Brynäs IF

713430 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2699958 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Peja: Måns Carlsson var klar för Oskarshamn före degradering, så blir att börja om för honom på marknaden. Är aningen orolig för hans skridskoåkning i SHL, men kan såklart funka beroende på omgivning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Om Voutilainen är skadefri vore han ett jätteintressant alternativ som tvåa/komplement till en mer etablerad målvakt. Däremot kanske man kan fundera på om han är den målvaktstypen som Anthon Hansson föredrar, givet att man tagit in Clara, Coreau och Steinbergs som är mycket större.

Backsidan är också intressant. Kinnvall, Djoos och Lindstein är ju väldigt skickliga backar, men också ganska mjuka spelare. Det har varit lite för skönt att möta Brynäs senaste SHL-upplagor, det hoppas jag man tänker på när man bygger laget.

Hörde förresten i Sanny&Svensson att Måns Carlsson inte har några SHL-anbud i dagsläget, åtminstone är det vad han säger.

Ljunggren i Mora är också en ruggigt skicklig center - men där är nog kruxet att han måste ha framträdande roll även i powerplay för att kunna lyckas.

Fredrik Karlström är ju också en intressant spelare. Som medier redan nämnt bor hans bror i Gävle och han är lite bortglömd efter några AHL-år, precis som Bäck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skulle omvärdera Jared Coreau. Tror han kan vara perfekt som en av 2 målisar. Förutsatt att det inte blir alldeles för dyrt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Skaplig utveckling han har haft alltså. Välförtjänt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Haha, jag skrev med Molin för den givna kopplingen till Brynäs mest. Känns inte som en omöjlig Alcén-värvning heller för den delen. Men ja, jag vill inte heller se honom i Brynäs igen.

Du har rätt i det där med Voutilainen. Jag är för övrigt väldigt svag för honom. Jag ger mig fan på att han hade klarat sig utmärkt i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Håller med, att värva Molin nu hade varit ett bevis på att man inte lärt sig någonting. Tror inte han är aktuell.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Grymt bra jobbat!

Dock hade jag inte velat ha Emil Molin... I HA hade det varit en grym värvning, not so much i SHL.

Vad gäller Voutiliainen och andra ev. HA värvningar så spelar det väl ingen roll om de har kontrakt? Vi spelar ju för fan SHL :D
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Filip Larsson klar för spel i NHL. Ännu en konkurrent som behöver leta målvakt alltså.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Har inget emot Lindstein per se, men vi har inte råd med juniormisstagen den här säsongen. Det kommer vara kamp in i det sista för att undvika kval och då går jag hellre med något mer rutinerat. Därför känns det bra att hans öde vilar i Blues händer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Kanoninlägg! Håller med i det mesta du skriver. Din uppställning är väl rätt lik den jag själv presenterade för ett tag sen med skillnaden att du faktiskt tagit fram många intressanta namn på de luckor jag lämnade.

Det enda jag kanske inte håller med dig om är Lindstein. Man får inte glömma att han fortfarande bara 19 år och är junior kommande året. Känns som han borde vara äldre med tanke på att han ändå varit med några år. Jag tycker han blev bättre och minskade antalet misstag ju längre säsongen gick och jag tror en sommar av träning kommer göra honom gott och att han kommer kunna slipa bort misstagen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Märks att säsongen är slut när det hetaste samtalsämnet är tv-abonnemang vs iptv. Ska vi inte ta och snacka silly isället, det är ju så mycket roligare! Jag har EP-scoutat för glatta livet de senaste dagarna och även om vi har få hål att fylla i truppen så är det lika roligt varje år att göra en laguppställning och lista intressanta spelare med utgående kontrakt. Nedan är min uppställning för SHL 2024/2025.

Lindblom - Gaudette - Silfverberg
Indrasis - Larsson - Rödin
Robertsson - Ölund - Kopacka
Nordh - Plato - Scott

Djoos - Carrick
Bertilsson - Kinnvall
Benn/Cukste/Lindstein - Björk/Laavainen

Driedger/Mazanec
Alnefelt/Mäkiniemi

Truppen är verkligen näst intill spikad redan. Är egentligen bara målvakter och två utespelare som ska in (om alla rykten som ex Djoos och Lindblom stämmer ska tilläggas). Hade gärna sett att Indrasis lämnat, men nu är det som det är med den saken.

