Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs-Skellefteå

« · 1526087 · » Till forumet


Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Var väl ett ganska väntat beslut, tror inte att det ändrar så mkt i sak trots allt.
Nu är det ju som Helber säger: lagen som sladdar känner sig tvingade att värva, med risk för att dra på sig dyra kostnader, som dom sluppit om alla i HL hållit ihop och bara vägrat att ta in lockoutare på korttidskontrakt.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues: Det är otroligt svårt att säga vad som är bäst för laget, att bänka LJ och köra med Djoos eller Berglind kanske? Nu vann vi ju sist med LJ i laget och han var väl knappast sämre än Löf denna gång, så kanske vi då ska bänka Löf istället? Jag undrar förresten hur mycket skit LJ skulle ha fått om det var han och inte Löf som gjort jättegrodan? Eller så är det helt enkelt så att TJ vet vad som är bäst för laget?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Marknadsdomstolen underkände överklagan
Fritt fram för NHL-spelare i elitserien
Hockeyligan får vika sig igen
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues:

Inte då din lilla hårdrockare! Jag mixar mitt försvarande av laget, med att berömma det ibland också.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Alla som kritiserar något som har med laget att göra, räcker det :-)
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues:

Nämen säger du det? Nu får du förklara dig. Något speciellt inlägg du har i åtanke?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Du är grymt selektiv när du läser inlägen här i gb:n :-)
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Slajsarn:

Då har du verkligen inte varit med från början. Min åsikt har hela tiden varit att Man bör ha tålamod med LJ. Tycker jag varit ganska tydlig på den punkten. Tydligen har du missat detta.

Dessutom har jag svårt för kommentarer som går ut på att LJ varit dålig i 2 1/2 säsong, och att han är sämst varje match , och annat av det mindre konstruktiva slaget.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
arnio: Haha, Bertilsson har gjort en dålig period på hela säsongen (första perioden mot Rögle). Att säga att han har gjort lika många misstag och varit lika "dålig" som Jonsson, Löf mfl är ju skrattretande.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues: Ett enkelt Nej hade ju funkat också. :) Trevlig helg.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Tväst: Du får tycka o skriva precis som vad du vill, frågan är om du är en lallare 6eller en snubbe med stake o även kan lägga fram dina argument irl??
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Som sagt, vi kan dra det här i långbänk. Du tycker som du gör(hihi) och jag tycker som jag gör(FUCK YEAH) :-)
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

70 Rodrigues:

Förlåt en enkel lallare..... skall jag svara nåt ännu tuffare nu??? 

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodriguesz

Måste bero på att jag inte uppfattade en relevant fråga. Sånt är faktiskt jävligt jobbigt. :) Antar att du fick slut på argument och kände dig tvungen att slösa på några vuxenpoäng.

Men okej och jag kommer förmodligen ångra att jag frågar, vad har Lars Jonsson med min skolgång att göra? Kan man möjligen avkräva dig en mogen och vuxen utläggning?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Hehehe...denna bok är som vanligt, få som ser saker objektivt. Men det är klart vill man bara se det negativa eller det positiva då blir det en väldigt snäv syn på allt. Snälla kan ni inte chocka mig och vara tvärsom i ett par veckor det skulle vända min värld upp och ner :) Tack Brynäs För ni spelar en sån härlig hockey och trots att vissa spelare inte kommer upp i normal standard så är vi ändå ett topplag :) Ibland är det enkelt att vara Brynäsare jag kommer ihåg den mörka tiden har ni glömt den? Den som kändes som en enda lång och hemsk mörka medeltiden.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Tväst: Har svarat massor med ggr, men det passar ju inte din rövslickarhandske så vi ka nog dra det här till fan avlöser oss.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Slajsarn:

Det svåra att va tränare/coach på vilken nivå det än vara månde tror jag är balansgången mellan förtroende o bänkning..... hur många spelare har jag som coach tillgång till?..... är skadorna långvariga?.... har vi råd att värva in nån ny kraft?.... borde våra juniorer få chansen?

