Brynäs IF

714916 inlägg · 7953 ämnen

Silly

260010 · » Till forumet


Sv: Silly
Ford Prefect: Norrena är KLAR så tvivla inte mer :-)
Kommentera

Sv: Silly
Ford Prefect: Var det inte så med Tarvainen att han skrev på för Linköping och att han går dit om de klarar kvalserien?

Lind och Norrena vore kanonvärvningar. Vi har många äldre (läs dyra) spelare på väg ut, så det borde finnas plats för några ögonbrynhöjarvärvningar. Dt gäller en bra mix mellan några tunga, strategiska värvningar, några nyförvärv av spelare som kan utvecklas i klubben och infasningen av duktiga, lovande juniorer som Nicke Danielsson, Rönnqvist, Engström.
Kommentera

Sv: Silly
Norrena är uppsatt som rykte på hockeymagasinet nu. Törs man tro att det finns nån substans trots allt? Och Lind verkar ju vara mer än skitsnack ändå.
Nån var ute här för ett tag sin och fastslog stupsäkert att Jussi Tarvainen var på väg från Tappara till Brynäs. Nån som hört nåt mer om det?
Tappara vann för övrigt det finska guldet. Därmed kan Tom Bissett sälla sig till den exklusiva skara som vunnit både i Sverige och Finland.
Kommentera

Sv: Silly
Nu ska det väl bli rätt :-))
Kommentera


Sv: Silly
Verkar som Brynäs behöll fel spelare i föstakedjan.....
Kommentera

Sv: Silly
Clarence: Om du visste hur många smygbrynäsare det finns.
Kommentera

Sv: Silly
KungMartin: Nej, han är inte rätt spelare. Och vem tror att Magnusson skulle vilja till Brynäs?
Kommentera

Sv: Silly
P J Davydjoos: Jo jag vet det. Han har väl tillochmed Timrå som moderklubb. Men man kan ju alltid hoppas eller hur?
Kommentera

Sv: Silly
Ford Prefect: Jo visst nya spelare är aldrig fel, men jag tror helt enkelt inte att Magnusson är rätt spelare.
Kommentera

Sv: Silly
KungMartin: Jag är inte säker på att de är jämngamla, men snarlikt iaf. Jag tycker Magnusson är rörligare än Rehnberg, och när Rehnberg nu börjat fastna i skadekarusellen så tycker jag det är dags för ett byte.
Kommentera

Sv: Silly
Ford Prefect: Okej. Visste inte att dom var lika gamla trodde att Magnusson var äldre. Men trots det vill jag inte se honom i BIF. Den gångna säsongen gjorde han 4 poäng (2+2) på 29 matcher. Och troligtvis kommer skulle han begära en väldigt hög lön. Jag tror helt enkelt inte att han är värd de pengar som han skulle kosta. Visst Rehnberg gör inte heller så många poäng men han kräver antagligen inte lika mycket betalt. Och rent spelmässigt tycker jag att man hellre ska ha kvar Rehnberg än att försöka få Magnusson. Jag tycker att man ska lägga energin på att försöka få Peter Nolander istället.

Wahlberg kan göra poäng. Han är en mycket bra passningsspelare som skulle vara nyttig för Brynäs.
Kommentera

Sv: Silly
KungMartin: Tycker du är rätt ute i dina förslag, Vi får räkna med en budgetvariant av Brynäs nästa säsong så det blir ett måste att kontraktera de spelare som redan nu av en eller annan anledning finns i Gävle. Lind - har utvecklats i timrå, borde ha ett antal bra år kvar. Lindström - tillför hjärta och tuff-/fulhet som Brynäs saknar idag, Lindström jr-kanske kan visa sig bra i elitserien också, de andra får väl betraktas som bonus, men det skulle inte vara fel att få hem Dackell..
Kommentera

Sv: Silly
Ford Prefect: Jag skulle inte bli så förvånad om Lind återfinns i Brynäs nästa säsong och orsaken är att hans dotter finns i Gävle, men jag hoppas att han stannar hos oss.
Kommentera

Sv: Silly
KungMartin: Fredrik Modin är som bekant uppväxt i Njurunda, och spelade med Sundsvall/Timrå innan Brynäs-sejouren. Om han vänder hem(många säsonger framåt i tiden) så väljer han alldeles säkerligen att spela för Timrå, eller det lag som lägger fram störst lönekuvert...
Gissar att Brynäs inte har så stora förutsättningar att få hem honom, om inte Timrå åker ur och vi får ett otroligt stort sponsorstöd i framtiden och kan konkurrera ekonomiskt med de andra lagen...
Kommentera

Sv: Silly
KungMartin: Magnusson är född 73, och det är inte att vara gammal i min bok. Rehnberg är bara trög, jag har inte mycket till övers för honom faktiskt. Nej, Magnusson eller möjligen Lundström. Vi behöver en back som kan smälla på, och det kan de två. Däremot inte Rehnberg för han har ingen fart...

Johan Lindström förbisågs förra året, tvivlar på att han skulle vara aktuell nu.
Brorsan Jimmy. Vi får se.
Tuulola. Gärna, men ytterst tveksamt.
Lind dög inte åt Brynäs. Lind rockar i Timrå. Varför skulle han vilja återvända?
Wahlberg ratade Brynäs förra året, och jag har för mig att han skrev ett tvåårskontrakt i Tyskland. Kanske aktuell när han fått tjäna lite pengar därborta, men där motsäger du dig själv beträffande ålder. Wahlberg är väl jämnårig med Magnusson?
Nolander kommer med all sannolikhet att hamna i Djurgården.

