Brynäs IF

714625 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1365517

Sv: Tränarna säsongen 11/12
Zzz: Jag har inte sett alltför många matcher heller, svårt att säga så mycket med tanke på att han inte bär huvudansvaret. Det jag menar är att han samlat på sig mängder av erfarenheter av spelare, och av att lära av den bästa genom alla tider..

Det är som Jonas thern säger. han har samlat på sig massvis som spelare och av att blivit tränade av de allra bästa. Inte fan behöver han någon utbildning för att leda ett lag. Nu tog han upp värnamo till superettan. Och nu ska han stoppas för att han inte går utbildning hos svenska fotbollsförbundet.

Bara för att Uffe dahlen misslyckats i frölunda kan man inte dra alla över samma kant. Ulf samuelsson har samlat på sig precis som thern i fotbollen en jävla massa erfarenhet. Och stått jämte den bästa genom alla tider.

Peja: vågat? Man gör i princip ingenting. Jag tror vi i princip kommer få se precis samma hockey.

Kan säkert bli bra, men det är fruktansvärt tråkigt. Tiden får utvisa.
Men en duo med tommy och uffe hade jag tyckt varit bättre

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tränarna säsongen 11/12
Gurra88: "Det är som Jonas thern säger. han har samlat på sig massvis som spelare och av att blivit tränade av de allra bästa. Inte fan behöver han någon utbildning för att leda ett lag. Nu tog han upp värnamo till superettan. Och nu ska han stoppas för att han inte går utbildning hos svenska fotbollsförbundet."

Så tänkte Brynäs också när man anställde Jonsson. Tomas Jonsson, alltså. Men som sagt, jag drar inte alla över en kant. Oavsett om de har bakgrund som storspelare eller J20-tränare. Det kan ju även finnas andra kvalifikationer hos en potentiell tränare än enbart de hockeyrelaterade.

Jag hävdar fortfarande att det fegaste alltid är att ta in något "namn". Som Linköping inför den här säsongen. Det hade varit betydligt mer vågat att ge huvudansvaret till deras assisterande tränare (f.d J20-tränare i klubben) än att värva "Säcken".
Kommentera

Sv: Tränarna säsongen 11/12
Gurra88: Absolut, och jag säger inte att det skulle bli flopp med Uffe. Men det finns en tendens att överskatta tränare bara för att dom varit bra spelare eller stått i båset i nordamerika. Det kan nog vara bra om Uffe får något år på sig i allvenskan innan han tar ett elitserielag och visar vart han står hockeymässigt och får prova sina idéer. Han lär ju inte vara allt för insatt i svenskhockey dessutom. Det är ju trots allt en väldigt stor skillnad spelmässigt mellan ligorna.

Uffe Dahlén skulle kanske vara ett bättre alternativ. Han har ju verkligen fått känna på att ha ett elitserielag. Jag tror inte att han gjort sitt bara för att det gick åt helvete med Frölunda.

Sen är det väll kanske lite tråkigt med Tommy, man hade kanske önskat något som kändes lite fräschare. Men jag tänker inte dömma hans hockey innan jag sett den.

Redigerad kommentar

Kommentera