Finns inget absolut facit.... bl.a. därför vi förslösar vår dyrbara tid med att diskutera det på HS ;-)

Jag tror att nån form av gruppkänsla/dynamik går förlorad i ett lag som för vidlyftigt slänger om och byter platser o spelar för ofta....

ett lag som börjar med 6-7 tilltänkta ordinarie backar och sen tänkt sej fylla på med juniorer efter behov har en lättare sits att motivera spelare att ta i o försöka igen än om man visar att förtroendet är mycket lågt genom att värva ett par krafter utifrån.

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Förstår att det blir jobbigt när man inte kan svara :-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

70 Rodrigues:Du är snar att önska åsikter från andra..... helt OK om man nån gång levererar nåt tankvärt själv, tyvärr så tycker jag du rätt ofta nöjer dej med nån fräck (inte sällan hånfull o t.o.m. hotande) oneliner.... 

som sagt vi vill väl olika med våran medverkan på HS

Vad säger jag den dag L J bänkas? 

Jag tycker Lars var bra före den ödesdigra vadskadan.... värd sin lön? svårt att säga, ganska medelmåttiga spelare har hyffsade o t.o.m. höga löner.

Lars har väl kontrakt säsongen ut? alltså får Brynäs betala om han spelar eller ej... på nuvarande meriter är det inte troligt att nåt annat lag är så intresserat att ta över den löneutbetalningen. Förra säsongen spelade lars halvskadad, som jag bedömmer det..... svårt att göra sej rättvisa då.

säsongen 12-13 börjar med operationer när de andra försäsongstränar..... i det läget så tycker jag att TJ gör rätt som ger han istid o förtroende, han får sin chans. MEN, Lars satt på bänken några matcher förra säsongen.... det kan hända nu igen.... I så fall så anser jag att TJ gör rätt... Lars fick sin chans, tog den inte och får då vänta ut skadeläge eller att han presterar på träning så att han får en ny chans.

Som sagt....  det är väl 200K/månad han anses kosta? med eller utan spel.

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues:

Tyvärr Roddan. Den där låga nivån klarar jag inte av att ta mig ner på. :) Ha en bra fredag.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Anders Berg: Det är ju lite skillnad på konstruktiv kritik och på ren mobbning. Nåt att tänka på kanske för vissa.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: OMG, du måste verkligen ha fått mycket stryk när du gick i skolan.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues:

Då kommer du fortfarande att vara en olyckskorp, och du kommer försöka hitta något eller någon annan att klaga på. Jag kommer tycka att det var synd, att inte Lars Jonsson kunde göra sig själv rättvis efter sina skador, men samtidigt utgå att från att Tommy och Gunnar bänkat honom för lagets bästa. Vi är olika och jag kan ganska lätt stå ut med den insikten.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Slajsarn: Jag har alltid varit inne på samma sak; visst är det bra när laget vinner - det är superbra - men det finns alltid saker som kan bli bättre!

Så vid vinst, som förlust, saker kan alltid bli bättre. Det här diskussionsforumet kan också bli bättre - trist den dagen alla sitter och tycker och tänker precis samma sak. En sak har vi gemensamt och det är att vi håller på Brynäs IF. Sen tänker vi olika om spelare och ledare. Jag gillar Tommy Jonsson. Janne Larsson och hans kunnande som tränare vet jag inte så mycket om - samma sak med Gunnar Persson.

Lars Jonsson har haft det tungt i ett antal säsonger nu, blir han bättre av att vi påpekar att han är dålig? Nej, antagligen inte - men gissningsvis inte sämre heller. Jävlaranamma och nu fan ska jag visa alla att jag kan - det verkar inte finnas hos honom, tyvärr.

