Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1272473

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00
GävleLasse: Du har säkert lärt dig en del genom att se en massa träningsmatcher.
Och jag bestrider öht inte att förstapasset från backarna är en viktig del i anfallen.
Min poäng är att du överdriver, inget annat.
Om förstapasset nu vore ett så stort problem för laget, varför hör  man aldrig nåt om det från ex tränarna eller spelarna?
Och eftersom Brynäs fram till nu (grovt räknat) har varit ett lag som mest utnyttjat spelvändningar och dessutom är erkänt skickliga på det, så borde väl det iaf till rätt stor del vara ett bevis på att förstapassen från backarna inte har varit nåt större problem.

Överdrivandet går som sagt igen hela tiden.
När har jag ex påstått att det inte går att dra några som helst slutsatser av en träningsmatch i augusti, som du hävdar att jag gör?
CZ har självfallet dragit massor av slutsatser på dom här matcherna, trots förluster i strafflotteriet.

En av slutsatserna man kan dra är att "övergången" till ett mer offensivt spel som tog sin början när CZ tillträdde och som han nu fortsätter att utveckla, gör att allt inte kan funka försvarsmässigt redan i augusti.
Särskilt inte när en spelare som ex Jonsson är borta.

Angående Granström: varför skulle inte hans spelstil funka bra i en träningsmatch i augusti?
Och med tanke på vad CZ och spelarna sagt efter matchen ( att det såg lojt och tamt ut efter Leksands kvittering) så vore väl Granström med sin aggressiva spelstil den perfekta spelaren att ha ifall man nu ska försöka väcka laget igen?

Du yrar om bortförklaringar och oförmåga att se helheten från min sida.
Räcker väl med att peka på din kommentar om Granström för att se vem som har svårt att se helheten...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

Huge:När det gäller Graniström så är han väldigt duktig på att spela småfult, han agerar även som en polis i laget och drar sig inte för att gå in i, eller till och med starta ett slagsmål. Såna kvalitéer är inte speciellt viktiga under försäsongen. Då är det annat fokus. Något du själv har belyst många gånger.. "Det är ju bara försäsongsmatcher".. Och det bestrider jag inte. Visst är det för säsong och visst håller man på och trimmar in spelet.

När det gäller din "analys" om spelvändningar så håller jag INTE med. Brynäs signum har varit snabba spelvändningar och har fått mcyket beröm för det. Men det gäller ju oftast när man lyckas bryta ett uppspel alternativt erövra pucken på annat sätt just i det skede där motståndarna går på anfall. detta händer oftast i mittzonen eller under den känsliga delen där man går över blå. Så allting hänger inte på förstapasset när det kommer till spelvändningar. Du rör nog ihop begreppen en del där. Spelvändning/kontring är absolut inte samma sak som speluppbyggnad där forwards åkvägar och backarnas agerande är mer avgörnade,

Att du aldrig har hört cz säga det kanske inte är så konstigt. Du har väl aldrig varit en frekvent besökare på träningar. Detta är något som har sett likadant ut sedan Boorks dagar, ja tidigare än så.Så bara för att du inte har hört detta så betyder det inte att det problemet inte finns. Det hänger nog snarare på att du är så pass okunnig att du inte kan dra såna slutsatser själv. I din värld så verkar problemen inte finnas så länge Brynäs själva talar om det ordagrant.. Helst ska väl Cz låna canal+ ritfunktion och grafiskt illustrera detta.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00
Huge: jo men om nu Brynäs ska bli ett spelförande lag är väl det
nödvändigt med en back som kan slå ett bra förstapass.
Kommentera