Hellberg (som det snackats om) är i grunden en bra målvakt, men han har inte spelat särskilt mycket på två säsonger och trejdats till både höger och vänster. Ett stort frågetecken i mina ögon och ingen vi bör kasta massvis med pengar på. Har ett drömnamn i Chris Driedger, men han blir ju antagligen för dyr.

Marek Mazanec är killen jag hade lagt målvaktspengarna på. Han har dominanta siffror i tjeckiska ligan i fem säsonger nu och blev ligamästare den här säsongen. Visserligen blir han 33 i sommar, men det är ingen ålder för en målvakt. Varför skulle inte han kunna vara vår förstemålvakt? Garanterat billigare än Driedger också.

Alnefelt har haft det tufft i AHL och skulle må bra av att komma hem igen. Förmodligen inte bra nog för förstaspaden, så han får börja som backup. Kan fortfarande bli en bra SHL-målvakt.

Mäkiniemi har också kört fast i AHL. Är i bra ålder och kanske tittar han mot Europa för att få lite trygghet igen.

Adam Gaudette har jag pushat för tidigare och jag har inte ändrat mig än. Perfekt ålder för ett SHL-lag och för gammal för NHL. Har väldigt bra siffror i AHL. Min förstecenter om jag hade hetat Johan Alcén.

Robertsson älskade vi väl alla och han ska givetvis ha en plats i laget. Ska bli kul att se vad den kedjan kan göra på SHL-nivå. Väljer att inte satsa på Kelleher av den enda anledningen att jag tror att Robertsson är billigare och mer skapt för en tredjekedja än vad Kelleher är.

Hampus Plato behöver väl ingen närmare presentation. En urkraft på isen och precis en sån spelartyp vi behöver (och har saknat generellt i laget i många år) i fjärde. Många vill ge Vesel en chans, och jag var inne på det först också, men jag tror att Plato har en större uppsida över tid och satsar på honom istället.

Det är viktigt att få in en bra tvåvägsback i första backpar och där har jag till slut valt Connor Carrick. Carrick har varit på gränsen till NHL i hela sin karriär (förutom två säsonger när han slog sig in i Torontos svaga backbesättning) och bör vara en stabil spelare för första backpar i SHL.

Blir Benn kvar (men inte för några fantasisummor i såna fall) hoppas jag innerligt att Lindstein spelar i AHL kommande säsong. Tyckte Lindstein gjorde en bra säsong i fjol, men gick totalt sett åt motsatt håll i år. Ska Brynäs spela hela säsongen med kniven mot strupen så klarar jag mig utan hans dragningar i egen zon. Det enda som talar för att Lindstein ska ha en plats är om pengarna inte räcker för att spetsa backsidan ordentligt (eftersom jag tror att Alcén kommer slaska upp en massa pengar på målvakterna och det inte blir så mycket kvar efter alla löneförhöjningar efter finalen).

Roope Laavainen var en av HA:s bästa backar i år, klart han ska ha en plats i SHL. Brasklapp för om Marcus Björk hem från AHL så tar han platsen istället.

Droppar namn på övriga spelare som (nästan alla) har utgående kontrakt och kan vara intressanta. Det är mycket AHL, för att jag tycker att den hyllan är den vi ska plocka ifrån. Speciellt med tanke på framångarna med transatlanterna den här säsongen. Det finska spåret ger jag inte allt för mycket för med förra säsongens trauma i färskt minne, men allt som kan trycka ned befintliga spelare ett hack i hierarkin är välkommet i min mening.

F Rocco Grimaldi
C Nate Schnarr
C T.J. Tynan
F Kole Lind
F Andrew Agozzino
C Fredrik Karlström
F Kieffer Bellows
C Akil Thomas
C Linus Karlsson
F Marian Studenic
F Teemu Turunen
F Ben Tardif
C Joey Blandisi
F Jonatan Berggren (långskott)
C Sheldon Dries
F Linus Andersson
F Adam Erne
F Vinnie Hinostroza
C Oskar Bäck
F Emil Molin
C Axel Ottosson
F Lars Bryggman
F Adam Helewka
F Liam Kirk (en britt!!!)
F Jayce Hawryluk

