Brynäs IF

715721 inlägg · 7953 ämnen

Leksand-Brynäs

186217 · » Till forumet


Sv: Leksand-Brynäs
Lilljanne: 48 poäng att spela om, 6p efter MIF på sista slutspelsplats. En uppgift som är lika svår som att få 13 rätt på tipset? Klarsynt?
Som jag ser det så är det främst LHC, Brynäs, Leksand, Modo och Malmö som får slåss om den sista slutspelsplatsen och det kommer att bli hårt, helt klart. Jag anser dock att vi har minst lika stora chanser som dessa lag, med lite "flyt" så kan även Luleå och SSK bli indragna, dock ej troligt.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Läste lite här och som Leksing är det självklart kul att Brynäs ligger bakom oss..
Om det blir KS för er spelar ingen roll för mig, bara ni klarar er kvar!

Men som sagt, det är bara på måd blåställen(svartställen) och jobba hårt...
Så har Leksand klarat sig denna säsong, bara hårt jobb, gick dåligt nu under svackan...Men jag hoppas det har vänt nu.
Tycker Brynäs och Leksand har väl ungefär jämbördiga trupper så att slutspelet för er skulle vara helt bortblåst tycker jag är skitsnack...
Mycket kan hända, tänk er om MoDo skulle få en "Leksandsvacka" och vips skulle ni vara om dom, och det kanske bara skulle vara nån poäng till slutspel, det är jämt iår...

Lycka till...

NU HAR DET VÄNT, LEKSAND MOT SLUTSPEL!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Huge: Det är väl inte med spelarna vi snackar nu! Att dom har en annan inställning är självklart. Som supporter kan man vara fan så mycket mer klarsynt.
Visst kan Brynäs gå till slutspel. Va fan, jag känner en som haft 13 rätt på tipset. Men realistiskt är det inte. Brynäs ska ta in 6 poäng + målskillnad på MIF. Men det räcker inte. Samtidigt ska vi ta in 5 poäng + målskillnad på LIF och 4 poäng på Modo. Och dessutom hålla undan för LHC. Möjligt? Visst! Troligt? Knappast! Skulle grabbarna klara tiondeplatsen är det en bragd i klass med guldet -99.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Bright: Heder åt dig själv som reagerade sunt på Sylfs tyvärr alltför ofta återkommande skitkastning på kreti och pleti.
Du är alltid välkommen att skriva men lova nu inte för mycket igen. Blir det inget kvalspel i år så kan ditt uppehåll i skriverierna bli MYCKET långvarig..... ;-)
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Hugin: Sluta snacka slutspel? Ett gott råd, upprepa inte de orden inför spelarna, du kan åka på en propp.... ;-))
Finns väl ingen anledning att sikta på ngt mindre än slutspel när chansen ändå är rätt hygglig som jag ser det. 16 omgångar kvar och 8 poäng upp till 6:e plats. Omöjligt? Vi får väl se.......
Om det inte blir slutspel så känns det lite som om ett val mellan pest och kolera. Inget kvalspel=0 kr i intäkter. Kvalspel=behövliga intäkter. Intressant val minst sagt, fast det förra är nog att rekommendera för personer med svagt hjärta....
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
aphac: Har inte orkat läst igenom allt men jag tror att fokuseringen kring strecket igår fällde oss samt Att LIF mönstrade nästan fullt lag igår.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
aphac:
Det är bara att bryta ihop och komma igen...
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
gordo: I en av årets viktigaste matcher(för BIF:s självförtroende) så gör man en plattmatch, både på plan och i båset!!.

På det får man vara jäkligt besviken, även i detta forum.
Personliga angepp, för att vissa inte uttrycker sig lika so andra är åxå skitdåligt.
Hoppas ni som sjönk lågt, är mogna och mer än 15 år, för annars får man ju hoppa på er.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Igor:
Visst är det så, Igor, att Eskos "ryggsäck" (poänghandikappet han lämnade till övriga lag) är tung att bära.
Att spela måstematcher hela tiden tär på krafterna. Att energin inte räcker hur länge som helst för att vinna matcherna är givet i detta läge. När de där extra procenten energi saknas är Brynäs ett lättfångat byte... eftersom framför allt den viktiga skridskoåkningen kroknar och skärpan i spelet saknas.
När det blir bök och stök brukar Brynäs ha det svårt om inte laget får upp farten. Luleå och Leksand har varit matcher med mycket bök. HV i morgon kan bli något liknande...

