Brynäs IF

714169 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1128432

Sv: A propósito de nada
Huge: tv.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=714172860417

Du glömmer en sak in din argumentation ang. Widings påhopp på DiPenta.
Widing hoppar in tacklingen, vilket TYDLIGT framgår av klippet på Hockeyligan. Vet inte om reglerna har ändrats, men tidigare medförde det automatiskt 5 + Game.
Tacklingen är inte vacker, ser nästan ut som att han siktar in sig mot huvudet på DiPenta.
Tycker man att ett litet hopp på någon decimeter inte ska räknas finns ju brottsrubriceringen "checking to the head" vilket ger 2+10.
Att han ska åka ut är därmed självklart.

Lite kul att läsa somligas kommentarer här. Jämting ska hudflängas och stängas av i evigheter för sin slashing på Widing. Widing i sin tur som kunde skickat DiPenta på ett par veckors rehab med hjärnskakning är helt oskyldig.

Sundlöv som medvetet är på ett ställe han inte har tillträde till muckar gräl med en spelare i motståndarlaget som nyss fått matchstraff (jösses, HUR korkad kan en människa bli?) är det synd om, och återigen är allt Jämtins fel.

En del här verkar ha fötterna på jorden och inser vem som är skyldig till upprinnelsen av det hela, medan somliga stoppar huvudet i sanden och uppenbarligen tycker att Jämtin ska straffas bara för att det är Jämtin och man har något personligt mot honom.

Att dessutom Sundlöv kommer med en ny roman varje dag där han ömsom är det stackar oskyldiga offret, ömsom rakryggat står upp och tar på sig skulden och konsekvenserna gör ju att man bara kan skaka på huvudet åt människan.

Oavsett vem som slait till vem borde Brynäs, för sitt eget anseendes skull, se till att Sundlöv framöver håller sig låååångt borta från allt vad motståndare och spelargångar heter.

Finns den staken i Brynäs organisation?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Larionov: Visserligen hoppar Widing, men nåt jättehopp tycker jag inte det är frågan om precis. Det mesta av smällen träffar dessutom innan han hunnit uppnå maxhöjd i hoppet, som det ser ut.
Tycker att tacklingen i mkt påminner om den som Scott Stevens utdelade mot Lemieux i mittzon för ett par säsonger sedan.
Även där handlade det i mångt och mkt om spelare som var ouppmärksam.
Och nej: tacklingen ser inte vacker ut när man vet hur den träffade, men ingen vet avsikten och det behöver absolut inte vara frågan om ngt medvetet siktande mot huvudet från Widings sida.
Hade tacklingen tagit ngt längre ner så hade alla jublat över en klockren opencicehit, för så små är marginalerna när allt sker mkt snabbt.

Håller med om Jämtin, dvs att han ofta får oförtjänt med skit pga sitt rykte.
Här är han som jag ser det mer eller mindre oskyldig till det hela.
Möjligtvis att han borde ha kunnat "tåla" Sundlövs lätta armbåge och verbala påhopp när han strax innan utdelat en mkt ful slashing mot Widing och därigenom borde ha begripit hur uppretade och förbannade brynäsarna var.

Sen tror jag inte att det behövs nån speciell stake från ledningens sida, när det gäller att ge Sundlöv en åthutning.
Tror du inte att det ekonomiska straffet och framförallt straffet att stå där till allmänhetens beskådan som varande en riktig tomte, räcker för att han själv inser var han i fortsättningen bör och inte bör uppehålla sig under och efter match?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Larionov: Klart som fan att Jämtin ska straffas om det nu var så att han slog först. Säsongen ut känns rimligt. Sundlöv och Petterssons böter känns helt korrekta men Jämtin måste straffas. Hoppas att polisutredningen kan styrka Sundlövs och Petterssons version för den är den enda versionen som är trovärdig.
Att Sundlöv och Pettersson stått i struten och helt oprovocerat misshandlat Jämtin låter för bra för att vara sant. Jämtin måste givetvis straffas för blåögat han gav Sundlöv.

It takes two (or three) to tango.
Kommentera