Brynäs IF

714173 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1128444

Sv: A propósito de nada
Larionov: Klart som fan att Jämtin ska straffas om det nu var så att han slog först. Säsongen ut känns rimligt. Sundlöv och Petterssons böter känns helt korrekta men Jämtin måste straffas. Hoppas att polisutredningen kan styrka Sundlövs och Petterssons version för den är den enda versionen som är trovärdig.
Att Sundlöv och Pettersson stått i struten och helt oprovocerat misshandlat Jämtin låter för bra för att vara sant. Jämtin måste givetvis straffas för blåögat han gav Sundlöv.

It takes two (or three) to tango.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
arnio: Pettersson måste också straffas av civil domstol. Det tragiska är ju att disciplinnämnden delar ut straff för saker som händer utanför rinken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
arnio: Om Jämtin ska stängas av säsongen ut, vilket straff ska då Sundlöv och Pettersson ha? Livstid avstängning?

Hockeyn har sin egen regelvärld. En av reglerna är att funktionärer inte får uppehålla sig i spelargången. Sundlöv bryter mot denna regel. Inte nog med det, stollen antastar dessutom Jämtin genom att knuffa till honom och förödmjuka honom verbalt, helt oprovocerat. Allt detta enligt de vittnesmål som föreligger. En pressad och stressad Jämtin knuffar/slår till Sundlöv, varpå Pettersson rycker ut för att "rädda Sundlövs liv" och slår Jämtin blodig.
Om du med det scenario som föreligger tycker att Jämtin ska straffas hårdare än Sundlöv & Co så... Ja, låt oss säga att du givit cyklopet ett ansikte.

Borde inte alla varningsklockar ringa när det gäller Sundlöv, när han först påstår att han bara stod där och fick en smäll av Jämtin, sedan erkände att det var han som bar skulden till det inträffade genom att (ensidigt) provocera Jämtin, för att i ett tredje uttalande börja svamla om "att nu ska sanningen ska komma fram"? Vilken sanning? Om det finns en annan sanning än den som hittills kommit fram genom utsagor och vittnesmål, varför har då inte Sundlöv hållt sig till den hela tiden? Människan har ju förbrukat allt förtroendekapital med sitt agerande. När dessutom hans trogne vapendragare Pettersson agerar på ett snarlikt sätt behövs kanske ingen raketforskare för att inse att hela storyn luktar ganska ruttet.
Och som grädde på moset ska en åklagare väcka civilt åtal... En åklagare boende i Gävle.

Vet inte om man ska skratta eller gråta faktiskt.
Kommentera