Brynäs IF

713020 inlägg · 7953 ämnen

Greg Parks

6152 · » Till forumet


Sv: Greg Parks
Tror inte att det alltid är bättre med Kajsa Warg filosofin.
Detta är ett lagbygge!
Kommentera

Sv: Greg Parks
Prosten: Visst finns det bättre hockeyspelare, men jag tror ändå att han är bättre än många andra alternativ som tagits upp här.
Kyrö är givetvis bättre, men man får göra som Kajsa Warg- Taga vad man haver.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Följa Greg Parks?
Ska man följa Greg Parks så blir det nog till att följa med ner i allsvenskan i så fall.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Japp, det rör sig väl om ett 6-månaderskontrakt, eller?
Det blir väl skoj att följa han igen. Ifjol gjorde han väl 8 poäng på 11 matcher innan han och Sandlin rök ihop.
Kommentera

Sv: Greg Parks
GREG PARKS!!!!!!!! :-0
vojne! vojne!
Kommentera

Sv: Greg Parks
Visst är det så. Men nu står det ju citat av både Bäckis å Parks i tidningarna. Citat som omöjligen kan misstolkas (med flit eller okunnighet) av journalisterna eller läsarna.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Förmodligen för att informationen kommer från s.k. sport-journalister. En del här verkar ju tro att det som står i tidningarna är någon slags absolut sanning vilket ju är oerhört naivt. Det som framgår i media i allmänhet och kvällstidningar i synnerhet SKULLE KUNNA vara sannt, korrekt och fullständigt men är det ofta inte.

Sen går då olika supportrar ut med sina kvasianalyser och snabbt idiot/geni-förklarar folk till höger och vänster.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Instämmer med Micke.
Efter att ha läst artikeln i Arbetarbladet idag, när man än mer bestämt förnekar att Parks skulle vara på gång, så måste jag ju tro på det. Men fortfarande känns det hela väldigt konstigt. För nånstans har någon blivit väldigt felunderättad. Hoppas att det blir nån klarhet i det här till slut, inte så mycket för att jag jättegärna ser Parks i Brynäströjan för det känns som det kvittar, men för att jag är nyfiken på hur information kan bli så förvrängd.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Sagt av Greg Parks:
"- Vi har förhandlat ett tag och vi skriver nog kontrakt den här veckan, säger Greg Parks"

"- Brynäs tog kontakt med mig strax efter att Roger blev skadad och vi är nära en överenskommelse, säger Greg"


Sagt av Bäckström:
"- Nej, det är helt taget ur luften. Jag kan direkt avfärda att Parks skulle vara på väg till Brynäs, säger Bäckström."

"- Det stämmer absolut inte. Parks agent har ringt massor av gånger och varit iglig. Men vi har tackat nej alla gångerna och förklarat att vi inte är intresserade, säger Anders Bäckström"

Enligt Aftonbladet är det alltså Greg Park själv, inte hans agent, som påstår att det är nära han ska till BIF. Samtidigt blånekar Bäckis att han ska hit överhuvudtaget, som Kyrös ersättare eller förstärkning. Vem ljuger alltså? Bäckis skulle verkligen skjuta sig själv i foten om det visar sig att Parks verkligen är/var aktuell efter att ha kommit med sådana uttalanden. Då har han och sportkommitten förlorat allt anseende överallt. Men varför skulle Parks ljuga, han tjänar absolut inget på det. Det är nog så, som Ford skrev, hans agent som tutat i honom detta. Det finns kassa sportchefer och kassa agenter, men efter dagens dementier från Bäckis måste jag bara tro honom, för såå dålig kan inte ens sportkommitten vara, däremot skulle jag söka ny agent om jag vore Parks.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Funderar lite på Parks-historien. Det är fortfarande nåt som inte stämmer. Varifrån kom påståendet att han var på väg till Brynäs? Knappast nåt som Aftonbladet hört ryktesvägen. Och inte från Brynäs. Alltså förmodligen från Parks agent.
Då är nästa fråga; vad tjänar han på att gå ut med ett sånt påstående om det är ren lögn? Knappast det bästa sättet att fixa jobb åt sin klient...
Men Brynäs dementerar bestämt. Någon ljuger alltså. Men vem?
Luckan finns i pressmeddelandet som såvitt jag förstår säger att Parks inte är aktuell som ersättare för Kyrö.
Tolkning: Parks kan fortfarande vara aktuell som förstärkning.
Kan det vara så att Brynäs redan innan var intresserade av att få en center till, nämligen Parks, ifall Wågström inte skulle hålla måttet eller bara för att ha en reserv? Och i så fall, letar men efter en annan ersättare för Kyrö? Kan det bli så att man plockar in två spelare?
Jag är mycket för konspirationer... :-)
Det kan också vara så att det är nån mytoman nånstans som har hittat på hela historien...
Kommentera

