Brynäs IF

715109 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00

1088615 · » Till forumet


Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
rackham: Jasså, jag tycker att det var massor av målchanser och det smöllde som sjutton, Inte så temporikt eller välspelat men rackarn sån kul match det var.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
MickeB:

Vore en fest om lönerna blev offentliga också så att ekonomiavdelningarna med stöd av supportrarnas bedömning via webapplikation kunde skicka löneavdrag när spelarna såsar till på matcherna.

Om man tjänar x antal hundra tusen i månaden för att halka omkring i geggan på isen med en trästicka i händerna skall man fan flå runt en hel del för att få ut lönen...

Men dagens villaområdehockeyspelare längtar väl i så fall efter curling snarare än att sätta in en tackling eller stänka in en retur framför mål.

Dags att börja värva från "gruvan" igen...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
rackham: Fan, du skriver ju längre inlägg än mig:)

Håller med i allt, ett nytänkande måste till i svensk hockey. Nu spelar alla lagen på varandras misstag än att vara konstruktiva, åtminstone till stor del. Inavel i spelsätt, där coacherna roar sig med att mörka allt möjligt innan match, men där man vet på förhand hur matchbilden kommer att gestalta sig. Sällan några överraskningsmoment, med en aggressiv forechecking osv, från de sämre lagen, utan backa hem och vänta, hela matcherna.

Nä Rögle, med sin upptempo och frejdiga hockey, om än inte så genomtänkt, är hittills årets behållning tycker jag.

Värvningen av Lauritzen, inget ont mot honom, mest märklig och ogenomtänkt.

Bygga laget efter egenskaper, med mer tydliga roller, istället för att alla ska kunna lite om allt, måste till. Men hänger samtidigt mycket ihop med likformigheten i spelet och det defensiva tänket.

En vikande publiktrend ser vi nu, förrut har inte publiken minskat fast underhållningsvärdet skjunkit betydligt de senaste åren, men nu större chans att saker kan hända, allt från bedömningsnivå, och hur matcher genomförs. Det är i grund och botten en show, alla sitter i samma båt, direkt beroende av produkten som ska säljas. Det måste få och kommer att få, tror jag, mer genomslag.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
MickeB:

Man kan dra in det hela i större diskussion.
ES rosar inte marknaden i Europahockeyn precis och har inte heller gjort det historiskt på ett bra tag.

Svenska mästarna spelar i och för sig "uselt" för närvarande men får också stryk av BERN (de tillverkar ost och klockor!).

Serieledarna från Cloetta åker också dit på käftsmällar i Champions Hockey League trots en kompetent trupp med en rätt skaplig ekonomi som garant.

Man frågar sig om den passivhockey vi spelar i ES har någon framtid?

Jag har ingen större koll på KHL, men åtminstone i NHL är det full fart på spelare OCH pucken mer eller mindre konstant. Det gör dem svåra att stå emot för våra BETRAKTARE på isen.
Det skulle vara en helt annan sak om vi var SMARTA i spelet och SNABBA på isen, men tidigare försök (tex torpedhockeyn) blev ju mest ett försök att spela DUMT och DJUPT.

I dagens ES skall man klara av det mesta vilket filar bort det mesta av spets som man eventuellt begåvats med från pojkåldern.

Ett ex.

Vem plockas upp från J20?
Rödin som är het och i topp i skytteligan? Thegel?

Nä, Silfverberg. Allround och duglig på det mesta, men gör han mål? Vad tillför han?
Vad behövs (just nu)? Framspelare eller målskyttar?
Vad används juniorverksamheten till...?
Lauritzen?

Är det för stort avstånd för Rödin & Thegel att ta för att kunna göra mål (tillföra) i ES förväntar man sig att de lånas ut till nivån under redan i år i år eller under nästa år.
Då står de på fortsatt tillväxt och vi behöver värva in till 3e och 4e-linen.
Vilket kostar pengar...

Om Brynäs är smarta bygger man upp ett nytt lag där man spelar SMART och SNABBT (inkl tempoväxling uppåt och nedåt) och fyller igen "hålen" med karaktärsspelare som kan fylla Läkerolen.
Idag har vi spelare som mer eller mindre har svårt att hänga med. De har dessutom karaktärer som liknar färg som torkar. Hur sexigt ÄR det...?
Och så förvånas man över att många väljer soffan hemma.