D Kyle Capobianco
D Ty Smith
D Charles-Édouard D'Astous
D Filip Král
D Trevor Carrick
D Jett Woo
D Dennis Cholowski
D Janis Jaks
D Alec Regula
D Markus Niemeläinen
D Matt Donovan
D Robbie Russo
D Jack Rathbone

G Christian Heljanko (långskott)
G Aaron Dell
G Niklas Kokko (långskott)
G Felix Sandström
G Joona Voutilainen (borde kunna köpas loss med ett år kvar på kontraktet)
G Matt Villalta
G Dominik Pavlát
G Malcolm Subban
G Strauss Mann
G Jake Hildebrand
G Trent Miner
G Mads Søgaard
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Örebro har nu officiellt tackat av Samuel Johannesson för NHL vilket gör att Brynäs får en extra slant👍🏻
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv: Iom att det är så många olika bolag som producerar. Så är man mog beredda att gå under innan man sänker priset.
Tänk på att dom skriker när dom skiter.
Man släpper ifrån dig nått gratis....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Ja, det är ju inte riktigt samma grej. Tänkte mer på hur det såg ut i begynnelsen med skivbolagen som stretade emot in i det sista trots att man stod på ruinens brant.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Frågan jag ställer är om TV4 inte skulle tjäna på att erbjuda en billigare produkt till många fler kontra en dyr produkt som förhållandevis få köper.
Dessutom är det en orimlig jämförelse med en iPhone. Du kan inte likställa en digitalt framställd produkt med en fysisk och det förstår nog du också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Jo, men om man inte är intresserad av att hitta lösningar som gör att fler köper det man säljer.
Då ska man inte klaga på att folk inte köper heller.

Jag har 125 kanaler typ nu. Kollar jag på 15 av dom så är det nog inte fler.
Problemet är alla sammanslagningar av bolag. Man blir så stor att man inte kan röra sig till slut.

Plus att aktieägare kräver 30% avkastning varje år..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: "Det finns säkert de som vill köpa en iPhone utan kamera om den var 1000kr billigare"

Jag förstår vad du menar här och så är det så klart. Men då får man jämföra det med att iPhone skulle vara den enda telefonen som fanns att köpa om man vill ha en telefon. Vill man ha en billigare telefon med färre funktioner (eller långsammare) går det utmärkt att köpa en billigare telefon. Jag kan ringa precis lika bra med min billigare Androidtelefon som med sambons iPhone t.ex. Sen finns det flertalet olika iPhone-modeller också utöver att titta på andra märken.

Vill man titta på HA eller SHL måste man köpa det dyraste och "värsta" eftersom det är det enda som finns (självklart kan man gå på plats och åka på bortamatcher också men ni fattar vad jag menar).

Att sätta upp en teknisk lösning för att bara ha åtkomst till SHL/HA eller Allsvenskan borde inte vara omöjligt då den funktionen funnits hos Canal+ redan för 15 år sen (ca).

Jag tror verkligen inte att de som tittar på allt hos TV4, alltså kanaler, massa olika sporter, filmer och allt annat tycker att 549kr i månaden är för dyrt. Problemet tror jag uppstår när en sån som jag (jag betalar 549 under hockeysäsongen då jag vill göra rätt för mig) bara är intresserad av en enda sak: Brynäs. Inte filmer, inte övrig hockey, inte fotboll, inte TV4-serier utan bara Brynäs. Då förstår jag att man tittar efter andra alternativ som är billigare även om jag själv aldrig skulle göra det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv:
Jo det skulle vara trevligt. För mig som mest vill se hockeyallsvenskan så skulle det bli rätt billigt eftersom rättigheterna där verkar vara närmare gratis. Problemet är nog att TV4 skulle gå i konkurs och det är väl därför du får köpa ett paket.
Ibland får man nog helt enkelt välja att köpa eller inte köpa det företagen erbjuder.
Det finns väl egentligen liknande paketeringar av produkter i många branscher.
Det finns säkert de som vill köpa en iPhone utan kamera om den var 1000kr billigare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Jag tänker att Strauss Mann i så fall blir en av två bra målvakter. Han är ingen man går på som given förstamålvakt a la Magnus Hellberg. Mann med typ Bibeau eller någon annan AHL-keeper kanske vore intressant?

