Brynäs IF

713417 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1069943

Sv: Luleå HF - Brynäs IF Torsdag 2/10-08
GävleLasse: Boork var exakt rätt man för Brynäs bås dom två första säsongerna men inte rätt man för att ta laget ytterligare några snäpp framåt.
Detta påpekade jag redan när Boork anlitades så kom inte med några efterhandskonstruktioner om vad jag sagt eller inte sagt.
Jag kritiserade följaktligen förlängningen med Boork men menade samtidigt att läget var knepigt. Inte lätt för ledningen att mitt i en framgångsvåg säga nej tack till den tränare som trots allt dragit upp laget ur träsket.

Ja, visst har det hänt en del i båset och på isen.
Nu har vi fått tillbaka lite av den medbestämmanderätt som spelarna tidigare i större grad haft.
Bara det att när det samtidigt gick tungt så började alla dysterkvistar dirket snacka om spelarmaffia osv.
Nu när det helt plötsligt går bra, ja då hyllar samma kritiker denna "spelarmaffia".

Så mina gliringar till de som kan känna sig träffade känns inte direkt obefogade.

"Bara det faktum att Sundlöv valde att fortsätta i princip hela säsongen men Sperrle/Korhonen visar att han inte har koll."

Ett överdrivet slutsatsdragande gjort med facit i hand.
Skulle tro att man hade hygglig koll på Markans kapacitet och utveckling och tvingades till en liten chansning när Sperrle/Korhonen uppenbarligen svajade gång på gång.
Det handlade väl dessutom och ekonomi och hur tillgången på målvakter såg ut på marknaden vid tillfället.
Att ensidigt såga Sundlöv pga att han i samråd med tränaren kanske borde ha satsat på ett annat upplägg än Sperrle/Korhonen från start, känns lite väl billigt.
Du kan ju vända på steken: Sundlöv och tränaren valde till sist att satsa på Markström, vilket blev vår räddning.
Visar väl isf på att han hade bra koll, eller räknas inte det bara för att han gjorde nåt som blev bra?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Brynäs IF Torsdag 2/10-08
Huge: Håller med dig helt! Har svårt att förstå hur man kan få för sig att kritisera Boork för hans två första säsongerna.

Jag undrar, kom man inte ihåg hur det såg ut 02-05 i Brynäs, med ett spel, som gick på en höft, ibland riktigt bra, men oftast dåligt. Spelare som ibland var beredd att göra skitjobbet, men oftast inte. Ingen struktur alls i spelet.

"Ibland spelar vi bra, men vi vet inte riktigt då vad vi gör rätt" Ett citat från Tommy Sjödin, från lockout säsongen 04/05, som etsatt sig kvar i mitt minne.

Sammanfattar väl, hur det såg ut i Brynäs, vid denna tid.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Brynäs IF Torsdag 2/10-08
Huge: "Ett överdrivet slutsatsdragande gjort med facit i hand."

Jag sa hela säsongen,då menar jag HELA, att dessa herrar kommer att stjälpa laget, så nån jävla efterhandskonstruktion är det inte frågan om.

Sundlöv har varit delaktig i de sämsta värvningar som gjorts i modern tid, och samtidigt kallat dessa nyförvärv för "drömspelare". Han har misslyckats med lagbygget i åratal och inte ens, som den gamle målvakt han är,lyckats skaka fram en godkänd sådan. Kristan var hyfsad men fick inget nytt kontrakt, hade han gett honom det hade det inte blivit KS., som svar på ditt påstående om hur tillgången såg ut gällande målvakter. Hurvida det var Olof,Sundlöv,spelarna eller lottdragning som fick ner Markström i kassen vet varken du eller jag, så att hylla honom för det är att hyckla. Jag kan tänka mig och tror mig även ha en vetskap om, att det var efter enorma påtryckningar från sponsorer,styrelse,medlemmar etc som Markström plockades in.
Kommentera