Brynäs IF

713184 inlägg · 7953 ämnen

Widing

489011 · » Till forumet


Sv: Widing
GävleLasse: Ja hoppas bara det vänder i tid. 3 p på måndag vore såklart bäst men jag är klart nöjd med oavgjort mot dom. Luleå möter ju Frölunda dagen efter I GÖTEBORG så dom lär ju inte ta några poäng där.
Kommentera

Sv: Widing
Tordan: Sov du hela dagen i går eftersom du missade snacket om han tidigare ;-)

Hittade en artikel om honom i Falu Kuriren också där han dementerar ryktet (se länk)
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse:
Elitserien just nu kanske är för bra för junisarna?
Det kanske vore bättre för dem att spela SA eller Allsvensk fortsättningsserie. SA är ingen dålig serie nu, med tredje- och fjärdefemmefolk från förra årets ES, samt lite NHL-krydda.
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse: Jag tycker att hockyeligan redan till den här säsongen skulle ha infört en tydlig gräns. Typ 2 nhlkonfliktdrabbade spelare per lag.
Kommentera

Sv: Widing
Mickis: Jag tror att de flesta förstått vad som händer med NHL. De kommer inte att köra igång i år och mycket pekar på att nästa säsong inte blir av heller. Då kan ägarna avsluta sitt avtal med NHLPA och diktera sina egna villkor för en ny liga. Blir det så kommer det att bli turbulent i svensk ishockey även nästa säsong, frågan är om det kommer att vara lika öppet då eller om det kommer finnas regler som reglerar antalet nyförvärv.

Det här kommer att drabba svensk ishockey på sikt för junisarna får på tok för lite speltid som det är nu.
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse: Tycker vi gör rätt som tar spelare som kommer från Gävle. Om han kommer hit. Så finns det, förhoppningsvis lite hjärta för klubben och trakten. Finns en fördel med att värva spelare nu som kommer spela mer än resterande säsong, om dom är bra. Man kan börja köra ihop lagbygget till nästa säsong redan nu. Nackdelen är att ingen vet hur det blir med nhl.
Kommentera

Sv: Widing
Banditen: Nångång så vänder det. För att förhindra liknande lägen i framtiden så är det bra att truppen breddas.

Visst kan även vi få skador på nyckelspelare men man måste vara positiv och försöka få det ositiva att smitta av sig på andra fans och kanske detta positiva rinner över på laget...


Nu kör vi så det ryker. På måndag har vi FBK, ingen omöjlig uppgift!
Kommentera

Sv: Widing
Jompe: Blir Honken skadad tycker jag vi ger Jokela en chans, men det är klart det vore ett avbräck. Tror skaderisken på övriga spelare har minskat nu när vi fått tillbaka lite folk och får nya spelare också.
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse: Ja, får vi bara lite flyt med oss så... tycker det var många puckar som studsade fel senast och vi hade en del lägen att göra 2-1. Med lite mer flyt hade det säkert gått vägen.
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse: Jo, men vad händer om Vesa, Lind, Molin--för att inte tala om Honen-- med flera blir skadade? Så hårt som vi slitit på de gubbarna skulle jag inte bli förvånade om någon eller några av de går sönder snart. Linds ljumskar och Molins migrän är problem som lurar i vassen. Sjödin kan lyfta sig, mer osäker på Cassel. Dessutom vet vi inte om vi får loss Widing till den här säsongen.

Håller annars med Dig; det är inte mycket som behövs. Men ett lags styrka är ett relativt fenomen--styrka jämfört med de lag man möter--och inget något absolut fenomen. Vi ser inte svaga ut på papperet, men våra viktigaste konkurrenter ser starkare ut.
Kommentera

Sv: Widing
Banditen: Precis, det är så lite som behövs....
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse: "Vad händer om Widing visar sig vara en kanonlirare som får spelet att lossna för Brynäs? Vad händer om Viitakoski, Lind, Molin, Dackell, Danielsson börjar göra mer mål? Vad händer om Sjödda och Casse spelar upp sig till sin normala nivå?"