Finns det någonting i HA som skulle kunna vara intressant som tvåa bakom typ Hellberg? Hellgren? Voutilainen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv: Spotify är väl en lite felaktig jämförelse här dock? De erbjuder ju fortfarande bara en tjänst som ser likadan ut för alla. Sen kostar det olika om man är själv (Individual), 2 som delar (Duo), fler (Family) eller om man är student (Student).

Enda undantaget tror jag är studenter som har tillgång till Hulu och Family som kan sätta lite begränsningar på barn-konton.

Men till topic:
Själv önskar jag att jag bara kunde betala för Brynäs matcher och att lite mer pengar gick dit i och med det också. Det är verkligen det enda jag tittar på hos TV4. Totalt ointresserad av att ha åtkomst till precis allt som jag ändå aldrig kommer kolla på. Jag tror (observera tror) att fler skulle prenumerera på det om man kunde spara säg 100-200kr i månaden genom att bara ha tillgång till X antal ligor/lag och i och med det skulle de också få in mer pengar.

Lite som att Brynäs sänker biljettpriser på "ointressanta" matcher för att locka fler folk och i och med det ändå få in mer pengar (inte en 100%-ig jämförelse dock då de har merch och mat osv i arenan).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
eltifoso: det fanns både bortakort och säsongskort för sitt lag. Jag köpte alltid det när det fanns. Vill minnas 1500 kr för bortakortet, 2000 för säsong till sitt lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv: På lång sikt, varför inte? Men Spotify gick från ett annat utgångläge. En omvandling av TV har lite andra saker att ta hänsyn till, t.ex. olika distributionskanaler.
Sen fanns väl pay per view ett tag men slog inte alls så man har nog bränt sig där också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Vad tror du, skulle det inte löna sig på sikt för TV4 a la Spotify/skivbolagen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Läste lite Laval Rocket kommentarer när Kaskisou skulle ersätta Mann. De flesta var helt lyriska främst för att de var så jäkla trötta på Mann.
Vill minnas att han såg riktigt fin ut i ZAIK som du är inne på.
Frågan är om han verkligen är en säker lösning förstaspade hos oss som nykomling?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv: Det kostar att sätta upp och underhålla skräddarsydda lösningar. Lite som med bilar, det ingår en massa saker och man använder inte allt. Sen finns det tillval för en engångssumma dessutom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Kollade på 5 perioder i finalspelet. Väldigt litet underlag men man såg ju att Heljanko är en klassmålvakt, med de statsen och utsedd till slutspelets MVP också... ja, hur ska egentligen Brynäs kunna värva en sån kille? När var senaste gången Brynäs lyckades ta någon som är så otroligt het för stunden?

Tänkte lite på Strauss Mann. Verkar ha haft en svag säsong och blir rimligtvis inte kvar där borta, men bra ålder och har redan visat att han kan leverera i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN: Tänk istället om företaget kunde erbjuda kunderna att köpa och betala för det de vill ha, istället för det de vill ha + en massa annat oönskat innehåll…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skaplig dubbelräddning (länken) av Heljanko för några dagar sedan (har missat om någon länkat redan). Kan vara en av dom sjukaste räddningarna jag har sett.

Har dock svårt att se att han spelar i Brynäs nästa säsong. Han har alldeles för bra siffror för att inte erbjudas ett kontrakt i Nordamerika. Annars finns ju säkerligen schweizarna där med pengapåsen också.

Snart kommer ett långt inlägg med intressanta namn från den senaste veckans EP-scouting. Det var ovanligt trist att göra laguppställning i år eftersom så många platser redan är tillsatta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: Tack!

Verkar som att det togs bort till säsongen 11/12. Då höjde Canal+ priset till 449kr i månaden också för att kunna se alla matcher. Förvånad över att ökningen är så pass liten (betalar i dag 549) på nästan 15 år. Och jag säger inte att det är billigt, hade bara för mig att det var billigare än så förut (det var billigare med säsongskortet).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
havre: Finns alltid sätt, jag har hoppat av det där nu, kör lagligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: Har för mig att det till och med fanns ”bortakortet ” som visade alla bortamatcherna, perfekt för mig som ändå är på alla hemma typ
Tror det var klubbarna som ville ha den sortens kort också för att inte riskera att tappa hemmapublik
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask:
Bra val att sluta på fredag. :)

