Brynäs IF

713086 inlägg · 7953 ämnen

Laget mot HV

1216158 · » Till forumet



Sv: Laget mot HV
Huge: Du snackar som du hade en skridsko i käften,varför är du så bitter på våra junisar?Och hur mycket bidrar du med deras utbildning!!!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Gurra88: Huge skulle passa att klura ut svårigheter i På Spåret.
Men, ingen skulle fatta vad han mena.

Paradoxalt nog är det juniorerna som ändå fäller oss, trots att dom gör det mkt bra framåt."

Hur kan man hållas ansvarig för nått man inte kan påverka?
Det vill jag och många andra ha svar på!
Sen tyvärr, När Molin var inne sista minuten så var jag helt lugn.
Visste att det inte skulle bli mål, varför skulle det lyckas denna gången?
Statsen på Molin i PP? Poäng vs antal pp?
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: "Plus att juniormålsumparna börjar producera.
Det är väl därför vi bekostar deras utbildning i J20"

Intressant.. Du tycker inte det är läge för t ex Lauritzen att producera innan man kan begära det av juniorerna som inte får hälften av hans istid..
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Jasså?

"Paradoxalt nog är det juniorerna som ändå fäller oss, trots att dom gör det mkt bra framåt."

Hur ska man tolka första frasen? HUr tycker du att de fällde oss?
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Lindström:

På tvåan ligger ju Andersén o simmar på isen...
Kommentera

Sv: Laget mot HV
rafalski: Nja han ska ha 3an men 2an står ju Andersen å duttar på nån Hv spelare. Hade Andersen gjort sitt jobba så hade han haft sikt och hade troligen tagit den. Så ingen skugga ska falla på han, det ska det göra mot dom som spelade ALLA PP och inte gjorde sitt där.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Bissett19: Självklart är det så, men nu är man van att vår målvakt (Markström) står på huvudet och räddar oss. MEN Läck ska ta tvåan och defenitivt trean.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
rafalski:

Egentligen hypotetiskt att diskutera,men hade Markan tagit Tedenbys frilägen igår?

Vi torskade inte pga av Läck igår,skjuter man 36 skott ska man göra fler än två mål.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Om vill mot all förmodan skulle plocka poäng mot LHC imorgon så är det ren bonus, kan inte släppa senaste matchen riktigt än. Läck skulle tagit både tvåan och trean. Sen kan man alltid ha synpunkter på utespelarnas agerande, nä vette fan om inte markström även tagit deras första mål.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Ja, tänk om Sundqvist var runt 1.90 och 95 kg - då... hade han spelat i NHL idag! =)
Kommentera

Sv: Laget mot HV
MarcusElving: Håller med dig till 100%!! Visar ALLTID moral och gnuggar på alla matcher.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Bissett19: Känns speciellt tungt att spela utan Sundqvist tycker jag. Han betyder mer för Brynäs än vad vissa tror eller är medvetna om. Han är en av få spelare som verkligen gör allt för laget. Täcker skott, spelar uppoffrande och är hårdför i sitt backspel.

Livstidskontrakt - Ja tack! Kaptensmaterial!

Sundqvist är ruggigt underskattad!
Kommentera

Sv: Laget mot HV

sylf: Ja, skulle inte förvåna mig om Markan står imorrn igen.
Inget ont om Läck men som du säger: psykologin i dom här lägena har en väldigt stor betydelse, trots att Läck de facto gör en kanonmatch.
Bara vetskapen att Markan står därbak höjer dom andra ett par snäpp.
Sen ska man komma ihåg att marginalerna är små. Hade HV målat på de otal livsfarliga chanser man hade igår så hade det kunnat rinna iväg ordentligt. Nu målade man istället på ett par ickechanser sas, vilket kändes extra surt när vi hade dom på gaffeln.
Tur i oturen var ändå att man kryssade i Luleå och Göteborg, dvs bara 1 pinne utdelades till Luleå, Timrå, Frölunda och Modo. 

