Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

HV71 - Brynäs

497309 · » Till forumet


Sv: HV71 - Brynäs
aphac: Vi ska inte skälla på backarna allt för mycket, Det är en svår konst att balansera på hälarna nere på förlängd mållinje medans forwards åker runt och tittar på.

Jag börjar ställa mig lite tveksam till Kyrö, är han rätt man? Eller var han en nödlösning. Hela grejen är ju att Brynäs ställde honom i båset för att se och lära, problemet var bara att de ställde in T.J i båset, en annan nybörjare.
Ibland saknar man GP, Flygis, MELIN.

Men nu behöver vi nån som kan rya i åt dem. någon som insett att man kan inta klara sig kvar i elitserien på att backa hem och kontra. Den taktiken har Brynäs använt hela säsongen och vi vet ju själva vad som hänt.
En förutsättning att kunna ha den taktiken är bla. att ha ett powerplay som funkar. Brynäs har några av seriens, nästan två femmor med starters borta. Det är ju då man måste skicka signaler till de som är med, skicka signaler till fansen. VI ÄR MED FÖR ATT VINNA!

Inte ställa in skridskorna och "hoppas" på en hedervärd förlust, hålla siffrorna nere.

Nu är det dags för Kyrö, Dackell, Sjödin, Lind och Soling att ställa sig frågan om de vill spela hockey.

Nu har de en hel del at bevisa på lördag.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lunkan:
Förlusten var spiken i kistan, inget snack om det. Nu gäller det att (mycket klyschor blir det) få folk friska och taggade till kvalserien, man borde se varje match som en övning inför kvalserien- så kanske spelet blir bättre dessutom iom att spelarna slappnar av.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Var är viljan????
Varför är D.J med????
Varför syns inte Dackell (hoppas det är foten som spökar)???

Det här känns inte bra för att underdriva något så ända inåthelvete.
Ett par matcher till som spelas på detta sätt och vi har en 6-7 matcher för att förbereda oss för kvalserien. Det borde kunna gå vägen att ta sig tillbaka kanske kanske kanske hoppas hoppas hoppas!
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Det gick kanske inte som beräknat eller??? och frölunda förlorade mot linköping med 5-2 och jag ska upp i mon till gävle när brynäs möter linköping det kommer bli en riktit svettig match
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
GävleLasse Insatsen igår går stick i stäv med hur BIF gör när det gäller mer än vanligt. Det var bland det j----gaste jag har sett! Bara att ha en sån taskig taktik när man går ur säger väl en hel del. Tillbaka i båset var Kyrö,konstigt nog klappar allt då ihop.Fegheten visar sig i taktiken.

Nu måste lagledningen ransaka sig själva när det gäller vilka spelare som ska lira. Daniel Johansson är så jäkla värdelös och jag fattar inte hur han är med i truppen överhuvudtaget.Igår hade man chansen att bli av med honom för gott,då han blev lurad(på ett hockeyskolasätt) upp på läktaren sen är det ju inte långt till Skåne från Jönköping.Likaså Sjödin(missar väl nästa match,snuvig,förkyld stel nacke av drag) fullkomligt borta i hela matchen.Orkar inte hålla på och skriva skit mer nu men det hela fick en nygammal dimension igår:PINSAMT BRYNÄS så in i h-e PINSAMT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
sylf: Jag har sagt det förut och säger det igen; tiden då Brynäs tog poäng med hjälp av sitt namn o rykte är förbi. Verkligheten har hunnit ikapp o förbi, dagens storheter heter bl.a. Timrå, Linköping och (nåja) Mora....
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Huge: "Skadorna är den STORA förklaringen"

Häromdan var det lockouten?! Kan du inte inse att det är ett pisslag vi håller på.Det sämsta Brynäslaget någonsin.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
bocken: du undrade vart jag var, här är jag. Men jag ställer samma fråga till dig, Vart har du varit? När Brynäs förlorar så kommer "kungen av dysterkvist" fram å beklagar sig, lika säkert som HV's vinst idag. ;)