Företaget (i detta fall TV4/Telia) tar alla kostnader för att tillverka en produkt.
En kriminell organisation snor produkten och säljer den billigare. Det är klart att de kan göra det för de betalar inte något för rättigheter, tv-produktion, kommentatorer, reklam etc. Vissa tycker sedan att det är en bra idé att köpa detta för att det är billigare.
Tänk istället om företaget skulle varit Volvo och tillverkat bilar...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Yes, säsongskort via canal+
Kommentera

Sv: A propósito de nada
havre: ja, Registerfunktionen är kopplat till DLT tekniken så att alla sitter med samma ”sanning”.
Sen har spårbarhetsfrågan lite andra dimensioner som gör det attraktivt för illegala aktörer också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Jag förstår att en del personer har otroligt lite pengar och måste vrida och vända på varenda krona, men får intrycket av att de flesta som väljer den olagliga lösningen skulle ha råd att köra lagligt, men de ser helt enkelt en billigare lösning och tänker på sig själva till 100% utifrån valet mellan den dyrare och billigare lösningen. Om man har pengarna är det ett egoistiskt val taget utan moralisk kompass.

Marknaden styr ju hur dyra rättigheterna är, om de är för dyra nu kommer rättighetspriserna att gå ner i framtiden. Samtidigt som vi tycker att rättigheterna är för dyra vill nog antagligen alla att klubbarna ska få så mycket pengar som möjligt för rättigheterna, så det är också en paradox.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: "Finns inga speciella Brynäspaket etc"

Minns jag helt galet nu men fanns inte detta förut? Jag har något svagt minne (typ 10-15 år sen när jag bodde i Sandviken och gick på hemmamatcherna) att man till och med kunde köpa paket för att bara se bortamatcherna. Sen fanns paket med alla matcher för "sitt" lag och sen paket för alla matcher också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag är lite trött på mitt elbolag o dess höjningar flr att serva sitt nät stup i kvartsen…
Men kanske lite väl off tonic o inget att ta här, sorry! :-)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Problemet stavas pengar egentligen.

När hockeyspelare ska ha 300" i månaden, vilket är mycket för att utöva ditt arbete. När PL spelare ska ha 4 miljoner i veckan, vilket är sinnesjukt.
När det kostar 22 miljarder att sända PER ÅR!!!!!

Tro fan att det blir dyrt att se på det.
Som någon nämnde igår.
Tv- branchen är idag där musik och film var för 20 år sen.

Ärligt nu. Hur många tankade på Pirate Bay innan det försvann?

Jag tankade järnet, givetvis.
På samma sätt som jag betalar för Spotify nu,
Men, jag använder inte IP tv. Men dömer ingen som gör det.

Summa summarum.
Ska man klanka på någon så är det bolagen som tror att kunderna kommer att betala vad som krävs i alla oändlighet.
Vilket inte kommer att ske.
Viaplay är på fallrepet. Tv4 har väl sålts för 3:e eller 4:e gången. Varför? Jo för att det kostar så in i helvete att köpa rättigheter.

I AB så tycker den som skriver att det som behövs är en typ av Spotify.
Men, då blir det ju så iaf att man låser in det mest attraktiva. Till en bra mycket högre kostnad..
Så jag kommer nog inte att få se på Brynäsmatcher i fortsättningen heller.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Jag tycker att "paketen" är en lam ursäkt. Det är väl knappast bara Brynäsmatcherna som ingår i IPTV, eller? Det är väl samma sak där, att du betalar för mycket som du inte kollar på, men bara det att paketet är mycket billigare eftersom det är olagligt?

När man betalade för enskilda kanaler med fasta tablåer för några år sedan, var det ens en diskussion att priserna var för höga eftersom man inte ville se varenda program som kanalen sände?

Din farsa verkar vara en bra gubbe, det är tack vare honom och andra som betalar som det finns en tv-produktion som en del andra kan streama olagligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TIK_TIK:
OT för detta forumet men folk förstår inte hur Bitcoin fungerar. Hela grejen med Bitcoin är att det är 1112310% spårbart och inte krypterat. Så nej du kan inte gömma dig bakom Bitcoin såvida du inte fått dina bitcoin illegalt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Du förstår inte det handlar framförallt inte om irriterande prishöjningar.
Fram till i dessa dagar har jag sett till ekonomin när jag binder mig för ett abonnemang har jag råd eller ej

Saken är den att jag redan gjort rätt för mig och betalat
för bla rättigheterna att se Allsvenskan.
Jag har gjort rätt för mig.
Nu väljer dock TV-bolagen att inte hedra ingångna kontrakt pga ihopaslagning. i ena fallet och sälja sina rättigheter i det andra fallet.


