Brynäs IF

713823 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1272480

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

Huge:När det gäller Graniström så är han väldigt duktig på att spela småfult, han agerar även som en polis i laget och drar sig inte för att gå in i, eller till och med starta ett slagsmål. Såna kvalitéer är inte speciellt viktiga under försäsongen. Då är det annat fokus. Något du själv har belyst många gånger.. "Det är ju bara försäsongsmatcher".. Och det bestrider jag inte. Visst är det för säsong och visst håller man på och trimmar in spelet.

När det gäller din "analys" om spelvändningar så håller jag INTE med. Brynäs signum har varit snabba spelvändningar och har fått mcyket beröm för det. Men det gäller ju oftast när man lyckas bryta ett uppspel alternativt erövra pucken på annat sätt just i det skede där motståndarna går på anfall. detta händer oftast i mittzonen eller under den känsliga delen där man går över blå. Så allting hänger inte på förstapasset när det kommer till spelvändningar. Du rör nog ihop begreppen en del där. Spelvändning/kontring är absolut inte samma sak som speluppbyggnad där forwards åkvägar och backarnas agerande är mer avgörnade,

Att du aldrig har hört cz säga det kanske inte är så konstigt. Du har väl aldrig varit en frekvent besökare på träningar. Detta är något som har sett likadant ut sedan Boorks dagar, ja tidigare än så.Så bara för att du inte har hört detta så betyder det inte att det problemet inte finns. Det hänger nog snarare på att du är så pass okunnig att du inte kan dra såna slutsatser själv. I din värld så verkar problemen inte finnas så länge Brynäs själva talar om det ordagrant.. Helst ska väl Cz låna canal+ ritfunktion och grafiskt illustrera detta.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

GävleLasse: "När det gäller Graniström så är han väldigt duktig på att spela småfult, han agerar även som en polis i laget och drar sig inte för att gå in i, eller till och med starta ett slagsmål. Såna kvalitéer är inte speciellt viktiga under försäsongen. Då är det annat fokus. Något du själv har belyst många gånger.. "Det är ju bara försäsongsmatcher"

Jo, men det hindrar väl inte att en spelartyp som Granström skulle ha varit perfekt i det läge som uppstod igår, även om det handlar om en träningsmatch?
Allt handlar ju inte bara om att ha fokus på enbart speltekniska detaljer som man försöker nöta in, en viss del handlar ju trots allt även om att försöka vinna matcherna. Speciellt när det handlar om en cup där jag utgår ifrån att det utdelas vinstpengar eller nåt annat av värde till vinnaren.
Och det är väl i den sista bemärkelsen som jag och arnio argumenterar för att ett inhopp från Granis alt att han spelat från start, hade minimerat riskerna för att laget skulle somna in.
En Granis från start hade kanske t.o.m förhindrat den insomning vi nu fick se.

Kommentera

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

GävleLasse: Hade vi pengar att köpa spelskickliga backar i parti och minut, som topplagen har, så hade vi säkert också haft lite fler puckskickliga backar av samma kvalitet i laget.
Men nu har vi de backar vi har och att dom skulle utmärka sig negativt på nåt speciellt sett vad gäller förstapasset har jag svårt att se.
Känns som att du hängt upp dig på den här saken och inte kan släppa den, i tron att det är ett jätteproblem.

" Vi går vidare i vår uppbyggnadsfas, där vi hela tiden försöker förbättra och rätta till saker, fortsätter Tommy Jonsson."

Där ingår väl såvitt jag kan se ex "problemet" (om det nu är ett så stort problem som du vill få det till...) med förstapasset.
Tycker att vi har flera backar med bra spelförståelse,  bl.a Clarke, Berglind och Jonsson.

"Du rör nog ihop begreppen en del där. Spelvändning/kontring är absolut inte samma sak som speluppbyggnad där forwards åkvägar och backarnas agerande är mer avgörnade,"

Nädå, jag har inte alls rört ihop några som helst begrepp.
Vet mkt väl skillnaderna på det du tar upp.
Du glömmer att åkvägar och backarnas agerande i uppbyggnadsfasen av ett anfall är mer eller mindre strikt begränsade sas.
Det finns ett antal varianter när man ska  ta sig fram genom mittzon och in i anfallszon, och det här känner motståndarna mkt väl till.
Det går sällan att överraska motståndaren i den här delen av spelet och därför blir också ett förstapass i det läget mer eller mindre en rutinsak, lite överdrivet.
De flesta backar klarar den här biten bra, vissa lite bättre, så även våra skulle jag tro.
Självfallet så går allt att förbättra, även den här biten.
Men om det nu skulla handla om det jätteproblem vi haft med förstapasset sen Boorks dagar, så undrar man om det inte hänt nåt öht i förbättringsväg?
Du får det att låta som att vi stått tvärstilla sen dess och att hela backbesättningen består av ett gäng med betonghandleder och gipsarm.
Den dan CZ åtminstone antyder att Brynäs STOOOORA problem är förstapasset, då är jag den förste att krypa till korset.

Kommentera