Vet att Leif Boork alltid kallat honom för "diva" - men inte i någon positiv bemärkelse - utan med fokus på att han är slö och nonchalant och har höga tankar om sig själv - och han har ju inte fel i alla fall. Det finns andra spelare med divalater och ett uppblåst ego - men de presterar på topp! Det gör inte Lars Jonsson.

Sen en sån som Simon Löf - vad gjorde han? Tre bra matcher förra säsongen och får ett fint kontrakt för det - ja, fel av honom att tacka nej kanske - men i det fallet får man väl attackera den som gett honom det fina kontraktet. Löf kommer nog aldrig bli så mycket mer än vad han är idag. Osv.

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Slajsarn: Fuck Yeah :-)
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Johan Norrström:"Varför? Jo för att jag helt enkelt litar mer på Tommys och Gunnars omdöme än vad jag litar på ditt. Man kan alltid hitta fel om man letar. Jag väljer dock att fokusera på det positiva."

jag begär inte att du ska ge mig rätt eller ens hålla med mig. Men att ge dig in i en diskussion där du själv inte har några åsikter utan bara förlitar dig på att TJ gör rätt tycker jag är fegt.

För vad gör du här i så fall? Är det för att upprepa ditt mantra om att TJ aldrig gör fel och att alla som tycker olika har fel?

Vad är det som säger att det inte blivit ännu bättre om TJ gjort annorlunda?

Sen vill jag gärna få DIN syn på min fråga. Hur gagnar det våra unga talangers utveckling med att spela en back som inte lever upp till ställda förväntningar när man värvade honom istället för att ge just de talanger man pratar om speltid istället?

Hur kan en spelare på korttidskontrakt förstöra talangernas utveckling när man spelar en spelare med nån slags "hoppas att han blir bättre med tiden" basis?

Jag är här för att diskutera, inte för att sitta och berömma våra duktiga tränare.

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Slajsarn: You go girl :-)
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Tväst:Ja vi ligger tvåa, vi vinner matcher även fast vi inte spelar bra. Men det här är ett diskussionsforum och här diskuterar vi.

Jag har int mycket till övers för att sitta här och skriva "fan vad bra vi är" "Heja Brynäs" och liknande. Det blir liksom inte mycket till diskussion då om du förstår.

Givtvis så kan en spelare höja sig om han får förtroende, inte tu tal om det. Men samtidigt. Hur mycket speltid sk man ge en spelare som troligen inte kommer att få fortsatt kontrakt och i samma andetag snacka om att man inte vill ha in spelare på korttidskontrakt för att de stör våra unga talangers utveckling. Jag får inte ihop den logiken.

Sen är det gnska intresant när du nämner TJ's omdöme för NÄR han gör en förändring. Exempelvis bänka en spelare. Så kommer det omgående en massa påståenden om att den spelaren måste vara skadad. Inte att TJ ställt spelaren åt sidan för att han inte varit nöjd med insatsen och ger en annan spelare chansen istället. Det kommer ofta kommentarer om att vi här inne inte kan ett skit om hockey och liknande som argument om man skriver nåt. exempelvis att man borde Bänk en spelare, röra om i kedjorna eller vad som helst. Sen görs en förändring och TJ höjs till skyarna som nåt slags hockeygeni. Om man skall klanka ner på en skribents åskiter så får man fan vara man nog att ge denne rätt när den har det.

Till sist. Att träna och coacha ett lag i idrott på elitnivå handlar just att skicka signaler. Du kanske hörde på Hockeykväll igår när Berglund berättade att hans tränare inte var nöjd med PP't och stoppade in 5 backar och lät forwards sitta.

Agerade han som läktarcoach eller på något sätt okunnigt? Nej, lyfter man feta månadslöner så får man leverera eller stå åt sidan. Det är ingen jävla välgörenhet det handlar om. Och KAN en spelare inte ta en bänkning baserad på att man inte levererat så är man inte en elitidrottsman utan ett bortskämt litet barn.

