Brynäs IF

716191 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1088585

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
rackham: Ja Nordqvist är nog ett tänktbart alternativ nästa år. Men med Andreas Karlssons skada, så finns det inte på kartan att VF släpper honom under säsong. Han har ju då även gått upp ett pinhål, i fiolhierarkin:)

Men och då menar jag MEN. Det måste ske något i spetsväg till nästa år iaf.
Kosta vad de kostar vill och ta konsekvenserna genom att inte förlänga med några mittenspelare istället och fyll på med juniorer.

Måste in en spelare som dokumenterat har visat att han kan producera och har egenskaper att göra sina kedjekamrater bättre och lyfta kollektiva självförtroendet i laget på köpet. Alltså att man vet att man har en matchvinnare i laget, som när som helst kan slå till.

Det är en ytterst märklig kombination att ha många juniorer som klappar på dörren till laget, men ett lag som präglas av en jämngrå massa. Bättre då att det finns spets och lite vakuum så att säga på papperet, som de yngre får tävla om att försöka fylla luft i praktiken. Så måste man bygga ett lag, när man har den fina juniorverksamhet som nu Brynäs har.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
MickeB:

Man kan dra in det hela i större diskussion.
ES rosar inte marknaden i Europahockeyn precis och har inte heller gjort det historiskt på ett bra tag.

Svenska mästarna spelar i och för sig "uselt" för närvarande men får också stryk av BERN (de tillverkar ost och klockor!).

Serieledarna från Cloetta åker också dit på käftsmällar i Champions Hockey League trots en kompetent trupp med en rätt skaplig ekonomi som garant.

Man frågar sig om den passivhockey vi spelar i ES har någon framtid?

Jag har ingen större koll på KHL, men åtminstone i NHL är det full fart på spelare OCH pucken mer eller mindre konstant. Det gör dem svåra att stå emot för våra BETRAKTARE på isen.
Det skulle vara en helt annan sak om vi var SMARTA i spelet och SNABBA på isen, men tidigare försök (tex torpedhockeyn) blev ju mest ett försök att spela DUMT och DJUPT.

I dagens ES skall man klara av det mesta vilket filar bort det mesta av spets som man eventuellt begåvats med från pojkåldern.

Ett ex.

Vem plockas upp från J20?
Rödin som är het och i topp i skytteligan? Thegel?

Nä, Silfverberg. Allround och duglig på det mesta, men gör han mål? Vad tillför han?
Vad behövs (just nu)? Framspelare eller målskyttar?
Vad används juniorverksamheten till...?
Lauritzen?

Är det för stort avstånd för Rödin & Thegel att ta för att kunna göra mål (tillföra) i ES förväntar man sig att de lånas ut till nivån under redan i år i år eller under nästa år.
Då står de på fortsatt tillväxt och vi behöver värva in till 3e och 4e-linen.
Vilket kostar pengar...

Om Brynäs är smarta bygger man upp ett nytt lag där man spelar SMART och SNABBT (inkl tempoväxling uppåt och nedåt) och fyller igen "hålen" med karaktärsspelare som kan fylla Läkerolen.
Idag har vi spelare som mer eller mindre har svårt att hänga med. De har dessutom karaktärer som liknar färg som torkar. Hur sexigt ÄR det...?
Och så förvånas man över att många väljer soffan hemma.

Jag läste CZEs beskrivning av matchen i lördags och jag tänker att vi såg olika matcher. Han såg en tät, intensiv match i 60 minuter. Jag såg en (förutom möjligen MÖJLIGEN under ca halva första perioden) tempofattig match med hafsigt spel, utan närkampsspel, 2 inkonsekventa huvuddomare, och lite målchanser. Få spelare kan göra nåt med pucken trots operettbedömning av domarna. Då ser jag fan hellre ryggsäckshockey där allt är tillåtet om det ändå inte kan bjudas på nåt kreativt i skridsoåkningsväg eller spelet.
Det är inte lätt att spela en sån tråkhockey som frustande junior... det tar allt ett tag innan energin och framåtandan har brutits ned i denna kvicksand till fulhockey...

Om inte talangerna får/tar utrymme nu lär de aldrig kliva fram, men var är de?

Ihjältråkade?
Spelar innebandy?
Spelar hockey på data?
Sitter i soffan och ser på ES-lunken?

En ES-gegga, helt enkelt. En ES-gegga.


Gör om, gör rätt!
Fort!
Kommentera