Ett annat fenomen som kan uppstå är att när Brynäs känner att det finns hopp om att hamna på rätt sida sträcket så har man gjort ett bra jobb med tanke på det usla utgångsläget och laget andas ut lite grann.
Då är Luleå med sina skadeproblem och Leksand med sin nedåtgående formkurva "fel" lag att möta. De är heta som fan för att klara sin situation.
HV?
Stoppa Huusko och Davidsson.
Och se till att Wille blandar extra mycket kolhydrater i maten på lunchen...
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Huge: Jo, det erkännes, det erkännes! Jag är en löftesbrytare! Men jag hade heller inte skrivit nåt redan nu om inte sylf gjort sina gränsöverskridande övertramp mot vårt (hans??) älskade lag under LIF-matchen. Jag blir f-bannad på hans smuts mot Brynäs, helt enkelt och tvingas reagera. Nu tänker jag ändå sluta skriva fram tills kvalserien med Brynäs börjar. Heder åt din optimism när du nämner att den och den poängmarginalen är fullt möjlig att hämta in. Själv ser jag nyktert på vad Brynäs åstadkommit under 34 omgångar mellan september och januari - 39 poäng av 102 och en 11:e-plats i tabellen. Av de 16 matcher som återstår måste laget säkert vinna minst 12 för att ha chans att rädda sig undan kval. Det fixar de bara inte...
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Igor: Men att det ska vara så förbannat svårt för BIF o ta sig i kragen när det gällde en sådan viktig match o ta sig över det förargliga kvalstrecket *GRRRRR*Nu åker jag till Tyskland jag vill se en förbättring 2 svåra matcher väntar voine voine må det gå vår väg!!!!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Huss:
Visst finns det brister på dessa områden. Klart att de inte är tillfälligheter som gör att vi ligger där vi gör. Men tittar man på GP:s period är vi ju faktiskt rena rama topplaget poängmässigt. Tittar man på Eskos period så var det istället rena rama Väsby. Tillfälligheter? Näppeligen.

Nyanserna försvinner ju i medias bild av att förenkla och skapa rubriker. Ligger man under något av strecken och förlorar en match så finns det plötsligt inga ledargestalter, inget grundspel eller så tycker tv4 det är det dags att byta tränare. Spöar Brynäs HV imorrn och Sjödda gör ett par kassar kan du ge dig fan på att han kommer att hyllas som ledargestalt.

Ser man Brynäs matchande i ett längre perspektiv så har man ju ändå vänt ett evigt förlorande mot ett rätt så pålitligt poängplockande sedan GP tog över. Vad gäller ledargestalter så har väl i alla fall Sjödda och Kyrö varit viktiga för den vändningen. Molin har piggnat till på slutet medan Larsson tycks ha somnat in för gott. Har ex. Timrå någon ledargestalt som kliver fram när det behövs? Näppeligen men en bra målis och ett jämnt hårt arbetande lag.

In med Shaking Aspen igen och full laddning i skridskoåkningen så tar vi HV!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Igor: Håller inte riktigt med. Även när Brynäs har haft sin starka upphämtnings- period så är det knappast ledargestalter som Larsson, Kyrö och Molin som vunnit matcherna. Sjödin har varit klippan att luta sig mot men även han har svackor (som de senaste matcherna)och när inte spelare som de ovan nämnda stiger fram så vem skall då ta tag i matcherna ? Kvärre har faktiskt en poäng där.
Likaså att vi inte haft något grundspel att falla tillbaka, långa raka uppspel till forwards med fart har ersatts av ad hoc anfall. Visst jag generaliserar men det ser närmast desperat ut när Brynäs har pucken och skall gå till anfall.
Om Kvärre hade skrivit samma sak efter matchen mot Luleå, hade du hållt med då ?
Tyvärr är det inte bara tillfälligheter att vi ligger där vi ligger.
Men jag håller med dig om att många skribenter både här och tidningarna har en tendens att se allt svart eller vitt efter förlust eller seger.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Igor: Helt rätt Igor! Håller fullständigt med där!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Huss: Är inte DN-Kvärre bara ett ytterligare ett exempel på hur allting blir svart eller vitt i hos de s.k. hockeyexperterna. De senaste tio omgångarna har han inte nämnt något om bristerna hos Brynäs - nä då var det "formstarka", "rutinerade" Brynäs. Kom igen nu - vi förlorar ibland så är det bara. Leksand är rätt bra på hemmaplan det har fler lag än vi fått erfara. Missar man tre frilägen så får man skylla sig själv. Visst blir man fruktansvärt besviken i stunden men nu tar vi nya tag mot ett formsvagt HV.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Huge:

