Brynäs IF

713374 inlägg · 7953 ämnen

Halvtid

637641 · » Till forumet


Sv: Halvtid
JanT: Dom enda som inte har sågat Soling vid fotknölarna nere i Linköping verkar vara stadens krögare. Kanske inte helt förvånande.
Kommentera

Sv: Halvtid
Gusten: Soling har ju verkligen ett internationellt tempo i kroppen......Blev förresten utsedd till ES "osynlige man" av DN....
Kommentera

Sv: Halvtid
Sundlöv måste helt klart värva en center. Nikolishin eller någon mindre meritad - men åtminstone någon. Sedan hade ju en fysiskt stark back med en bra vänsterfattad bössa varit bra, men det känns väl inte så troligt att det finns en till Boumedienne tillgänglig.
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: Energin verkar ju vara tillbaka, tycker att dom åker skridskor som aldrig förr. Tyvärr så faller dom ur under perioder i varje match.

Njää jag tror att framtidsutsikterna är ganska goda, mycket hänger dock på Brynäs, Timrå, SSK och leksands värvningar nu i detta fönster. Hade gärna sett Nikolishin + en back.
Backsidan ser ju nästan lika ihålig ut som centersidan när N.A och Lavins drar, en magsjuka på Sjödda då blir tufft.
Kommentera

Sv: Halvtid
Gusten: Så sant... ;)

Vad tror du om fortsättningen? Klarar vi det här?
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: :-)) Sandler uttnyttjar ju sin kropp iaf.
Kommentera

Sv: Halvtid
Gusten: På tal om Soling... Jag kollade på Waterboy igår *ler*
Kommentera

Sv: Halvtid
....Men det är lugnt, Soling är anmäld :)
Kommentera

Sv: Halvtid
Gusten: Hehe.. han har ju en ganska stor tunna att ösa ur ;)
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge: Nu är det väl iofs ändå kört med OS. Bengan lär väl inte ha tagit ut Dackell i truppen. Steen som gör succe i Toronto är väl också körd, tacka vet jag Gretzky som tog ut 2-300 spelare eller vad det nu var.
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge: "Kommer Dackell upp i den standard han höll när han var som bäst i NHL, så ser jag ingen anledning till att han skulle vara borta ur diskussionen ens vad gäller en OS-plats."

Det är många år sedan Dackell var i sin "prime" i NHL. Du glömmer att han nötte en hel del bänk de två sista säsongerna han var i NHL. Han må vara nyttig i Brynäs och elitserien men han håller inte internationellt tempo längre.. Hur gärna du än vill.
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: Kommer Dackell upp i den standard han höll när han var som bäst i NHL, så ser jag ingen anledning till att han skulle vara borta ur diskussionen ens vad gäller en OS-plats.
Det beror ju lite på hur Bengan tänker formera trupperna vad gäller rollspelare o dyl, men en skicklig defensiv forward som kan neutralisera motståndarnas bästa spelare finns det väl alltid behov av.
Möjligtvis att tempot och åldern kan spela in och det är isf det som han torskar på.
Ser det heller inte som sannolikt att han lyckas komma upp i den standard han höll i Ottawa, när han var som bäst.
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge:
Äsch, landslagsspel är bara av ondo : )
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: Dackell o Tre Kronor är absolut ett avslutat kapitel,skulle han ha kommit med så skulle det ha varit till Rosnoturneringen.

Till turneringen SHG kommer nog bengan köra med ett tilltänkt VM-lag som är tillgängliga just då,det blir väl bara NHL-spelarna som tillkommer!!
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge: Jag tror inte att Dackell kommer att spela i tre kronor mer. Han är för gammal och har varit "avskriven" för länge. Däremot så tror jag det finns andra i Brynäs som kan få chansen om de fortsätter sin formkurva.

Bäckström kommer att spela i tre kronor, frågan är bara när. Sweden Hockey Games tror jag är tidpunkten för hans debutmatch.

Malmström, Har haft det tungt i början av säsongen men i den omgivning han spelar nu så kan det lossna ordentligt.