Sv: Greg Parks
"- Vi håller koll på mellan fem och tio olika spelare av skiftande kvalité,några namn vill jag inte avslöja nu. Vi är ute väldigt sent och det är ju en nackdel, men det finns spelare som är klart intressanta, avslöjar
Anders Bäckström." citat GD

Blir så trött, när man läser insändarna runt mitten av augusti finns flera kommentarer att Bäckis o co bör agera nu och inte vänta för att bara blir svårare att få tag på spelare.
Men Bäckis valde som sagt att avvakta...
Visst löser det sig säkert ändå men det har gått en del riktigt bra spelare sista tiden till finska resp tyska ligan.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Saxat ur GD

Brynäs sportkommitté med Anders Bäckström i spetsen jobbar just nu för högtryck hemma i Gävle, samtidigt som laget befinner sig bland vackra alper i Schweiz.

- Vi kan inte vänta för länge på beskedet om Kyrö kan spela ishockey den här säsongen eller inte. Därför tittar vi just nu på flera tänkbara ersättare.

Förre brynäsaren Greg Parks är dock inte lösningen på centerproblemet.

- Nej, det är helt taget ur luften. Jag kan direkt avfärda att Parks skulle vara på väg till Brynäs, säger Bäckström.

Men det är utomlands - i Europa och USA - som Brynäs riktar blicken för att fylla tomrummet efter Roger Kyrö.

- Vi håller koll på mellan fem och tio olika spelare av skiftande kvalité, några namn vill jag inte avslöja nu. Vi är ute väldigt sent och det är ju en nackdel, men det finns spelare som är klart intressanta, avslöjar Anders Bäckström.

www.gd.se/pub/hpsart.hbs?artid=2497157
Kommentera

Sv: Greg Parks
Greg Parks ska inte spela i Brynäs enligt gårdagens Arbetarblad.(17:55)
Kommentera

Sv: Greg Parks
Hmm ... Nope ingen kan vara lika duktig att åka på lädret som Djoos. Inte ens en engelsman som tror att ishockey är när man fryser en Vattenpolobana! *skratt*

Nej då ...Djoos är tuff och det tycker jag Longstaff verkar vara också ska bli skoj att se om någon av dom lyckas.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Jodå, den där engelsmannen ska bli intressant att följa. Kan bli den första genom tiderna som är sämre på skridskorna än Djoos... :-))
Kommentera

Sv: Greg Parks
Kneten snitt? Mjo den dagen som "Kneten" har dom kilona så tror jag att han nickar Amerikanska fotbollar istället! Föresten så gjorde ju grabben (Longstaff) 1mål + 1ass i sista matchen i Fritz-Klöti Cup som gjorde att DIF tog hem hela turneringen :P (smaka på den du) så killen verkar ju inte vara helt Bambi på hal is (kanske)

Och inte tycker jag så illa om Parks inte ,,, hoppas inte att killen drar ner Brynäs i träsket igen bara (Oavsätt om killen är Spanjor eller Kanadick), han verkar ju vara duktig på sådant iaf. :))
Kommentera

Sv: Greg Parks
Micke: Det är av omtänksamhet han gör så, så det inte ska bli så svårt att räkna ut snittet... :-)
F ö så tror jag på din teori. Brynäs har ju gått på nitar förut, när man gått ut och sagt att det är klart för att sedan se spelaren skriva på för någon annan. Minns Dahlström-historien (norrmannen) och har för mig att det var nåt liknande med Anders Lönn...
För eller senare lär man sig av misstagen.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Ang. senaste uppgifterna i AB. Jag tror Bäckis ljuger (igen). Den här försäsongen har det knappt kommit annat än lögner från den mannen. B.la påstod dom (sportkommitten) på hemsidan att Adam Andersson INTE skrivit på för BIF, trots att det var klart flera dagar tidigare. BIF väntar nog med att kontraktet är underskrivet innan man törs gå ut med ngt, dementin gäller trots allt "uppgifterna om att han ska ersätta den skadade Roger Kyrö", det är alltså inte 100% klart - ännu...

