvar att bevisa i målväg efter alla uteblivna mål sen tidigare..Men Eero vilken kung, där har vi våran Eero the Hero! (klasspelare!) Men hur är läget egentligen med Kokko o Dackell...?? =/
Om segern var så dyrköpta att dom blir borta med så är det fan inte bra!
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse:

"Det är det inre ledbandet som är uttänjt. Om det bara är det så blir borta runt 3-4 veckor, säger lagläkaren Mats Liljedal till hockeykanalen.se."

Känns som man får vara nöjd om det "bara" är inre ledbandet som är utänjt,alltså 3-4 veckor.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse: Att protestera hjälper. Disciplinnämnden är så svag och okunnig så dom vågar bara utdöma straff för spelare i lag/föreningar som aldrig hugger tillbaka och ifrågasätter. Om disciplinnämnden skulle döma t ex HV efter samma bedömningar som BIF så skulle HV spela med halv trupp större delen av året. Rätt ska vara rätt - lika ska vara lika. Aftonbladet? Dom skiner jag i, helt ointressant. Vad det handlar om är att uppträda som vinnare, och vinnare tar ingen skit. I synnerhet ingen skit som kastas obefogat.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

Gurra88: Men Kahnberg har ju börjat hitta rätt i sin lina nu. Fast det är klart, han var ju inne på Dackells plats när första målet gjordes.

Jag skiter i vem som spelar där bara vi fortsätter att vinna..:)

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Gurra88:
"Hoppas på järnkrok, men kommer inte hända.."

Varför skulle inte det kunna hända?det skedde ju i en dryg period i kväll,för det såg du väl?
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse: "Det ska bli högintressant att se vem som tar Dackells plats i förstalinan"

Vad sägs om CZ egna toyboy lauritzen.. skulle inte bli minsta förvånad..

Hoppas på järnkrok, men kommer inte hända.. annars är väl Kahnberg det som känns mest naturligt.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

AVGÅ: Men vad hjälper det att klaga och gnälla? Kokkos knä blir inte ett dug bättre av att en spelare får en massa böter och blir avstängd. De kan inte inte vinna med honom på isen så det är ju ingen nyckelspelare.

AB slänger upp en rubrik med nåt slags hämndscenario. En trött journalist som försöker samla poäng... nothing more nothing less...

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
bradberry: Håller med i vartenda ord du skriver angående Kokko och LJ. Men nu får vi väl snart vara glada om vi kan uppbringa backar av skaplig ES klass. Så att välja vilken typ av backar vi vill se känns som en lyx.

För övrigt så kommer väl förmodligen inte Rögleiten att åka på något för sin totala nedyxning av Kokko. Mig veterligen så är väl disciplinnämden bara till för att bevaka och bestraffa Brynäsare? Att det blivit så är ju inte så konstigt när Brynäs som förening aldrig drar näven i bordet och protesterar. Vi finner oss alltid så snällt i allting och klagar aldrig.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

bradberry: Ja det är inte sant med alla backskador. Det känns nästan som att det blev jinxat i samband med signingen av Nordan. Då hette det ju "Vi klarade oss från skador på backsidan förra säsongen"

LJ långtidsskadad
Kokko troligtvis långtidsskadad
Andrssén spelar med en dålig axel vilket syns väl. Han är en skugga av sitt forna jag.

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
AVGÅ: "När kommer LJ tillbaka?"

- LJ och Kokko är två helt skilda spelartyper. Båda har gemensamt att de är "offensiva backar". Lasses styrka ligger i skridskoåkningen. Ett jävla driv som gör att han har en förmåga att kunna tranportera pucken långa sträckor, ibland ända från egen förlängd mållinje till målchans. Kokko är ju mera av den där "Playmakern". En Djoostyp som har förmågan att hålla i pucken lite extra när det behövs för att i nästa sekund leverera smörpass i exakt rätt läge.

