Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Frölunda Indians - Brynäs IF

781334 · » Till forumet


Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
65selander: Tack för de orden. Du har vunnit en grogg ur mitt portabla barskåp imorrn. :-P
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

20 Lindgren: Finns nog ingen som knäpper dig på näsan iaf när det gäller Brynäs.

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
65selander: Tänk vad du kan, Selander. Du borde bli statistiker.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

GävleLasse: Statsen är från -99 va? :-)

Har för mig att deras formationsrekord står sig ännu

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Stigsson: Spelar man i samma femma som denna trio så slinker assisten in...

1. Jan Larsson (F) 50 16 43 59 30
2. Tom Bissett (F) 50 40 12 52 30
3. Ove Molin (F) 50 21 31 52 52
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
GävleLasse: Ang Djoos så var han inte snabb men vilken gudabenådad blick för spelet. Han borgade för många snabba spelvändningar där Molin stod och fiskade på offensiv blå.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Peja: Hypen är helt befogad. Han var ju ett undantag vad gäller spelförståelse, kyla och taktiskt sinne. Ngt som uppvägde hans negativa egenskaper, främst då fysiken och skridskoåkningen.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

Peja: Och det är inget dåligt rekord som Djoos har heller.

1. Pär Djoos, Brynäs 98/99 43 ass
2. Fredrik Stillman, HV71 96/97 31 ass
2. Göran Lindblom, Skellefteå 78/79 31 ass
4. Rikard Franzen, AIK 99/0 29 ass
4. Fredrk Stillman, HV71 98/99 29 ass

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Ja i den situationen var det bara EN spelare på isen som spelade hockey. För det lustiga i det hela var att även Brynäsarna förundrat stod still och undrade vad gammelsmurfen skulle hitta på härnäst...

Beskedet från Molin kom ju som bekant... :)
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Djoos har väl assistrekordet av en back under en elitseriesäsong, så hypen om hans passningar bör väl bara befogat...?
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
GävleLasse: Händelser som den vid deras 2-0mål uppstår ju ofta rätt fort och lite överraskande för det lag som just då är i PP.
Visst agera Almtorp i grunden rätt, men när han nu såg (iaf han gjorde det), att det inte fanns ngn täckning bakom Danne, så borde han väl isf som konstruktiv och tänkande August, ha backat upp Danne när ingen annan gjorde det. Hela situationen visar dock hur snabbt lägen uppstår när man mints anar det och att ngn speciell spelare kanske inte alltid kan lastas för vad som händer. Här får alla ta på sig skulden, som jag ser det. Det offensiva tänkandet i detta läge gjorde ex att övriga forwards säkert tänkte lite för mkt framåt, och glömde bort Niemi i hastigheten. Att hans taffliga skott sedan styrdes i mål lite turligt, är sånt som händer.
Inte för att det är något försvar, men hur ska man å andra sidan klassa ex Modos agerande när Molin åkte slalom hemma i BP?
DÄR kan man snacka om att stå och titta på.... ;-)
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Personligen så tycker jag att Sjödda är väldigt ojämn, speciellt i egen zon. Han har gång på gång väldigt svårt att lägga ut puckar även fast han inte är allt för pressad. En kille med hans rutin måste besitta kunskapen att kunna lägga ut puckarna när laget är under press.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
GävleLasse: Visst är den för dagen korta backbesättningen roten till mkt av det "onda".
Danne är ju också i mitt tycke lite mer konstruktiv och kanske i vissa fall överkonstruktiv, i jämförelse med ex Sjödda, som oftast spelar lite enklare och rejälare. Här har du nog lite av förklaring till att dom också har lite olika stats vad gäller plusminus.
Ja, Hulken är nog borta för resten av säsongen, tråkigt nog. Mormor får värma upp faxen lagom till jul...
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Det är just det jag reagerade mot. Alma går in för att ge DJ understöd vid sargen. Om det är några som skall lastas för missad markering så är det ju back #2 och de två forwards som INTE deltar i spelet.

Att Almtorp försöker gräva fram pucken och få till en spelvändning med en frölundaforward fast i offensiv zon ser jag bara som ett tecken på bra spelförståelse och vilja få saker att hända.

