Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Emil fast i frysen.

1400385 · » Till forumet


Sv: Emil fast i frysen.
Lindström: Kul för dig, lycka till.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Klar för Rögle!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huss: Hehe, kanske det.....     ;-)
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge: "Bara att hoppas på att Sundlöv och Sandin hittar en lämplig ny klubbadress och att allt löser sig relativt snart."

Hoppsan, en freudiansk felskrivning? ;-)
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Clubsport: Kan iofs tänkas, men det kan ligga många saker bakom det hela och som nödvändigtvis inte behöver betyda att nån av parterna skulle vara syndabock eller elak mobbare.
Dvs saker som media älskar att gräva i och gärna antyda.

Sätt dig in i Brynäs situation:

Man har en relativt ung spelare som fått flera chanser men kanske inte utvecklats som förväntat. Spelaren blir utlånad för att få mer speltid och chans att kanske förbättra självförtroendet och på så sätt komma tillbaka igen.
I det läget blir spelaren skadad och missar dessutom hela försäsongsträningen.
Att Sundlöv då i ett tidigt läge klargör att det inte blir nån mer istid i Brynäs A-lag ser jag som fullt normalt och logiskt.
Särskilt med tanke på att man bytt tränare samt spelsätt och att vår klart förbättrade forwardsuppsättning knappast underlättar för Sandin att slå sig in i laget igen.

I det läget finns det såvitt jag kan se inte så många alternativ för Sandin.
Acceptera läget och ev gå ner i lön så att en ny klubb kan signa honom eller stanna kvar i Brynäs och fullfölja sitt kontrakt och därmed behålla sin lön intakt.

Bara att hoppas på att Sundlöv och Sandin hittar en lämplig ny klubbadress och att allt löser sig relativt snart.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge:
Han måste ju ha haft en dryg attityd annars säger ju inte ledningen till honom i mars att han inte kan räkna med nån istid nästa säsong.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.

Anders Berg: "Jag undrar mest vad Emil gjort"

Ett par ledtrådar: kört fast, varit utlånad och skadad om vartannat, knappt spelat nåt på 1 år, andra spelare har utvecklats mkt bra och helt enkelt konkurrerat ut Sandin.
Kan det vara SÅ enkelt månntro?

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Anders Berg: Kan handla om attityd, om att inte acceptera rollen i laget som tränaren gett honom tex. Sen är det väl inte så klart att han inte varit sämst, hård konkurrens om den utmärkelsen. Trisst är det i alla fall med ännu en talang som inte fick plats.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Jag undrar mest vad Emil gjort, för att bli utfryst, för sämst av alla har han inte varit.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
mk: "Om jag ska GISSA (eftersom jag inte vet), så är det nog så att Sandin inte
vill gå ner i lön, då kan det vara svårt att hitta en ny klubb."

Ja, det låter iaf inte helt osannolikt, tvärtom.
En annan indikation på att det är Sandin som satt sig på tvären är hans uttalande om att det inte kommer att bli tal om nån utlåning.
Och då blir följdfrågan: vem av parterna är det som isf motsätter sig en utlåning: Sandin eller Brynäs?
Tja, Brynäs försöker ju hitta en ny arbetsgivare och en utlåning vore väl isf bättre än att låta honom lufsa omkring i Gävle och slå dank med full lön.
En utlåning hade iaf minska Brynäs lönekostnad.
Återstår att det således är Sandin själv som inte vill bli utlånat utan heller lyfter full lön i Brynäs och hoppas på att Sundlöv ska hitta nån som vill överta kontraktet.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: Ja det gäller nog att minimera "losing streaks" och optimera vinstraderna...Sen att vinna mot "rätt" lag vilka nu det blir...
Svårt att gissa med en så lång serie och ett fönster som inte stänger förrän i slutet av januari...Men jag hoppas och tror att vi tar oss till slutspel. Men det vore ju bra om vi slapp bli valda först (tidigt) i år igen...Men det är långt dit...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Tommy: Ja en repris vore kul.

Hemskt oviss serie vi har framör oss, experterna är otroligt oense om hur det hela kommer att sluta. Själv tror jag inte på kvalserien men är inte heller säker på slutspel. Det byts så mycket spelare i lagen så man har väldigt lite koll egentligen. Brynäs är tämligen oförändrat men lag som tex. HV, Frölunda, Modo och Timrå har man ju inte en susning om faktiskt.

