Brynäs IF

713996 inlägg · 7953 ämnen

En nykter fundering.

505654 · » Till forumet


Sv: En nykter fundering.
Huge: En sak är säker om lockouten: ikväll är det tre spelare som går ner på sina knän och ber om att den upphör.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
munkas: Vad anser du om lockouten?
Nu när du som vanligt sitter och kommenterar med facit i hand, en lyx som ledningen tyvärr inte kunde unna sig i våras, tycker du att lockouten har gynnat oss eller har den varit till vår nackdel?
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hocke: Det är därför Real Madrid segrat i spanska ligan flera år i rad. Det är därför Modo leder elitserien överlägset?
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hocke: Ja, det är märkligt att just brynäs drabbas av all denna otur, för laget är det ju enligt coacherna inget fel på...Otur var det också att det blev NHL-lockout och alla de andra lagen kunde fylla upp sina lediga platser med NHL-spelare. Några av lagen kanske t.o.m kom fram till att ersätta ordinarie spelare med dessa NHL-spelare för att de var bättre. Det var otur att inte brynäs hade några platser över för någon av dessa(förutom Bommen), man hade ju redan ett "tillräckligt" bra lag. Bredden på truppen var inte heller något problem. Om någon av spelarna skulle bli skadad kan man ju alltid peta in en junis eller helt enkelt gå ner på tre femmor. Hoppas nu bara att laget är "tillräckligt" bra för kvalserien...,också.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: "Allting går i vågor" säger du. Då är det alltså ödet som bestämmer då? Spelar ingen roll vilket lag man har, ibland går det bra, ibland går det dåligt? Tror knappast det! Spelarnas skicklighet är borde vara viktigare än vilken tur eller otur laget har.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Huge: Moras framgångar bygger knappast på det lag de hade när de tog sig upp i ES - Till de flestas förvåning.

Sen har en rad omständigheter gjort att de lyckats. Att de kom upp i ES samma säsong som NHL lockouten gjorde att de fick en bättre chans att värva in bra folk. Sett på de tidiagre värningar de gjorde inför den här säsongen så var det till stor del spelare som inte tog plats i andra ES lag.

Petre, A.Andersson, P.Nylander... Dessa spelare har fått utstå mycket kritik ifrån Mora supportrarna i år. Sedan kom lockouten och de knöt till sig spelare som i sin tur lockade över bröder och liknande.

Hade inte lockouten varit, vilka etablerade elitseriespelare skulle ha skrivit på för Mora i sista stund? Och vad hade mora åstadkommit utan lockouten?
Hela Sverigen hockeyexpertis sa en sak inför elitseriestarten... det säger en hel del. Hela Moras säsong är en slags Fairytale som är väldigt ovanlig.

Kort sagt Mora är ett väldigt dåligt exempel att jämföra årets Brynäs med.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Metal Guru: Det är jag tveksam till. Och kallar du en säsong stabilt?
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
munkas: " Vi har blivit omsprungna av lag som Timrå, Linköping och nu även nykomlingarna Mora."

Mora ligger före oss i tabellen enbart för att dom lyckats lite bättre (tur och skicklighet) just under denna lockoutsäsong, som blev deras räddning.
Att härmed kategoriskt dra slutsatsen att dom sprungit om oss vittnar om dålig insikt och ytterligare ett försök att raljera.
Med andra ord inte seriöst....
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong:
nej, du hade förmodligen fått svaret "ett stabilt mittenlag i elitserien"!
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong:

Säg så här:

Janne Larsson likväl som Roger Kyrö är två fd spelare som via sitt spel på isen visade vägen som kapten och assisterande kapten.
Det är andra som visat vägen i verbal form...

För tillfället saknas både någon som visar vägen på isen och någon som i verbal form tar befälet.
Lagets prestationsnivå är ju som en berg- och dalbana.

Nämner två personer av den senare typen:
Huss och Djoos. Inte alltid de mest positiva killarna "öm än säjjer".

Ett namn mitt i mellan (visa/verbal):
J Lindström

Finns således en del att göra i värvningarna.

Hitta Brynäs "Messier"!

Då jävlar...
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: Men uppenbarligen så har det inte hjälpt nåt vidare. Jag vet inte vad han sagt. Men jag tycker mig se vissa tendenser.. håller Brynäs spelet bra uppe i första perioden så blir de överkörda i andra. Vad beror det på? Kyrö tycker att det ser bra ut och kör sin tystlåtna stil?