Det kallar jag att blåsa folk lagligt ej eller och när nu TV-bolagen inte har någon heder eller riktning på sin kompass
Så ja då kommer jag att välja att slänga den 10 000m under ytan när den dagen kommer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag är ju en av dom som sitter på ett iptv-abonnemang.
Har dock planer på att ej förlänga när mitt går ut nu 5/5.
Jag förlänger med 3 månader varje gång jag köper.
Pröjsar 450:- för tre månaders abonnemang.

Sen är jag fullt medveten om den senaste tidens skrik gällande kriminella nätverk osv. sen kan jag undra varför denna spaning inte var på tapeten för säg 4-5 år sedan när varenda jäkel körde iptv?

Men moraliskt är väl klart att det är fel.
Sen kan man jämföra i all oändlighet - och det kanske man inte ens ska göra när det är diskussion om kriminella nätverk osv.
Men jämför jag med bara med min far som har Telia tv, där han har lagt till något sportpaket för att kunna kolla Brynäs. Han betalar ju över 1400:- varje månad inkl nätverk.
Totalt jävla hål i huvudet enligt mig.

SEN tittar jag otroligt lite tv, jag följer Brynäs samt Arsenal. Jag kan nångång titta på någon serie som kommer, men kollar aldrig tv i övrigt. Så för min del så handlar det mest om att jag aldrig skulle betala de pengarna som jag behöver betala för tex Telia Tv etc där jag binder upp mig på typ ett år.

Men som du skrev nedan. Finns inga speciella Brynäspaket etc. Man har ju samma utbud som finns via Tv4Play typ. Live 1, 2 etc...

MEN som sagt - moraliskt är det helt fel. Men jag använder i stort sett iptv uteslutande för Brynäs och fotbollen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TIK_TIK: Nordkoreanska bitcoin, lovely. Tar en evighet att processa dessutom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: skaffa vpn, sen konto nånstans där du kan köpa bitcoin. Sen betalar du därifrån. Krypterat och klart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ingen aning vilka tjänster som de yrkeskriminella erbjuder, kan tänka mig lite mer kreativa kombos.
Lite intresserad av hur betalningen går till och om man är villig att lämna ut t.ex. kortuppgifter till sådana nätverk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
DIFFEN:En ganska viktig sak i det hela, för sex hundra kronor kan hela hushållet se på vad dom vill i en månad.nVad kostar det för en familj att gå på en match?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Har de olagliga lösningarna individuella Brynäspaket eller måste man kanske betala för massa annat där också, även om priset naturligtvis är mycket mindre?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Det är väl helt enkelt så att vissa vill att andra betalar för tjänsterna (annars skulle de inte finnas) och sedan vill man åka snålskjuts på det och se allt utan att betala dess egentliga kostnad. Extra tråkigt att pengarna går till kriminella.
Makita menar du alltså att du förespråkar olagliga tjänster framför legala?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: En av anledningarna till paketeringen är väl att SHL som fristående produkt inte är tillräckligt attraktiv som en fristående tjänst?
Nu får vi SHL/HA konsumenter dras med en massa overheadkostnader från sådant som är mindre intressant för just oss (och vice versa) vilket inte är så kul men alternativet är ännu värre.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Där går gränsen för vad? När du beslutar dig för att sluta använda en laglig tjänst och börja stötta kriminella gäng istället genom att köpa en olaglig tjänst?

TV-bolagen betalar skatt, har en produktionskostnad och betalar för rättigheterna. Det kommer alltid vara dyrare än en olaglig lösning som inte betalar skatt, inte har en produktionskostnad och inte betalar för rättigheterna.

Sen kan jag hålla med om att det kan vara irriterande med prishöjningar osv, men det betyder ju inte att man måste kasta sin egna moraliska kompass 2 kilometer under havsytan.

Ett tredje alternativ om man vägrar göra rätt för sig är ju att helt enkelt inte kolla på tv-matcherna. Om man vägrar köpa tågbiljetter, ska man inte hoppa på tåget, typ...
Kommentera

2699958 · »