Spännande.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
70 Rodrigues: Ja, det kan jag vara värd...har inte sett så många Brynäs-mål på plats i Chokladasken...Har dock för mig att vi inte premiärspelat där sen vi vann med 3-0 år 2000...Repris? Ja tack...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
7-0, fan vad nice, visserligen bara en betydelselös träningsmatch men ändå, hoppas att målgörandet fortsätter mot LHC ;-)
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
– Det här är inget som vi bestämt nu den senaste tiden. Jag berättade för Emil redan i våras att han inte kommer få någon istid i Brynäs den här säsongen, säger Micke Sundlöv.


Det verkar som bägge parter har haft rätt lång tid på sig att hitta en lösning.

Om jag ska GISSA (eftersom jag inte vet), så är det nog så att Sandin inte
vill gå ner i lön, då kan det vara svårt att hitta en ny klubb.


Om nu nån vet vad som ligger bakom , så ut med det
annars så är det ju som vanligt, Bara spekulationer.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge: Bristen på dementier från Brynäshåll är bevis nog för mig.

Han är utfryst. Punkt!

Sen kan du givetvis ha rätt i dina spekulationer angående hur Sandin har agerat. Han var ju ett litet mobboffer tillsammans med Rödin för nån säsong sedan. Efter det har ju inte Sandin fått en ärlig chans.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.

Burken: "Så jag kräver bevis av Huge på grund av att han dels häcklar en annan skribent och samtidigt spekulerar ihop ett "tänkbart" scenario där han beskyller Sandin för saker han inte har några bekägg för alls."

Så JAG ska prestera bevis, när jag bara framkastat ett tänkbart alternativ till varför Sandin inte får nån speltid och heller inte får träna med A-laget?
Nämligen att han delvis kanske har sig själv att skylla genom att ev vägra acceptera en utlåning eller i övrigt vägra vara samarbetsvillig när det gäller att hitta en lösning som alla parter är blir nöjda med?

Intressant att du INTE kräver nåt bevis av den/de som tvärsäkert påstår att det minsann måste handla om utfrysning och inget annat.
Bl.a du själv, så fram med bevisen nu. Vi väntar....

Sen blir det än mer komiskt när du börjar yra om häcklande och bevis.
Om du hade läst inläggen i debatten så började det med att jag svarade Jajjen och redogjorde för min teori, inget annat.
Sen kliver vårt jätteorakel Lindström in och börjar häckla mig och ironisera på följande sätt:

"Visa bara på hur otroligt skarp du är, för att inte tala om hur insatt du är i föreningen!!"

Och när stora elaka Huge sen svarar vårt jätteorakel med samma mynt så kliver den ädle burkriddaren in och drar en gråtvals till försvar för den som startade häcklandet.
Låter inte sådär jättelogiskt, va....?

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: Om man skall utgå från artikeln. Om det inte handlar om utfrysning. Varför har inte Sundlöv dementerat uppgifterna?

Huge kräver bevis av ex Lindström. Han passar till och med på att häckla honom rejält när han kräver bevisning.

Jag är övertygad om att Lindström har mycket mer kött på benen än vad Huge har i det här fallet.

Så jag kräver bevis av Huge på grund av att han dels häcklar en annan skribent och samtidigt spekulerar ihop ett "tänkbart" scenario där han beskyller Sandin för saker han inte har några bekägg för alls.

Konstigt agerat med tanke på hur Huge brukar låta när någon annan kommer med liknande "tänkbara" scenarion. Då heter det oinsatt och liknande.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
sylf: "arnio: varför måste du försvara honom, är ni siamestvillingar och delar hjärna?"

Nej det är vi inte, men jag väljer trots det att inte tro det värsta om Sandin innan jag har sett alla kort på bordet.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Burken: "Det jag vänder mig emot är att Huge ALLTID tar parti för Brynäs. Oavsett vad det gäller. Och i samma stund kräver han att allt och alla ska komma med konkret bevisning."

Men nu är det ju inte Huge som kräver bevis utan du Burken.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: Ska man bygga sina teorier på tidningsartiklar? Det jag vänder mig emot är att Huge ALLTID tar parti för Brynäs. Oavsett vad det gäller. Och i samma stund kräver han att allt och alla ska komma med konkret bevisning.

En spelare som har kontrakt men som inte är välkommen på träningar och samlingar ÄR utfryst. Låter det vettigt att kontra med att gan sitter på arslet och lyfter lön?