Då går vi kanske till slutspel.
Kommentera

Sv: Widing
Jompe: Visst är det så att Brynäs missade mycket när de inte förstärkte i förra fönstret, det kan bli ett dyrt misstag. Men att se utlånandet av Korhonen som en försvagning tycker jag är fel. Detta var ju ett sätt att skaka fram pengar till just NHL spelare. Att ha en grindvakt i båset med en sån lön som Korhonen hade med Brynäs ekonomi är helt bortkastat. Visst faller vi och är vid 80:e våningen nu, men det är så lite som behövs för att fallet skall lindras, en fallskärm i form av lite flyt. Det är inte alls långt till strecket i tabellen och mycket kan hända. Visst, både Luleå och HV har en uppåtgående trend men vad händer om tex Holmström och någon av backarna blir skadade? Vad händer om Widing visar sig vara en kanonlirare som får spelet att lossna för Brynäs? Vad händer om Viitakoski, Lind, Molin, Dackell, Danielsson börjar göra mer mål? Vad händer om Sjödda och Casse spelar upp sig till sin normala nivå?

Mycket kan hända och det behövs inte så mycket för att trenden skall vända.
Kommentera

Sv: Widing
GävleLasse: Gläds åt Din tillförsikt inför de kommande omgångarna. Det är förstås statistiskt sant att vi poängmässigt ligger nära både ingenmansland och slutspel. Problemet är bara att vi är på väg neråt, andra lag är på väg uppåt. Det är lite som att ramla ut från 100:e våningen och när man passerar 80:e våningen konstatera att "tja, än så länge ser det bra ut, vi är inte så värst långt från taket...". Det behövs med andra ord något som bryter trenden och som gör oss lika starka som våra konkurrenter, gärna starkare.

Om vi får riktigt bra förstärkningar finns chansen att bryta den trenden. Problemet är att lag som SSK, HV och Luleå redan är präktigt förstärkta, och kommer kanske att förstärka ytterligare vid nästa fönster.

Jag tillhör de gamla optimistikonsulterna här, men efter senaste fönstret som vi gick försvagade (Timonen, Korhonen), inte förstärkta, ur, måste jag erkänna att jag tappade tron på slutspelsplats.

Det är kanske inte för sent, men det är väldigt, väldigt sent.
Kommentera

Sv: Widing
Tordan: Om du läst lite mer ingående så står det i GD att han visste att Brynäs har det tungt nu men är säker på att laget skulle haft en mycket bättre placering om NHL lockouten inte varit. Därför tycker han att det vore intressant att spela i Brynäs.

Personligen så tycker jag att det är positivt att Sundlöf breddar truppen med unga och hungriga spelare istället för feta och matchotränade utfyllnadsspelare ifrån NHL, för sett ur ett längre perspektiv så måste Brynäs bygga upp ett starkare lag för framtiden och det är aldrig för tidigt att börja. Widing blir en tillgång för Brynäs. Visst vill jag se NHL förstärkningar i Brynäsdressen, helst redan idag, men Sundlöf saknar förmågan att trolla med knäna så man får vackert finna sig i situationen och försöka stötta Brynäs. Kanske kommer det en förstärkning eller två från NHL med. Men det ser mörkt ut med Redden tyvärr, enligt GD så är det bara 20-25% chans att han kommer, detta enligt Philips. Han tycker att det är för lite kvar på säsogen för att flytta hit. Det ska bli intressant att se om Sundlöf hittar nåt trevligt att presentera för oss fans som svälter efter vind i seglen och framgång. Det ska tillika bli intressant att läsa här i forumet när Brynäs klarat biffen...
Kommentera

Sv: Widing
Tordan:

tja hade han gått till Malmö hade det ju varit lite värre :)
Kommentera

Sv: Widing
bocken:
Det är ju bra att någon kan tro på laget iaf...
Kommentera

Sv: Widing
Tordan: Ha, ha, ha,... Den var ju bra. Jag såg det i tidningen. Härligt att få spela i ett lag som inte vet hur det känns att förlora???
Kommentera

Widing
Killen är trött på att förlora,och vill till Brynäs????
Kommentera

489011 · »