Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Brynäsfrågan!

1157096 · » Till forumet


Sv: Brynäsfrågan!
bradberry: Allt motstånd?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71: "eller åtminstone tar poäng mot övermäktigt motstånd"

- Övermäktigt motstånd?

Vilket motstånd i ES är att anses som övermäktigt för en klubb som visionerat för sm-guld 2012?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Ska Brynäs någonsin kunna passera kvartsfinalen så måste de placera sig som lägst som sexa i tabellen men helst topp fyra , ettan och tvåan är ju i stort sätt alltid för svåra för sjuan resp. åttan. För att en semi ens ska kännas trolig så bör Bryäs placera sig topp fyra vilket ligger en bra bit in i framtiden.
Fbk, Lhc, Frölunda och HV71 mäktar vi knappast med i bäst av sju hur vi än vänder och vrider på det.

Målet för nästa säsong måste bli att komma topp sex sedan måste på något sätt drakarna utmanas längre fram och först då kommer intreset att ligga på topp i Gävle.

Framgångsreceptet stavas juniorverksamhet det är jag övertygad om, satsningen har redan börjat bära frukt och framtiden ser ljus ut tror jag men på kort sikt så får vi nog nöja oss med att slåss om slutspelsplatserna.

Brynäs IF, hockeyns vagina. (dvs. input ger output)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71: "Jag kan hålla med dig om att jämföra forna tiders hockey med dagens inte funkar, men att kalla Willy okunnig, nej då är du ute och cyklar ordentligt."

Nu var det inte hans konkreta hockeykunskaper eller ens hans syn på dagens hockey jag sågade, utan hans i mitt tycke okunskap när han jämför gårdagens hockey med dagens och påstår att det var bättre förr.
Sen må han vara hur kunnig och meriterad som helst.
Ngt som gör hans slutsatsdragande än mer obegripligt.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71:

Ja, visst är det kul när ribban ligger högt...

Nyrekrytering är nyckelordet.
Nyrekrytering av publik som kan föra med sig ett fräschare förhållningssätt till underhållning och egen insats.

Upplevelsen.

Då är det bara kvar att bestämma hur målgruppen för nyrekrytering ser ut.

Och det är väl därför som bortatröjorna skall ändras...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: "Men jag tycker det är smartare att välja att förhålla sig till publiken som kunnig och krävande och skapa en upplevelse efter det.

Jag tycker att Gavlerinken och upplevelsen som bjuds är på en för låg nivå för att möta de höga kraven.

Där har du orsaken till gnället."

Att upplevelsen bör förbättras är vi ense om, att publiken är krävande råder heller inget tvivel om men kunnigheten kan diskuteras. Jag har ett flertal gånger varit ner och sett mycket fin hockey spelas men ändå hört kritik runt om mig på läktaren.

I dessa gnällspikars ögon räcker det inte, som jag tolkat det av kommentarer som getts, att Brynäs spelar bra och vinner, eller åtminstone tar poäng mot övermäktigt motstånd, man måste dessutom göra det snyggt, felfritt och helst i utklassningsstil.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Huge: Jag kan hålla med dig om att jämföra forna tiders hockey med dagens inte funkar, men att kalla Willy okunnig, nej då är du ute och cyklar ordentligt.
Med tanke på hans yrke är jag säker på att han både ser och kan betydligt mer om även dagens hockey än någon på denna sajt, att han sedan har hyfsade meriter skadar knappast det heller.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Jajjen: "Lindström är säkert bitter. Ödmjuk däremot? Njae"

Det värsta av allt är att han dessutom är okunnig.
Att jämföra forna tiders lag med dagens är en omöjlighet, då förutsättningarna idag är helt annorlunda än vad dom var på Willys tid.
Pinsamma uttalanden av en sur gammal föredetting som vill hämnas gamla oförrätter...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Jajjen:

Eftersom jag precis såg ett avsnitt av Kitchen Nightmares så konstaterar jag att det ofta är en fråga om ledning och styrning oavsett vilken verksamhet man driver.

Utan ledarskap fungerar det inte...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71: Ja, att brynäsarna uppe i Gävle har rykte om sej att vara bortskämda och gnälliga är känt. Men så länge Brynäs har gävleregionen som hemvist får nog föreningen förhålla sej till det. Hur ska man bryta mönstret? Vad vill gävleborna med sitt Brynäs? Egentligen? Och vad krävs för att företag och bybor ska ställa upp mangrant för föreningen?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: Hur höja nivån på upplevelsen om organisationen inte har potens att skaffa fram ekonomin? Låter som ett omöjligt uppdrag. För jag antar att ingen del av den ökade upplevesen är gratis?

