Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Dags att göra en Malmö?

340536 · » Till forumet


Sv: Dags att göra en Malmö?
Ford Prefect: Den springande punkten är ju vad vi båda tycker dom har presterat på isen. Jag tycker att dom helt klart kan visa mer, men att deras prestationer hittills inte motiverar ett avsked.
Du tolkar ordet "tuffare" bokstavligt, men det var kanske inte vad jag direkt menade. Övriga lag har blivit bättre på dessa 2 år, på så sätt har det blivit tuffare att upprepa en succesäsong liknande den t.ex Soling hade.
Exemplet Riihijärvi visar på att det inte bara är att stoppa in mkt pengar på ngns konto, och att det sedan automatiskt kommer ut en topprestation i VARJE match under säsongen. Det är enskilda individer som skall fungara i ett lag. Vissa perioder flyter det på, andra gör det inte det. Under de dåliga perioderna gäller det att kämpa på och göra det bästa av situationen tills det lossnar igen. Dom här perioderna kan bli långvariga, det har man sett otaliga exempel på.
Vårt spel hittills har varit helt Ok, frånsett ett par matcher. Hade spelet gått helt i stå både framåt och bakåt, hade jag varit mer orolig och benägen att göra förändringar. I den mån det nu skulle ha gått, med tanke på ekonomin.
Ironiskt nog tycker jag att ditt förslag "att göra en Malmö" faktiskt inte är fel, men inte på det sätt som du menade.
Malmö har beslutat om att behålla sina spelare. Att göra sig av med ett gäng vore tjänstefel, enligt Lundh. Håller med honom i det fallet.
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Huge: Du skriver tidigare om Soling att "Hans skada plus att serien blivit tuffare på 2 år måste räknas in." Har det blivit så mycket tuffare på två år? Soling spelade för fan collegehockey i fyra år (det är liksom inte akademiker vi snackar där) och gjorde sig snabbt känd som en tuffing här hemma. Det där argumentet köper jag helt enkelt inte. Du måste ha förväxlat honom med Ove Porslin.
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Huge: Så bara för att det finns ett par spelare i ett annat skitlag som presterar ännu sämre i förhållande till sin lön så är allt frid och fröjd?
Du besvarade inte frågan: Vad gör Anger och Soling som inte Lill-Daniel kan? Att säga att de är bättre spelare räcker inte - jag vill veta på vilket sätt.
Jo, det finns massor med saker som kan hämma spelare och det finns alltid ursäkter. Men faktum är att under de matcher jag har sett i år har Anger inte uträttat ett skit. Jag har knappt sett honom. Han tacklar inte, trampar inte, han gör ingenting för att visa att han vill vara med. Han gömmer sig. Mot Leksand lyckades han med konststycket att missa pucken när han, genom de övrigas förtjänst, fick öppet mål.
Soling har gjort en bra match, av de jag har sett, och det var mot SSK i Södertälje. Då åkte han på en rejäl propp i första bytet och antagligen var det därför han vaknade. Då såg han ut som han brukade - for runt över hela isen, fullföljde i varje situation och var allmän jobbig. Men det är också enda matchen jag har sett honom på det viset. Därefter är det samma som med Anger: Loj, slö, osynlig.
För övrigt är jag övertygad om att nästan vilken annan coach som helst skulle ge Danielsson och Rönnqvist mer istid, och att Brynäs skulle ha en annan coach om de hade råd.
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Ford Prefect: Vet inte hur mycket dom har i betalning, men i förhållande till spelare som Riihijärvi och Rydmark, skulle jag tro att dom är väl värda sina pengar.
Självklart kan man kanske begära mer, men du verkar inte ha hört talas om saker som kan hämma en spelare, speciellt av typen målgörare: skador, prestationsångest, form, tur/otur....you name it.
Det går upp och ner för alla spelare, svårare är det inte.
Både Anger och Soling är helt enkelt bättre spelare än både Lill-Daniel och Rönnqvist. Än så länge.
För övrigt skulle ingen bli gladare än jag om hockeylivet vore så enkelt som att spelarna automatiskt presterade i förhållande till lön.
Gläds i stället åt att andra spelare som förmodligen har lägre lön, presterat bättre än vad dom lönemässigt borde ha gjort.
Jag är övertygad om att bägge juniorerna fått mkt mer speltid om GP ansett dom hålla en lite högre och jämnare klass. Än så länge är så inte fallet.
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Huge: Så du tycker att Soling och Anger presterar godkänt i förhållande till vad de har betalt för? Två mål var har de mäktat med så här långt, och då har Soling fått stå över några matcher medan Anger väl spelat alla. Lill-Danielsson har hängt in tre, på betydligt mindre istid. Varför kan inte han ersätta en av dem fullt ut? Vad är det de gör just nu som han inte skulle klara av?
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Patrik Rönnqvist kommer spela med Mora imorgon mot Troja.hur är han som spelare? har han fått någon istid i Brynäs eller har han bara settat på bänken?
tack på förhand och lycka till Brynäs!
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Ford Prefect: "Halva säsongen har gått - nästan"

Så långt var det inget fel på ditt inlägg. Därefter tycker jag att det är du som överreagerar, snarare än att Brynäs inagerar.
Skeppa iväg Anger och Soling? Av vilken anledning?
Visst kan dom bättre, speciellt med tanke på deras insatser i fjol respektive förfjol. Att som i Solings fall försöka upprepa en succesäsong är alltid tufft. Hans skada plus att serien blivit tuffare på 2 år måste räknas in. Samma sak gäller i viss mån Anger. Du får det att låta som om bägge varit helt under isen och inte uträttat ett dugg. Om så varit fallet hade jag kunnat förstå ditt resonemang. Dom har dock jobbat på och varit upp och ner som många andra varit. Kapaciteten finns ju där, det vet alla. Att skicka iväg dessa två vore sannerligen ett stort misstag.
Lill-Danielsson har gjort det bra och kommer att bli ännu bättre. Ännu har dock både han och än mer Rönnqvist en bit kvar till att ersätta Soling och Anger fullt ut.
Tycker det mest liknar ett panikförslag i ett läge där det inte finns ngn anledning till panik.
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Larry:
Efter de senaste matcherna tycker jag faktiskt att Soling visat riktiga kämpa-takter åker mycket grillor, skapar lägen. Har dock inte sett några sådana tendenser hos Anger ännu.
Kommentera

Sv: Dags att göra en Malmö?
Ford Prefect: Helt rätt!!!,bort Anger & Soling.
Hämta hem Johan Lindström från Mora,en riktig hockeyKRIGARE!!!

M.V.H Larry!


Brynäs IF ska BLI DOM BÄSTA!!!
Kommentera

Dags att göra en Malmö?
Halva säsongen har gått - nästan. Det är dags att börja agera och reagera i brynäslägret.

- Skeppa iväg Anger. Finns säkert klubbar som skulle ta sig an honom, och kanske är det vad han själv behöver. Han har redan fått lön för ingenting en halv säsong, frigör de pengarna.

- Soling? Se ovan

Då finns det plötsligt pengar att värva en bra spelare för. Om det behövs. Luckan efter luckorna fylls nämligen utmärkt av lill-Danielsson och Rönnqvist.

Igår morse sas det att Daniel Rydmark var klar för Djurgården. Igår på dagen sas det vara en tidningsanka. Igår kväll envisades sporten med att Rydmark snart var klar för Djurgården. Inatt drömde jag mardrömmar om att Rydmark var klar för Brynäs... Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Den dag Rydmark spelar i Brynäs slutar jag titta på hockey.
Kommentera

340536 · »