Månsson tror jag även han kommer att få spela i tre kronor, fast nästa säsong.
Kommentera

Sv: Halvtid
claesw: Nä, och det var väl det jag försökte säga: man är lite kluven i frågan. Ett landslagsuppdrag kan ju vara ett tveeggat svärd: skaderisk och en hemvändande spelare som är både fysiskt och mentalt sliten, eller en hemvändare full med självförtroende och högre tempo i kroppen...
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge:
Jo, men Huge- vi vill ju inte bli av med folk till ett tre kronor (som ändå inte är i närheten av så hett som Brynäs), ökad skaderisk osv. Dessutom är ju givetvis t ex Dackell chanslös på att kvalificera sig till OS-truppen...
Kommentera

Sv: Halvtid
claesw: Nä, vad gäller Dackell så är man ju lite kluven. Dackell tycker jag annars är given i Tre Kronor, iaf med det spel han nu visat upp och som vi väntat på ett tag. Bättre sarg- och tvåvägsspelare är det svårt att hitta i ES.
Tur i oturen är kanske att Dacke vaknat lite för sent för att Bengan skulle våga ta med honom till Ryssland, och det tror jag Dacke tackar för i nuläget, då han och övriga "veteraner" har gjort sig förtjänta av julvila.
Men fortsätter Dacke i samma stil efter jul så måste han vara given i SHG.
Kommentera

Sv: Halvtid
Huss: "Att harva i Lada Togliatti kan inte vara roligt."
speciellt inte när man fått sparken....
Kommentera

Sv: Halvtid
Jonas:
Att Bengan ska ringa honom vill vi INTE!!
Kommentera

Sv: Halvtid
prosten: För att inte tala om de allsvenska lag (typ MIF, SAIK) som också egentligen borde ligga i Elitserien och ha en god chans till guldet....

Ang. Nikolishin så är det kanske inte helt omöjligt med Brynäs. Om de sociala faktorerna spelar in borde vi ha en chans. Att harva i Lada Togliatti kan inte vara roligt.
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge:

Håller med dig i mångt o mycket om det du skriver. Sponsorer skall ej ta ut lag. Då hamnar vi absolut i KS. Den inslagna linjen är rätt. Sen är det ju också självklart att spelare o Brynäs i övrigt skall uppfylla de kontraktsmässiga åtagandena gentemot sponsorerna. Men där har jag inte hört ngt tjafs iår.

Här är tabellen med de senaste 12 omgångarna.

Lag M 3p 2p 1p 0p Mål +/- Poäng

6 MODO Hockey 12 5 0 3 4 29 - 24 +5 18
7 Frölunda HC 12 5 0 2 5 32 - 38 -6 17
8 Leksands IF 12 2 2 4 4 19 - 23 -4 14
9 Djurgårdens IF 12 2 2 4 4 25 - 31 -6 14
10 Timrå IK 12 2 1 2 7 21 - 31 -10 10
11 Brynäs IF 12 1 1 5 5 27 - 39 -12 10
12 Södertälje SK 12 1 0 5 6 25 - 39 -14 8

Visar väl tydligt vilka lag som har problem för närvarande. Detta kan ju ändra sig. När det gäller B så tycker jag de verkar ha kommit längre än Timrå o S-tälje. Visst S-tälje kan ju få till det helt plötsligt, men inget tyder på detta nu och Timrå tycker jag verkar blekare o blekare. Och "våra" mannar har blivit lite bättre på slutet. Så KS-spöket kan hållas i schack om Brynäs trend håller i sig. Det går ju ett tåg i januari också. Det blir min önskan till tomten: 18 poäng i januari (10 matcher) . Då finns nog chansen på slutspel kvar.

Finns i år annars en risk att säsongen är slut i början av mars (alltså 9-10 plats). Men vi hoppas ju på en krydda med några slutspelsmatcher i vår.