Parks statistik är ganska skum annars. Han är en förmåga att snitta 1 poäng/match i Sverige. LIF 92/93 39 poäng på 39 ES-matcher, samma 93/94, BIF 95/96 22 poäng på 22 ES-matcher å 18 poäng på 18 allsvenska matcher.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Missade AB.s senaste inlägg från klockan 17.55 i em:
Parks är inte aktuell för Brynäs. Det blir ingen comeback i Brynäs för kanadensaren Greg Parks. Brynäs dementerar uppgifterna om att han ska ersätta den skadade Roger Kyrö.

Ännu en rökridå, eller? Vem kan man lita på? Är det månne läge att ring Thomas diLeva?
Kommentera

Sv: Greg Parks
Spåra inte ur nu grabbar. Hur aktuell är egentligen Greg Parks? Och varför skulle han i så fall inte infinna sig i Brynäsdräkten förrän den 20/10? Vem har koll på detta? Har ledningen slutat leta efter andra och betydligt fräschare kort?

Om GP blir aktuell har jag följande synpunkter:
Med rätt omgivning, fettsugning och stora träningsdoser kan nog Greg Parks bli värdefull för Brynäs. Helt klart är att den killen vet var målet står, om man så säger. Kan han snitta 1 pinne per match är han sannolikt en förstärkning.

Men han är ju som bekant inte helt lätt att handskas med. Dessutom har han passerat klimax i karriären för flera år sedan. Jag har också en känsla av att GP är en typisk medgångsspelare. Skulle Brynäs hamna i bakvatten tappar han sugen. Eller? Melin får nog visa var skåpet ska stå på ett tidigt stadium, låta piskan vina så att säga...
Kommentera

Sv: Greg Parks
Arthur Dent: Kanadensare, om jag får be...
Att du inte har mycket till övers för honom kan jag ju förstå, ni djurgårdare verkar ju föredra långa, stapliga engelsmän av "Kneten"-snitt med skitviktigt klingande namn som "Longstaff"... :-)))
Kommentera

Sv: Greg Parks
Hmm .. när jag tänker på hockeynamnet Parks så får jag funderingar om det är min sista säsong som jag får titta på Elithockey i Gavlerinken .. ni har ju redan nämnt att alla som skickar in killen med klubba på planen blir degreaderade!

Njee, skämt och sido så har jag inte mycket övers för den lönnfete Amerikanen .. föresten så är väl inte lagkänsla hans största kännetecken heller. Kan väl nästan säga att han uppfann ordet "Hockeyprostituerad" eller som man säger i halvNorrland "Hockey Hora" Nåväl tack för ordet ...
Kommentera

Sv: Greg Parks
Sist Parks spelade i Leksand åkte Leksand ur...
Om vi åker ur får vi ju i alla fall möjligheten att piska Leksand igen... :-)
Kommentera

Sv: Greg Parks
Sist Gregory Parks spelade i brynäs åkte brynäs ner i allsvenskan
är ni på väg tillbaka dit ?? Ser inte bättre ut . Parks 36 Larsson 42 eller nåt VILKA centrar uhhja.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Sist Gregory Parks spelade i brynäs åkte brynäs ner i allsvenskan
är ni på väg tillbaka dit ?? Ser inte bättre ut . Parks 36 Larsson 42 eller nåt VILKA centrar uhhja.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Jag var inte helt fel ute när jag för 5 dagar sedan skrev man var ute efter en amerikan, min källa sa visserligen nordamerikan (även om jag skrev amerikan) och det är ju just vad Parks är.

