Brynäs IF

716191 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1055942

Sv: Honken i Frölunda
Hasse42G: Jag menar att det var rätt beslut, även om det kommer att svida i ögonen att se Honken med en ful indian på bröstet. Den bedömningen tycker jag inte ska göras mot bakgrunden av om Honken släpper i ett eller sju eller tolv mål i Frölunda-stassen utan utifrån hur man tycker att Brynäs bör arbeta. Honken är en ruggigt bra målvakt och kommer att ha en stor roll när Frölunda spelar hem guldet nästa år.

För det första har Brynäs ungdomssatsning producerat två riktigt bra målvakter som man bör ge chansen. Vi vet inte hur bra de kan bli, men att Markström håller god elitserieklass har han redan visat. Att ge de bästa juniorerna en chans i A-truppen tycker jag känns helt rätt. Att ge Markström den chansen är en signal till lovande juniorer runt om i landet att i Brynäs satsar man på yngre spelare.

För det andra ska man akta sig för att tro att Honken skulle ta oss tillbaka till fornstora dagar som -99. Med Markström-Lindbäck i mål bör varje krona som kan skrapas fram gå till att förstärka truppen på andra positioner. Den ganska måttliga kvalitetshöjning som Honken istället för Markström skulle inneburit motsvarar inte det stora behovet av förstärkningar på andra positioner i laget. Lägg alltså åpengarna där man får mest bang for the buck.

För det tredje tror jag inte att mormor hade haft pengar för att signa Honken. Frölunda hade säkert kunna sockra sitt bud ännu mer om det hade visat sig nödvändigt. Det är lätt för populisten Persson att hitat sponsorer som säger att de gärna hade bidragit med pengar för att få Honken i laget. Lätt att säga, när tåget redan har gått och man inte behöver komma upp till bevis.

Däremot menar jag fortfarande att Sundlöv ska ställa sin plats till förfogande. En snabb blick på vad Brynäs åstadkommit under hans tid som sportchef visar att han inte gjort jobbet.
Kommentera