Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1128462

Sv: A propósito de nada
arnio: Fel. Enl. Tommy Töpel finns en överenskommelse (OK, kanske starkt att kalla den regel, men ändå) att funktionärerna inte ska uppehålla sig i spelargången. Samma person gick ju ut och fördömde Sundlövs agerande (dvs att han uppehöll sig på fel plats) ganska kraftigt. Eller, för att citera Brynäs IF:s klubbdirektör: – Ja, han har inget där att göra, det är ett ställe som ingen förutom vakter får vara på, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson. (Källa: AB)

Om du ska försöka sätta det här i något rättsligt scenarion är det kanske bra att du tar hela förloppet, och inte bara de delar som verkar passa din version.
Visst får Sundlöv, teoretiskt, säga vad han vill till Jämtin, men får han antasta honom fysiskt? Det är ju det som tydligen har hänt genom hans knuff. Om det stämmer blir ju saken en helt annan. I så fall är Sundlöv definitivt anstiftaren.
Att man inte litar på Sundlöv och Pettersson... Ja, gissa själv. Jämtin har gett sin version, hållt fast vid den, fått den stärkt av vittnen. S & P har gett en version, sedan en annan, slutligen en tredje. Frågan är bara när den fjärde kommer. Som sagt, förtroendekapital får man inte det förtjänar man.

Situationen är givetvis komplex. Men det går inte bara att ta på sig skygglapparna och plocka ut en enskild händelse ur sitt sammanhang och bedöma enbart den. Sundlöv har gjort många fel på vägen, om Jämtin har klappat till eller knuffat Sundlöv har han givetvis gjort fel också, men att då tycka att Sundlöv skulle vara den mindre skyldiga "bara för att Jämtin slog först" (återigen, om han nu gjorde det) gör man det väldigt enkelt för sig. Och ser på det väldigt enögd...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Larionov: Håller med dig till stora delar i ditt resonemang.
Angående överenskommelsen så har jag redan varit inne på att denna i sig kan vara ngt av orsaken till det som hänt eller iaf en ngt förmildrande omständighet, sas.
Iom att det inte är en absolut bindande regel och inget liknande hänt på mkt länge så tummar man kanske på "regeln", vilket kanske är rätt så naturligt eller iaf mänskligt.
Kommentera