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Tväst: Nu känns det lite sent att låna ut Jonsson med hänsyn till det du skriver. Men om man ser till den säsong han hade förra året och att hela försäsongen inför denna säsong mer eller mindre blev förstörd pga skador så kanske det hade varit bättre att ge en månad hos någon allsvensk klubb.  Det är ju uppenbart att hans självförtroende är stukat och då måste det vara bättre att han får spela sig trygg och hitta timeingen i Allsvenskan i stället för att spelas i form på en nivå där han inte hittar rätt. Det är ju inte det att han är dålig hela matcherna, men han gör fortfarande flera gånger på match stora misstag som riskerar att bli helt avgörande. Igår och på mathcen mot Rögle satt jag och tittade mycket på Jonsson så det är inte något jag slänger ur mig.

Jag hoppas verkligen att Lasse hittar tillbaka till den nivå han hade innan han fick hälsenan avskuren. Jag tycker han var helt fantastisk då. Men som han spelar just nu håller han inte i Elitserien och då är frågan om det inte hade varit bättre att ge Djoos chansen och ge Jonsson lite matchträning med mycket istid i Allsvenskan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Jösses kan man verkligen säga, är det någon som har diskuterat förtroendet för TJ? Vi diskuterar om LJ ska bänkas eller inte. Du tycker att LJ ska lira, jag och många med mig tycker inte det då han stjälper mer än han hjälper, så om nu LJ blir bänkad har jag och Många med mig ett liknande omdöme som TJ och GP då??
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
sylf: Ja han har väl inte varit sig själv sedan han fick vaden avskuren. Han ser rädd ut  i närkamperna.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
sylf:

Hur räknar du nu?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues: jösses! Om Tommy Jonsson bänkar Lars då kommer mitt förtroende för honom naturligtvis vara orubbat. Brynäs är regerande mästare och ligger tvåa i serien. Tycker inte det finns någon anledning att ifrågasätta Tommys beslut i detta läget i huvud taget.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Tväst: Förstår din poäng, men i Lasses fall handlar det inte om 2,5 match utan snarare 2,5 säsonger, vilket inte är ok.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Tydligen inte, så svara på frågan tack?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
70 Rodrigues:

Jag tror att du är intelligent nog att lista ut det helt på egen hand.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Tväst: Då frågar jag även dig, hur kommer du att resonera om LJ blir bänkad?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Slajsarn:

Vissa skribenter på HS verkar tro att om våra spelare åker runt med känslan att ...... gör jag 2,5 dålig match så blir jag utlånad till nåt Allsvenskt lag eller som 30 åring få åka runt med J-20.

Orsaken till den dåliga prestationen verkar inte spela nån roll..... alltså, signalen blir..... spelar du dåligt så får du spela i Mora eller liknande. Kalla det gärna skrämseltaktik.

Jag tycker det är märkligt att så många inte verkar känna till begreppet " växa med förtroende".

Men jag minns att det var samma visa för några år sen när bl.a. Nordan o Dacke kämpade för att komma tillbaka efter skador o operationer..... då tyckte somliga med hög röst att det var bättre att bänka än att låta dom få speltid för att komma i kapp.

Erkänt duktiga o rutinerade spelare skulle bänkas i form..... märkligt.

Och som sagts tidigare...... det är Guldmakarn TJs omdömme som det tvivlas på.... han som styrde hem ett något oväntat guld till Gävle..... och vän av ordning undrar ju då. HUR katastrofalt är läget??? 

Vi ligger tvåa!!!

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

arnio: "Nja jag vet inte om vi ska låta dig få sista ordet här, du har väl aldrig tidigare på något sätt i dina komentarer visat att du har kompetens att bedöma vilka som håller eller inte. Menar du att din kompetens är större än guldtränarens?"