Kommentera

Sv: Laget mot HV
Bissett19: Visst har vi ryckt upp oss, och jag är övertygad om att vi vunnit igår om vi hade haft åtminstonde full backbesättning och sluppit låta Sundström agera back. Tror även försvarsspelet lider mycket av att just Markström inte finns där bak, spelarna litar på honom på ett helt annat sätt och därmed blir hela defensiven bättre.
Kommentera

Sv: Laget mot HV

Bissett19: :-))   Mkt hänger nog på LHC imorrn, som du säger.
Vår chans är väl lite underskattning och viss mättnad efter alla vinster.
Plus att juniormålsumparna börjar producera.
Det är väl därför vi bekostar deras utbildning i J20.....     :-)

Kommentera

Sv: Laget mot HV
sylf:

"Håller med, även om vi sett en tendens till uppryckning,"

14-4 på SAIK,SSK och RBK skulle jag vilja påstå är en kraftig uppryckning när det gäller BIF.
Tror även vi hade knäppt Håve igår om vi hade hade haft ordinarie lag,även fast jag tycker att junisarna gjorde ett kanonjobb och skall inte belastas för torsken som vissa påstår;)

Men imorrn är det risk för råtorsk,ingen Sundqvist eller Nolander med på bussen ner.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Laget mot HV
Gurra88: Jag har inte alls skyllt nån förlust på juniorerna och om du hade försökt begripa vad jag säger istf att medvetet vantolka det hela bara för att slippa erkänna att jag har en poäng, så hade jag nästan kunnat hävda att du inte är helt tappad bakom en vagn....
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Gurra88: Håller med, även om vi sett en tendens till uppryckning, låt gå att det är mot seriens 3 just nu sämsta lag. Det förändrar dock inget i sak, Cz har misslyckats med det mesta, han har tagit ett steg tillbaka och är ungefär där Boork var när han kom. Samtidigt är ju minst lika mycket Sunklövs fel, det är han som plockar ihop alla dessa eminenta spelare och även han skulle behöva en fot i röven!
Det som är värst med Cz är ändå hans brist på coaching, laguttagning etc. Han är ingenting för vår framtid what so ever!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Gurra88: A M E N !!!!!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Det roliga med dig är att du försöker snirkla dig ur nått du uppenbart har riktigt fel i, istället för att bara erkänna .. Precis som nu när du beskyller junisarna på förlusten när de inte ens va inne på baklängesmålen. Rent ut sagt patetiskt..

Och jag vidhåller att CZ borde avgå, han gör taktiska drag som gör mig mörkrädd och saknar total förmåga att bygga upp ett pra powerplay spel. Att lauritzen borde sparkas vet jag aldrig om jag har sagt, en av dina vanliga efterkonstruktioner antar jag. Men att killen fått på tok för mycket chanser i förhållande vad han levererar handlar ju bara om att han råkar vara CZ:s kelgris.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
GävleLasse: Likförbannat är det alltid just Molin som är placerad med pucken där 'playmaker' ska vara... När Nordquist tog hans plats där i en match blev PP-spelet genast mycket bättre.

Precis som "faceoff" skriver har Molin en tendens att hålla i pucken på tok för länge. Passningsalternativ finns ju oftast, men inte hur länge som helst. Dessutom är han dålig på att röra på fötterna för att med egna rörelser hitta andra passningsvinklar när han har pucken. Under all kritik av Czarnecki att låta Molin få ha den rollen, speciellt i så här stor utsträckning.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Laget mot HV
GävleLasse: det är väl ändå inte hela sanningen,ove har i så fall samma tendens att bli stilla,han har hela tiden spelare som är passningsbar,ser ut som alla blir stilla för Ove släpper sällan pucken ifrån sig,
Kommentera

Sv: Laget mot HV

Peja: "Någon förmåga att avsluta själv när passningsalternativ inte finns har han ju inte längre."

Molins jobb i PP och i spel 6-5 är att driva upp pucken till offensiv som. OM 5 spelare lyckas med konststycket att INTE göra sig spelbara så är det knappast Molins fel..

Samma sak i PP Står man som en sågbock på isen och inte rör på sig så är det bara dumt att slå en passning. Man måste RÖRA på sig, DELTA i spelet. Det gjorde man inte igår.

Att skylla på Molin är bara Glocalnet!