Som du säger så spelade vi 5 mot 4 och borde således vara offensivt tänkande. Men varför hade inte någon forward koll på Niemi? Vi var ju ändå i egen zon UTAN kontroll på pucken... ;)
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Peja: Min poäng är att det är ett överdrivet gnäll på Danne och samtidigt en överdriven Gudaförklaring på Djoos.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
GävleLasse: "Man kan ju undra vad som driver dig. Alltid dessa "försvarstal". Det är ju solklart på bilderna att "Alma" kliver in och försöker sno åt sig pucken efter att DJ gör allt för att hålla sig på benen."

Jag har vevat sekvensen fram och tillbaka på Hockeyligans highlights.
Där går det inte att se vad som föregick deras mål i ett lite tidigare skede, så jag avstår från att spekulera i det fallet. Det jag går på är Hockeyligans bilder och där framgår det rätt klart att i den sekvens som omedelbart föregår 0-2målet, så är det Almtorp som ska lastas i större utsträckning.
Det enda som kan hända i det läget och som skulle kunna bli en farlighet, är ju ifall Plüss lyckas komma loss med pucken från sarghörnet, och sedan trampa in framför mål eller slå en avgörande målpassning. Han kommer loss, och det är mest pga att Almtorp (som är närmaste man), står BREDVID och väntar, istället för att täcka upp bakom Danne och blockera Plüss ev inskärning. Almtorps avlastande hade varit helt Ok och även korrekt, ifall vi hade haft ngn annan spelare som täckt upp bakom Danne, men här missade Almtorp en aning vilket är lite förvånande då han är en klok och tänkande spelare. Vilket kanske också visar att man kanske inte tog så allvarligt på läget: vi spelade ju 5 mot 4 och dom sågs mao inte som ngt större hot i det läget.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
rackham: Din gamla bisittare där...
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Peja: Det jag minns bäst av Djoos var han grymma uppoffrande spel under finalserien 1999. Ett spel somman allt för sällan ser av Johansson.

Fast det skall nämnas att Johansson har så mycket mer att ge, det vet man men han envisas med att ideligen falla tilbaka i gamla synder. Frågan är hu länge Boork ger honom så mycket speltid. Det kan bara bero på två saker, backbrist och ett försök att få igång DJ.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Förresten hur kan du ta dig fräckheten att jämföra DJ och Djoos. Till skillnad från DJ's passningar var ju faktiskt Djoos geniala när de gick hem. När Johanssons går hem är det ett "ok" uppspel på sin höjd - det är ju inte så att han frispelar folk precis med fina långpassningar som Djoos kunde göra.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Menar du att DJ är den enda konstruktiva backen som Brynäs har eller?

"Konstruktiva och spelande backar missar alltid sina passningar lite då och då."

Visst händer det att typ Sjödda slår en obegriplig icing, men det är kanske en gång på 10 matcher. I Johanssons fall är det flera gånger per match.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Casselståhl, Hulkkonen saknas. Där har du en anledning till att DJ får mycket speltid. Sen ÄR det ju så att Sunken är långt ifrån den man vant sig att se. Med tanke på den korta backbesättningen så måste alltså Boork välja att matcha DJ eller Sunken, pest eller kolera typ.

Men jag tycker att Boork borde göra ett försök med att matcha Angell mer. Sen vete katten om inte Sundlöv får se över backsidan för det verkar inte som att Hulkkonen kommer tillbaka den här säsongen. och OM han kommer tillbaka, vilken form har han då?
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Peja: Konstruktiva och spelande backar missar alltid sina passningar lite då och då. Till 99% procent har det alltid varit en tanke bakom passet och alla icingar är heller inte onödiga, utan tvärtom nödvändiga. Ska man gå in och nagelfara alla misstag som görs, så ska man isf nagelfara ALLA backar. Min poäng är att det är ett djävla gnällande på just Danne hela tiden, medans en kille som Sunken inte får ngn kritik öht. Att han har Boorks förtroende räcker för att visa på att han inte ära så dålig som många vill få det till. Att Danne hela tiden "petar med klubban" verkar dessutom vara en total nyhet för de flesta. Det har alltid varit hans spelstil men verkar helt plötsligt vara en jätteupptäckt för vissa. Jämför när ex Djoos spelade: massor av indianare och andra misstag, som ställde till det för laget.
Ändå blev han näst intill Gudförklarad, och det kan jag iofs förstå. Men jag kan inte förstå att Danne hela tiden blir så nedsablad, trots att han har tränarens förtroende och får massor av istid.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Man kan ju undra vad som driver dig. Alltid dessa "försvarstal". Det är ju solklart på bilderna att "Alma" kliver in och försöker sno åt sig pucken efter att DJ gör allt för att hålla sig på benen.