Lindström är säkert bitter. Ödmjuk däremot? Njae.

"Om man jämför min karriär med exempelvis Börje Salming som nog hade ungefär 16 år i NHL var han var aldrig i närheten. Han blev riktigt stor i Toronto och de hade ett bra lag men fick aldrig riktigt till det. Han hade otur, och jag hade lite mer tur, säger Willy Lindström."
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71:

Om 6000 går dit och gnäller och samtidigt betalar för det så vad spelar det för roll...?
Det är bara att se till att skapa en gnällupplevelse så att 2000 till väljer att betala för att gnälla... = )

Men jag tycker det är smartare att välja att förhålla sig till publiken som kunnig och krävande och skapa en upplevelse efter det.

Jag tycker att Gavlerinken och upplevelsen som bjuds är på en för låg nivå för att möta de höga kraven.

Där har du orsaken till gnället.
Höj nivån på upplevelsen (flera delar där såklart) och slipp gnället...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Jajjen: Det grundmurade intresset i regionen kan jag hålla med om, men hur visar alla "grundmurarna sitt intresse? Jo de som väljer att besöka LA gör det med inställningen att alltvar bättre för, och då är dem ändå en minoritet. Den stora delen av de som har nära till LA och påstår sig ha det där grundmurade intresset ängnar till stora delar sin tid till att gnälla på Brynäs och eftersom de enligt deras åsikt aldrig kan bli lika bra som under storhetstiden så går dem heller inte och ser matcher.

Där hadu ditt grundmurade intresse, och som supporter utifrån, efter ett flertal matcher under västen under snart trettio år så tycker jag mig veta att detta är sanningen.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Jajjen:

Det kan ju vara så att andra helt enkelt är mer potent.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71: Förutsättningarna för att lyfta Brynäs finns: En sprillans evenemangsarena, ett grundmurat hockeyintresse i regionen, en produkt som har anhängare i hela landet. Få klubbar har bättre förutsättningar. Vad är det då som gör att vi aldrig lyfter? Beror allt på impotens i organisation? Varje år? Beats me.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71:

Du är inne på vad det handlar om.

UPPLEVELSEN.

Att vi fyller 75% av LA med ett koncept som skulle kunna benämnas "Gavlerinken 2.0" visar ju att det finns ett intresse.

Tänk om strategerna på Åsen skulle klara att lyfta fram "LA 1.0" också.
Men därtill har jag inte sett eller hört förmåga. Tyvärr.

I bäst fall "Gavlerinken 2.1"...

Jag vet vad jag skulle göra som första insats för att ha möjlighet att jobba fram en "LA 1.0"...

En annan insats är "Per Gessle", dvs att stärka kopplingen till underhållningens värld rent personellt, kompetensmässigt och nätverksmässigt.
Hur förpacka underhållning är en jävligt viktig fråga.

Och i Gavlerinken 2.0 fokuseras det på hockey i en arena som mer påminner om resursernas Das Boot...

Strategi.

LA 1.0

UPPLEVELSE
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: O de vete fan om jag tycker 6000 i en arena som rymmer lite drygt 8000 är bra...75%, jobba för 75% av lönen, köpa pilsner och få 75% av vad man betalat för, se ett lag som bara ger 75% av sin kapacitet eftersom de av publiken att döma inte är värd mer? Nej, 6000 är inte bra på något vis.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: Självklart bör man kunna arbeta på två fronter, men som du antyder tycks det finnas viss brist på kompetens på marknadsavdelningen och att begära att dem skulle kunna inrikta sig på mer än en sak i taget är kanske att begära för mycket.

Och vad gäller det med skithockey, ok men jag skulle gissa - och det här är en ren gissning från min sida, dock med lite förankring i arrangemang runt andra sporter - att när man skapar en händelse runtomkring själva matchen så är 30-40% av besökarna där för upplevelsen, och då är inte matchen så viktig, bara en del i det hela. Det är sådana besökare vi behöver, och av någon outgrundlig anledning spenderar de också en hel del slantar på souvenirer.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71:

Drygt 6000 i snitt på den skithockey som spelas i många matcher tycker jag är bra.

Brynäs har en BRA publik som kommer trots skithockeyn.

Tänk vad det skulle kunna vara roligt om det spelades bra hockey också...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71:

Håller med... och inte ens på det området finns kraften och/eller idéerna.