Om man nu inte vill ha Emil kvar så får väl Sundlöv jobba hårdare att hitta en lösning. Jag har svårt att tro att Sandin vill gå ner i lön. Så det lär inte bli lätt.

Ännu ett exempel på hur Sundlöv slösar bort pengar...
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: varför måste du försvara honom, är ni siamestvillingar och delar hjärna?
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Burken: Vad har du för bevis på att det INTE handlar om utfrysning och mobbning?

Alltså jag måste försvara Huge lite här, han påstår inte att han vet någonting utan han vill bara påpeka att det hela inte är glasklart bara för att en artikel är vinklad på på ett visst sätt.

Så här skrev Huge:


"Artikeln antyder ju att Sandin skulle vara utfryst, när det lika gärna kan handla om att han är tjurskallig och hellre sitter av tiden för att få ut sin lön, än att gå vidare i sitt hockeyliv."
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge: En sten kan verka ren och fin på ovansidan men när du vänder på den så kan mycket mindre trevligt komma upp i dagen.

Du verkar vara väldigt insatt i sandinaffären iom att du kan förneka allt så kraftugt.

Vad har du för bevis på att det INTE handlar om utfrysning och mobbning?

Det ska bli högintressant att se vilka "gråsuggor" som kommer fram när detta är över.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Lindström: "arnio: "Problemet är väl att han inte är så eftertraktad på marknaden efter all problem"

Åfan detta grundar du på?

Jösses vad vissar gör för att försvara Bif, att dom hipp som happ ska få bryta anställningar eller avtal är helt ok.

Men nog behöver Tommy nån som lägger upp puckarna på sargen eller Sundlöv nån som serverar han kaffe. För Wille har ju fullt upp med att boka grejer och vässa pennor.

Så varför inte erbjuda Emil jobb på kansliet eller som ass ass ass Sportchefs uppassare eller  utvecklings ansvarig för minoritetspelare i Bif..."

Alltså vad är det för fel på dig? Du hoppar på mig och du hoppar på Sundlöv, Tommy och  Wille. Allt för att jag skriver att Sandin inte är så eftertraktad på marknaden. Visst jag borde givetvis ha skrivit att "jag gissar att Sandin inte är så eftertraktad på marknaden" för på så sätt vara helt tydlig med att det inte är ett faktum utan ren spekulation. Det finns ju givetvis också en möjlighet att Sandin är eftertraktad på marknaden och att klubbarna står på kö för att få värva honom.

Sen är det väl inte fakta att Wille har fullt upp med att "boka grejer och vässa pennor"
Du gissar för att dra Brynäs i skiten.....

Jag försvarar inte brytande av avtal överhuvudtaget. Jag försvarar Sandin och jag tror inte att han tjurigt kommer att sitta av kontraktstiden som någon spekulerade i.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.

Lindström: "Förstår att om du skulle bli sparkad från ditt jobb utan orsak, gladeligen skulle avstå din lön som du är berättigad till.

Visa bara på hur otroligt skarp du är, för att inte tala om hur insatt du är i föreningen!!"

Och när har jag påstått att Sandin gladeligen bör acceptera sitt öde och förstås avstå från den lön han har rätt till?
Du inte bara svammlar av Guds nåde, du kan inte läsa innantill heller, trots din enorma skarpsynthet och den insyn du har i laget.
Vi andra tvingas ju bara spekulera och komma med antaganden, där du sitter på alla fakta och vet hur det ligger till...

Jag skulle kanske gjort likadant själv om jag varit i Sandins kläder.
Eller så hade jag självmant och i samråd med föreningen försökt hitta en lösning där jag kanske hade fått göra avkall på min kontrakterade lön i ubyte mot att få spela vidare och utvecklas i nåt annat lag.

Det är isf knappast första gången som en spelare inte platsar i ett lag och sen självmant bryter sitt kontrakt för att komma vidare i livet.

Artikeln antyder ju att Sandin skulle vara utfryst, när det lika gärna kan handla om att han är tjurskallig och hellre sitter av tiden för att få ut sin lön, än att gå vidare i sitt hockeyliv.
Förutom det faktum att han sen lång tid tillbaka inte varit i närheten av att platsa i vår forwardsuppsättning.
Men med din enorma skarpsynthet så kan du väl isf tala om för oss vem han isf skulle bräda i nuläget?
Särskilt med tanke på att han missat hela försäsongsträningen pga skada...