Sluta snacka om SLUTSPEL. I år skall Brynäs klara sig UTAN kvalspel, allt annat är oväsentligt.
Laget håller, om man ska vara helt ärlig, inte sådan klass att de har i slutspel att göra. Jo, ett antal hemmamatcher i kvarten ger pengatillskott.
Laget är tyvärr alltför ihåligt.
Men kvalserien SKALL vi klara oss utan
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Hur var det Stellan Kvärre på DN skrev om Brynäs dilemma i Leksandsmatchen: "inget grundspel, ingen kamp och inga ledargestalter". Benägen att hålla med även om kampmomentet faktiskt har varit där ett antal matcher.
Är Brynäs i formsvacka (igen) ? Tre dåliga matcher i följd måste följas av en trepoängare mot HV annars har nog slutspelståget gått tyvärr då det är i januari som det avgörs. Synd att Louvi och Wågström först är tillbaka om några veckor, de hade behövts nu.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Tja!
FFFAAANNN!!!
Att förlorra ett derby mot Leksand är förjävligt!!!

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
70 Rodrigues: Missade ditt inlägg tidigare om Sylf...jaha han åker från Stockholm och ser 2 matcher med det lag han kallar för massa skit med spelare som är Idioter....är det förmildrande för att han bor där och har långt till Gavlerinken ??? Satan beror de på avståndet då kan jag inte ens säga Jäklar vi förlorade eftersom jag har mindre än 5 min gångväg till Gavlerinken,lär flytta så jag hara rätt att sitta o klaga efter att ha åkt på 2 matcher...
Han kanske inte är medgångssuporter men en jävligt dålig suporter som spyr ut sånt om det lag man säger sig älska
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Sylf:
GE FAN i att kalla laget ett skitlag och kolla på elitserielagens formkurvor! Byt lag din clown!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Lilljanne: Vi är för närvarande 6 poäng från slutspelsplats. Totalt orealistiskt att ta sig till slutspel? Om resonemanget kommer från en ultrapessimist så vore väl detsamma helt logiskt men man behöver nog inte ens vara ultrapositiv för att tro på lagets förmåga att fixa ett slutspel. Dessutom "endast" 8 poäng upp till sjätteplatsen och mycket kommer att hända innan det hela är klart. Nu var det tydligen masarnas tur att vinna efter att ha förlorat de 2 tidigare mötena knappt. I vanlig ordning så har det gapats och skrikits över grabbarna trots att man inte sett matchen.
Av det lilla som hördes på radiosporten så verkar det ha varit en farfylld och lite hafsig tillställning med mycket derbykaraktär, som väntat med andra ord. Leksand var nog rejält taggat idag efter 5 raka torskar, ngt som förmodligen fällde avgörandet. Motivation slår som bekant klass.
Det enda som ororar mig för tillfället är att vi spelat bra en längre tid, och att en svacka kanske dyker upp, ngt vi definitivt inte behöver i detta läge. Sist vi torskade så vann vi väl på direkten, ngt som gärna får upprepas igen på torsdag.

Bright: Var det inte du som lovade att inte visa dig här innan kvalserien? ;-))
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
70 Rodrigues: Fy då kan man ju inte titta....då blir man på ännu sämre humör ju
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
70 Rodrigues: Ja en förlust är inte nog! Dom ska gnida in det oxå he he!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Självklart så ska TV4 visa matchbilder från Leksand-Brynäs
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Att det blir förlust idag får vi nog ta! Den mesta besvikelsen är väl för att vi inte tog steget över strecket kan jag tänka mig! Tråkigt att Leksand nollade oss och det hade nog varit bra för Brynäs att få gjort nått mål i alla fall så det kan vändas till nått posetivt! Men så här är det nu och vi får hoppas på vinst mot HV 71! Jag kommer att vara där som vanligt och hoppas på mycket folk!
KOM IGEN NU BRYNÄS
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
60.00 5 min Brynäs 28. WÅGSTRÖM, Daniel ROUGH
60.00 20 min Brynäs 28. WÅGSTRÖM, Daniel GA-MI

Stämmer detta??Eller menar dem Nr.38 Janne Larsson!!Wågström spelade väl inte???
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
70 Rodrigues: Synd att Brynäs skall göra en sån "Ankmatch" när så mycket står på spel,hoppas bara nu att det inte är formsvacka på gång igen det har vi ej råd med i denna viktiga månad.