Summa: Vi kanske får Jimmy Lindström, om inte Valbo hinner före. ;)
Kommentera

Sv: Silly
KungMartin: Jag hoppas liksom du att Brynäs börjar se om sitt hus ganska omgående, men risken är stor att dom som vanligt väntar för länge och de du nämnde går till Leksand eller någon annan klubb som är villiga att betala dem en själig lön.
Kommentera

Sv: Silly
Ford Prefect: Nä nä nä. Inte den. Han är väl väldigt gammal och ännu en spelare som höjer medelåldern är det sista Brynäs behöver. Hoppas att Rehnberg kan fortsätta spela och att Bergqvist får stanna. Han är ju perfekt i sällskap med Anger och Miettienen.

Spelare som Brynäs borde kontakta:
1. Johan Lindström (Finns ju på plats i Gävle)
2. Jimmy Lindström (Måste ju få spela med brorsan)
3. Marko Tuulola (Ryktas om att han kan vara på väg bort från Finland)
4. Mikael Lind (Vill han flytta hem till Gävle)
5. Mikael Wahlberg (Sade förut att han ville spela i BIF efter Tyskland)
6. Peter Nolander (Citat: - Helt klart, det är en klassisk klubb med traditioner.)

Sen är det några andra killar också som jag förutsätter att BIF har kontakt med:
1. Honken
2. Andreas Dackell
3. Fredrik Modin
4. Tony Mårtensson

Tänk om vi kunde få hem någon/några av dessa spelare från NHL.
Kommentera

Sv: Silly
Makkan: Micke Magnusson vill jag ha. Ut med Rehnberg och in med Magnusson.
Kommentera

Sv: Silly
SICO Transfer List Elitserien 2003

Gästrin Magnus, 1979, Forward, Linköping

Andersson Henrik, 1977, Forward, Linköping

Eriksson Joakim, 1976, Forward, Djurgarden

Forsander Johan, 1978, Forward, Djurgarden

Franzén Johan, 1979, center, forward, Linköping

Hult Johan, 1973, Forward, HV-71

Johansson Daniel, 1974, Defenseman, Brynäs

Lundström Per-Anton, 1977, Defenseman, Djurgarden

Magnusson Mikael, 1973, Defenseman, Djurgarden
Kommentera

Sv: Silly
Ford Prefect: Det är möjligt att han hade ett 1+1 år kontrakt. Men jag tror inte det. Jag har noterat hela tiden Brynäs har förlängt ett kontrakt. Men det kan ju ha kommit ut fel information. Dom enda backarna som har kontrakt nästa år är Vello Laitinen och Tommy Sjödin. Dom har ett år kvar på sina kontrakt.
Kommentera

Sv: Silly
Kahn: Och var har "Bacon" för talang då?

"Molle-viruset", kul med hockeysnackare som har humor.
Kommentera

Sv: Silly
Makkan: Hade jag också för mig, men jag är också rätt säker på att det listades vilka som hade kontrakt för nästa år och att P3:s namn stod där.
Kommentera

Sv: Silly
Kahn: Henrik Petrés kontrakt med Brynäs går ut efter den här säsongen. Han har inget kontrakt för nästa säsong.
Kommentera

Sv: Silly
Enligt arbetarbladet har Jimmy Lindström flyttat tillbaka till Gävle men vet ändå inte vilket lag han spelar med nästa år. Ingen kontakt har tagits, som det heter. Är det spel för gallerierna tills säsongen är över, eller är det Brynäs vanliga impotens som gör sig påmind? Och är det spel för gallerierna så är det bara korkat. Det vore bättre om de läckte lite nyheter till pressen så vi som bryr oss känner att de faktiskt försöker göra nånting.
Kommentera

Sv: Silly
Sylf: Nej, det är inte definitivt klart att Rehnberg måste sluta. ( Hoppas att han har många år kvar ) Bif har inte råd att chansa, det var det jag var ute efter.

Efter säsongens slut skall P3 göra en likadan operation som Soling gjorde. Hur länge blir han borta? Med lite otur så spelar han inte en match under sitt sista kontraktsår med Bif.

Tips till morgondagens match: 1 - 6 till Bif.
Kommentera

Sv: Silly
Kahn: Det var inte en utan flera sponsorer som gått samman för att få hem honom.
Är det klart att Rhenberg inte kan fortsätta då ?

Hong Kong: Bulan hade inte suttit fel heller.
Kommentera

Silly
Undrar vilken storsponsor det var som var villig att betala "Honkens" lön ? Kan inte denne storsponsor vara villig att slanta för en landslagscenter som vill hem från finland? Vi behöver ju två nya centrar till nästa säsong. Jag tycker att man skall försöka ta Mikael Holmqvist, kosta vad det kosta vill. Sedan Jakob Johansson. Dyrt? Javisst ! Det kan man dock kosta på sig när man nu ( som jag tror ) flyttar upp minst fyra juniorer i A - truppen och deras första kontrakt med A - laget är definitivt inte dyra kontrakt.

Sorgligt att Rehnberg eventuellt måste lägga av med hockeyn pga upprepade hjärnskakningar. En personlig favorit med sitt uppoffrande spel. Här får inte Bif chansa utan man måste se sig om efter en ersättare. Detsamma gäller Luovi med sin grymma lön. Bif får absolut inte ta en chansning i det här fallet heller utan leta efter en ersättare.

Niklas Danielsson har drabbats av "Molle-viruset", kan inte göra mål ens på de mest givna målchanser ;-) När det lossnar för denne talang kommer det att göra det rejält.

Hoppas det kommer att lossna för "Bacon" om/när han nu byter klubb till Dif. Han måste få ut mer av sin talang.
Kommentera

260010 · »