Bedöma vilka som håller eller inte? Öh... Okej. Lars Jonsson är bäst i laget och gör inga som helst misstag. Han öser dessutom in poäng och tjänar som vilken undersköterska som helst.

Vi säger så, tack och adjö!

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Johan Norrström: Så om LJ nu blir bänkad, hur kommer du att resonera då?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Slajsarn:

Jag har läst din ståndpunkt några gånger nu. Jag delar den dock inte, vilket du förmodligen redan räknat ut vid det här laget. Men för att förtydliga för dig så är svaret JA det tycker jag.

Varför? Jo för att jag helt enkelt litar mer på Tommys och Gunnars omdöme än vad jag litar på ditt. Man kan alltid hitta fel om man letar. Jag väljer dock att fokusera på det positiva.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Peja: Seriös javisst.
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Johan Norrström:Jaså? Vad förförändringar då?

om du tycker att det är ok att man betalar ut +200k i lön per månad till en spelare som får godkänt av vissa skribenter här för att han inte gör bort sig under en match.

Är det nivån som gäller i Brynäs så kommer det att svänga snabbt.

Det är ju solklart att man gör ett försök att få igång Lasse, just ed tanke på den dyra utgift han är. Men han ÄR värvad som tänkt försteback, en kreativ och spelskicklig back att ha i PP...

Levererar han detta? Svar nej. Jag blir lite full i skratt när man först läser att spelare på kortidskontrakt skulle förstöra unga spelares utveckling och samtidigt tycka att det är okay att se en välbetald back åka runt och mer eller mindre vara en belastning för laget. Han spelar hela säsongen (dessvärre) Hur kan det komma sig att en spelare på korttidskontrakt står i vägen och inte Lasse.

Kan du ge mig en vettig förklaring på det så ska jag hålla med dig om att det är förändringarnas vindar här.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
arnio: "Löv, Bertilsson, Berglind, Djoos har väl inte direkt hållit en högre standart vad jag kan se men de blir snabbt förlåtna för sina misstag."

Är du seriös?
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
arnio:

Förändringarnas vindar blåser på hockeysnacks Brynäsforum. :)
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Jag såg nyss att vi är laget som tacklar näst mest i hela serien, det ska vi tacka spelare som Enterfeldt och Thuresson för. De är etta respektive tvåa i Brynäs interna tacklingsliga.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Zappaholic:

Bäst PP iserien

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå

Tycker vi skiter i att hänga ut någon och istället lägger fokus på:

att vi befinner oss i toppen av serien.

att vi kanske har den bästa kedjan just nu i elitserien.

att vi har två målvakter som är matchvinnartyper.

att Harjus och Järnkroks målskytte kommit igång.

att Cody snart har matchtempo och kommer vara en grym förstärkning.

att gapet ner till de så förhatliga strecken är avgrundsdjupt.

att laget verkar ha ett grymt självförtroende och en moral jag inte sett maken till i Brynäs tidigare

att vi har Sveriges bästa tränare

Har jag glömt något?

Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
arnio:

Anders Berg vet alltid bäst. Fråga gamle Keb. :)
Den här jakten på syndabockar är beklämmande och ovärdigt. Om nu Lars hamnar på bänken kan man ju undra vilken som står på tur som hackkyckling? Är det Löf det ska klagas på då? Ordet support verkar vara något svävande för vissa minsta sagt. Vissa klarar ju inte ens av glädjas i medgång. Fascinerande!!
Kommentera

Sv: Brynäs-Skellefteå
Anders Berg:

"Alla spelare gör väl alltid sitt bästa, får vi hoppas! Men just nu räcker inte LJ till på toppnivå. Nog om detta."

Nja jag vet inte om vi ska låta dig få sista ordet här, du har väl aldrig tidigare på något sätt i dina komentarer visat att du har kompetens att bedöma vilka som håller eller inte. Menar du att din kompetens är större än guldtränarens?

Kommentera

« · 1526087 · »