Min reflektion från matchen (som sågs hemma hos busen)
Defensivt taggade så stod de stilla, saknade helt precision och skärpa i uppspel, missade enkla passningar och kom konstant fel in i situationer och vad gör man? Försöker haka sig in i matchen. Vad var det Stoltz sa en gång för länge sedan, "I utvisningsbåset vinner man inga matcher!" Korrekt!
Lika korrekt som, "hemma i sjuksängen vinner man inga matcher", eller varför inte, "på skadelistan vinner man inga matcher".

OK, nu var det skador på en hel drös spelare (sjukdomar inräknade) Men det fanns fortfarande många spelare på isen som anses vara "starters" om inte de tar sitt ansvar så spelar det ingen roll om det är NHL lockout eller inte, det spelar ingen roll om inte spelare som Dackell, Soling, Malmström, Sjödin, Casseståhl eller vem som helst inte vill mer än det man såg idag.


USELT!

Ja, jag har ställt in mig på kval för nu behöver vi hjälp för att klara oss kvar. Jag tror inte ens att ett avbrott på NHL lockouten kan hjälpa oss om inte spelare visar mer vilja. Jag ger Honken godkänt, that's it...
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Huge: Vad har du ätit som är så positiv jämt?

Jag har INTE sågat Kyrö! Bara hävdat att han är för grön för det här utsatta läget. Därom är jag helt övertygad! Anser att laget skulle vinna mycket på att ha en Evensson eller så att luta sig mot nu.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Huge: Självklart finns tränare som är både bättre och mer rutinerade än Roger Kyrö som hade kunnat varit en tillgång i detta utsatta läge, gör dig inte löjlig.
Därmed inte sagt att vi skall byta ut honom bums.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
bradberry: Skadorna är den STORA förklaringen, skulle jag vilja säga.
Varför problematisera saker i onödan istf att konstatera det självklara.
Dåligt självförtroende beror ju just på skadorna, som gör att man måste plottra med laget hela tiden och därigenom försvinner all ev kontinuitet och trygghet som byggts upp.
Verkar som många alltid måste ha ngt konkret, helst en person, att skylla på när det går emot. Allt blir ju så mkt enklare då, när man kan sätta fingret på exakt vad som är fel.
Mkt möjligt att Kyrö ännu är lite för orutinerad, men i dagens läge tror jag inte att ngn annan hade gjort det så mkt bättre.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Huge: Skadorna är inte enda förklaringen! Spelarna uppträder håglöst, spelar inte som ett lag. Total avsaknad av självförtroende. Då behövs en trygg, stark och erfaren ledarfigur i båset. Tror inte Kyrö är den ledaren. Jag tror ärligt att Roger är rätt skraj å helst av allt vill kliva av, eller snarare ner ett steg till assisterande.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne: Honken fick ju inte upp vänster armen på skotten som gick i mål, så det kommer nog fram att han inte står på lördag på grund av skada fast det kommer att heta feber...
 
MED BRYNÄS MOT SM-GULD 
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
bradberry: "Tror inte heller Kyrö är rätt man i båset nu."

Tror inte heller att ngn annan hade kunnat förhindra Sulkus handskada, Wahlbergs revbensskada, Phillips hjärnskakning, Frodos jetlag, plus diverse influensor och maggrejer som tydligen florerar för tillfället.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
bradberry: Som sagt, det är lika bra man går och lägger sej nu.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne: Tror inte heller Kyrö är rätt man i båset nu. Det funkade i medgång men nu när det blåser hårdare, kallare vindar behövs ledarrutin. Janne L. ska vi inte tala om men det förstår väl alla att han fick kliva ner i båset i ett enda syfte: Finna ett skäl att få bort honom från marknadsavdelningen.