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Burken: Det är ju bara i andra klubbar det görs felbedömningar när det gäller matchning av laget, taktik eller vad som helst, i Brynäs är det en omöjlighet eftersom att dom är ofelbara, det borde du ha lärt dig vid det här laget ;-)
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge: Du har givetvis rätt. Inga tränare gör felbedömningar när det gäller matchning av laget, taktik eller vad som helst. Det har vid närmare eftertanke nog aldrig hänt.
Skulle det bli ett dåligt resultat av deras val så kan man ju alltid skylla på otur.

Du har själv konstaterat att tex LJ gjorde en dålig säsong förra säsongen och jag har svårt att tro att Sundlöv tycker att han fick valuta för pengarna.

Att få vad man betalar för verkar inte vara viktigt för dig. Du kanske vill köpa min bil? En bättre begagnad Seat, du får den för priset av en ny BMW. Valuta för pengarna verkar ju som sagt var inte spela någon roll.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: "Problemet är väl att han inte är så eftertraktad på marknaden efter all problem"

Åfan detta grundar du på?

Jösses vad vissar gör för att försvara Bif, att dom hipp som happ ska få bryta anställningar eller avtal är helt ok.

Men nog behöver Tommy nån som lägger upp puckarna på sargen eller Sundlöv nån som serverar han kaffe. För Wille har ju fullt upp med att boka grejer och vässa pennor.

Så varför inte erbjuda Emil jobb på kansliet eller som ass ass ass Sportchefs uppassare eller utvecklings ansvarig för minoritetspelare i Bif...
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Lindström:Nu är ishockey inte vilket jobb som helst heller. Hockeyspelare har en mycket kort karriär och slösar de bort tre år med att peta sig i naveln så kommer de inte att få något fler jobb i sitt liv. Sedan får vi förmoda att Emil spelar ishockey för att han älskar att spela just ishockey så att han letar efter en ny klubb är troligt. Problemet är väl att han inte är så eftertraktad på marknaden efter all problem
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge: Mannen som kan svammla!
Förstår att om du skulle bli sparkad från ditt jobb utan orsak, gladeligen skulle avstå din lön som du är berättigad till.

Visa bara på hur otroligt skarp du är, för att inte tala om hur insatt du är i föreningen!!
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.

Jajjen: "Synd om Emil. Dyrt för Brynäs. Brynäs skrev 3-årskontrakt med Sandin, och sparkade honom året efter? Med den typen av affärer är det inte konstigt att ekonomin aldrig tillåter dyra värvningar."

Sandin har inte utvecklats som man förväntat.
Var borta en längre tid förra säsongen och därefter utlånad till Mora.
Där han sen blev skadad, för att följa upp det hela med att få körtelfeber och missa hela försäsongsträningen.
Sundlöv klargjorde dessutom på ett tidigt stadium att det inte skulle bli nån istid i Brynäs.
Inte helt osannolikt att Sandin försöker hålla sig kvar med näbbar och klor för att inte gå miste om sin rättmätiga lön, enligt kontrakt.
De flesta spelare som hamnar i liknande situationer verkar ruttna ihop men inser att det kanske är bättre att självmant flytta på sig, för att kunna utvecklas.
I samråd med en ledning som förstås (som i det här fallet) i det längsta försöker hitta en så bra lösning som möjligt för båda parter.

Nåt säger mig att Sandin kan vara en tjurskalle som inte vill gå frivilligt utan hellre stannar kvar, för att få ut sina pengar.
Iaf en tänkbar teori så god som nån annan....

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Huge: Ja att DU är ett skämt är ingen större nyhet.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.

Gurra88: " Varför byter man inte  ut det som inte är på topp? och nu talar jag inte om spelare.."

Du tänker förstås på dig själv.
När var du på topp härinne senast?
Alltid skönt med skribenter som har självinsikt och inser sina begränsningar.
Återstår bara att se vem du bör bytas ut mot.
Förslag? Någon?   :-)

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Lindström: Hehe. ÄNNU större humor....
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.

Burken: "Hela andemeningen med mitt inlägg var att man ska ha SAMMA krav på samtliga spelare, krav att de gör skäl för sin lön.

När det gällde Nordan så skyllde man på att han fått säsongen förstörd av skador, samma med Jonsson och Hansen. När det gäller Sandin så verkar det inte vara aktuellt alls."