Kommentera

Sv: Laget mot HV
det kan väl inte va så pukat att bli av med dessa två kan jag tycka.
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Gurra88: Inte hälften så puckat som dina krav på CZ:s avgång eller att Lauritzen borde sparkas.
Bara 2 exempel på hur puckade DINA "diskussioner" härinne är.
Och då har jag ändå utelämnat dina med jämna mellanrum förekommande försök att starta namninsamlingar för nåt annat "behjärtansvärt" ändamål...
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Snacka om att måla in sig i ett hörn, med oerhört segtorkad färg..
Du inser inte hur puckat din del av diskussionen är?
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Aha, så paradoxalt nog så var det Hansens fel att vi förlorade, hade han gjort 2 mål så hade vi vunnit!! Jävla Hansen!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Lite synd att en sån som Ove Molin alltid ska spela. I slutet skulle han styra upp lagets 6mot5-spel och det var ju naturligtvis bara för HV-spelarna att markera Molins medspelare. Någon förmåga att avsluta själv när passningsalternativ inte finns har han ju inte längre.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Laget mot HV
sylf: Ja, det var ju liksom poängen med mitt ordval: att dom PARADOXALT nog fällde oss, och det mer pga att dom spelade och tog upp en mer rutinerad och stabil seniors plats än att dom gjorde en dålig insats.
Sen är det iofs inte helt säkert att det hade gått så mkt bättre med dom 4 skadade spelarna på isen, men det är en annan femma....
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Det begriper jag väl, men nu hade vi det lag vi hade och du tyckte att dom bidrog till förlusten. JA, det gjorde dom i och med att dom var på plan, men fan inte mer än nån annan, snarare tvärtom!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
sylf: Fattar du trögt?
Med ordinarie backar i spel hade det sett betydligt stabilare ut därbak och då hade vi sannolikt haft en bättre chans att vinna den här matchen, eftersom HV inte såg speciellt taggade ut.
Tycker att deras samtliga mål känns som mkt av slumpens skördar: en studspuck över en liggande Läck, en av våra backar ramlar på egen blå och sen ett höstlöv bakom en skymd Läck.
Kommentera

Sv: Laget mot HV

sylf:

Berglind har en offensiv uppsida...

Mumma!

Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Herregud, du kan verkligen konsten att måla in dig i ett hörn. Det såg precis lika illa ut när de " etablerade " var på isen, med den skillnaden att då ringde det i arslet. Dessutom var dom inget bättre i offensiven heller. Berglinds pass till 1-0 var däremot matchens behållning!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Bissett19: Jag talar inte om målen specifikt utan om matchen som helhet.
Det var djävligt nära mål i baken ett otal gånger när junisarna gick bort sig pga deras orutin, ngt som sannolikt inte hade hänt om vi hade haft ex Kokko, Sunken och Nolander i spel.
Därför menar jag att junisarna paradoxalt nog sannolikt bidrog till förlusten, dels genom att vara lite valpiga i defensiven (helt naturligt och säger inget om det...) och samtidigt ineffektiva när det vankades målchans. Framåt gör man det riktigt bra och det ska bli intressant att se hur dom utvecklas framöver. Dom har ju iaf nästa match på sig att visa att det inte var nån engångsföreteelse...
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huss: Kudroc är ju skadad ;-)
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Venom: "Jag läste någon stans att Järnkrok visade Bäckis vibbar"

- Snabbare grillor, likvärdiga handleder, inte fullt så smart (än...).
Kommentera

Sv: Laget mot HV
GävleLasse: Kudroc, kom tillbaka!
Kommentera

Sv: Laget mot HV

Huge: Hur mycket analys behövs? Skjuter man 36 skott och moståndarnas målvakt har 94,4% i räddningar så kan man knappast påstå att man förlorar på sina egna misstag. Det är effektiviteten framåt som saknas.

Total avsaknad av fantasi i PP är en starkt bidragande orsak. Vi fick med oss många PP'n i riktigt viktiga lägen i matchen exempelvis Puistolas 2 minutare med drygt 5 min kvar av första. Mål där så hade matchbilden sett annorlunda ut.