Usch! Känns inte bra att skriva så om en av Brynäs största genom tiderna. Men faktum är att hur gudabenådad Janne än var som spelare motiverar det inte hans nuvarande positioner i föreningen.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Jompe: Finns ingenting i lagens trend dom senaste 8-10 matcherna som stärker din utstickande haka. Tvärtom så tycks Brynäs bara spela allt sämre. Inte ens moramatchen tycks ha varit särskilt helgjuten (Luckner påstod att mora gjorde ett riktigt bottennapp). Av dom fyra värvningarna utgör två spelare som inte platsade i andra elitserielag, varav en bara spelar en match till. Vad Petrov och Bergeron går för, kan vi bara att gissa än så länge. Har vi tur är dom riktigt motiverade annars står vi där med skägget i brevlådan. Jag vill att Sundlöv köper fler spelare. I Brynäs fall är kvantitet viktigare än kvalitet. Jag tror det är lika bra att jag går och lägger mej nu.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Jompe: Dra in hakan du river hela HS ;)

Klart man hoppas men glöm inte att Luleå har värvat en slovak och fler är förmodligen på ingång...plus att dom är RUSKIGT starka hemma.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Förresten Huge:

"KANSKE det vore bra att göra en Malmö" = "BEORDRA dom att lägga sig ned och dö"

Wow ;)
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Jag tänker sticka ut hakan och säga att vi kommer att klara att undvika kvalserie. Tio matcher kvar, sju pinnar upp till Luleå som har en match mer spelad. Vi har ett tufft spelprogram framöver men det har Luleå också. Skillnaden är att vi nyss förstärkt med vad som verkar vara bra gubbar. Dagens match tycks ha varit ett bottennapp, delvis på grund av egen håglöshet, delvis på grund av att HV har en trupp som är betydligt starkare än vad tabellplaceringen antyder.

När vi har tillbaka Wahlberg, Miettinen, Viitakoski och Sjögren kan vi köra på fyra femmor. Jag tror att förstärkningarna blir den injektion i laget som gör att vi petar ner Luleå i KS. Hade vi fått de förstärkningarna vid förra fönstret hade vi sannolikt inte varit där vi är idag. Men med förstärkningarna bör vi kunna passera Luleå.

Kul att lille Frodo fick göra tröstmålet.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Huge: Antingen så är det JÄRNET eller så kan man göra ALLT för att vara förberedda inför KS (både mentalt och fysiskt)
Jag menar att beter man sig som dom gjorde idag så är det lose/lose-situation. + att innan matchen var glappet mindre, om du missade det så var det en sexpoängsmatch dom kastade bort.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Huge: Spelarna ska liraa för att vinna varje match. Däremot hoppas jag ledningen har framförhållning och planerar för kval. Det betyder inte att nå´n ska lägga sej ner och dö. Det betyder att vi ökar våra chanser att få leva i morron. Eller som Oscar sa: "Vi ligger alla i rännstenen, men somliga av oss tittar på stjärnorna."
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
A_x_e_l:
Precis!
Positiva skall vi vara...
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Brynäs borde verligen byta ut en hel del spelare i laget plus en ny tränare till nästa år. Det är inta bara D.J. som gör bort sig och det går inte att skylla bara på en individ.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: hmm...10 matcher kvar.......då är det ju bara att vinna alla matcher på Övertid så för vi lika många poäng som förra året.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Gusten: Glappet uppåt är 7p och det är 30p kvar att spela om.

Omöjligt uppdrag? Tja......
Att först anklaga killarna för att ge upp för lätt idag, och i nästa andetag "beordra" dom att lägga sig ned och dö, skorrar lite falskt tycker jag..
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Säg så här:

Mistlursstyrka på ropen som skalla:

"Flygvapnet", full beredskap! Brynäs under anfall!

Lite pyskologer skulle inte skada för varken ledare och spelare inför de sista tio matcherna i serien!!
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne:
Åååh fan!