Jag läste CZEs beskrivning av matchen i lördags och jag tänker att vi såg olika matcher. Han såg en tät, intensiv match i 60 minuter. Jag såg en (förutom möjligen MÖJLIGEN under ca halva första perioden) tempofattig match med hafsigt spel, utan närkampsspel, 2 inkonsekventa huvuddomare, och lite målchanser. Få spelare kan göra nåt med pucken trots operettbedömning av domarna. Då ser jag fan hellre ryggsäckshockey där allt är tillåtet om det ändå inte kan bjudas på nåt kreativt i skridsoåkningsväg eller spelet.
Det är inte lätt att spela en sån tråkhockey som frustande junior... det tar allt ett tag innan energin och framåtandan har brutits ned i denna kvicksand till fulhockey...

Om inte talangerna får/tar utrymme nu lär de aldrig kliva fram, men var är de?

Ihjältråkade?
Spelar innebandy?
Spelar hockey på data?
Sitter i soffan och ser på ES-lunken?

En ES-gegga, helt enkelt. En ES-gegga.


Gör om, gör rätt!
Fort!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
rackham: Ja Nordqvist är nog ett tänktbart alternativ nästa år. Men med Andreas Karlssons skada, så finns det inte på kartan att VF släpper honom under säsong. Han har ju då även gått upp ett pinhål, i fiolhierarkin:)

Men och då menar jag MEN. Det måste ske något i spetsväg till nästa år iaf.
Kosta vad de kostar vill och ta konsekvenserna genom att inte förlänga med några mittenspelare istället och fyll på med juniorer.

Måste in en spelare som dokumenterat har visat att han kan producera och har egenskaper att göra sina kedjekamrater bättre och lyfta kollektiva självförtroendet i laget på köpet. Alltså att man vet att man har en matchvinnare i laget, som när som helst kan slå till.

Det är en ytterst märklig kombination att ha många juniorer som klappar på dörren till laget, men ett lag som präglas av en jämngrå massa. Bättre då att det finns spets och lite vakuum så att säga på papperet, som de yngre får tävla om att försöka fylla luft i praktiken. Så måste man bygga ett lag, när man har den fina juniorverksamhet som nu Brynäs har.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Huss:

Jag är mer bekymrad över alla uppskrivna J20-spelare som när kraven ökar inte tillför i ES...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Peja: Jo, jag har förstått att du har ett gott öga till Alcén ;-)
Hoppas också att han får sitt stora genombrott i år, han har absolut talang för det. Men det är inte att ställs spelare x mot y som jag är ute efter utan mer principfrågan att om vi behöver få fart på anfallspelet så står ett koppel av talanger och knackar på A-lagsporten och om du då som A-lagsspelare inte presterar så måste du riskera att bli petad.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Huss: Ja, det är klart att en del J20-lag är bättre än andra, men glöm inte att Alcén gjorde 5 poäng på bortaplan mot HV för några år sedan. Han är ju inte samspelt med juniorerna nu, om han hade varit det hade han dominerat ännu mer när han går ner till J20...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Peja: Ja, det är skillnad men inte så ofantlig som du vill göra gällande.
Problemet är väl snarare att serien är ojämn så skickar du in Alcén mot typ Löven i J-20 så kan det bli 3+4 om han har en bra dag.
Spelar han mot Luleå eller DIF är det betydligt mer tajt.
Sen handlar det om att skapa energi i A-laget med unga, hungriga (och skickliga) juniorer som J-20 laget nu faktiskt kan bistå med.
Låt t.ex. Rödin komma in och spela en 3-4 matcher i A-laget, både som belöning för framgångarna i J-20 likväl som att dra igång t.ex. 3e femman i Brynäs.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Enaranger: "Här är botten på tabellen för de senaste 11 omgångarna.

Timrå.......... 11 3 4 4 22-27 16
Skellefteå..... 11 4 3 4 28-32 15
HV 71.......... 10 3 3 4 28-33 14
Södertälje.... 11 3 3 5 30-36 13
Djurgården... 11 2 4 5 30-33 12
Brynäs......... 11 2 2 7 19-33 9

Att vi varit sämst drygt halva serien är inget att oroa sig för, eller?"

Så otroligt seriöst att plocka ut enbart dom senaste 11 omgångarna (när vi varit i en svacka) och analysera utifrån detta.
Och även om man tittar enbart på ovanstående siffror så visar det sig att det skiljer 2 vinster (7 poäng) upp till en sjätteplats, en placering som vi hade varit mkt nöjda med sett till att den placeringen hade tagits i just en svacka.