Istället så låter man spenan tedenby stå framför vår kasse och peta in 1-1 kort efter PP't

Rejälare spel framför BÅDA kassarna krävs för att vissa ishockeymatcher.

Kommentera

Sv: Laget mot HV
Gurra88: Har Huge sagt att dom fällde oss så är det så, BASTA!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: Junisarna fällde oss?
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge: det är ju löjligt att höra det du skriver,ser du bara det negativa,måste få misslyckas för att lyckas,det är ett stort kliv från j-20 - ES med mycket nerver,ge dom mer o mer förtroende bara så kommer det att bytas ut spelare i brynäs,,tro mig....
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Huge:

"Bra analys du gör tycker jag.
Paradoxalt nog är det juniorerna som ändå fäller oss, trots att dom gör det mkt bra framåt."

Hur menar du?
Anderséns rundpall vid 1-2 tycker jag är matchavgörande,och han är vad jag vet senior.

Vid 1-1 är fölande inne:4,8,9,14,39
Vid 1-2 är följande inne:9,15,21,29,31 
Vid 1-3 är följande inne:9,15,16,19,24,
        
Kommentera

Sv: Laget mot HV

AVGÅ: "Måste faktiskt när jag har drabbats av Huge-viruset, och haussar vilt,"

Välkommen i de nyanserades skara, även om jag har en känsla av att ditt besök i det gänget kommer att bli relativt kortvarigt.....   ;-)

Bra analys du gör tycker jag.
Paradoxalt nog är det juniorerna som ändå fäller oss, trots att dom gör det mkt bra framåt.
Men bakåt såg det ofta mkt junioraktigt ut med massor av spelvändningar som följd.
Det som svider är ju att dom inte gör mål på alla dessa juniormissar i försvaret utan att dom målar på rena skitsaker plus att vi var väldigt ineffektiva framåt.
Läck gör det bra och ska absolut inte lastas för nånting. Han höll oss ju kvar i matchen ända fram till 1-3 där han såg lite passiv ut.

Kommentera

Sv: Laget mot HV
Precis som nån skrev så tycker jag inte nått av målen va omöjligt att ta, även att det långt ifrån va dåligt..

Och ja Molin..Ge honom en puck och sätt han i B-hallen.. så kan han hålla i den bäst han vill.. För i powerplay drar han ner på tempot. What about klapp-klapp??
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Har kikat matchen i repris nu och även målen i flera reprisomgångar.

Kan börja med att säga att Läck gör en riktigt bra match, framförallt i mitten perioden där han faktiskt räddar Brynäs.

Sen tycker jag att det var riktigt skoj att se Brynäs fjärdekedja. Speciellt första bytet då dom får med sig en tvåa (Kommer ej ihåg vem det var). Mycket starkt jobbat. Bra fart och det är så här man vill se juniorerna när dom är inne.

Sen så läste jag vad han pucken skrev. Att det surrats om en utlåning av Sandin.
För det första, varför ska dom låna ut honom när dom har en massa skador?
Och för det andra så är han en sådan spelare som vi behöver. Visst han gör inte mycket poäng men någon måste vara den där checkande powerforwarden också och det gör han skitbra. Tänk om Sandin, Järnkrok, Rödin, Silfver osv hade haft den speltiden som Lauritzen har.. Kan garantera att minst 3/4 hade gjort "succé".
Kommentera

Sv: Laget mot HV
sylf: så är det i varje pp när molin är inne,håller i pucken för för länge,
Kommentera

Sv: Laget mot HV
faceoff: Hoppas det, och att det leder till nåt. De visar tydligt att de är bättre än MÅNGA andra. Kolla bara på Molins sista minut i matchen, när han förstör alla chanser till poäng!
Kommentera

Sv: Laget mot HV
Lindström: har hört ryckten att juniortränarna är så missnöjd på CNs coachning av våra junisar,dom får knappt istid på matcher,ska va tillgänglig till a-laget hela tiden,hört att det ska bli ett möte..
Kommentera

Sv: Laget mot HV
faceoff: Ja folk vill ju spelare som visar hjärtat & går in i alla dueller titt 110%!!
Kommentera

1216158 · »