Har du sett nån...? = )


Men är det nåt som säger att man inte kan jobba på två fronter...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tompap71: Och sedan är det ju de facto så att det är till stor del upp till oss som publik i LA att få Brynäs ekonomi och därmed laget i klass med de stora.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: Nu ska TompaP vara lite bakåtsträvare. Visst, dina idéer är kanske inte så dum men, och det är här jag tycker man måste börja, hur många matcher under föregående säsong var LA fullsatt? Inte många är nog en överdrift. Därför bör det ordnas kringarrangemang som lockar folk, typ hockeyfesten. Rabatt på Brynäströja efter visst antal köpta biljetter osv. Finns säkert många kreativa förslag i den riktningen. Min poäng är att man måste börja med att hitta sätt att få folk att fylla upp läktarna en vanlig seriematch då det borde gå att lösa med mindre kostnad än om man ska försöka sig på jippon med NHL-lag eller Utomhusspel, vilket jag betvivlar det finns något intresse för i Gävle när man inte ens kan fylla läkerolen.
Dessutom tror jag sponsorerna skulle tycka det vore häftigare med en full LA åtminstone hälften av säsongen än en gång under en jippomatch.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Huge:

Om du frågar mig så verkar Brynäs ha svårt att få tillräcklig ekonomi i nåt evenemang...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: Svårt att säga om ett sånt evenemang skulle generera en vinst för Brynäs del.
Allt beror ju på hur mkt det kostar att få hit ett NHL-lag och jag är inte så säker på att det i slutändan skulle bli nåt större plus i kassan för Brynäs del.
Mao: det kan kosta mer än det smakar.
Skulle tro att valet av spelplats är ganska så välplanerat från NHL-lagens sida, då det inte bara handlar om ekonomi för deras del.
Spridningen av hockeyintresset för NHL är en viktig del i det hela och där ligger säkert Karlstad bra till, då närheten till Norge är en klar fördel.
Speciellt med tanke på att FBK av tradition haft en förkärlek för norska spelare i sitt lag.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Huge:

"Varför inte fråga Detroit och St Louis samt Loob och Helber?
Du kanske får svar, vem vet...."

Förmodligen bättre att fråga NHL-lagen.
Tror du att det kan ha att göra med att inget av lagen prenumererat på KS de senaste åren...


"Tänk om det är så enkelt att Färjestad och Linköping har mer pengar och därför kunnat betala det NHL-lagen krävt för att komma dit?"

Eller att de nämnda lagen är mer affärsmässiga och hittar upplägg som får ett sånt evenemang att gå med vinst...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: "Hur kommer det sig att träningsfighterna för Detroit och St Louis ligger i Karlstad och Linköping och inte i Gävle...?"

Varför inte fråga Detroit och St Louis samt Loob och Helber?
Du kanske får svar, vem vet....

Tänk om det är så enkelt att Färjestad och Linköping har mer pengar och därför kunnat betala det NHL-lagen krävt för att komma dit?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
65selander:

Bara för att fortsätta på den inslagna l e d a u t v e c k l i n g e n vägen...

Matchen den 28 dec ingår såklart i Seriebiljetten, liksom träningsfighten mot Ottawa gjorde i höstas. Eller så köper man den separat.

Hur kommer det sig att träningsfighterna för Detroit och St Louis ligger i Karlstad och Linköping och inte i Gävle...?

Och ingående i seriebiljett.

Och som en ingång till att lansera en tredjetröja som spelas i en träningsfight mot ett NHL-lag och sedan lördagsmatcherna hemma i serien.
Specialpris på tredjetröjorna hela säsongen, men speciellt inför NHL-fighten.

Alternativt bara lansera en "lördagströja" om nu NHL-matcherna är för dyra att arrangera i en arena i Gävle (varför det nu skulle vara det när det går att göra det i lika stora arenor på två andra orter...).

Och det skulle kanske vara lite häftigare för sponsorerna.

Och det kanske är för visionärt.

Och det kanske är för riskabelt.

Och det kanske är för ointressant.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
65selander:

Ja, målet är 30144 den 28 december.

Det var det här med att l e d a utvecklingen.

Vi pillar på bortaoken.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!

rackham: Stefan är det enl mig också.

Ang arenas utnyttjande förutom ES och juniorhockey.Sluta gnäll och jobba på för ett evenemang.

Japp jag var jävligt nära att dra ihop ett evenemang i LA, fast www.vastsverige.com luggade mig på snöret.... Lovar att detta hade dragit fullt hus på premiären hemma. Men som sagt var www.vastsverige.com körde över mig.

Se bara på Frölunda, äger inte ens servetterna i Scandinavium och de kommer att förpassa allt vad som är publikrekord i nutid är.