I mina ögon svider naturligtvis båda dessas frånvaro. Enligt min mening är Kokko den som skulle lämna största tomrummet...
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19: Kan ha blivit en mycket dyrköpt seger om Kokko blir borta länge. Hur j-la otur kan vi egentligen ha med våra backar, verkar vila någon slags förbannelse över detta. Värre är att Kokko inte bara verkar vara en mycket bra back, utan jag tror att han dessutom är en bra ledare på isen. SKIT!

När kommer LJ tillbaka?

Mycket roligt att målskyttet släppt, och självförtroendet och kämpaviljan är på topp.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
GävleLasse: Varför inte fortsätta med Ironhook där? Eller kasta in Silfverberg?
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19:Det ska bli högintressant att se vem som tar Dackells plats i förstalinan. Om nu inte Dackell klev av för säkerhets skull nu när man hade en stabil ledning
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Visst, underbar seger.. Men varför gör CZ inget åt powerplay spelet mitt under match.. tycker det är så uselt...
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19: Hoppas läkaren inte missar något den här gången.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19:
Jäkligt snygga mål i kväll...allihopa tror jag. Kahnbergs bägge var ju skitsnygga!
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
65selander:

"Nu blir Kokko borta i minst ett par veckor för en yttre ledbandsskada. I värsta fall kan han behöva operaras om korsbandet visar sig fått en smäll också.

– Han ska på magnetröntgen under tisdagen, först då vet vi mer, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl."

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Anders Berg:

Eero the Zero då?
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Conrad: Låter förjävligt men man får avvakta tills det har gjort en röntgen som skall göras under morgondagen..
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Jag är ingen kappvändare:

Powerplay var uselt i afton!
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Kassaskåpsäker seger ikväll och äntligen får vi lite flyt i målskyttet. Nu får vi bara hoppas att Kokko och Dackells skador inte är allvarliga.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

Bissett19: Nä nu blir det rast vila och ett Simpson avsnitt från 2008.

Eero upp på 12:e plats i poängligan inte illa för en som inte presterar ;-)

1 76 Davidsson, Johan HV71 CE 28 7 30 37 6 26:15
2 22 Petrasek, David HV71 LD 28 12 24 36 26 31:16
3 9 Mårtensson, Tony LHC RW 28 9 25 34 10 26:12
4 36 Zuccarello-Aasen, Mats MODO LW 28 13 18 31 20 23:24
                     
10 13 Corso, Daniel TIK CE 27 8 17 25 38 25:13
11 27 Hlavac, Jan LHC LW 16 16 8 24 14 21:10
12 8 Somervuori, Eero BIF RW 29 11 13 24 6 18:15
13 23 Moran, Brad SKE LW 29 8 15 23 22 25:17
14 39 Voutilainen, Jukka HV71 LW 17 11 11 22 4 18:13
15 28 Beaudoin, Eric RBK CE 29 9 13 22 45 17:25
16 14 Dixon, Stephen BIF CE 29 12 9 21 18 17:13
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Ang Kokko

- Jag skulle inte tro att han spelar mer det här året, säger Lijedah till HockeyExpresse.se.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Brynäs vinner med 6-1,men våran #21 lyckades med konstycket att spela -1.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Huge: Lyssna på vad Wikegård säger i hockeykväll.
Säger allt tycker jag. man kan inte spela hockey på halvfart.
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Macahan: 4:e bäst, du ser tabellen längre ner. FBK och SAIK har minus och de ligger trea och fyra
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
65selander: Fjärde/femte bäst i ligan va?
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Förövrigt är inte +8 i målskillnad kattskit heller...
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Anders Berg: Skall de låta bli och leta en ersättare för Eero? ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle

mk: " Inte ens Huge hörs av!"

Jodå, jag vilar mig bara en aning och låter alla som tidigare gnällt över allt och alla visa vilka kappvändare man egentligen är.
Nu är alla spelare helt plötsligt gudar...     :-)

Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
3 raka segrar, 9 poäng - underbart!

... men nu måste scoutgruppen jobba för en ny stjärnback!
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
Bissett19: Ja, jag är rädd för det!
Kommentera

Sv: Brynäs - Rögle
sylf:

Satt och hoppades på en lårkaka,men det kan man nog glömma när man såg reprisen.
FUCK!!!
Kommentera

1214376 · »