Frågan är istället. HUR hamnade DJ nere i det egna sarghörnet i PP?

Utan att ha sett matchen så gör jag en vild gissning. DJ gjorde som så många gånger förut. fipplade med pucken och tog aldedes för lång tid på sig att leverera en passning. Plüss såg detta och checkade fast honom. Nu är det ju inte bara DJ som har gjort detta "konststycke" när Brynäs haft PP, även Sunken och Sjödda brukar kunna "få till det".
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Ja att både Danne J och Sjödin får mycket istid har nog du också noterat. Det du verkar ha missat är att DJ ligger på -5, sämst i brynäs, medan Sjödin har +10. Danne började säsongen väldigt lovande men har sakta men säkert fallit tillbaka till sin berömda "peta med klubban" taktik. Hans insatser på isen de senaste 10 omgångarna går att jämföra med en annan back, vars framtid nu ser mycket oviss ut sedan han fått sparken ifrån Malmö...
Att sedan sunkan för tillfället spelar sin sämsta ishockey på länge är en annan historia...
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

rackham: Fult att ge självberöm!

Så nu flyr du landet mot Kiwi land ett tag... :-)

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Huge: Du kan ju inte påstå att det är sällan som Johansson slår onödiga icings, vilket åtminstone jag klassar som misstag. En annan av Johanssons specialiteer är att totalmissa vid offensiv blå när Brynäs spelar powerplay så att hela överläget förstörs.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
moreten:

Det är tom noterat på Brynäs hemsida...!
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Måste bara säga att Brynäsklacken var riktigt bra i tredje perioden idag!!
Ni hördes HELA perioden, överröstade helt klart Goa Gubbar!

Skönt att Brynäs kunde komma igen... inte rättvist kanske men ser man över de båda matcherna i Scandinavium i år så var det rättvist!
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Jag hörde att sperrle var ganska bra idag, eller det l'är han ju ha varit med tanke på att han släppte in 2 mål på 39 skott, håller han på att ta över förstaplatsen nu eller ? Det känns nästan så.. :)
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
JanT: "Kan vi enas om att DJ är en försvarsspelare vars fulla potential är något höljd i dunkel. Idiot eller Geni?"

Man behöver ju inte gå till ytterligheter åt vare sig det ena eller andra hållet, som en del gör. Danne är en av våra nyttigaste backar och att han får mkt istid talar väl för sig självt. Av ngn anledning så verkar många notera de gånger som Danne gör ett misstag, men konstigt nog mkt sällan när någon annan back gör detsamma. Man ser ofta det man vill se....
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
JanT: "framfart under det 1900:e århundradet!"

Är du en siare?
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Bissett19: Jag har kollat sekvensen vid 0-2 och jag tycker istället att det är Almtorp som agerar taffligt i det läget. Plüss checkar fast Danne i hörnet och Danne ser ut att fixa det hela. Almtorp ska naturligtvis i det läget placera sig mellan målet och Danne, dvs blockera Plüss tilltänkta inskärning framför målet, ifall denne skulle vinna sargduellen med Danne, vilket han också mkt riktigt gjorde. Kallas för understöd, och ngt man får lära sig som junior. Nu står Almtorp i stället vid sidan av och mer eller mindre tittar på när Plüss lyckas gräva fram pucken och helt oantastad får trampa in i "slottet".
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
GävleLasse: **ASG**

Kan vi enas om att DJ är en försvarsspelare vars fulla potential är något höljd i dunkel. Idiot eller Geni? It's in the eye of the beholder.....

Tack för i afton, tack unge herr Sperrle för 1 poäng.

Nu skall jag kasta mig in i kolonialismens historia och läsa om de usla västerlänningarnas framfart under det 1900:e århundradet!
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

GävleLasse: En glad Boork o en surmulig Lillis Lundh från presskonferensen.