Nä, dina soppköksanalyser ger jag inte ett jota för.
Det hade varit lika korkat om du analyserat på grundval av dom första 10 omgångarna, då vi var bäst.
Undrar som sagt varför du väljer att titta på enbart dom sista 11 omgångarna, när en normalt funtad analytiker hade tagit samtliga omgångar i beaktande.

Och gör man det så visar det sig att det inte går att dra några större slutsatser, eftersom svackan vi haft är ngt som alla lag mer eller mindre har haft eller har just nu.
Vilket den jämna serien också är ett bevis på.

Som analytiker: vad drar du isf för slutsatser av dom senaste 3 matcherna, när spelet börjat likna det vi såg i inledningen av serien?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: "Nu kan det bli jobbigt. Sunken ut 2+2 ingenting att diskutera. Kämpa"

Råder dig att avsätta en del av de tusenlappar du påstår dig spendera på laget, till att skaffa dig ett par riktigt starka glasögon.
Sunken håller sin klubba vågrätt i lårhöjd när sillstryparn faller framåt och lyckas träffa klubbskaftet med plytet.

Snacka om att det där med att "var och en är ansvarig för sin egen klubba" är ett av de mest korkade uttryck man hört.
Iaf när man talar om ovanstående incident...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Storhonken: Det är grymt stor skillnad på J20 och A-laget. Det borde folk här inne tänka på innan de skriker att J20-spelare ska vara med i ES.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Storhonken: Sämre medspelare?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: 3mål och 3ass!!!!Varför visar han
inte ngt av det i a-laget?Sämmre motstånd visst men ändå.
Kommentera



Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Huss: Ser att även Svanberg är där och huserar:-))
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
och vips kom balja nr 2....
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
GävleLasse: Så har Alcén hängt sin första balja för säsongen. Äntligen matchas han till självförtroende i J-20 laget.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Huss: Det brukar inte vara ett bra omen. Jag kan fan inte komma på nån match vi vunnit när det andra laget haft avstängningar...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
arnio: Jo, Micke Holmqvist fick väl 3 matchers avstängning?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
andreasknox: ÄR HAN INTE AVSTÄNGD DÅRÅ?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Frisco: Vårat säsongsrekord är 6 matcher tror jag men förra säsongen så slog vi till med 11 vill jag minnas. Men så länge Sundström och Suckaballe är borta så kommer nog sviten att förlängas hela tiden.

Den somlever får se.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Vet inte om det är nån mer som läste det, men den där Holmqvist i Djurgården fick tydligen ett nytt frispel mot SAIK. Vore kanske smart om brynäsarna retar upp han lite i nästa match på tisdag..
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Apropå N.Bäckström så gjorde han 1 mål och 4 ass i natt för sitt Washington. Kul att det lossnat för han! =)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
arnio: Vi ska väl göra allt för att försöka slå ert säsongsrekord. Var det 6 eller 7?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Frisco: Skönt att höra Frisco, tyvärr så sker det alldeles för sällan.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
arnio: Det äger sin totala riktighet.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: Modo har väl ändå tre raka torsk?
Kommentera


Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00

arnio: Här har du tabellen på de tre senaste ;-)
En seger och en vinst i förlängningen.

Rk Team GP W T L GF:GA TP OTW OTL PSW PSL
1 Luleå HF 3 3 0 0 11 : 6 9 0 0 0 0
2 Färjestads BK 3 2 1 0 12 : 6 7 0 0 0 0
3 HV 71 3 2 1 0 8 : 7 7 0 1 0 0
4 Timrå IK 3 2 0 1 6 : 3 6 0 0 0 0
5 Linköpings HC 3 2 0 1 7 : 6 6 0 0 0 0
6 Brynäs IF 3 1 1 1 7 : 7 5 1 0 0 0
7 Södertälje SK 3 1 1 1 5 : 6 4 0 0 0 0
8 Frölunda HC 3 1 0 2 4 : 5 3 0 0 0 0
9 MODO Hockey 3 1 0 2 8 : 11 3 0 0 0 0
10 Djurgårdens IF 3 0 1 2 7 : 9 1 0 0 0 0
11 Skellefteå AIK 3 0 1 2 5 : 10 1 0 0 0 0
12 Rögle BK 3 0 0 3 6 : 10 0 0 0 0 0

Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Enaranger: Vilken pajas Enararngur är. Man får ju fan vällingen i halsen närman läser hans inlägg!! Statistik över 11 senaste matcherna hit och dit va sjutton är det? Ta fram statistik över de tre senaste i stället eller varför inte över den senaste omgången. Eller kolla i tabellen ditt soppkök !!