Kommer själv att jaga biljetter på måndag. Mannheim i Tyska ligan spelade på ute rink för några år sedan innan bröderna byggde SAP-arena samt logistiken runt. Alles klar!

Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
sylf: Haha!!
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Bissett19:

Kan det vara Canderyd...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Lindström: Putte och Roland från torsk på tallin:-)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Bissett19: Kan de va Putte?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Vem syns mellan Berry och Gällstedt?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham:

Mmmm......vad läser Hussen?Huss läser Buster?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Bissett19:

Eller menar du hon till höger...?
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Han till höger alltså;)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Bissett19:

Mormor på Jernvallen...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Dax att dra igång denna tråd igen,vem är mannnen på bilden?
Vi drar igångSläpp klubban,starta faxen lite enkelt;)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
tjugo8: Kommer ihåg den matchen, blev det inte 8-2 eller nåt sånt?
Sandström var kung!!
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rackham: Nej, man kommer precis lika långt med en toppad järntrea ;)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
GävleLasse:

Precis, vem behöver en driver i bagen!
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rafalski: Min driver har ju blivit förbjuden under mina två "sabbatsår" så jag måste skaffa mig en ny. Jag har ingen panik utan kommer att starta säsongen med att spela utan. Sen får man prova sig fram.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Huge: "rafalski: Jaså, En Clevelandkanon?
Du har väl kompletterat med hörselskydd hoppas jag?
Deras drivrar brukar ju låta som ett smärre bombnedslag i bollträffen.
Fast det är väl inte en sån där fyrkantig sak, va....?"

Nix, ingen fyrkantig sak men huvudet ser som än anknäbb (Cleveland Highbore xls) om man nu tycker anknäbbar är tilltalande:-). Klubban inköpt på Dormys golfrea till frugans förtret;-)

Gävlelasse, du får nog rätt, när säsongen väl startar så har jag alltid gått tillbaka till min äldsta driver, men men nu tror jag att jag hittat rätt;-)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rafalski: Info om du inte redan vet: Den gamla Tumbatältsrean går av stapeln nu i helgen.
Plats: Bilias gamla lokaler vid Haga Norra.
Riktigt bra rabatter på framförallt skor, men det slinker säkert med nåt annat också.
Man har ju en tendens att impulshandla vid såna här tillfällen... :-)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rafalski: Jaså, En Clevelandkanon?
Du har väl kompletterat med hörselskydd hoppas jag?
Deras drivrar brukar ju låta som ett smärre bombnedslag i bollträffen.
Fast det är väl inte en sån där fyrkantig sak, va....?
Dom är inte direkt estetiskt tilltalande, om man säger så.
Men det sa man ju å andra sidan även om metalwoods när dom kom...
;-)

Angående SS: det räcker om mormor landar nån av Kahnberg eller Haataja så är det en bra början.
Leidermark/Rödin ser också bra ut. Av det jag sett så är dom iaf inte sämre än Silfverberg, och han har ju ändå gjort det bra när han fått chansen...
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
rafalski: Du är Driverinköparnas Micke Sundlöv... och Nej, det blir "bänken" för den här drivern med. Du kommer sluta med att spela säsongen men en driver som är kantstött och som enligt gen gamla ägaren har varit bra ;)

Lita inte på argumentet "Med den här drivern slår du 20 meter längre" för i ditt fall blir det 20 meter längre in i skogen ;)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Huge: Låter bra att värmen äntligen kommer, golfsuget börjar bli outhärdligt.
En nyinköpt Cleveland-driver står och vibrerar i bagen och troligen kommer den att lyfta spelet vilket mina fyra tidigare drivers misslyckats med;-)

Kul att J20 skördar framgång och en del är nog mogna att prova på A-lagsspel nästa säsong. Det är alltid lika spännande med alla spekulationer under silly season och om några av rykten infrias så ser laget riktigt intressant ut.
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
för helvete, hur gamla är ni egentligen? ;)
Kommentera

Sv: Brynäsfrågan!
Huge:

Orsaken till ens Alias...

Tidigt och starkt minne;
Galler-Sandström åker mellan målet och FBK-Håkan Hermansson o "råkar" sätta en armbåge i ryggen på nämda målvakt som tappar luften eller motsvarande, han behöver hur som stödja sig på sin målvaktsklubba för att överhuvudtaget kunna stå upp...

Sekunderna efteråt kommer 28 helt fri mot en stapplande/stödjande Hermansson...28 bränner in ett slagskott endast ett par meter från mål...

Få saker var bättre för...men sådant här får man nog inte uppleva igen...
Kommentera

1157096 · »