Leffe påpekade på slutet med glimten i ögat att Brynäs hade två skott på mål i första,det andra ett skott av D:J från mittzon.

Se länk:

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
JanT: Det ligger nåt i den här "ekvationen" med...

17 3 Daniel Johansson 18matcher 0+3 -5
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Bissett19: Varför inte? Snart skall du se att målen trillar in.

Hur som helst så får DJ mycket istid och laget tuffar på i tabelltoppen. Det ligger något i den ekvationen......
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

JanT: "han tillbringar lik förbannat 6 minuter mer på isen än den store frälsaren från det stora landet i väster"

Spets??.......:))

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
JanT: "Skit samma, han tillbringar lik förbannat 6 minuter mer på isen än den store frälsaren från det stora landet i väster...."

Å ändå så är "frälsaren bättre både offensivt och defensivt..

Han gör ju lite mål då och då, den där ;)
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Bissett19: Skit samma, han tillbringar lik förbannat 6 minuter mer på isen än den store frälsaren från det stora landet i väster....

Boork ser uppenbarligen kvaliteter i DJ som läktarcoacherna ej kan se.

Vem ska man tro på? Jag sätter 1 SEK på Leffe!
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
JanT: Det är ett känt faktum att DJ inte tillhör en av de bästa backarna defensivt. Att Boorken kör så hårt med honom varje match övergår mitt förstånd.

Skulle man däremot ha liiite bättre backspel så kunde gott alla oavgjorda matcher vinnas. Men det kommer väl som nästa steg i "utvecklingen".
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Bissett19: So what's new?
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
JanT: Kolla sekvensen vid 0-2,väldigt taffligt backspel av Hr Johansson.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
65selander: Fast ser man på facit efter bottennappet mot MIF så har Brynäs tagit ganska bra med poäng. Nu väntar dock tvp tuffa matcher innan vi får chansen att spela på hemmais igen.
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
Bissett19: DJ har uppenbarligen Boorkens fulla förtroende, mest speltid för andra matchen i rad.....Konstigt att alla läktarcoacher kan ha så fel.....Killen är ju enligt dessa experter totalt oduglig......

Som du helt riktigt påpekar är vi svårslagna för tillfället!
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
wap.hockeysnack.com
Låter gott men problemet är att det är ett koppel av matcher kva5
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

Om jag räknat rätt så har vi under 2006 spelat 36 grundseriematcher o endast förlorat 7 stycken under ordinarie tid.Måste säga att Brynäs anno 2006 är inget lätt lag att slå.

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
wap.hockeysnack.com
Ang lördags matchen som jag och en hel del från Gävle kommer att bevittna så går det inta att försöka spela BP för ofta eftersom FBK är överjävliga i PP
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
wap.hockeysnack.com
serien börjar utkristalleras enl mina tankar förutom att FHC ligger lite för långt ne
Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF

Spelarstatistiken idag,mest istid på D.J ikväll,kul att se att Boorken ger fjärdelinan mer o mer istid,dem fick ju riktigt mycket beröm av kommenatatorerna ikväll:

221Jörgen SundqvistLD0000021:44
81Nicholas AngellRD1004018:29
211Ove MolinLW01-11213:16
241Mads HansenCE0110213:44
111Jonas AlmtorpRW1002008:25
32Daniel JohanssonLD00-10224:36
292Rodrigo LavinsRD0000023:35
122Andreas DackellLW0000020:49
362Mikael LindCE00-13020:19
232Björn DanielssonRW0001011:48
103Peter NolanderLD0000019:08
73Tommy SjödinRD0111421:45
143Mathias MånssonLW0113016:36
193Nicklas BäckströmCE0001219:47
413Jiri BicekRW0002220:54
184Johan AlcénLD0000001:39
274Lars-Erik SpetsLW0002008:56
334Sebastian KarlssonCE0000009:28
204Johannes SalmonssonRW0000012:28

Kommentera

Sv: Frölunda Indians - Brynäs IF
1:a perioden var det rent pinsamt dåligt av Brynäs men i 3:e tog det sig riktigt bra. Funderade nästan på om de skojade med oss i 1:a. Att Boorken ville träna upphämtning av underläge eller nåt.

Vi lägre ner på sektion M fick skällning av de längre upp men själv tyckte jag att jag klappade riktigt bra :-)
Kommentera

781334 · »