Han måste ju lära sig av tendenser från tidiagre matcher..Och det tror jag inte han har gjort.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
munkas: Återkom med den frågan om fem år så ska jag svara.
 
Hade du ställt den frågan till någon Morasupporter för fem år sedan så tror jag väldigt få svarat "ett topplag i elitserien", även om visionen och förhoppningen varit så.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
GävleLasse: Vet att han är väldigt tystlåten ute i båset. Men helt annan person när han kommer in bakom en stängd dörr. Sen håller jag med om att Kyrö är en nödlösning i båset som kanske ska kliva tillbaka ett steg till nästa säsong med en mer erfaren förstetränare framför sig.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: Ok, men var är brynäs om 5 år från idag?
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: Jag har varit på träningar och tittat, jag har suttit precis ovanför Brynäsbåset under match. Han saknar karisman.

Senast mot SSk så vrålade jag att han skulle vakna..Då hade Brynäs spelat "5 mot 4" fast hade bara 4 man inne under ca 20 sekunder. Skall publiken behöva coacha coachen?

Jag tycker Kyrö har gjort bra ifrån sig med tanke på de omständigheter som varit. Men inte så bra att jag vill ge honom nytt förtroende till nästa säsong.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
GävleLasse: Har du varit inne i omklädningrumet efter en träning, under en paus eller efter en match och hört hur Kyrö låter?
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
munkas: Men var var Linköping, Timrå och Mora för 5 år sedan?..
 
Säger det igen. Jag tänkte i lite längre perspektiv
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
arna: Nej vi måste skapa våra egna vågor. Men detta är inte gjort i en handvändning. Jag tyckte att vi ändå har fått igång en krusning åt rätt håll om man ser på det administrativa. Men ännu återstår mycket jobb.

Ny marknadschef måste tillsättas.
Sportchef: Kan vi döma Sjödda innan han ens har tillträtt? OM vi skall byta, VEM skall ha påsten?

Tränare: Jag vill ha in en tränare som är etablerad, entränare som har lite pondus och karaktär. Kyrö är för tyst och lugn. En typisk motpol som man kan ha som andretränare efter en karismatisk tränare. Namn? Drömmen vore ju Evensson tex.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Ove Myling: Nu ser du väldigt kortsiktigt. Vi har varit bottenlag i tre år. Åkt ur i kvarten två år. Spelat semi och final dom två åren dess för innan. Min mening var att se på ett längre perspektiv, typ över 15-20 års perioder
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: De senaste tio åren har brynäs missat slutspel 5 gånger och då har jag ändå inte räknat med årets säsong. Djurgården har under dessa år som sämst slutat på 5:e plats i grundserien. Vi har blivit omsprungna av lag som Timrå, Linköping och nu även nykomlingarna Mora. Du gör nog rätt i att inte försvara brynäs just nu...
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: det är ju en sak att inte alltid ligga i toppen. men när ett lag alltid ligger i botten, kanske man lite blygsamt kan ha högre krav. Det är min mening.
Kommentera

Sv: En nykter fundering.
Hong Kong: Klart vi ska inse det, men för den sakens skull kan vi väl inte bara lägga oss på flytmadrassen och vänta på nästa våg.
Kommentera

En nykter fundering.
Hur är det egentligen, kan vi kräva att Brynäs alltid ska ligga med i toppen år efter år? Är det rätt av oss supportrar att ställa så pass höga krav, för höga krav är det att alltid ligga med i toppen.Som supporter till ett lag så har man självklart önskan att så ska vara, men vad är realistiska krav.
 
Allting går i vågor, livet, ekonomin, vädret, kärleken osv. Det finns mig vetligen inget lag i någon serie som har lyckats med att hänga med i toppen år efter år i 20-30 år. Titta på årets elitserielag, inget av dom har lyckats med den bedriften.
 
Bara för två år sedan var vi i kvalserien med Linköping. 99-01 så hade vi lekstuga med HV71 i slutspelet och för 5 år sedan vet vi ju alla i vilken serie Timrå spelade.
 
Kikar man sedan utanför idrottens värld så ser det likadant ut. Ta Ericsson som ett exempell. Lysande tillväxt och glansdagar får ca 10 år sedan, nergång och elände därefter, för att nu börja resa på sig igen.
 
Om internet hade funnits och varit lika utbrett på 80-talet, hur hade det då sett ut i Brynäs olika debattforum?
 
Jag vill inte på något sätt försvara dom senaste årens dåliga resultat med det här. Men man kanske ska inse att man inte alltid kan vara på topp även om vi alla Brynäsare så önskar.
 
 
Kommentera

505654 · »