Det skulle vara en kanonvärvning tycker jag, som dessutom inte svider allt för mycket i plånboken. När Kyrö är långtidsskadad betalas ju dessutom hans lön av sjukförsäkringen. Med värvningen av Parks köper man inte grisen i säcken, man vet vad man får. En pålitlig poänggörare och playmaker. Kanon!
Kommentera

Sv: Greg Parks
Silf: Jag reagerade på samma sätt som dig när jag läste artikeln. Vet inte riktigt hur man resonerar där. Kanske chansar man på att klara inledningen ändå, få ett tillskott en bit in (Parks) och förhoppningsvis sedan få ett trumfkort i slutspelet, om Kyrö kommer tillbaka. Hade Parks startat nu, och Kyrö inte kan spela på hela säsongen så får man ju istället ett avbräck när slutspelet börjar.
Jag vet inte, men jag kan tänka mig att det är så man planerat det hela...
Kommentera

Sv: Greg Parks
Sitter o funderar lite över Parks. Har egentligen ingen åsikt om hans kapacitet som hockeyspelare just nu. Utgår från att klubben hittat den bäste möjlige i det här läget. Däremot undrar jag lite över att ta hit honom först kring den 20 oktober. Behövs han inte från början, t.o.m. före ES-starten för att Brynäs ska kunna få en bra start och behaglig resa mot slutspel. Istället för att kanske starta darrigt och få jaga hela säsongen. Är Kyrö definitivt borta från spel hela säsongen ? Är det helt uteslutet att han kan vara med lagom till ett slutspel om ca 7 månader. Är det uteslutet att någon ny/ung lirare kliver fram oväntat lagom till slutspelet ?
Kanske skulle man chansa lite, men vad vet jag ? Parks är väl inte helt klar ännu ens.....
Kommentera

Sv: Greg Parks
Att ledningen tigit om värvningen och att man tidigare sa att man skulle avvakta är egentligen ganska logiskt. Självklart ger man sig i ett sånt här fall genast ut för att leta spelare, för att försäkra sig om att få tag i en ersättare. Att man tiger om det handlar ju om att hålla ryggen fri. Hur skulle det se ut om man sagt att man skulle värva någon snabbt? "Vi är desperata", betyder det. Om man dessutom inte hittat någon? Nej, självklart försöker man hålla masken utåt.
F ö så registrerades Parks, Rafalski och Scerban hos ett företag registrerat i Isle of Man. Inte för att det har någon betydelse vart det var någonstans, ville bara briljera lite... (fattas bara att jag har fel...)
:-))
Er allvetande:
Kommentera


Sv: Greg Parks
Det var Frölunda som dribblade med artistskatten med Ruutuu - han överskred 6-månaders regeln. Det verkar ha funnits 3 huvudvarianter på skatteproblem (som upptäckts...)
Att betala artistskatt, men låta spelaren spela hela säsongen (Frölunda), att betala påhittade "transfersummor" till nordamerikanska konton för svenska spelare som sedan gick på A-kassa (Leksand tex), samt att hyra utländska spelare som konsulter från bolag på Isle-of-man (Brynäs, Mif etc). (Sen var det en massa annat strul också som Frölunda anklagas för, inte nämnt här)
Kommentera

Sv: Greg Parks
Artistskatt är något helt annorlunda.
Basketklubbarna har använt det i flera år och vissa hockeyklubbar började använda det (i smyg) för något år sedan. De senaste fallen är Greg Brown i Leksand (fast frågan om han inte skulle komma redan i seriestarten) och även Luleå skall avvakta med att skaffa en till keeper just pga 6 månadersregeln.
Kommentera

Sv: Greg Parks
Nope, skatten hade med att man försökte låtsas att man inte var arbetgivare utan hyrde spelare från ett företag på... ja vad det nu hette - Long Island, kanske - för att på så sätt komma undan skatter. Artistskatt är något annat det. Hoppas jag... *s*
Kommentera

Sv: Greg Parks
Greg Parks till brynäs som artist i 6 månader. Nog för att han har bjudit oss på några högtidsstunder genom åren det har han, men det var ju inte direkt i fjol om man säger så! Det låter lite desperat i mina öron, dessutom så sägs det att han kontaktades nästan omgående efter Kyrös skada, fastän sportkommiten sa annorlunda. Det måste väl finnas andra fina fiskar att fånga. Var det inte så också att det var just detta med artist-kontrakt som brynäs åkte på en rejäl skattesmäll för? I så fall är det väl lite att leka med elden att börja trixa med detta igen?
Kommentera


6152 · »