Har jag tittat på fel lag hela vintern... :-)

Måste till min optiker: grå, grå, grå, grå...
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Nej det är bara att inse att med alla dessa skador och glappet uppåt i tabellen så kanske det vore bra att göra en "Malmö". Slappna av och börja ladda inför "de tio viktigast matcherna i mannaminne" Slipa på pp och bp, lossnar det under tiden så är det bonus. Nån var inne på det tidigare ikväll, kanske lufta Jokela. Vill ju inte i sista omgången av KS mot Leksand att Brynäs gör en "finalmatch 5 mot Hv" och får stoppa in en andramålis som stått i 27 minuter på 3 månader.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: Hade vi haft frölundas lag hade jag inte tvivlat en sekund. Men sist jag kollade hade vi inte det.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne:
Det är bara 7 poäng till fast mark och 8 till slutspel om SM-bucklan.

Hej und hå!
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Gusten:
Ååh fan.

The New Buyers and the Mighty Asp himself!
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
A_x_e_l: Vad förväntar du dej? Ställer man ett gäng pojkscouter mot Hells Angels, vad kan man då begära? Kolla laguppställningarna i samtliga lag och jämför med Brynäs. Då ser du att två lag sticker av från mängden; mif och Brynäs. Just nu tror jag vi är sämst i Elitserien och jag kommer sova dåligt fram till torsdagen den 14 april. Men skäms gör jag inte. Det ska dom göra som inte bidrar till laget.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: Mot Nyköping
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
A_x_e_l:

Öööh, que?
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne:
Låter som reklam för ett nytt preventionsmedel...
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: 3 Utv i varje period och 3 baklängesmål i matchen är också "Bankers"
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Gusten:
Mot LHC, VFHC eller mot båda?
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: 3 säkra perioder.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne: Kollade precis på Sportnytt......det var värre än jag kunde föreställa mig......löjligt klent av Brynäsarna i de dueller jag såg.....jag hoppas verkligen att det var de värsta scenerna de visade annars skäms jag över mitt lag
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: Bara att ge upp, vi har ju 6 spelare borta så det är klart att dom andra 20 inte orkar. Tips 0-5
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne:
3 säkra vadå?
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Eller Frölunda-Brynäs på tisdag...
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
rackham: 3 säkra!
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Ingen som vill prata Brynäs-Linköping...?
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Aftonbladet: "Samtliga HV-mål satt i kryssen bakom Johan Holmqvist, en annan gemensam nämnare för målen var att Brynäsbacken Daniel Johansson blev grundlurad vid ett par av dem."

Kul att läsa tidningen för familjen Johansson.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Gusten: Med halva laget borta så orkar man helt enkelt inte mot ett mkt bra HV, som var minst lika taggade som oss innan matchstart.
Rätt snabbt märker nog spelarna att man inte räcker till och vi har för tillfället varken ork eller mental styrka (självförtroende) för att matcha ett så pass bra lag som HV ändå är.
Obegripligt egentligen att dom ligger i botten och harvar. Även utan lockoutare borde dom legat högre upp.
Trots att vi spelade med 4 femmor idag så kändes laget väldigt ihåligt och tunt.
Angående Dackell så verkar det som att han spelar trots att fotskadan inte riktigt läkt.
Att börja yra om att NHL förhoppningsvis kommer igång, är ju inte direkt begåvat i detta läge, då KS kommer allt närmare.
Bara att hoppas på en förlängning av lockouten..
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
sylf: Jag trodde jag visste vad Ågren var men fortsätter det så här blir det en befrielse om vi får spela kravlös allsvensk hockey.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lilljanne: Larvigt har det varit i 4 år nu.
Kommentera

Sv: HV71 - Brynäs
Lundström 6: Du måste skoja?! Honken skadad? Nog för att vi är laget med oflyt men det här börjar bli larvigt.
Kommentera

497309 · »