Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1126941

Sv: Brynäs-Linköping 12 februari
Huge: Nja, tvärtom tror jag att det finns stora korn av sanning i NCs inställning i frågan om gruppdynamik som en viktig faktor i hans ledarskaps modell och hans ovilja att släppa fram juniorer eller bänka icke-presterare. De går hand i hand rent logiskt.
Därmed inte sagt att NC är en fundamentalist i det avseendet.
Men att inbilla sig att tränare, sportchef m.m. hela tiden gör optimala val är självbedrägeri. Det är inte alls säkert att de har helhetsbilden. Det gäller alla verksamheter att om du sitter för närmast för länge så blir du närsynt och konservativ. Att ta ett steg tillbaka till läktarplats är nyttigt även för tränarna som ofta är fokuserade på detaljer och moment vilket ibland leder till att du tappar helheten.
Att de låter Silfverberg få chansen igen beror mer på Hermanssons skada än det faktum att han varit framgångrik i J-landslag eller J-20 på sista tiden.
Att det blev han och inte Rödin eller Thegel kan lika gärna tolkas som feghet.
Han har provat på A-lagsspel tidigare i liten omfattning= minst risk.

Håller med om att vi de facto har släppt fram juniorer som lyckats, men även sådana som misslyckats. Men det måste gå att bänka även sådana spelare om de inte levererar (t.ex. Sandin). Det är ofta svårt för juniorer att ha en spikrak karriär och därför måste en flexiblare "spelarpolitik" på plats så även Alcén och Sandin kan bygga upp sargat självförtroende ett tiotal matcher i en allsvensk klubb och under tiden ersättas av spelare som Silfver och Rödin.
Alla tjänar på det.
Kommentera