Brynäs IF

713789 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1301941

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK Torsdag 4/11-2010
Svårt att få grepp om Brynäs spel i år, det är svårtippat, minst sagt. I det offensiva försvarsspelet verkar det finnas fyra varianter, ofta i samma match; 1: intensiv forechecking med samlat lag (2a halvan av tredje igår). 2: Tokkörning en och en. (andra perioden efter 1-2 målet igår) 3: Avvaktande på mellanhand med lätt överspelade forwards och oceaner av yta i mittzon. (andra halvan av första perioden igår samt matchen mot Modo efter 0-3 målet) 4: Samlat. hårt jobbande lag som stänger igen i mittzon (de tre föregående säsongerna samt första halvan av första perioden igår). 5: Stillastående lag i mittzon som släpper igenom motståndarna så det visslar om det (början av tredje igår...)

I egen zon försöker man oftast spela strikt man-mot-man. Där finns det tre varianter; 1: Alla gör sitt jobb (ungefär vart fjärde byte), 2: Alla försöker göra sitt jobb men vissa hinner inte med utan kommer efter sin gubbe, 3: alla utom en försöker göra sitt jobb men den siste "glömmer" ta markering, gärna framför mål eller på bortre. 4: Man lyckas aldrig reda ut vem som ska ta vem, utan irrar omkring i totalt kaos tills domaren blåser för mål eller icing.

Dock, ca vart tredje byte, verkar man inte spela man-man, utan överlastar för snabb puckerövring. Sen finns det en bonusvariant där Dackell kör sitt eget system med att hugga i där han råkar komma åt, och övriga försöker räkna ut vem som tar vem.

Det enda man kan säga med 100% säkerhet om Brynäs i år är att de drar ner tempot, låter bli att skjuta, låter motståndarna vila, och tappar matcherna i eget Powerplay. Inte ens dubbeldroppen kan man lita på längre.

Undrar om inte denna underhållande berg-och-dalbana har att göra med att man har yngsta truppen i serien?