Sen vill jag hylla Dackell: Han har gjort ett otroligt jobb i november (bl andra). Snart släpper målgörandet för honom. Och då kanske Bengan ringer han!?
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: Vi hade väl också bra lag på papperet och har väl isf också underpresterat. Allt beror ju på spekulationer innan seriestart om vad de olika lagen förväntas prestera, och i många fall kanske dessa spekulationer och förväntningar varit lite felaktiga åt endera hållet, sas.
Trots all turbulens och annat som påverkat laget så ligger vi på en rätt så förväntad plats i tabellen.
Jag kommenterar bara negativa saker när jag ser en viss tendens till att dessa dras fram lite för mkt, på bekostnad av positiva saker som ofta bortses ifrån.
Jag har heller aldrig sagt att man ska ignorera ett par ev missnöjda sponsorer.
Men när det finns ett hundratal givare på olika nivåer vad gäller storleken på bidrag, så menar jag att du kan inte tillfredställa exakt alla.
Det finns alltid ngn som känner sig "misshandlad" på ett eller annat sätt.
Då gäller det att göra det bästa av situationen och försöka reda ut det hela.
Och vad är det som säger att det alltid är klubben som är den skyldige då det uppstår fnurror på tråden?
För att kunna bedöma dessa saker så måste man ju ha full insyn i vilka skyldigheter resp åtaganden som parterna har kommit överens om.
Kommentera

Sv: Halvtid
prosten: Ja,alla är alltså bättre än vad tabellen visar:-) På papperet alltså....
Kommentera

Sv: Halvtid
sylf: Alla jävlar underspresterar, egentligen borde det bli 12 uppsättningar av sm-guldmedaljerna...
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: Underpresterat?! finns det ordet? Brynäs har underpresterat i 4 år nu.Kan sanningen va att dom inte är bättre? Kan det va så att Norbäck,Limatainen,Bemström,Burström och allt va fan dom heter inte heller är bättre.LIF är trots allt nykomlingar(även om dom inte tror det själva)Och kan knappast anklagas för att underprestera,då ingen har en aning hur deras lag jämför sig med de övriga ES lagen.
Kommentera

Sv: Halvtid
Huge: Ja så är det, min vana trogen så är mitt glas halvtomt. Nu hoppas jag givetvis attBrynäs fyller det till bredden med segrar. Men det är väl ingen hemlighet att SSK har underpresterat, Samma sak måste man säga om Timrå och Leksand som har bra lag på pappret.

Men du håller dig i din naiva lilla glaskula och ifrågasätter ALLT som skrivs OM det är negativt. Bara det faktum att det kommer upp klagomål från sponsorer är allvarligt. En nöjd kund rekommenderar 5 st. En missnöjd varnar 50... Det är ett känt faktum...
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: "Vi får inte glömma det faktum att vi ligger där vi ligger på grund av att andra lag varit sämre än oss..."

Hmm....

Vill du därmed ha sagt att vi bör glömma det faktum att vi ligger där vi ligger på grund av att vi varit bättre än andra lag?

Apropå om glaset är halvfullt eller halvtomt, menar jag.... :-)
Kommentera

Sv: Halvtid
Det här med sviter hit och dit är ganska intressant. Man kan välja att se att Brynäs bara vunnit en match i full tid på de senaste 13 matcherna eller vad det är, men å andra sidan har vi inte förlorat i full tid på de senaste fyra. Är vi dåliga eller bra? :)
Kommentera

Sv: Halvtid
JanT: När du ändå är igång och kollar statistik så kan du kolla hur Brynäs har spelat efter juluppehållet de senare åren...

Nio pinnar kan kännas mycket men betänk att vi har tre tuffa matcher där poäng måste ses som en ren bonus, realistiskt sett. Skrällar kommer och DIF skrällde igår. Det är väldigt lite som avgör matcherna och en slumppuck kan betyda att SSK och eller Leksand får med sig poäng, kanske till och med tre på en match. Efter dessa tre matcher så kan vi stå under kvalstrecket tillsammans med tex timrå och möter desamma i följande match. Då är det återigen prat om trender osv..

Givetvis så kan ju slumppuckarna gå vår väg med.. Men det har man ju inte blivit bortskämd med på senare år.
Kommentera

Sv: Halvtid
JanT:kloka ord :)
Kommentera

Sv: Halvtid
GävleLasse: 9 poäng ner till KS i detta läge är en bra marginal att ha med sig inför fortsättningen. Det kommer att bli mycket svårt för SSK/LIF att plocka in denna lucka. LIF har plockat 4 poäng på oss de 10 senaste omgångarna då vi stundtals varit helt under isen...

För varje omgång som går dras snaran åt för de 2 botten lagen. Skall kolla upp lite statistik på detta, men kan redan nu säga att det inte är många bottenlag som lyckats undvika KS i det läge som LIF/SSK nu befinner sig efter 30 omgångar.

