Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1126886

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
Huge: Verkar Silfverbergs utveckling ligga före Thegel och Rödin?
Rödin, Thegel och Silfverberg har ungefär samma antal J-kamper.
Thegel har gjort mest poäng i J-20, Rödin har enligt många tyckare de största chanserna att ta en plats i nästa JVM.
Så vad bottnar din analys i annat än tränarnas val. Text-TV rapporterar inte från J-20 mig veterligen? Att Sundlöv inte har någon plan för J20 spelarnas vidareutveckling ter sig ganska klart, antingen det eller att NC stretar emot och försöker hålla sin grupp intakt till varje pris.
Du har i din iver att försvara Brynäs tränartrojka till varje precis fastnat i konstig position här.
Självklart skall Rödin och Thegel spela istället för Vas och Alcén t.ex.
De har haft +40 matcher på sig att prestera utan att egentligen visa någonting. Rödin var absolut bäste forward i J-19 landslagets senaste turnering och 4+3 där på 4 matcher samt lovord från i princip varenda site som skriver om juniorhockey borde få dig att släppa hörnflaggan.
Med detta sagt så menar jag inte att juniorerna är några frälsare. Knappast.
Men de tillför energi, levererar inte A-lagsspelarna är bänken en plats även för dem då det finns alternativ i J-20.
Sist men inte minst, varför skryter vi om att landets bästa juniorverksamhet om vi samtidigt är i praktiken är sämst på att släppa fram dem ens i enstaka matcher?
Rutin är inte alltid en merit, kreativitet och respektlöshet krävs också.

Gällande Sundlöv så får han inte befinna sig i spelargången under matchens gång. Matchen var ej avslutad när Jämtin fick sitt matchstraff. Solklart fall.
Ytterligare ett skäl att inte ha en vresig "Wassberg" som sportchef.

Till sist, en liten kalkylator om man är intresserad av att spekulera i Elitseriens slutskede. Även fast vi skulle vinna våra hemmamatcher ser det tufft ut med slutspel...tyvärr.
P hade inte heller där att göra.
Sen är iofs hallen designat på ett riktigt korkat sätt gällande spelargångens utrymme, vilket Boork är inne på också. Men detta kommer kosta Brynäs dyra pengar som vi inte har råd med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
Huss: Ja, jag tror att Silfverberg har kommit lite längre i inskolningen till ES-spelare sas, och därför också fullt naturligt är den som fått mest chanser.
Att CZ skulle vara nån sorts dogmatiker som skulle ha snöat in på att gruppen till varje pris måste hållas intakt, tror jag inte en sekund på.
Han har nämnt "gruppdynamik" som en viktig del i helhetsbilden vid lagarbete, och genast börjar alla härinne raljera över uttalandet som varande det enda han tänker på när det gäller laguttagningar.
Fånigt, barnsligt och ohederligt resonerat.

Min analys bottnar självfallet till största del i tränarnas val, eftersom det är dom som sitter på helhetsbilden och fackkunskaperna.
Lika mkt som att dom nu verkar ha gjort en korrekt bedömning och låtit ex Silfverberg få visa framfötterna så tror jag att dom gör en minst lika bra bedömning när dom låter ex Thegel och Rödin få vänta ett tag.

Sen tycker jag att du överdriver lite när du talar om att vi skulle vara dåliga på att släppa fram de juniorer som tillhör "landets bästa juniorverksamhet".
Om vi bortser från det strikta ålderskravet för att få kallas junior så tycker jag nog att ex Markström, Limpan, Carlsson, Alcén, Sandin och Anton Persson är klara bevis för att vi släpper fram våra juniorer.
Kommentera

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
Huss: Vet inte om jag är överdrivet optimistisk, men i min uträkning kommer vi sluta femma...

Rolig grej att göra dock. :)
Kommentera

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
Huss: ctrl+c och ctrl+v har aldrig varit några vänner som synes....
Kommentera