Jag tänker inte ta till ordet Idioter som andra "bad Losers" tar till!!
Eftersom vi inte sett matchen, så är det svårt att bilda sej en uppfattning om matchen, men tydligen hade Brynäs 5-3 lägen och 6-3 lägen och då måste man göra mål.That´s it!!

Hv hemma på Torsdag,burr!!Endast seger gäller för sen Timrå borta på Lördag, inga gratispoäng direkt!!

och till alla som surrar om slutspel: Glöm det!!Nu gäller Elitseriekontraktet!!!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Lilljanne: Okej de såg ut som så ;)
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
RavenLord: Det menade jag inte heller!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Tabellen är som följer:

1.Frölunda 70 P
2.Timrå 70
3.Färjestad 60
4.HV71 56
5.Djurgården 54
6.Luleå 47
7.Södertälje 47
8.MIF 45
--------------------
9.Leksand 44 + 7
10.MoDo 43 - 23
--------------------
11.Brynäs 39 - 37
12.Linköping 37 - 37
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Lilljanne: Du jag har ej kallat nån Brynäsare Idiot
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
RavenLord: Ingen brynäsare förtjänar att kallas idiot! Morsan och farsan - okej! Men ingen brynäsare! Se´n är det en annan sak att det är totalt orealistiskt att tro att Brynäs skulle vara ett tänkbart slutspelslag. Brynäs modell 02/03 är ett av de sämre brynäsgängen i modern tid. Dom dyra värvningarna (inte Anger alltså) har inte varit dom stjärnor vi kunnat förvänta oss och dom äldre lirarna har, av nå´n anledning, blivit mycket gamla. Och givetvis är det den förbannade ekonomin som är huvudorsaken till årets misär.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Sylf: En fråga...behöver inte svara om du är över 15 för då förstår jag om du skäms..för att va så omogen och över 15 då ska man skämas....men va är din ålder ? ? ?
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Bright: just det.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Sylf: Lite svårt att undvika dina inlägg när de kommer i parti och minut... Men allvarligt talat, skriv så mycket du vill - men varför måste du smutskasta laget med en massa fula uttryck gång på gång? Vi andra är också förbannade över situationen för Brynäs - utan att vi för den skull kommer med gränsöverskridande okvädningsord mot laget och spelarna. Du skamfilar dej ju bara själv - och det är bara ditt problem.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Lilljanne: Nja jag tror dom blandade ihop #28 med #38
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Sylf: "Om man i en viktig match tillbringar halva tiden i utv båset är man ett idiotlag."

Hur fan kan man kalla sitt lag för idiotlag??????????????????????????????????????????????

Väx upp och byt favoritlag
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Jag kände en viss oro inför LIF matchen efter ha varit i Gävle i torsdags och set den totala oförmågan att göra mål. Eller snarare oskärpan framför mål. Hursomhelst, nu gäller det att bita ihop och kämpa sönder HV i nästa.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Har inte nån åsikt ännu mer än att de drar på sig massa utvisningar..men varför de gör de vet jag inte...men tror inte att de är för att de är idioter
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Var Wågström med? Matchstraff i slutet enligt swehockey.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
RavenLord: Vi har alla olika sätt att uttrycka oss på när vi är besvikna, Sylf gör på sitt sätt och du o jag på vårat sätt! Sylf har varit uppe på dom 2 senaste hemmamatcherna och han som jag bor i Stockholm, det är 80 mil i bil, så någon jävla medgångssupporter är han inte!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
RavenLord: Varför sitter vi då här och har åsikter ? ingen av oss har ju sett matchen.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Gissa om jag får det tungt på jobbet i morgon här i Masland. Men jag ger inte "tappt", vi kommer igen m råge till slut!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Idioter är de nog inte....bara jävligt utspelade och hänger inte med ;) Och har man ej sett matchen ska man inte säga så jävla mycket heller
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
eller så kan sylfen dra dit pepparn växer!
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Bright: Kan bara instämma.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
RavenLord: Ha ha,du är ju riktigt lustig du :-)
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Bright: Om man i en viktig match tillbringar halva tiden i utv båset är man ett idiotlag.Om man är trött på mina inlägg så är det väl bara att låta bli att läsa dom.
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Sylf kan man nog inte kalla Brynäs suporter...han är en sån som skämer ut alla riktiga suporters...Så sådana som Sylf klarar vi oss utan.
Jävla medgångs suporter
Kommentera

Sv: Leksand-Brynäs
Sylf: sluta med skitsnacket!! Vi måste vara positiva... många poäng kvar att spela om!
Kommentera

186217 · »