Gläds åt segern i stället för att grina över gamla förluster. 2 vinster på de tre senaste bådar gott tycker jag och mot LHC borta så stretade vi ju emot riktigt bra.

Fan nu längtar man redan till nästa match.

Vilken stämmning iLäkerolen i kväll, helt underart !!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: Även om det är MYCKET charmigare att lilla Rögle spöar stora starka rika HV så är man ju som lindansande Brynäsare nödd och tvungen till att hålla på storlagen mot lilleputtarna. Det är ett ok man får bära.

Det smärtar att säga men, härlig seger HV

Det tätnar runt KS-strecket:

Rögle 33
-----------
Brynäs 32
Luleå 31

Hemmaförlusterna mot Rögle och Luleå svider som värsta urinvägsinfektionen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: Ja fast jag menar att jag tror att Rögle kommer att tappa ju längre fram säsongen kommer..Ja visst behöver vi en frälsare, inget snack om den saken!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00

andreasknox: Du har ju rätt på en punkt men om nu HV klappar ihop denna säsong så vore det bra att undergräva deras positiva tänkande.

Det kommer att bli en jobbig säsong eftersom serien är så jämn, tänk om vi hade spelat våra kort lite bättre innan uppehållet, då hade vi nog f-n varit på i toppen nu.

Nä ut och leta efter en "Salvator" (Frälsare) Sundlöv, det kostar att få bli vinnare, eller som den gamla klyschan "Det kostar att ligga på topp"

Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: Tror du inte att det i längden är bättre att HV vinner mot Rögle? (iaf ur Brynäs synpunkt) HV borde ju gå om Rögle innan serien är slut..En seger på bortaplan i nästa vore hur bra som helst, men det blir ju svårt, Djurgården är rätt bra nu...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
RBK kunde inte kvittera eller gå om. Får hoppas att man får se en seger på Hovet på tisdag så att vi motar strecket  i dörren.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
21olsson: Nu gick Liv söndr också efter en på åkning, vore gött om RBK kunde kvittera och gå om. Allt för att försöka få ett glapp nedåt.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Vad hände med Micke Lind? Sundström tog hans plats i andra perioden sen såg jag inte honom nå mer.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
21olsson: Nej 10 ass står det där jag kollar iaf =) men sak samma..
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Såg han hade gjort ett mål Bäckström, på 16 matcher..Hoppas vi får in en förstärkning snart, för Dixon, Vas gör en inte glad...Men det är väl som alla tror att det lär väl inte hända..Tack för segern ikväll iaf, bra jobbat gubbar fortsätt så!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
andreasknox: Han har gjort 1 mål och 9 assist så här långt.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Förresten det går ju minst sagt trögt för "Bäckis" i Capitals med..Har han ens gjort något mål i år ännu?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00

sylf: Tetigisti acu. Som sagt var så är saknaden utav Pavel stor hos många trots hans lynne. Han var ju inte helt oäven bak heller, han var ju ner många gånger och kämpade defensivt också.

Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Skjuter man inget, så kan man inte göra mål eller hur? Börja med att hitta nån som är skjutglad, och som har torrt krut så att det smäller ordentligt. Kör lite skills competition på träningarna o grejer el nåt..
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
65selander: "När skall Brynäs göra ett byte och fixa en "Salvator"

Inte så länge Sunklöv sitter kvar! Han sålde ju den enda han hade....
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
74050: Är det inte kvalifikationen för att bli revisor?
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
sylf: Boffat? Revisorn? Jo, hej du...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00

Enaranger:  Det är sjukt hur LHF har ryckt upp sig. Tror även att Niskala kommer att skörda frukt åt FHC snart.

När skall Brynäs göra ett byte och fixa en "Salvator"

Kommentera

Sv: Brynäs IF - Frölunda Indians Lördag 15/11-08 kl 16.00
Å andra sidan så är det faktiskt jäligt jämt lagen emellan ändå, både insläppta och antal gjorda mål...
Kommentera

1088615 · »