Serien har satt sig!!! Dessutom är vi förmodligen på uppgång. SSK/LIF har redan gjort flera schackdrag. Exempelvis är det slutvärvat i SSK.....
Kommentera

Sv: Halvtid
70 Rodrigues: Det viktigaste är att vinna även på bortaplan. Vi har endast EN bortavnst (efter full tid). Skall man sikta uppåt så måste vi vinna även såna matcher. Vi får inte glömma det faktum att vi ligger där vi ligger på grund av att andra lag varit sämre än oss... Att klara sig kvar och undvika kvalserien grundat på att man är minst dålig av de sämsta lagen är ingen målsättning att luta sig emot. Brynäs måste förstärkas. Vad händer om Timrå, SSK och Leksand börjar få ordning på sin offensiv och börjar göra mål? Det är små marginaler och Leksand HAR en bra defensiv, det är framåt som de brister. SSK har ett mycket bättre spelarmaterial än vad tabelläget visar. Lossnar det efter jul så är vi i Deep Shit... OM vi inte förstärker med en eller två spelare som kan omsätta våra chanser i mål.

Balansgång på slak lina...
Kommentera

Sv: Halvtid
sylf: Ja, än är det alldeles för tidigt att ropa hej! Dom kommande 3 matcherna efter uppehållet blir otroligt viktiga, då är det upp till bevis, vi måste knycka några poäng mot topplagen också!!
Kommentera

Sv: Halvtid
Jompe: "men kvalspöket lär inte knacka på vår dörr i februari."

Säg inte det.Vi måste komma in i ett stim och rada upp 4-5 segrar på raken,gärna sno nåt topplag på poäng i bonus,då kanske vi slipper spöket!
Kommentera

Sv: Halvtid
Jompe: Boorken nämner ju att den provtränande Bäckström och även Gellerstedt kanske blir kvar, då är det bara att glömma ev nya starka värvningar!!
Kommentera

Sv: Halvtid
Lyck: Håller med. Det var vi som betraktade det hela utifrån som kanske inte förstod att Boork är inte precis en man som säger en sak och gör en annan. Antyder han att han ser spelare i truppen som han varken kan spela eller bänka återstår ju liksom bara ett alternativ.

Annars är ju det här den perfekta tidpunkten för halvtidsbokslut. Vill minnas att vi parkerade på slutspelsplats (eller möjligen precis under) vid den här tidpunkten förra säsongen. Mormors fax kärvade, inga förstärkningar kom, marknaden var "död" och vi sjönk som en sten i serien när serien kom igång igen efter juluppehållet. Det lär inte bli så den här gången. Felsner är på väg in och jag tror det kan funka riktigt bra. Skulle inte bli förvånad om vi har Felsner i truppen nästa säsong också. Sedan skulle man gärna vilja se en förstärkning på backsidan och gärna en tung forward till.

Att vi med några fler plusmål än Timrå kunde sno sista slutspelsplatsen efter den här turbulenta hösten hade i varje fall inte jag trott. Det har gått massor av energi åt det interna strulet. I dagens Aftonbladet säger Dackell att nu har man taguit sig förbi allt det där; bara att hoppas att så är fallet. Dackell, Molin och Lind har dragit ett enormt lass men har fått en nytändning som är ett direkt resultat av Boorks signaler.

Återstoden av serien kommer att gå bättre än hur det sett ut hittills. Nu är vi genom stålbadet, förstärkningar på väg in, alla i truppen inser att det är full insats som gäller och jag tror att spelarna nu också kräver det av varandra. Ingen aning om vi spelar slutspel i vår, men kvalspöket lär inte knacka på vår dörr i februari.
Kommentera

Halvtid
Så här i efterhand står det rätt klart vad Boork menade med sin artikel i början av September, och vilka den var direkt riktad till. Framförallt passagen

"Jag vill inte ha spelare .... som gör att jag tvingas spela dom i matcherna oavsett hur de de glider omkring på träningarna. Sätta uppblåsta spelare på bänken blir belastningar för lagmoralen. Och vi tvingas hålla en falsk bild utåt mot supportrar, publik och sponsorer."

Han meddelade ju rätt upp och ner vad han tänkte göra. Budskapet nådde tydligen inte fram till alla spelare. Och Boork agerade.

Se länk för hela artikeln,
Kommentera

637641 · »