Men allvarligt: är DU isf verkligen bättre än våra tränare på att bedöma vem eller vilka spelare som gör skäl för sin lön?
Kan det kanske vara så enkelt att erfarna tränare helt enkelt bedömer det som att Sandin inte platsar och definitivt inte gör skäl för sin lön, medan spelare som Nordan, Jonsson och Hansen anser vara lite viktigare för laget och därmed också kanske ges lite mer utrymme för misstag sas?

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Jajjen: Vad?
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Jajjen: Klart att de ska bänkas. Men det skall gälla ALLA
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Lindström: "Innan du börjar spekulera så se till att ha all fakta före. Blir mindre uppenbart då att du inte har nån koll alls."

Hehe. Stor humor.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Larsson fick inte mer än 5min i början av förra säsongen, titta hur det gick för han i slutet av säsongen?

Molin kommer främst spela med J20, Rodhin kommer mest troligt att lånas ut så det är bara Wännström som kommer ta den där tiden till en början. Men säsongen är lång vi får väl se vem som blommar ut!
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
HappyX3: Ja få se om Rodhin, Wännström och Molin tar chansen med 3-5 min max per match i hopplösa läghen blommar ut till NHL lirare direkt.


Innan du börjar spekulera så se till att ha all fakta före. Blir mindre uppenbart då att du inte har nån koll alls.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Förra säsongen spelade knappt Sandin i A-laget och säsongen innan det var han också bänkad och utlånad större delen av säsongen atllså har han INTE presterat på 2 säsonger?

Vem har sagt att det inte går att lösa så en annan klubb tar det sista året på kontraktet av BIF? Han söker en ny klubb och vill INTE bli utlånad som han säger.
Jag säger bara att Sandin har fått sin chans och att det är bra för honom med ett miljöbyte. Sen finns det spelare som Rodhin, Wännström och Molin som förtjänar en chans i år!

TEXTTV vad fan är det?
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
HappyX3: Sandin har inte presterat på 2säsonger?!
Aha du ser oxå matcherna bara genom text teve alltså.

"Rodhin, Wännström och Molin, dessa är yngre och på uppgång och billigare än Sandin."
Åfan så att ta in flera spelare som dessutom kommer att få nöta bänken än att nyttja en som man redan måste betala lön till 1 år till skulle vara billigare?

Imponerande..
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: "Ja allt är inte topp i Brynäs men de är bäst likförb...

även när de förlorar"

FEL, dom som vinner SM-GULDET är bäst!!!!!!!

Sen kan man älska sitt lag oavsett, men det är en helt annan sak!!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Sandin har inte presterat på 2säsonger och idag finns spelare som Rodhin, Wännström och Molin, dessa är yngre och på uppgång och billigare än Sandin. Tycker dom gör rätt som skickar iväg honom dock jävligt illa att göra det veckan före säsongen börjar! Detta borde gjorts i somras.

Sen att man bänkade Kahnberg i vintras tycker jag var fel.. Första matchen var han SJUKT bra innan skadan kom i andra perioden(?) och i slutspelet var han också riktigt bra. Skulle han fått MER förtroende istället för bänken skulle han säkert producerat mycket mer under säsongen. Jag tycker Kahnberg är en riktigt bra spelare och att han varit riktigt bra dom säsonger han spelat i Brynäs. Det kommer gå bra för honom i FHC i år!!

och på tal om Frölunda, kolla deras anfall, hur ska man forma dom linerna så alla bli glada? ;P

Kahnberg-Lundqvist-Tolsa
Koivisto-Olimb-Pettersson
Umicevic-Pyörälä- Lasu
Sundström-axelsson1-axelsson2
Mikael johansson
Robin Lindqvist

Frölunda kan bli RIKTIGT farliga iår!
dock inte lika bra som Brynäs! ;);)
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: Varför byter man inte ut det som inte är på topp? och nu talar jag inte om spelare..
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
arnio: Einstein!!
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Ja allt är inte topp i Brynäs men de är bäst likförb...

även när de förlorar.
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Burken: Hur ska du ha det? Ska stjärnor som inte presterar bänkas eller inte?
Kommentera

Sv: Emil fast i frysen.
Jajjen: Helt riktigt. Allt gjort av sveriges bästa sportchef? Håller med, det är inte konstigt att vi inte har råd med dyra värvningar.
Kommentera

1400385 · »